EXKLUZÍV - Sorosék kiadták az ukázt a baloldalnak: még több médiát és influenszereket kell finanszírozni

EXKLUZÍV - Sorosék kiadták az ukázt a baloldalnak: még több médiát és influenszereket kell finanszírozni
  • A 92 éves Soros György átadta királyságát Alex Sorosnak, aki saját magát úgy jellemezte, hogy politikusabb alkat, mint az apja.
  • Az öröklés jól megszervezett és sima volt a dinasztiában, és Alex kinevezése óta felpörögtek az események: Brüsszel újra migránskvótát akar, és a Soros-birodalom megparancsolta a demokrata donoroknak, hogy vegyenek még több médiát, tévét, portálokat, cikkeket, beszélgetős rádióállomásokat.
  • A Birodalom 25 milliárd dolláros vagyon fölött diszponál, Alex az egyetlen a családtagok közül, aki vezető posztot tölt be a család befektetési alapjánál és a "filantróp tevékenységet" folytató Open Society Foundation-nál is.
  • Alex a WSJ-nek azt is kifejtette, hogy évente 1,5 milliárd dollárt, 500 milliárd forintnál is többet fektetnek be a Nyílt Társadalom ideológiájának terjesztésébe és "a demokrácia fejlesztésébe".
  • A Nyílt Társadalom ideológiája a migráció ösztönzésére, a multikulturalizmus erőltetésére, a szélsőséges woke-ideológia, a BLM, az Antifa és az abortusz, mint abszolút női jog propagálására, az LMBTQ+ propagandára, a nemzetállami struktúrák meggyengítésére és lebontására, és egy globális szuperstruktúra kiépítésére irányul.
  • Az ideológia terjesztéséhez azonban médiafelületek is kellenek, ezért egy friss tanulmányában, ami egyfajta parancsként is értelmezhető, Sorosék kiadták az ukázt a demokrata párt támogatóinak: ahogyan ők is teszik, médiát kell venni, és támogatni kell a közösségi média influenszereit.
  • A BENNFENTES megszerezte a törekvést alátámasztó stratégiai tanulmányt, amely egy titkos, demokrata megadonoroknak szervezett washingtoni háttértalálkozó összefoglalója.
  • Május közepén írt arról a BENNFENTES: az Action for Democracyt igazgató Korányi Dávid a guruló dollárokból magyar influenszereket akar összevásárolni, és ez zavarokat okoz a magyarországi dollármédiában.
  • Korányiék törekvése nem lehet független az új Soros-direktívától: a Birodalomnak további médiára és influenszerekre van szüksége, hogy terjeszthesse üzeneteit.

Parancsnak is tekinthető stratégiai jelentést szerzett meg a BENNFENTES, amely egy titkos Demokrata háttértárgyalás összefoglalója, és azt tartalmazza, hogyan lehetne a Nyílt Társadalom ideológiájának és a "civil" üzeneteknek a célba juttatásán javítani a baloldal érdekében.

A találkozón az amerikai Demokrata Párt magasrangú vezetői és demokrata érzelmű finanszírozói azt tárgyalták meg, annak mintájára, ahogyan Sorosék fölépítették a világszerte is jelentős befolyást kifejtő médiabirodalmukat, a demokrata vállalkozóknak is a zsebükbe kell nyúlniuk, hogy fizessenek megjelenéseket, megvásároljanak csatornákat, televíziókat, és felkaroljanak a közösségi médiában nagy eléréssel rendelkező influenszereket - pont úgy, ahogyan a hírek szerint idehaza is tervezik Korányi Dávidék az Action for Democracy-n keresztül.

A progresszív médiaaktivisták, akiket felzaklatott a fiataloknak szóló digitális hírcsatornák, például a Vice és a BuzzFeed News összeomlása, arra ösztönzik a gazdag demokratákat, hogy fektessenek nyereségorientált médiavállalatokba és a közösségi média influenszereibe.
Erre a következtetésre jutott a 85 oldalas jelentés, amelyet a múlt hónapban Washingtonban tartott progresszív vezetők találkozójára készítettek, és amit a BENNFENTES megszerzett.

A jelentés arra szólít fel, hogy "a kizárólagos okokból finanszírozott nonprofit szervezeteknek juttatott befektetések egy részét szponzorált tartalmakra, valamint a nagy közönséggel rendelkező hibrid és for-profit vállalkozásokba történő közvetlen befektetésekre kell fordítani."

"Hasonlóképpen, ahelyett, hogy továbbra is több százmillió dollárt költenének tévéreklámokra, úgy véljük, hogy a nonprofit befektetők számára - a polgári médiára összpontosító filantrópiáktól kezdve a küldetésorientált SuperPAC befektetőkig - erősebb hosszú távú elköteleződést jelent, ha e befektetés egy részét egy for-profit cég aktuális tudósításainak szponzorálására fordítják, vagy egyszerűen megvásárolnak néhányat azokból a csatornákból, amelyeken most hirdetnek" - áll a jelentésben.

A jelentés "Az amerikai hírmédia változó helyzetének elemzése és stratégiák a civil értékteremtésért" címet viseli, és azt javasolja, hogy támogassák a közösségi média ifluenszereit és a nem hagyományos újságírói hálózatokat, amelyek olyan közönséget érnek el, amiket a mainstream hírcsatornák nem szolgálnak ki.

Javasolja a jelentés továbbá hibrid nonprofit/for-profit szerkesztőségek létrehozását vagy támogatását, valamint olyan nem kelendő, vagy lepusztult helyi televíziós csatornák megvásárlását, amelyek még mindig bevételt termelnek, és a helyi közösségi hírek létfontosságú forrásaként és a helyi pletykák elleni védőbástyaként szolgálnak az olyan oldalakon, mint a Nextdoor.

A jelentés és a liberális filantróp nagyágyúkkal tartott zártkörű fórumok Arkadi Gerney, egy régi demokrata pártember és kommunikátor ötlete volt, aki korábban a Soros-fizette Center for American Progress egyik vezető munkatársaként dolgozott.
Ő úgy fogalmazott, reméli, hogy a jelentést a középen álló és a baloldali filantrópok és befektetők is felhasználják, akik abban reménykednek, hogy visszavághatnak a konzervatív média dominanciájának a helyi televíziókban és rádiókban olyan helyeken, ahol a helyi média összeomlott.
Gerney egy sor társszerzőt hívott segítségül, köztük Tim Hogant, Amy Klobuchar (demokrata) szenátor korábbi, 2020-as elnökválasztási kampányának kommunikációs igazgatóját, valamint Sarah Knightot, a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány demokrácia- és médiakezdeményezéseinek korábbi igazgatóját. "Kikérték továbbá Allison Rockey, a Vox korábbi ügyvezető szerkesztője és alelnöke, valamint Elizabeth Spiers, a The Insurrection nevű, közvélemény-kutatásokra és digitális stratégiára szakosodott politikai tanácsadó cég alapítója véleményét" - mondta Gerney.

"A szerkesztőségi cikkek alig léteznek, a véleménycikkek élettartama rövidebb, a kábeles híreknek kisebb a közönsége" - mondta Gerney a változó médiatérről. "Sok minden történik egyszerre, és ez nagyobb kihívást jelent."

Szerinte "Ez nem a múlt iránti nosztalgiáról szól, és nem is arról, hogy megpróbáljuk visszahozni a régi ökoszisztémát. Vannak dolgok, amelyeket a régi ökoszisztéma csinált, és amelyek vonzóak voltak. A kérdés az, mi az új módja annak, hogy újra elérjük ezt?"

A jelentés és a találkozó tehát része annak a törekvésnek, hogy a liberális aktivisták újragondolják a politika helyi szintű befolyásolását a médián keresztül. Az elmúlt néhány évben liberális csoportok és magánszemélyek számos új kezdeményezéssel kísérleteztek, hogy elérjék azokat a területeket, melyeket "hírsivatagoknak" neveznek, és felvegyék a harcot az olyan jobboldali irányultságú helyi híróriásokkal, mint a Sinclair.

Ennek jegyében a Soros-féle Open Society Foundations által támogatott Accelerate Change 2023 elején vásárolta fel a NowThis-t. Egy, a cég tervét ismerő személy szerint a szervezet a platformot kifejezetten aktivista formában fogja használni.

Tara McGowan demokrata korifeus a 2022-es félidős választások idején milliókat süllyesztett a Meta hirdetési hálózatába, hogy fellendítse a Courier Newsroomot, a helyi híroldalak hálózatát, amelyet a Wired a jobboldalról érkező rossz információk "ellenszerének" nevezett.

Hogan, a jelentés egyik szerzője a Heartland Signal ügyvezető szerkesztője, amely egy új, regionális, digitális hírszerkesztőség, a chicagói WCPT 820AM progresszív rádióállomáshoz kapcsolódik. A hírszerkesztőség agresszív, baloldali irányultságú helyi tudósításokat társított a progresszív AM rádióval.

A jelentés egyik rendhagyó témája az, hogy a progresszíveknek szembe kell szállniuk a konzervatív dominanciával a helyi televíziókban és a beszélgetős rádiókban.

A jelentés azzal is érvel, hogy az értelmes nyomtatott újságírás vagy a National Public Radio programjainak támogatása (mindkettő sok támogatást kap baloldali és filantróp támogatóktól, köztük Sorostól is) nem vezet olyan tudósításokhoz, amelyek érdemi hatást lennének képesek kifejteni a nem liberális közönség soraiban.

A progresszív média megmentése nehéz feladat lesz: de Soros Nyílt Társadalom Alapítványai már korábban belevágtak a jelentésben részletezett stratégiához hasonló tevékenységbe. A NowThis mellett a mostanra csődbe ment Vice-tól kezdve a spanyol nyelvű rádióállomások egy csoportjáig számos médiumba fektettek be.

Soros György visszavonulása ellenére úgy tűnik, hogy családja kész még mélyebben a zsebébe nyúlni a liberális ügyek támogatásában. A Wall Street Journalnak adott interjújában Alex Soros azt mondta, hogy a család 25 milliárd dolláros filantróp vállalkozása a szavazati és az abortuszjogokat helyezi előtérbe.

Sok újságíró rendkívül szkeptikus a hírekbe áramló pártos dollárokkal szemben. A Courier Newsroom "kihasználja a helyi újságírás széles körű elvesztését, hogy olyasmit hozzon létre és terjesszen, amire igazán nincs szükségünk: hiperlokális pártpropagandát" - írta a NewsGuard munkatársa, Gabby Deutch a Washington Postban.
És miért fontos a Soros-ukáz magyar szempontból?

Azért, mert a Soros-birodalom a cselekvése során globális természetű, azaz egy, a lokális amerikai hírpiac "kiegyenlítését" szolgáló Soros-parancs (és az azt megalapozó startégiai jelentés) hamarosan fel fog bukkanni a magyarországi baloldalon is, már csak azért is, mert a hazai baloldalon a sorozatos, és egyre letaglózóbb választási kudarcaikat annak tudják be, hogy a vélt jobboldali médiatúlsúly miatt nem tudják eljuttatni üzeneteiket a választókhoz, mert kevés felület áll rendelkezésükre, és bizonyos társadalmi rétegek nem fogyasztják ezeket a médiumokat.

Ez az érvelés a teljes pártpolitikai baloldalon föllelhető, ahogyan a dollármédia is rendszeresen szajkózza, a legtöbbször a Soros-fizette "médiaműhelyek" "szakértői" anyagait citálva (például a Mérték Médiaelemző Műhely tanulmányai).


Márpedig a Soros-parancs épp ezt a médiahelyzetet akarja kezelni - ahogyan az a jelentésükben is áll.

A BENNFENTES által megszerzett jelentés így fogalmaz: "Olyan korban élünk, amikor a rendelkezésre álló információk és hírek köre és mennyisége elsöprő, és mégis sok közösség és választói csoport drámaian alulellátott ebben a fejlődő ökoszisztémában. Ez a jelentés olyan új erőfeszítéseket és a meglévő vállalkozások működésének újragondolását kívánja támogatni, amelyek képesek több és jobb minőségű híreket eljuttatni amerikaiak millióihoz, különösen a kevésbé ellátott földrajzi területeken és demográfiai csoportok körében. A jelentés célja, hogy felmérje az előző bekezdésben röviden ismertetett zavarokat, és értékelje, hogyan lehet azokat leküzdeni - vagy kihasználni - a hírek előállítására, terjesztésére és fogyasztására vonatkozó új stratégiákkal."
A BENNFENTES május elején közölte, hogy baloldali körökből úgy hírlik, az Action for Democracyt vezető Korányi Dávidék magyar influenszereket kívánnak leigazolni annak érdekében, hogy terjesszék a Nyílt Társadalom ideológiáját. Az írás itt érhető el. Cikkünkben azt is részleteztük, hogy személyi ellentétek és a jövőbeli finanszírozástól való aggodalom is áll annak hátterében, hogy szinte felrobbant a Telex-szerkesztőség, és sokan hagyták el a 444-et is.

Másik írásunkban megírtuk azt az értesülést, hogy a dollármédia "független-objektív" propagandistái közül többen influenszer-karrierben gondolkodnak, mert úgy látják, a nagy pénz a jövőben nem az újságírásnak leplezett propagandatevékenységben, hanem az ameriakai baloldal által finanszírozott influenszerkedésben lesz - a tanulmány napvilágra kerülése megerősíti a BENNFENTES akkori értesüléseit.

Az Action for Democracy 2022-es kampányadományait, amivel a választások előtt a magyarországi baloldalt milliárdos mértékben támogatták, és amiről sokáig azt hazudták a magyar közönségnek, hogy azok csak az amerikai magyarok "mikroadományai", a hazai pártpolitikai baloldalon négyszemközt úgy kezelik, mint "Soros pénzét", amit a dollármilliárdos spekuláns adott Korányiéknak, hogy támogassa belőle a magyarországi baloldalt.

Az Action for Democracy támogatási felhívását akkoriban Soros Alex is megosztotta a Facebook-oldalán.

A föntebbi jelentés értelmében Korányiék törekvése is a jelentésben részletezett Soros-terv része, hogy a már meglévő médiumaik (444, Magyar Narancs, Lakmusz, Telex, Direkt36, stb.) mellett a közösségi médiában elérésekkel rendelkező infuelszereket és további médiafelületeket vásároljanak maguknak.

Vagyis dollárok ezt követően már nem csak a baloldalhoz és nem csupán a független-objektív propagandamédiához, hanem baloldali propagandista-influenszerekhez is gurulnak majd.

A BIRODALOM ÖRÖKÖSE

A 37 éves Alex a kiválasztása óta adott első interjúban elmondta, hogy apja liberális céljait bővíti - "hasonlóan gondolkodunk" -, miközben más ügyeket is felkarol. Ezek közé tartozik a szavazati és abortuszjog, valamint a nemek közötti egyenlőség. Azt tervezi, hogy továbbra is felhasználja a család feneketlen zsebét a baloldali amerikai politikusok támogatására - áll a Wall Street Journal portréinterjújában.

"Én sokkal politikusabb vagyok" – hasonlította össze magát Alex az apjával: a közelmúltban találkozott a Biden-kormányzat tisztviselőivel, Chuck Schumer szenátusi többségi vezetővel (Demokrata, N.Y.) és államfőkkel, köztük Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnökkel és Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel, hogy a családi alapítványhoz kapcsolódó ügyek mellett érveljen.
Sorosék Nyílt Társadalom Alapítványai, más néven OSF, évente mintegy 1,5 milliárd dollárt ad olyan csoportoknak, amelyek például az emberi jogokat támogatják világszerte és "segítik" a demokráciák kiépítését.


Alapítványi pénzek egyetemeknek és más oktatási szervezeteknek is jutnak. A Soros-féle Democracy PAC nevű SuperPAC pedig olyan kerületi ügyészek választási kampányát támogatta, akik a jobboldalt felbőszítő erőfeszítésekkel a bebörtönzési arányok és a faji előítéletek csökkentésére törekszenek az igazságszolgáltatási rendszerben [vagyis a megválasztott Soros-ügyészek nem emelnek vádat köztörvényes ügyekben, mint bolti tolvajlás vagy garázdaság, ezért egy rakat amerikai nagyvárosban elszabadult a bűnözés és ellehetetlenültek a hétköznapok – ennek a gyakorlatnak széles konzervatív kritikája van az USA-ban].

Alex aggódik Donald Trump Fehér Házba való visszatérésének kilátásai miatt, ami arra utal, hogy a Soros-szervezetnek jelentős pénzügyi szerepe lehet a 2024-es elnökválasztási versenyben, fogalmaz a WSJ. "Bármennyire is szeretném kivonni a pénzt a politikából, amíg a másik oldal teszi [a pénzt a politikába], addig nekünk is ezt kell tennünk" - fogalmazott Alex Soros az alapkezelő New York-i irodájában adott interjúban. Alex végül elnyerte apja bizalmát, és ő helyettesítette Sorost a szervezet irodáiba tett utazásokon szerte a világban.

"Kiérdemelte" - mondta George Soros Alexről.

Decemberben az OSF igazgatótanácsa Alexet választotta elnökévé, apja helyére. Alex azonban most már a politikai tevékenységet is irányítja Soros SuperPAC-jának elnökeként [Political Action Committee, az Egyesült Államokban így nevezik a kampányfinanszírozásokra felállított szervezeteket]. A fiatalabb Soros az egyetlen családtag a Soros Fund Management befektetési bizottságában, amely az alapítvány és a család pénzét felügyelő céget felügyeli.

Soros szóvivője szerint a 25 milliárd dollárnyi vagyon (8750 milliárd forint) nagy részét az elkövetkező években az OSF-be irányítják.

A Birodalom őrségváltására 8 évig készültek Sorosék

2015-ben, négy évvel azután, hogy Jonathan távozott a családi alapítványtól, Alex teljes munkaidős szerepet vállalt. Soros György régi tanácsadójával, Michael Vachonnal és másokkal dolgozott együtt, hogy csiszolja nyilvános beszédkészségét és politikai készségeit. Ekkor apja helyettesévé lépett elő.

A 2016-os választások után, attól való félelmek miatt, hogy a Kongresszus vizsgálatot indíthat az OSF ellen, az alapítványnál néhányan visszafogottabb megközelítést szorgalmaztak.

Alex arra ösztönözte a kollégákat, hogy ehelyett fokozzák a munkájukat. Később segített abban, hogy az OSF éves latin-amerikai kiadásai 12 millió dollárról 60 millió dollárra emelkedjenek. Majd Alex az Egyesült Államokban a demokrata Stacey Abrams-szel dolgozott együtt, hogy javítsa a választási részvételt a déli államokban. 

A WSJ információival egybevág a Financial Times riportja is, amely így fogalmaz: 

Soros György, a világ egyik legismertebb befektetője és liberális adományozója átadta több milliárd dolláros alapítványának vezetését fiának, Alex Sorosnak. "Megduplázzuk a választójog és a személyes szabadság védelmét otthon, és támogatjuk a demokrácia ügyét külföldön" - mondta Alex Soros a Financial Timesnak egy szóvivőn keresztül. Alex Soros kommentárjai azt jelzik, hogy a 37 éves férfi egyre hangsúlyosabb szerepet kap, miközben az amerikai politikai pártok a 2024-es elnökválasztásra készülnek. Soros György az amerikai politika egyik legnagyobb adományozója a demokrata jelölteknek.

Egy, a családhoz közel álló forrás szerint Alex kinevezésével nem változnak Sorosék prioritásai az amerikai politikában. Alex munkája részeként rengeteget utazott, és érdeklődött a nemzetközi kérdések iránt Ukrajnától kezdve a Nyugat-Balkánon, Dél-Ázsián át Kongóig.

"Az én hátteremmel sokféleképpen tévútra kerülhettem volna. Ehelyett munkamániás lettem, és az életem a munkám" - mondta Alex.

A sokkal politikusabb alkat Alex Sorosnak szabad bejárása van a Fehér Házba

Hogy Alex Soros mennyivel politikusabb alkat, mint az apja, azt jól bizonyítja, hogy gyakori vendég a Fehér Házban. Amerikai politikai körök a kinevezése előtt azt állították róla, ő "Soros György formális nagykövete a Fehér Házban".

Alex Soros legalább 14 látogatást tett Soros nevében, ahogy Joe Biden hivatalba lépett - derült ki a The New York Post által megszerzett feljegyzésekből.

Alexander Soros a Fehér Ház nemrég frissített látogatási naplói szerint 2022-ben legalább egy tucat találkozót szervezett a Fehér Ház tisztviselőivel.

Joe Bidennel, az Egyesült Államok elnökével

A 37 éves Soros 2021 végén két másik ottani konferencián is részt vett a feljegyzések szerint. Legutóbbi útjai közé tartozik, hogy december 1-jén meglátogatta a Fehér Ház akkori kabinetfőnökét, Ron Klain tanácsadóját, Nina Srivastavát, aki Biden elnökválasztási kampányában is dolgozott - derül ki a naplókból. Aznap este a fiatalabb Soros egyike volt annak a 330 embernek, akik részt vettek egy pazar állami vacsorán a Fehér Ház déli gyepén, amelyet az elnök és Jill Biden first lady adott Emmanuel Macron francia elnök és Macron felesége, Brigitte tiszteletére. Egy nappal később pedig Alexander Soros találkozott mind Mariana Adame elnöki tanácsadóval, mind Jonathan Finer helyettes nemzetbiztonsági tanácsadóval.

Korábbi fehér házi találkozói között a feljegyzések szerint szerepeltek ülések Adaméval október 14-én, Srivastavával szeptember 14-én, Finerrel 2021. december 15-én, valamint tavaly október 6-án és szeptember 15-én. Alex Soros október 6-án Kimberly Langgal, a nemzetbiztonsági tanácsadó akkori vezető asszisztensével találkozott, majd 2021. október 29-én és 2022. április 22-én pedig Madeline Strasserrel, Klain korábbi tanácsadójával is voltak találkozói.

Nem világos, hogy a találkozókon miről tárgyaltak, és a Fehér Ház nem válaszolt a New York Post megkereséseire.
Mike Howell, a konzervatív Heritage Foundation Oversight Project igazgatója szerint a fiatalabb Soros könnyű fehér házi bejutása aggasztó, tekintve, hogy a Soros család már "óriási károkat okozott az országnak". "A Soros-terv a halál és a pusztítás programja a nyitott határok és a nyugati civilizáció felszámolása nevében" - mondta. "A Biden-kormányzat és a gazember ügyészi mozgalom lehet [a] legkárosabb Amerikában a mai napig" – fogalmazott.

Matt Palumbo, a "The Man Behind the Curtain: Inside the Secret Network of George Soros" című könyv szerzője szerint a Soros család befolyása a Fehér Ház politikájára még soha nem volt ilyen erős. "A Fehér Házban a fia az apja új nagykövete" - mondta Palumbo a The Postnak.

A Fehér Ház feljegyzéseiből fény derül a legmagasabb rangú tisztviselőkkel való találkozóiról: legtöbbször az elnöki kabinetfőnökkel, a nemzetbiztonság helyettes tanácsadójával, a nemzetbiztonsági tanácsadók asszisztenseivel, és a vezérkari főnök tanácsadójával találkozott – nagy kérdés, hogy a történész végzettségű Alex miért szervez a Fehér Házba magának találkozókat a nemzetbiztonság, a rendvédelem és a hadsereg képviselőivel:

► 2022. 2. 12: Jon Finer, helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó.
► 2022. 12. 1.: Emmanuel Macron francia elnök állami vacsorája a déli gyepen, amelyen Biden elnök is részt vett.
► 2022. 12. 1.: Nina Srivastava, Ron Klain akkori kabinetfőnök tanácsadója.
► 2022. 10. 14.: Mariana Adame, Steve Ricchetti tanácsos tanácsadója (x2).
► 2022. 10. 6.: Jon Finer, helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó.
► 2022. 10. 6.: Kimberly Lang, a nemzetbiztonsági tanácsadó ügyvezető asszisztense.
► 2022. 9. 15.: Jon Finer, helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó.
► 2022. 9. 14.: Nina Srivastava, Ron Klain akkori vezérkari főnök tanácsadója (x2).
► 2022. 4. 22.: Madeline Strasser, Ron Klain akkori kabinetfőnök tanácsadója.
► 2021. 12. 15.: Jon Finer, helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó.
► 2021. 10. 29.: Madeline Strasser, Ron Klain akkori vezérkari főnök tanácsadója.

A 2020-as elnökválasztást követően Biden átmeneti csapata tele volt Soros hálózatához kapcsolódó liberálisokkal, és kabinetje is Soros-hűségesekkel volt feltöltve, mint az köztudott. Köztük volt Klain, a Soros által finanszírozott Center for American Progress Action nevű liberális agytröszt lobbiszárnyának korábbi igazgatósági tagja, amely az abortuszjogokat, az éghajlat-változási politikát és más ügyeket támogat.

Kamala Harris alelnökkel

Soros György általában igyekszik kevésbé feltűnően viselkedni, befolyását úgy gyakorolja, hogy a radar alatt adományoz baloldali jelölteknek az általa alapított Nyílt Társadalom Alapítványokon és a kapcsolódó nonprofit szervezeteken keresztül, amelyek 1984 óta több mint 32 milliárd dollárt osztottak szét világszert.

Az idősebb Soros 2021-ben 1 millió dollárt adományozott a Color of Change nevű baloldali politikai akcióbizottságnak, amely támogatta Alvin Braggot, a manhattani kerületi ügyészt, aki összehívta az esküdtszéket: a áprilisban vádat emelt Trump ellen egy állítólagos elhallgattatási pénzfizetés miatt.

Instagram-oldalának áttekintése azt mutatja, hogy 2018 óta legalább kilenc alkalommal látogatott el Schumerhez, és nyolcszor pózolt Nancy Pelosi volt demokrata házelnökkel. A fiók emellett kiemeli azokat a fotókat is, amelyeken az apjával, valamint Barack Obama volt elnökkel, Kamala Harris alelnökkel és más prominens demokratákkal látható az általa rendezett adománygyűjtéseken vagy más eseményeken.

Alig több mint egy év alatt a 14 fehér házi találkozó azt sugallja, hogy a fiatalabb Soros "túlméretezett politikai befolyással rendelkezik a Biden-kormányban" - mondta Tom Fitton, a Judicial Watch konzervatív jogi megfigyelőcsoport elnöke. Soros György "agresszív környezetvédelmi menetrendet, nyitott határokkal kapcsolatos kezdeményezéseket és más, számára kedves szélsőbaloldali ügyeket követ" - tette hozzá Fitton. "Ne zavarjon össze Alex neve a látogatási naplóban; Ő Soros György képviselője, akivel Biden Fehér Házában akarnak találkozni... Még mindig ő irányít, ez az ő pénze, az ő alapítványai" - hangsúlyozta Fitton [az idézet még az öröklés bejelentése előtti időszakra vonatkozik - a szerk.].

Scott Walter, a Capital Research Center konzervatív agytröszt elnöke szerint [Alex] "Apjához hasonlóan ő is a Fehér Ház és a kongresszus vezetőihez simul, akik hajlandóak a család akaratát teljesíteni olyan kérdésekben, mint a bűnözés, a bevándorlás, a választási, mozgósítási politika és még sok más, miközben Sorosék az adományozás minden formáját kihasználják: a pártoknak, a független finanszírozási csoportoknak és az úgynevezett jótékonysági szervezeteknek szánnak pénzt" - mondta a Washington Examinernek. "Nem csoda, hogy alapítványaik, adományozó csoportjaik és lobbizó üzleteik egykori munkatársai és támogatottjai az egész Biden-kormányzatban megtalálhatók, a külügyminisztériumtól a Belpolitikai Tanácsig" – fogalmazott.

Soros szóvivője nem kívánt nyilatkozni – miközben a nyílt társadalom ideológiájának egyik alapköve a teljes átláthatóság és transzparencia. Legalábbis ezt követelik másoktól, általában az ellenségneki kikiáltott konzervatívoktól. De önmagukra nézve ezt az átláthatósági szabályt nem tartják be.

Justin Trudeau-val, Kanada ultraprogresszív miniszterelnökével

SOROSÉK NEM CSUPÁN SZERVEZETEIKEN VAGY A SZEMÉLYES KAPCSOLATAIKON KERESZTÜL GYAKOROLNAK HATALMAT, HANEM ELKÉPESZTŐ MENNYISÉGŰ MÉDIÁT FINANSZÍROZNAK CÉLJAIK ÉRDEKÉBEN – EZEK MINDEGYIKE A LIBERÁLIS-PROGRESSZÍV NARRATÍVÁT ERŐSÍTI

Sorosék Birodalma már megvalósította azt, amit a jelentésben parancsba adtak a többi demokrata donornak is: ők már globális értelemben is értelmezhető befolyással bírnak a médiára, hogy terjeszthessék a szélsőbaloldal agresszív üzeneteit.

Már ma is övék az egyik legnagyobb médiahálózat, több száz médiára van közvetlen vagy közvetett hatásuk - akár úgy is, hogy ezek a termékek befolyásolják a többi, fősodratú médiumot. Köztük megtalálhatók magyar médiumok is, mint a 444 vagy a Magyar Narancs, de a Telex finanszírozása mögött is őt sejtik.

Ugyanígy hű embereik vannak a kongresszusban, a Demokrata Pártban, az Európai Parlamentben, és szerte a világon. A Soros pénzelte NGO-kban ezernyi embert, szakértőt tartanak el, akik a baloldali közpolitika-formálás alapjait jelentik, legyen szó az illegális migrációról vagy a gender-kérdésekről. Bevett gyakorlat, hogy Soros NGO-inak alkalmazottaiból, vezetőiből később agresszív szélsőbaloldali politikusok válnak, mint amilyen Daniel Freund német zöld képviselő is.

A Soros-terv újra visszaköszön abban, hogy illegális migránsokkal árasszák el Európát, mint a 2015 óta szinte folyamatosan, és most újra napirenden levő kötelező kvóta, és abban is, hogy a "veszteségek ellenére" folytatni kell az ukrajnai háborút Oroszország ellen - legalábbis ennek adott hangot Soros György nemrégiben a Project Syndycate c. lapjában.

Az Oroszország ellen vívott háború közép-európai szükségességéről Soros a '90-es években írt először, úgy érvelve, hogy mivel Nyugaton kevésbé viselnék el a halottas koporsók látványát, így a háborút Oroszország ellen Közép-Európa népeire kell bízni.
Pressmann amerikai nagykövet nemrégiben védelmébe vette Soros Györgyöt és Alex Sorost, és ehhez csatlakozott Daniel Freund (egykori Soros-alkalmazott) és más, szélsőbaloldali EP-képviselők is, akik szintén Soros és ideológiájának lekötelezettjei.

Pressman nagykövet első munkahelye egyébként az amerikai TASz-nál volt, így ő is megbízható Soros-katonának számít. 

SOROS GYÖRGY MÉDIAÉRDEKELTSÉGEI – "A PROPAGANDACÁR"

A baloldali milliárdos Soros György jótékonysági alapítványait arra is használja, hogy világszerte több száz, hír- és aktivista médiát fenntartó médiaszervezettel alakítson ki kapcsolatokat.

A Soros által támogatott újságíró és aktivista médiacsoportok gyakorlatilag minden kontinensen és számos nyelven formálják a közvéleményt. Emellett elszigetelik őt a vizsgálatoktól és a bírálatoktól, mivel az általa fizetett újságírók a szövetségesüknek tekintik, nem pedig a vizsgálat célpontjának.


A 92 éves filantróp több millió dolláros erőfeszítései, amelyekkel bizarr "nyílt társadalom" propagandáját népszerűsíti, amelyek a legradikálisabb baloldali elképzeléseket foglalják magukban az abortuszról, a marxista gazdaságról, az Amerika-ellenességről, a rendőrség finanszírozásának megszüntetéséről, a környezetvédelmi szélsőségességről és az LMBTQ-fanatizmusról. 

Világméretű médiahatalma hatalmas. Az MRC Business átfogó elemzése világszerte legalább 253 olyan hír- és aktivista médiaszervezetet fedezett fel, amelyeket Soros szervezetei finanszíroznak. Ezek a csoportok hatalmas hatalmat gyakorolnak a nemzetközi politikában a nyilvánosság felett.

Soros egyszer azt nyilatkozta a The New York Timesnak, hogy azon dolgozik, hogy a történelem ívét "a helyes irányba hajlítsa", és ehhez nem fél felhasználni médiarendszerét.

► Project Syndicate: nincs olyan kiadvány, amely jobban példázná Soros befolyását a globális médiára, mint a Project Syndicate, amelyet saját maga "A világ véleményoldalának" nevez. Ez egy globális propaganda-hadművelet: a kiadvány "globális közönséggel" büszkélkedhet, amely "hat kontinensről származó prominens politikusait, döntéshozókat, tudósokat, üzleti vezetőket és civil aktivistákat, valamint több mint 140 államfőt" foglal magában. Soros OSF-je 2016 és 2020 között legalább 1 532 105 dollárt juttatott a Project Syndicate-nek. A csatorna az abortusztól kezdve a globális klímaváltozáson át az Izrael elleni gyűlöletig mindent támogatott, és közölte Soros aktuális véleménycikkeit is (köztük az európai migránsbetelepítés, vagy az ukrajnai háború folytatásának szükségességéről szólót), miközben Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyik reflexiójának közlését megtagadta.

► Poynter Institute: Soros által támogatott globális igazságügyi minisztérium. A Poynter Intézet az újságíró-képzés egyik elsőszámú intézményéből egy újabb baloldali médiaszervezetté vált: a Poynter a Soros-féle liberális újságírás "aranystandardja". Soros 492 000 dollárt adott a Poynter baloldali International Fact-Checking Network finanszírozására 2016 és 2020 között. A hálózat világszerte 100, úgynevezett tényellenőrző szervezettel működik együtt, és de facto Igazságügyi Minisztériumként különbözteti meg magát. A Poynter tényellenőrző művelete korlátozza a véleményeket olyan kérdésekben, mint az abortusz, a "transzneműség", a COVID-19 és a marxista közgazdaságtan. Az IFCN aláírói, mint a Lead Stories, a Poynter saját PolitiFactje és az Agence-France Presse, aktívan együttműködnek a Big Tech platformokkal, mint a Facebook és testvérvállalata, az Instagram, hogy a felhasználók cenzúrázása érdekében fokozzák "tényellenőrző" műveleteiket.

► openDemocracy: Soros baloldali globális újságírást manipuláló művelete: a baloldali, brit székhelyű openDemocracy révén Soros azon dolgozik, hogy világszerte ellenőrizze az újságírást. Az openDemocracy a baloldali szélsőségek lerakata. Az OSF legalább 1 633 457 dollárt adott az openDemocracynak 2016 és 2020 között. A csatorna újságírásnak álcázott szélsőbaloldali tartalmakat terjeszt. Támogatja a transznemű ideológiát a gyermekeknél, a keresztényellenes propagandát, a nukleáris család eltörlésére szólít fel, a klímaradikalizmust és az antiszemitizmust terjeszti. Az openDemocracy azzal henceg, hogy "évente több mint 11 millió látogatót vonz", és "orosz, spanyol és portugál nyelven, valamint angolul" publikál.

► A Free Press újságírásnak álcázott aktivizmus. A konzervatív közbeszéd elhallgattatására törekszik. A liberális média támogatja a Free Press Amerika-ellenes küldetését. A Free Press azzal dicsekedett, hogy 2021-ben "3200 sajtómegjelenést kapott többek között az Associated Press, a Bloomberg, a CNN, a Democracy Now!, a The Guardian, a Los Angeles Times, az MSNBC, az NPR, a Poynter és a Wired médiumotól", vagyis iszonyatosan erős hatása van a fősodratú médiára. A baloldali Free Press társalapítója, Robert W. McChesney 2000-ben marxista felhívást tett közzé, hogy "tegyük meg a médiareformot a demokráciáért, a társadalmi igazságosságért és - ki merjük mondani - a szocializmusért folytatott szélesebb körű küzdelmünk részévé".

► Media Democracy Fund: A Soros által finanszírozott, a "társadalmi igazságosságnak" szentelt óriásvállalat. A Media Democracy Fund egy igazi pénzfolyam Soros befolyási övezetében. 2016 és 2020 között 3 520 000 dollárt kapott a Soros-féle OSF-től. Az úgynevezett "Disinfo Defense League" (DDL) nevű alapítványa arra ösztönzi a kormányt, hogy finanszírozza az újságírást, "a dezinformáció, a gyűlölet és más rosszindulatú online gyakorlatok problémái elleni teljes körű küzdelem érdekében". Az alap nyomást gyakorolt arra, hogy "a kongresszus hozzon létre egy alacsony mértékű adót a legnagyobb online platformok online hirdetési bevételeire" - állította a DDL. 

► National Public Radio: Soros médiabirodalma nem lenne teljes az amerikai állami médiával való kapcsolat nélkül. A National Public Radio bebizonyította, hogy Soros Amerika-ellenes propagandájának gyára. Az NPR 2016-ban 600 000 dollárt kapott Soros alapítványaitól. Az NPR jelenleg heti 48 milliós hallgatóságot szolgál ki.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-05-09 | 21:59
Egyre több választókerületben van előre lezsírozva az ellenzéki előválasztás

Egyre több választókerületben van előre lezsírozva az ellenzéki előválasztás

  • Az összefogott ellenzék nagy újításként tálalta korábban az előválasztás intézményét: az volt az ígéret, "füstös szobák" helyett a helyi választók dönthetnek a legalkalmasabb, akár civil jelöltekről.
  • Mostanra ezt az ígéretüket sem tartják az ellenzéki pártok: egyre több választókerületben jelentik be, hogy egymás jelöltjeit támogatják a választásokon, vagyis nem indítanak egymásra jelölteket. Ennek értelmében helyben választani sem lehet majd a különböző pártjelöltek között.
  • Ennek oka az is, hogy bár nem beszélnek róla, de az ellenzéki pártok vidéken rendkívül gyengék, országos hálózattal, szervezeti beágyazottsággal alig-alig rendelkeznek. A Jobbik volt korábban a legerősebb vidéken az ellenzéki pártok közül, de 2018-at követően komplett régiókban is szétzilálódott a párt.
  • Egyedül a Mometum és a Demokratikus Koalíció ragaszkodik ahhoz, hogy mindenhol indít jelölteket, és a Momentum "rástartolt" biztos balos körzetre is. Ezzel kihúzták a gyufát az összefogáson belül.
  • A többiek különalkukat kötnek egymással, egymás háta mögött, sokszor pont a Momentum kárára.
  • Mivel a Momentumnak jelenleg minden vicc új, ebből komikus helyzetek is adódnak: Szolnokon azt a Kármán Irént indítják az előválasztáson, aki előbb Pető Iván SZDSZ-es politikus, majd Portik Tamás, a '90-es évek rettegett alvilági alakjának szeretője volt.
  • A tét az, akár ellenzékben, akár kormányon, de kinek lesz a legnagyobb frakciója. Aki a legnagyobb frakcióval rendelkezik, az fog diktálni. A DK pontosan tudja ezt.
  • Ám közben a pártok között arról is vita van, legyen-e online lehetőség az előválasztásra, vagy csak a személyes megjelenést fogadják el.
Sztori 2021-12-14 | 13:02
Ezt ne keresd az ellenzéki cselédmédiában: Tiborcz István minden adósságát kifizette a hirtelen elhunyt mentős családjának

Ezt ne keresd az ellenzéki cselédmédiában: Tiborcz István minden adósságát kifizette a hirtelen elhunyt mentős családjának

  • November végén koronavírus-fertőzésben hunyt el egy közismert, és közkedvelt mórahalmi mentőtiszt.
  • Három gyereket és egy asszonyt hagyott hátra, valamint sok adósságot, mert a család autót vásárolt, hogy szabadidejükben együtt utazhassanak.
  • Egy ismeretlen vállalkozó jelentkezett, hogy egyben rendezné a család adósságát.
  • Sokáig nem volt nyilvános, hogy ki ő, de hétfőn személyesen is felfedte magát.
  • Tiborcz István volt az, Orbán Viktor veje.
Sztori 2023-02-19 | 14:24
A CIA ex-startégája: "Az USA vezető szerepet játszik a meggondolatlan eszkalációban"

A CIA ex-startégája: "Az USA vezető szerepet játszik a meggondolatlan eszkalációban"

  • A realista megközelítéséről ismert James Rickards szerint az ukrán hadsereg pocsékul áll.
  • A brutális eszköz- és emberveszteséghez számtalan rossz döntés járult hozzá.
  • Az újabb és újabb NATO-fegyverszállítmányok nem fogják megfordítani a háború menetét, csak elhúzzák a végkifejlet időpontját.
  • A fegyverszállítások azonban súlyosan növelik egy nukleáris konfliktus veszélyét.
  • Az USA vezette Nyugat egzisztenciális kérdéssé emelte a háborút, ahelyett, hogy lokalizálta volna azt.
  • Közben az oroszok sem adhatják fel céljaikat, és minden egyes eszkalációs lépésre válaszolnak.
Sztori 2023-01-08 | 15:47
Baloldali politikus a német fegyverszállításokról: "a kormány a lakosság többségének akaratával szemben cselekszik"

Baloldali politikus a német fegyverszállításokról: "a kormány a lakosság többségének akaratával szemben cselekszik"

  • Szerinte a fegyverszállításokkal a német kormány hozzájárult az eszkalációhoz.
  • A német kormány "a lakosság többségének akarata ellenében cselekedett, hiszen a felmérések szerint kétharmaduk nem támogatja az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások kiterjesztését".
Sztori 2021-11-09 | 18:11
Németországban 115 forint egy KWó áram, és négyszeres a gáz ára a hazainak, de Márki-Zay szerint ez a követendő példa

Németországban 115 forint egy KWó áram, és négyszeres a gáz ára a hazainak, de Márki-Zay szerint ez a követendő példa

  • A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint a lakossággal meg kell fizettetni az energiahordozók piaci árait, és az iparnak kell kedvezményeket nyújtani.
Sztori 2023-02-25 | 21:07
Alapjogokért Központ: a Kúria bírói genderaktivistát játszottak és megfutamították ezzel az Alkotmánybíróságot

Alapjogokért Központ: a Kúria bírói genderaktivistát játszottak és megfutamították ezzel az Alkotmánybíróságot

  • A Központ határozott álláspontja, hogy a genderideológia összeegyeztethetetlen Magyarország Alaptörvényével.
  • Különösen igaz ez a gyermekek nemátalakításának kérdésére, ezért az alkotmánybírák számára nem lehet mérlegelés tárgya az ezen a területen is megmutatkozó bírói aktivizmus letörése - fogalmaznak.
Sztori 2021-09-06 | 09:43
A Sinopharm bejelentette, hogy a béta és a delta variáns ellen is rendelkezik vakcinával

A Sinopharm bejelentette, hogy a béta és a delta variáns ellen is rendelkezik vakcinával

  • Arról még nincs döntés, mikor dobják piacra ezeket az oltóanyagokat.
Sztori 2021-11-18 | 07:48
A Bors szerint Jakab Péter a lakásbérletével mutyizik, a pártelnök tagad és perrel fenyegetőzik

A Bors szerint Jakab Péter a lakásbérletével mutyizik, a pártelnök tagad és perrel fenyegetőzik

  • Annak ellenére is, hogy Bors nyilvánosságra hozott egy videót, ahol a ház gondnoka azt állítja, nem jakab, hanem egy hölgy lakik a lakásban.