Segélykiáltás egy bécsi igazgatónőtől: "Késekkel támadnak a tanárokra"

Segélykiáltás egy bécsi igazgatónőtől: "Késekkel támadnak a tanárokra"

A bátor pedagógus nem akar tovább hallgatni: Daniela Jagsch, a bécsi Heilstättenschule igazgatója azt követeli a szövetségi kormánytól, hogy ismét legyen átfogó speciális ellátás a magatartási problémákkal küzdő gyermekek számára. A tanulók agresszívek, megtörtek, kétségbeesettek - a segítségnek most gyorsan kell jönnie - tudósít az Exxpress.

"Tapasztalatból beszélünk, egyenesen a frontvonalból, amikor tízévesek hirtelen késsel fenyegetik a tapasztalt, megbízható pedagógusokat, mert nem fogadják el a határokat. Tizennégy évesekről, akik azért pislnek és szarnak be, mert fiatal korukban lelki és fizikai bántalmazást éltek át" - írta Daniela Jagsch, a bécsi Heilstättenschule igazgatója szombaton a Twitter közösségi médiaplatformon. A pedagógus csapataival több bécsi kórházban is jelen van, az AKH gyermekpszichiátrián, a Szent Anna Gyermekkórházban és az Ottakring klinikán is ellátja azokat a beteg és sérült gyermekeket, akik nem tudnak részt venni az órákon. De olyan súlyosan pszichésen megterhelt gyermekek is, akiknek személyisége megtört, akik agresszívek, sőt veszélyesek önmagukra és más embertársaikra is.

Daniela Jagsch egy dolgot szeretne elérni segélykiáltásával: "A sajátos nevelési ágazat évek óta próbálja hallatni a hangját a politikában, hogy az úgynevezett "rendszerbontók" számára is lehetővé tegye az oktatást. Vannak ötleteink, holisztikus koncepciókra van szükség az orvostudománnyal és az ifjúságvédelmi hivatallal együtt." A források már kimerülnének, mondja az igazgató: "Kérem a politika támogatását, mert mi, a speciális oktatás, már elég régóta próbálkoztunk egyedül. A szeretetért való kiáltás valóban létezik."

"A diákoknak még drogot is vásárolniuk kell a szülőknek"

Hogy mennyire drámai már most is a helyzet a gyógypedagógusok számára, azt az iskola vezetőjének jelenlegi leírásai mutatják: tanáraival együtt "olyan fiatalokat gondoz, akik felvágják a karjukat és a lábukat, majd koszos papírt vagy tintapatronokat dugnak a sebekbe, és utána maguk varrják össze őket".

És a fiatal lányok ebben a különleges ellátási formában még brutálisabb önkínzásokon esnek át, "megtagadják az ételt és leharapják az alsó ajkukat; ezek a szegény lelkek, akik olyan dolgokat éltek át, amit senki, aki nem foglalkozik ezzel a területtel, el sem tud képzelni, és valószínűleg el sem akarja képzelni, hogy a család ürülékében nőttek fel" - számol be az iskola igazgatója.

Egyes tinédzsereknek még a saját szüleiknek is "drogot kell venniük". Az oktatási miniszternek a jövő héten találkozóra kellene hívnia a gyerekekért bátran küzdő igazgatónőt - és megkezdeni a mindennapi iskolai rutin korrekcióját ezeknek a "rendszerbontóknak".



Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-14 | 21:54
A józan ész hangja: fontos, hogy a NATO fenntartsa a politikai párbeszéd lehetőségét Kínával és Oroszországgal

A józan ész hangja: fontos, hogy a NATO fenntartsa a politikai párbeszéd lehetőségét Kínával és Oroszországgal

  • Ezt Merkel kancellár nyilatkozta a NATO brüsszeli közgyűlését követő sajtótájékoztatóján.
  • Hasonló szellemben nyilatkozott Emmanuell Macron francia elnök, és a belga miniszterelnök is.
  • Az új hidegháború elkerüléséének érdekében nyilatkozott Szijjártó Péter külügyminiszter is.
Kül 2021-10-20 | 09:39
Fekete hullazsákokban, a kórházi folyosókon fekszenek a halottak Romániában

Fekete hullazsákokban, a kórházi folyosókon fekszenek a halottak Romániában

  • Megdöbbentő képeket hoztak nyilvánosságra keleti szomszádunknál.
  • A vírus annyi ember életét követeli, hogy már a hullazsák is hiánycikk.
Kül 2021-06-01 | 11:01
Ayaan Hirsi Ali: a balközép és a szélsőbaloldali pártok függenek a bevándorlók szavazataitól

Ayaan Hirsi Ali: a balközép és a szélsőbaloldali pártok függenek a bevándorlók szavazataitól

  • A világszerte ismert, szomáliai származású holland–amerikai író, nőjogi aktivista szerint várható, hogy Európát újabb és újabb menekülthullámok érik el, amíg a migráció legalább a kontinensen nincs megfelelően kezelve.
  • A Magyar Nemzetnek adott interjújában azt is elmondta, bőven akadnak olyan európai vezetők, akik egyszerűen nem bírnak megbirkózni a bevándorlással. Itt már nemcsak baloldali, hanem bizony jobbközép országvezetőkről is szó van - hangsúlyozta.
Kül 2021-07-09 | 12:49
Akár csak Fekete-Győr: az osztrák oe24 portál szerkesztőségét is szélsőbaloldali anarchisták szállták meg

Akár csak Fekete-Győr: az osztrák oe24 portál szerkesztőségét is szélsőbaloldali anarchisták szállták meg

  • Nekik sem tetszett, amit az oe24 írt.
  • A szélsőbaloldali feministák szemét az szúrta, hogy az oe24 megírta, a 13 éves Leoniet egy afgán bűnbanda drogozta be, majd erőszakolta és fojtotta meg.
  • Szerintük az erőszak nem importált, hanem a szexista kapitalizmus és társadalom terméke.
  • Sikerült ezzel az elkövetők oldalára állni az ártatlan és megölt 13 kislánnyal évessel szemben.
Kül 2021-05-10 | 13:11
Gyimesi György, az OĽaNO politikusa: "Nekünk a visegrádi együttműködés szent"

Gyimesi György, az OĽaNO politikusa: "Nekünk a visegrádi együttműködés szent"

  • Szerencsére a mainstream liberális véleményhegemóniával szemben Szlovákiában is van, aki a józan észt és a V4-ek realitását képviseli.
  • Egyikük Gyimesi György, aki az OĽaNO képviseletében tagja a szlovák törvényhozásnak.