Karácsony megint a kedvenc sportját űzi: nyafizik a Facebookon

Karácsony megint a kedvenc sportját űzi: nyafizik a Facebookon
  • Amiatt hisztizik a Főpolgármester, mert a Nemzeti Választási Iroda egyelőre nem fogadta be a népzavazási kérdéseit.
  • Pedig egyszerű a képlet: különbözik az eljárásrend akkor, ha a kormány kezdeményez népszavazást, és akkor, ha egy állampolgár, mint jelen esetben Karácsony.
  • Utolsó szalmaszálként kapaszkodik a Főpolgármester az általa kezdeményezett népszavazásba, mert látványosan, több kutatóintézetnél is esnek a számai, és már csak a harmadik az ellenzéki miniszterelnök-jelölti versenyben egy ellenzéki kutatóintézeti mérés szerint.
  • Holott amikor bejelentkezett, ő volt a baloldal nagy reménye.

Tipikus fideszes sumákolás folyik a Nemzeti Választási Bizottságban, nyafog Karácsony Gergely a Facebookon.

Erről azután beszélt a Főpolgármester, hogy a bizottság pénteki ülésén jóváhagyták a kormány gyereknépszavazási kérdéseit, melyeket Orbán Viktor jelentett be pár napja. Karácsony öt kérdését ellenben nem vették napirendre. Ezt azzal indokolták, hogy eljárásbeli különbség van, ha a népszavazási kérdéseket a kormány vagy egy választópolgár adja be.

"A képlet tehát világos: a kormány féle népbutítás lehet, magyar állampolgár által kezdeményezett valódi népszavazás viszont nem lehet" - értelmezte félre az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt tartott sajtótájékoztatón péntek délelőtt a helyzetet.

Egyértelmű a szándék Karácsony szerint, nyilvánvalónak tartja, hogy "Orbán Viktor és bandája nyomást helyezett a bizottságra, hogy ezt az egyébként nemcsak erkölcstelen, hanem jogszerűtlen döntést meghozzák". Szerinte Orbánnak megvan az oka, hogy féljen az ő népszavazási kérdéseitől, mert azok megakadályoznák a miniszterelnököt abban, hogy felélje a kormány Magyarország jövőjét. Karácsony úgy fogalmazott, Orbán már menekül a süllyedő hajóról, és elkezdett csomagolni a jövő évi választás előtt.

"A rossz hír az, hogy olyanokat is be akar csomagolni és magával vinni, ami nem az övé" – mondta, hozzátéve, szerinte Orbán a magyar emberek jövőjét akarja magával vinni. Erre utal például, amikor a Fudan egyetem beruházást erőlteti, vagy amikor privatizálná a magyarországi autópályákat. Ezek a népszavazási kérdések nemcsak egyszerűen fontosak, hanem teljes mértékben jogszerűek – folytatta Karácsony, és előbb-utóbb biztos abban, hogy jogi értelemben is elindulhat az általa kezdeményezett népszavazás.

"Viszont nem szeretnének időt veszíteni, hiszen nagyon fontos, hogy ezek a kérdések még a parlamenti választás előtt ott legyenek majd a szavazólapon, és a magyar emberek elmondhassák a véleményüket." Ezért a mai nap elkezdik összegyűjteni az aláírásokat az öt népszavazási kérdéshez, egyelőre csak online formában. Ez ugyan jogi értelemben semmit nem jelent, viszont az adatok ismeretében Karácsonyék gyorsabban el tudják majd érni azokat, akik támogatják a népszavazási kérdéseket, amennyiben az NVB hitelesíti a kezdeményezést.

Hogy Karácsony kérdéseit miért nem tárgyalta az NVB a mostani ülésén, azt a Nemzeti Választási Iroda (NVI) és az NVB indokolta meg pár napja a Népszavának.

Azt írták, eljárásbeli különbség van, ha a népszavazási kérdéseket a kormány vagy egy választópolgár adja be, mint Karácsony.

Utóbbi esetében ugyanis ellenőrizni kell a kezdeményező személyes adatait és azt is, hogy valós személyek írták-e alá a dokumentumokat, illetve a kérdések ütköznek-e alkotmányos alapelvekkel.

Ez a vizsgálat már megtörtént, így valamikor az NVB elé kerülhetnek Karácsony kérdései, de nem tudni, hogy pontosan mikor. Az NVB elnökének a benyújtástól számított 60 napon belül kell csak összehívnia a testületet, így elképzelhető akár az is, hogy csak szeptember 17-én döntenek majd érdemben a Karácsony által beadott népszavazási kérdésekről.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-08-09 | 12:29
Kövér: az ellenséget a "megvásárolt vagy megzsarolt politikusok hada, a civil szervezeteknek csúfolt nemzetközi ügynökhálózatok, multinacionális vállalatok, világbirodalommá nőtt kommunikációs cégek és a nyugati tudatipar" alkotja

Kövér: az ellenséget a "megvásárolt vagy megzsarolt politikusok hada, a civil szervezeteknek csúfolt nemzetközi ügynökhálózatok, multinacionális vállalatok, világbirodalommá nőtt kommunikációs cégek és a nyugati tudatipar" alkotja

  • Odacsaptott az álcivileknek Kövér László házelnök.
  • Az új harcmodor lényege, hogy az embert elidegenítik természetes közösségeitől, államától, nemzetétől, szülőföldjétől, hitétől, hagyományaitól, végső soron kiforgatják önazonosságából, sőt a végén a szó szoros értelemben önmagából is.
  • Még annak a bizonyosságát is elveszik tőle, hogy fiú-e vagy lány – fűzte hozzá.
Bel 2021-07-20 | 17:05

A Pegasust gyártó NSO Group: képesek vagyunk észlelni, ha egy kormány visszaél a programunkkal

  • Az izraeli cégnél sem hülyék dolgoznak, bármit is képzeljen magáról a magyar ellenzéki média.
  • "Eszközeink az elmúlt években terrorakciókat akadályoztak meg Európában, emberek tízezreit mentették meg egy európai fővárosi metró megtámadásától, amelyet néhány perccel az eset előtt sikerült elkerülni"- mondta az izraeli üzletember.
Bel 2021-10-18 | 10:05
7 illegális migránst csempészet a szerb férfi Lajosmizsénél

7 illegális migránst csempészet a szerb férfi Lajosmizsénél

  • A szerb férfit őrizetbe veszik a rendőrök, az autóban utazó illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-08-03 | 14:19
Karácsony hirdetések MINDENHOL IS

Karácsony hirdetések MINDENHOL IS

  • Intenzív Google Advertise-kampányba kezdett a Főpolgármester, igaz, ez a kampány a miniszterelnök-jelöltségéhez kapcsolódik.
  • A hirdetések segítségével az általa kezdeményezett népszavazáshoz gyűjt adatokat.
  • A BENNFENTES által megkérdezett szakértő szerint egy ilyen intenzitású Google display-kampány nagyságrendileg 20-25 millió forint havonta.
  • Nagy kérdés, miből fizeti ezt Karácsony, mert a hirdetésekre kattintva a személyes oldalára érkezhetünk.
Bel 2022-02-17 | 15:16
Gyurcsány hazugsággal vádolja Karácsony propagandalapját, a Telexet

Gyurcsány hazugsággal vádolja Karácsony propagandalapját, a Telexet

  • Azon robbant ki a vita, támogatta-e Iványi jelölését az államfői posztra, vagy sem.
  • A Telex azt írta, Gyurcsány a Jobbik nyomására elengedte Iványi támogatását, de Gyurcsány ezt tagadja.
  • "Valaki, aki a hat párt megbeszélésein részt vesz, politikai szándéktól vezetve félretájékoztatja a portált, hamisan, név nélkül szivárogtat, ők meg megbízható ellenőrzés nélkül közlik a valótlanságot. Kár" - fogalmazott Gyurcsány.
  • "Blame game, a hibáztatás játéka bevett politikai gyakorlat. Világos, hogy ki csinálja most ezt" – írja Gyurcsány,
  • Egyértelmű, hogy Karácsonyra utal a volt miniszterelnök, a politikai élet baloldalán köztudott, hogy a Telex Karácsony propagandamédiája.
Bel 2021-10-22 | 10:26
16 illegális migránst csempészett egy 58 éves szerb sofőr

16 illegális migránst csempészett egy 58 éves szerb sofőr

  • Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 58 éves szerb férfi ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.
Bel 2021-06-08 | 19:54
A mai nap meglepetése: a jobbikos Stummer Jánost is támogatja a DK

A mai nap meglepetése: a jobbikos Stummer Jánost is támogatja a DK

  • Újabb nap, újabb alku a Jobbik és a DK között.
Bel 2021-12-07 | 14:14
Hiába ugrottak ki az autóból a migránsok és az embercsempész

Hiába ugrottak ki az autóból a migránsok és az embercsempész

  • Az egyenruhások – a Készenléti Rendőrség NNI Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – 2021. december 7-én 8 óra 30 perckor a 86-os számú főúton, Jánossomorja külterületén akartak ellenőrizni egy cseh rendszámú kisteherautót.
  • A sofőr a rendőröket észlelve hirtelen megállt, majd a járműből az utasok a gépkocsivezetővel együtt kiugrottak, és elfutottak.
  • A járőrök azonnal kutatásba kezdtek, ennek eredményeképpen 10 órára megtaláltak 12, magát afgán állampolgárnak valló férfit, akik személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
  • Később rendőrkézre került a 33 éves cseh tartózkodási engedéllyel rendelkező azeri sofőr is, akit elfogtak, majd a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.
  • A járművezetővel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.