Kövér László: Gyurcsány Ferenc ittléte a politikában szégyene a teljes magyar ellenzéknek

Kövér László: Gyurcsány Ferenc ittléte a politikában szégyene a teljes magyar ellenzéknek
  • "Ami a tévészékház előtt történt, az része volt az összeesküvésnek. Előre megtervezett provokáció volt, aminek – a forgatókönyv szerint – emberhalállal kellett volna végződnie" - mondta a gyurcsányi machinációkról a Házelnök.

"Gyurcsány Ferenc ittléte a politikában szégyene a teljes magyar ellenzéknek, azon belül elsősorban a szocialistáknak, akiknek nemcsak azért kellett volna kivetniük maguk közül a volt miniszterelnököt, mert tönkretette az országot, hanem azért is, mert a saját politikai közösségét is szétrombolta" – fogalmazott Kövér László fideszes házelnök a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Kövér László úgy fogalmazott: 1990-ben is büszkék voltunk rá, hogy vérontás nélkül zajlott le az átmenet. "Még egy pofon sem csattant, pedig most már úgy látom, hogy azért igény lett volna néhányra. Lehet, hogy nem mindig jó dolog, ha egy nép ennyire békésen, nyugodtan kezeli csak a konfliktusait" – mondta az Országgyűlés elnöke. A politikus megítélése szerint a béketűrő mentalitásnak vannak hátrányai is.

Úgy vélte: Gyurcsány Ferenc ittléte a politikában szégyene  a magyar igazságszolgáltatásnak is. "Hiszen még Szanyi Tibor is azt mondta, hogy Gyurcsány Ferencnek vagy a Csillagbörtön, vagy a Lipótmező lett volna a megfelelő hely" – fogalmazott és azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc összeesküvést szőtt a magyar demokrácia megdöntésére 2006-ban, az országgyűlési választás előtt.

"Azt a felvetést sem mi, hanem SZDSZ-es képviselők engedték meg maguknak először, hogy a magyar titkosszolgálatok és a rendőrség csak szakmai balfékségből, vagy cinkos módon asszisztálva járultak-e hozzá a cigánygyilkosságokhoz. Ez mind a mai napig egy jogos kérdés" – tette hozzá.

"Ami a tévészékház előtt történt, az része volt az összeesküvésnek. Előre megtervezett provokáció volt, aminek – a forgatókönyv szerint – emberhalállal kellett volna végződnie. A Jóisten gondviselésének köszönhető csak, hogy a vízágyút szállító, égő rendőrségi járműből élve menekültek ki a benne ülők. Gyurcsány Ferenc másnap a kamerák előtt az egyik sérült rendőr betegágyánál állt, de valójában a ravatalánál szeretett volna ott lenni, hogy az utcai zavargásokat felhasználva a felelősségét az ellenzékre hárítsa. Hiszen tudta, hogy már a 2006-os választás másnapján elvesztette a 2010-es parlamenti voksolást. Egyetlen esélye az volt, ha eltünteti ellenfeleit a legitim politika színpadáról. Erről szólt ez az egész forgatókönyv" – mondta.

Arra, hogy ez nem csak fantazmagória, többek között az a bizonyíték szerinte, hogy Gyurcsány Ferenc ma is ugyanezt csinálja, földönfutóvá tétellel és bebörtönzéssel fenyegeti a politikai ellenfeleit és mindenkit, aki a mostani kormány mögé áll. Azt mondja, hogy az alkotmányos szabályokat felülírva fogja megváltoztatni hazánk alkotmányos berendezkedését. Ez utóbbinak amúgy szerintem minimum fel kellene keltenie az igazságszolgáltatás szerveinek a figyelmét - tette hozzá.  Az egész magyar demokrácia szégyenének nevezte, hogy "ez az ember még a politikai porondon van, még mindig a baloldal vezére lehet, és egy véreskezű kommunista gyilkos véresszájú unokáját maga előtt tolva kíván visszatérni a hatalomba".

Megítélése szerint is azt meg kell említeni, hogy a Nyugat ugyanúgy hagyott cserben minket 2006-ban, mint 1956-ban, "és most is ugyanúgy szívesebben kooperálnának egy kollaboráns neobolsevista bandával, mint ahogy 1989-90 után is jobban örültek volna, ha nincs hatalmi változás hazánkban, hiszen az úgynevezett reformkommunistákkal már korábban elkezdtek sikerrel üzletelni".

Ennek ellenére úgy gondolja, hogy a 2010-et követő kormánynak semmi felelőssége nincs abban, hogy Gyurcsány Ferencet és tettestársait nem sikerült elszámoltatni.

"Jogállami keretek között ennyire futotta a magyar igazságszolgáltatás erejéből" – fogalmazott.

"Miért gondoljuk azt, hogy nekünk a Nyugat az a mérce, amit el kell érni" – tette fel a kérdést. Az Országgyűlés elnöke a kormányfő szavait idézve azt mondta: az elmúlt tíz évben kiderült, hogy míg mi azt hittük, hogy Európa a jövőnk, addig valójában mi vagyunk Európa jövője.

"Már ha egyáltalán Európa méltóztatik üres kommunikációs fogások és konferenciázgatások mellett érdemben is foglalkozni a saját jövőjével, és figyelmet fordítani ránk. Igaz, túlságosan nagy erők dolgoznak azon, hogy felszámolják Európát abban a formában, ahogy az elmúlt ezer évben létezett" – tette hozzá.

"Ha megnézzük, hogy van-e különbség a nácizmus, a kommunizmus és az egyre inkább totalitárius jegyeket mutató liberalizmus között, riasztó hasonlósággal találkozunk. Elég, ha az állam által kiszervezett cenzúrára, a véleményszabadság immáron jogi eszközökkel is folyó korlátozására vagy az antifa erőszakosságára gondolunk, amiben visszaköszön a kommunista vagy náci keretlegények erőszakossága. Van viszont egy különbség, ami különösen félelmetessé teszi a jövőt" – figyelmeztetett Kövér.

Ez pedig az, hogy "ma a liberálisok okosabbak, mert nem az ellenséget jelölik ki, hanem a »jó emberek« körét, és mindenki »szabadon« eldöntheti, hogy az egyre növekvő erkölcsi és egzisztenciális nyomás közepette beáll-e a »jó emberek« közé, ahol védettnek tekintheti magát, vagy inkább marad a különböző »fóbiások«, »rémisztő képződmények« és »klímabűnözők« potenciálisan likvidálandó táborában" – mondta.

Szerinte "a Szovjetunió és a kommunizmus igája alól való szabadulás, amiért az ötvenhatos hősök küzdöttek, sajnos lehet, hogy csak gyönge kihívás volt ahhoz képest, amivel az előttünk álló évtizedekben kell megküzdenünk".

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-09-03 | 11:55
A betegség súlyos lefolyása ellen továbbra is a védőoltás jelenti a legerősebb védelmet

A betegség súlyos lefolyása ellen továbbra is a védőoltás jelenti a legerősebb védelmet

  • A harmadik oltásra is lehet időpontot foglalni az interneten vagy az a háziorvostól is kérhető.
  • Lezárult a nemzeti konzultáció, amely a járvány utáni élet fontos kérdéseiről szólt. 1 millió 191 ezren küldték vissza a kérdőíveket.
Bel 2022-01-10 | 19:18
Dominika, Florida, Dubai - luxusnyaralásokon múlatta az időt Márki-Zay marketingese, mielőtt visszarendelték

Dominika, Florida, Dubai - luxusnyaralásokon múlatta az időt Márki-Zay marketingese, mielőtt visszarendelték

  • A világkörüli útról rendelték újra Magyarországra, ahogyan a BENNFENTES azt hétfőn délelőtt megírta.
Bel 2021-09-30 | 12:41
60 körzet után Karácsony enyhén visszaesett, a sorrend változatlan: Dobrev, Karácsony, Márki-Zay, Jakab, Fekete-Győr

60 körzet után Karácsony enyhén visszaesett, a sorrend változatlan: Dobrev, Karácsony, Márki-Zay, Jakab, Fekete-Győr

  • Az összszavazatok alapján Dobrev az első 34 százalékkal, Karácsony 28 százalékon áll, Márki-Zay 21-en.
  • Jakab messze lemaradva 4. helyezett 13 százalékkal, Fekete-Győr a szavazatoknak mindössze 4 százalékát gyűjtötte be.
Bel 2022-02-22 | 09:08
Az 5-11 éves korosztályban 89 ezer gyermek felvette az oltást

Az 5-11 éves korosztályban 89 ezer gyermek felvette az oltást

  • A beoltottak száma 6 389 711 fő, közülük 6 158 184 fő a második, 3 792 988 fő már harmadik oltását is felvette.
  • 3193 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 762 878 nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 131 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 535 456 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 183 992 főre csökkent.
  • 4740 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 177-en vannak lélegeztetőgépen.
Bel 2021-06-25 | 12:39
Marakodás a koncon: Karácsony alibizéssel vádolta meg Hadházyt, erre a szekszárdi képviselő is visszaszólt neki

Marakodás a koncon: Karácsony alibizéssel vádolta meg Hadházyt, erre a szekszárdi képviselő is visszaszólt neki

  • A Momentum Zuglót nézte ki a Fideszt, az LMP-t, majd Márki-Zay mozgalmát is megjárt Hadházynak.
  • Csakhogy ott az MSZP-s kéviselő, Tóth Csaba a megválasztott országgyűlési képviselő.
  • A Momentumon kívül mindenki beállt Tóth mögé, Jobbiktól a DK-ig.
  • Karácsony is támogatásáról biztosította a képviselőt, akiről korábban azt állította, a családjával fenyegette.
  • Most egy interjúban Karácsony alibizássel vádolta meg Hadházyt, mondván, az ő demokrácia-felfogásába nem fér bele Hadházy zuglói jelöltsége.
  • Csakhogy korábban Karácsony pont így nézte ki magának a 2014-ben nyerhető zuglói önkormányzatot.
  • Budai lakosként és listás országgyűlési képviselőként lett polgármester Zuglóban.
  • Amit szabad Jupiternek, nem szabad azt a kisökörnek.
Bel 2022-05-30 | 15:04
MigránsTaxi: 14 illegális migránst szállított a szerb sofőr

MigránsTaxi: 14 illegális migránst szállított a szerb sofőr

  • 2022. május 30-án 9 óra 20 perckor Székesfehérvár külterületén ellenőriztek egy osztrák honosságú gépjárművet és annak 53 éves szerb állampolgárságú sofőrjét.
  • A járműben 14 férfi utazott, akik magukat szír és pakisztáni állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.
  • A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakíséréséről.
  •  A sofőrt a rendőrök előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás.
Bel 2022-03-02 | 09:22
Műholdképeken is látszik a keleti határhelyzet

Műholdképeken is látszik a keleti határhelyzet

  • Összesítések szerint több, mint 90 ezere menekült érkezett eddig Magyarországra.
  • Mindez már a műholdakról is látszik, a közreadott kép március 1-én készült Tiszaújlak és Tiszabecs határáról.
  • Jól kivehető a hosszú kocsisor, ami Magyarország felé tartott szerdán.
Bel 2021-08-16 | 12:12
Átléptük az 5 millió 500 ezer második oltást is

Átléptük az 5 millió 500 ezer második oltást is

  • A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, ezért aki még nem oltatta be magát, tegye meg.
  • Az iskola közeledtével felhívják a szülők figyelemét, hogy a 12 éven felüli gyermeket automatikusan lehet regisztrálni oltásra és számukra is nyitva az időpontfoglaló.
  • Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni.
  • Már 118 ezren a harmadik oltást is felvették.