Gattyán tárgyalóasztalhoz ültetné az ellenzéket

Gattyán tárgyalóasztalhoz ültetné az ellenzéket
  • A digitális Magyarország megteremtésével kampányoló üzletember nyílt levelet intézett az ellenzék többi tagjához.

Nyílt levelet írt Gattyán György, melyben hangsúlyozza: kormányváltást szeretne, és arra kéri az ellenzéket: támogassák őt, kezdjenek közös tárgyalássorozatba, írja a Telex.

"A Megoldás Mozgalom alapító-elnökeként fontosnak tartom újra tisztázni politikai szerepvállalásom alaptézisét. Ragaszkodva eddigi megnyilvánulásaim legfontosabb gondolataihoz, leszögezem, hogy célom a kormányváltás biztos és zökkenőmentes megvalósítása, nem pedig annak késleltetése vagy megakadályozása" – így kezdődik Gattyán György nyílt levele, amelyet "minden, a változásért tenni akaró honfitársamnak, az Ellenzéki Összefogás Vezetőinek" címzett.

Azt szeretné, ha "a múltat végleg magunk mögött hagyva, hazánk ténylegesen átlépjen a 21. századba". Felajánlja segítségét a kormányváltó erőknek, amennyiben ők is elköteleződnek az általa javasolt programpontok mellett.

"Felkérem az Ellenzéki Összefogást, hogy tegyenek szándéknyilatkozatot, amelyben kifejezik támogató hozzáállásukat, elhatározásukat a Megoldás Mozgalom alább felsorolt pontjaival kapcsolatban. Ha egyetértenek ezekkel a törekvéseinkkel, arra kérem Önöket, hogy 2022. január 17-ig kezdeményezzenek közös tárgyalássorozatot a Megoldás Mozgalommal a részletek kidolgozásáról, hogy a pontokból a tavaszi választásokig egy, a két fél által aláírt javaslatcsomag készülhessen" – közölte.

A Megoldás Mozgalom a következő javaslatokat teszi:

1. A magyarországi közbeszerzési rendszert strukturálisan át kell alakítani, hogy azt egy olyan digitális informatikai rendszer felügyelje, amely valós megoldást nyújt a személyi jellegű visszaélések megszüntetésére, és a mesterséges intelligencia előnyeit kihasználva képes legyen az átlagostól eltérő (gyanús) beszerzések automatikus felderítésére. Az e-közbeszerzést ma már számos nagy, nemzetközi informatikai vállalat olyan szoftverekkel támogatja, amelyek a "big data analytics" alapján értékelik a beérkezett ajánlatokat, és hasonlítják össze az iparági sztenderdekkel. Magyarországnak ebbe az irányba kell elmozdulnia.

2. A kormányváltást követően, azonnali (további) 10 százalékos alapbéremelést kell végrehajtani az állami közoktatásban dolgozók részére, a jelenlegi egyházi támogatások terhére. Továbbá garanciavállalást kell tenni arra, hogy az állami oktatásban dolgozók teljes bére inflációkövető lesz. A kormány évről évre megemeli az egyházak támogatására szánt keretösszeget, miközben a tavalyi évhez képest idén több tízmilliárd forinttal csökkentette az oktatásra, a pedagógusok bértámogatására szánt összeget.

3. Gondoskodni kell arról, hogy a magyar fiataloknak megteremtsük a versenyképes, digitális jövőt, ezért minden 14. életévét betöltött magyar állami közoktatásban részt vevő fiatalnak biztosítson az állam alanyi jogon egy szoftverekkel felszerelt, távoktatásra alkalmas hordozható számítógépet – amelyet érvényes tanulói jogviszonnyal a jogosult automatikusan megkap –, és amely a tanulmányok sikeres befejezését követően a diák tulajdonába kerül.

4. A kormányzati szervezetek és a 100 százalékban állami tulajdonban lévő, nonprofit vállalatok kommunikációs és hirdetési kiadásait radikálisan csökkenteni és korlátozni kell, hogy azok összesen ne haladhassák meg a nettó 10 milliárd forintot. Csak az elmúlt négy évben több százmilliárd forint ment el a kormányzati és az ahhoz kapcsolódó, állami tulajdonban lévő szervezetek kommunikációjára. Ha a legnagyobb hazai kereskedelmi vállalatok képesek nagyságrendileg ekkora reklámbüdzséből gazdálkodni és hatékonyan kommunikálni, akkor semmi nem indokolja, hogy az állam ennek többszörösét költse el.

5. Jelentősen csökkenteni kell a közmédia költségvetését, hogy az ne legyen magasabb a kormányváltást követően a mindenkori, legnagyobb kereskedelmi televíziós társaságok megelőző éves nettó árbevételénél. Ha a két legnagyobb hazai kereskedelmi médiavállalat (TV2, RTL) képes a tevékenységét fejenként, megközelítőleg 40-45 milliárd forintos éves árbevétel mellett ellátni, akkor semmi nem indokolhatja, hogy az alacsony nézettségű és hallgatottságú MTVA évente 100 milliárd forintot jóval meghaladó összegből gazdálkodjon.

"Javaslom, hogy a fenti pontok elfogadása és végrehajtása után felszabaduló és rendelkezésre álló több százmilliárd forintot az állam elsősorban a vidék felzárkóztatására, azon belül is az ország digitális tudatra ébredésének elősegítésére fordítsa!" – tette hozzá.

Indul a választásokon

Az internetes vetkőzésből nemzetközi cégbirodalmat építő 51 éves vállalkozó december 17-én jelentette be, hogy aktivizálja pártját, és elindul a 2022-es választásokon, ezzel gyorsan rövidre zárta a politikai szerepvállalását pedzegető találgatásokat.

A Megoldás Mozgalom korábban azt közölte, céljuk, hogy "a magyar állampolgárok számára vonzó, a mai idők kihívásának megfelelő, kormányképes polgári alternatívát nyújtson, működésével ösztönözze a magyar állampolgárok nemzeti és kulturális identitásának megerősödését, politikai aktivitását".

Annyit már november óta tudni lehet, hogy Gattyánnak van egy digitalizációs javaslatcsomagja, amivel az a célja, hogy Magyarország hatalmasat lépjen előre a digitalizáció, például a digitális oktatás területén. Ennek a csomagnak a megvalósításához keres létező pártokat, vagy ha ilyet nem talál, akkor saját pártjával tervezi végigvinni a programját.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-11-09 | 09:24
A kórházakban ismét növelték a koronavírusos betegek ellátására kijelölt ágyak számát

A kórházakban ismét növelték a koronavírusos betegek ellátására kijelölt ágyak számát

  • A beoltottak száma 5 977 908 fő, közülük 5 757 501 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 397 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.
  • 4588  új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 914 586 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 123, többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 811 266 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 71 799 főre emelkedett.
  • 4522 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 452-en vannak lélegeztetőgépen.
Bel 2021-07-20 | 15:29
A BKV már azt mondja, költségeket lehetne megspórolni azzal, ha nem klimatizálnák a levetett frankfurti villamosokat

A BKV már azt mondja, költségeket lehetne megspórolni azzal, ha nem klimatizálnák a levetett frankfurti villamosokat

  • Ismert, Karácsony Gergely egyszemélyben 7,7 milliárdos, használt-villamos beszerzést írt alá a rendkívüli jogrend utolsó napján.
  • Tette ezt úgy, hogy a Fővárosnak még opciós joga van új CAF-villamosokra, ezt a szerződést még Tarlós István kötötte meg. 
  • A 30-35 éves, levetett franfurti villamosokról mindenki azt állítja, utólag azokat nem lehet klimatizálni.
  • A BKV ennek ellenére azt mondta, igenis lehet, holott a franfurtiak szerint sem lehet.
  • A BKV friss közleménye már "költségcsökkentésre" hivatkozik, hogy miért farolna ki mégis az utólagos klimatizálásból.
Bel 2021-07-09 | 11:49
Gyurcsány elővette a nagy kést, élesre fente, és rendületlenül szalámizza szövetségeseit

Gyurcsány elővette a nagy kést, élesre fente, és rendületlenül szalámizza szövetségeseit

  • Most a Veszprém megyei közgyűlés Momentum-Jobbik frakcióját robbantották szét azzal, hogy a Momentumból leigazoltak egy jelöltet.
  • Az utóbbi hetekben MSZP-s politkusokat, köztük a párt korábbi elnökét, Molnár Gyulát igazolta le a Demokratikus Koalíció.
  • De nemrégiben szétrobbantották az ingatag szivárványkoalíciót Baján, Pécsett és Miskolcon is.
  • E kavarások mögött is Gyurcsányékat sejtik azok, akiket átejtettek a palánkon.
Bel 2021-11-08 | 09:12
A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít

A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít

  • A beoltottak száma 5 974 514 fő, közülük 5 754 475 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 369 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.
  • Az elmúlt három napban 17 834 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 909 998 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 214 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 810 014 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 68 586 főre emelkedett.
  • 3980 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 434-en vannak lélegeztetőgépen.
  • A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, az üzemorvosok rendelkezésére bocsájtják az igényelt mennyiségű oltóanyagot.
Bel 2021-09-28 | 15:25
Jakabnak megreccsent az elméje: a papírmaséjáról állítja, hogy az már szavazott

Jakabnak megreccsent az elméje: a papírmaséjáról állítja, hogy az már szavazott

  • A Facebookon azzal buzdít részvételre a nép egyszerű kisnyilasa, hogy a papírmaséja már szavazott az előválasztáson.
Bel 2021-06-07 | 10:40

65%-ra nőtt a járványkezeléssel elégedettek aránya

  • 62-ről 65%-ra nőtt azok aránya, akik elégedettek a kormány járványkezelésével.
Bel 2022-03-07 | 16:01
Vietnámi sofőr próbált szíreket csempészni Tatabányánál

Vietnámi sofőr próbált szíreket csempészni Tatabányánál

  • A rendőrök az NNI jelzése alapján az M1-es autópálya 56-os kilométerszelvényében tartóztattak fel egy magyar honosságú személygépkocsit 2022. március 7-én 13 óra 58 perckor.
  • A járműben egy vietnámi állampolgárságú embercsempész, valamint öt szír férfi utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat.
  • A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.
  • A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
  • Az embercsempésszel szemben a nyomozók büntetőeljárást indítanak.