MSZP-s források: Jakab Péter és Fekete-Győr András "mennek a kukába"

MSZP-s források: Jakab Péter és Fekete-Győr András "mennek a kukába"
  • Így beszél egy tisztességes szociáldemokrata a szövetségeseiről.
  • A Magyar Nemzetnek név nélkül nyilatkozó MSZP-sek nagyon elbízták magukat, holott pár hónapig a lét és a nemlét határán, az 5 százalékos küszöb alatt tanyáztak.
  • Szerintük az előválasztás két igazi esélyese Karácsony és az "iszonyatosan nyomuló" Dobrev Klára.
  • Azt elismerték a lapnak, hogy a budapesti dugóhelyzet "sérüléseket" okoz Karácsony Gergelynek.

Karácsony Gergely és Dobrev Klára  van valódi versenyben a baloldal miniszterelnök-jelölti előválasztásán, amelynek második fordulója hozhat előnyt a főpolgármester számára – vélekedtek a Magyar Nemzetnek a lap MSZP-s forrásai.

A pártban továbbra is biztosak Karácsony győzelmében, ahol ugyanakkor meglepő módon elismerték, hogy a fővárosban uralkodó közlekedési káosz joggal okoz "sérüléseket" a megítélésében.

Mindeközben Kálmán Olga, Budapest 4. választókerületének a DK-s jelöltje is a dugókkal kampányol, mondván: "van megoldás, lenne rá pénz, csak a szándék kellene végre".

Teljesen világos, hogy kettős verseny van Karácsony Gergely és az "iszonyatosan nyomuló" Dobrev Klára között, Jakab Péter és Fekete-Győr András a nyomukban sincsenek, ők "mennek a kukába" – értékelték a baloldali miniszterelnök-jelölti előválasztást a Magyar Nemzet MSZP-s forrásai.

Bár szerintük a "semmiből jövő" Márki-Zay Péter meglepően jól teljesít, a harmadik helyhez szükséges 15 százalékos támogatottságot ő sem fogja megszerezni.

A Karácsonyt támogató szocialisták a Magyar Nemzetnek elismerték, hogy a szombaton kezdődött előválasztás első napja egyértelműen Dobrevé volt. A DK-s jelölt fölénye pedig egészen a hét elejéig kitartott.

A főpolgármester csak ezután kezdett felzárkózni hozzá, és mára vált kiegyenlítetté a kettejük közötti küzdelem. A lap felvetésére, hogy mindez nem bizonytalanítja-e el őket Karácsony támogatásában, az MSZP-ben azt hangoztatták: ha ilyen magas marad a részvétel, az egyértelműen a főpolgármesternek kedvez, az előválasztás második fordulója pedig kifejezetten előnyös helyzetbe hozza őt.

A várhatóan az első körben kieső Fekete-Győr András támogatóinak nagy része biztosan, míg az ugyanerre a sorsra jutó Jakab Péter szimpatizánsainak a többsége is inkább Karácsonyra szavaz majd, mint Dobrev Klárára.

Mivel Márki-Zay Péter többször is egyértelművé tette, hogy nem örülne Dobrev győzelmének, várhatóan az ő támogatói is a főpolgármesterre voksolhatnak majd a végjátékban – vélekedtek a pártban. A lap forrásai végül meglepő módon úgy összegeztek, hogy míg a nyelvvizsgájával, diplomájával kapcsolatos botrányok nem,  a fővárosban uralkodó közlekedési káosz viszont joggal okoz "sérüléseket" Karácsony megítélésében.

Mindennek tükrében nem meglepő, hogy Kálmán Olga, Budapest 4. választókerületének a DK-s jelöltje is a dugókkal kampányol.

Az egykori műsorvezető tegnap délelőtt a dugóban ülve posztolt a Facebookon, amihez egy hosszú, várakozó kocsisort bemutató képet is melléket.  "Ez egy mai, átlagos hétköznap reggeli kép, amikor mi, második vagy harmadik kerületiek szeretnénk eljutni a város egyik pontjából a másikba. Tudom, Budapest közlekedési nehézségeire a legegyszerűbb rávágni, hogy mindenki közlekedjen BKV-val vagy biciklivel. Csakhogy mi, a II. és III. kerületben élők nem minden élethelyzetben tudjuk ezt megtenni. Mert kicsi gyereket kell iskolába, óvodába vinnünk, mert olyan helyen van a munkahelyünk, hogy órákba telne a számtalan átszállás miatt, vagy mert az egészségi állapotunk okán nem tudunk a reggeli csúcsban állni, várni. Szerintem ez így nincs rendjén!" – írta Kálmán Olga, aki szerint "van megoldás, lenne rá pénz, csak a szándék kellene végre".

Ismert: nem ez az első eset, hogy a főpolgármesterre zúdul Gyurcsány Ferencék "baráti tüze".  A DK pártlapjában, a Nyugati Fényben ugyanis Förtelmes kloáka lett Európa szívéből, és ezért Karácsony Gergely is felelős címmel jelent meg nemrég publicisztika. Eszerint a főváros "péntek és szombat esténként egy h…gy-, sz…r- és piaszagú végbélnyílássá válik".

"Adott az ellenzéki főpolgármester, aki 2019 óta csak elrévedezett ezen a mocskon, bár nem vitatom el Karácsonytól azt, hogy biztosan őt is zavarja a sz…rtenger, amikor elteker mellette a Városházára tartva" – írta a DK lapja.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-02-21 | 11:51
Schmidt: egy szektavezér beszél úgy, mint Márki-Zay

Schmidt: egy szektavezér beszél úgy, mint Márki-Zay

  • "Nem lehet tőle olyat kérdezni, amibe ne tudná a tutit. Ez nagyon veszélyes" - mondta az ellenzék Messiásáról a Terror Háza főigazgatója.
Bel 2021-09-24 | 10:28
Nyugati kényelem: bemutatta a MÁV az új IC-kocsikat

Nyugati kényelem: bemutatta a MÁV az új IC-kocsikat

  • 1. osztályú és a prémium (1+) osztályú, bisztrószakasszal, csendes és prémium fülkékkel is berendezett IC+ kocsit mutatott be a MÁV.
  • Október 11-től több vonalon is forgalomba áll egy-egy új IC+ kocsi.
Bel 2021-11-15 | 14:44
Márki-Zay szerint hiba, hogy a kormány 480 forintban maximálta a benzinárat

Márki-Zay szerint hiba, hogy a kormány 480 forintban maximálta a benzinárat

  • A baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint ez azért hiba, mert az embereknek kell megfizetnie a teljes benzinárat, és semmilyen szociális megfontolás nem fogadható el.
Bel 2021-06-11 | 16:02
Újabb ellenzéki paktum az előválasztás előtt: Ungár Péter mögé állt be Jakab Péter Szombathelyen

Újabb ellenzéki paktum az előválasztás előtt: Ungár Péter mögé állt be Jakab Péter Szombathelyen

  • Folytatódik az előválasztásnak hazudott, de valójában a pártok közötti alkukat jelentő folyamat. Most Ungár mögé állt be Jakab.
  • A baloldali ellenzék azt hazudta korábban a választóknak, hogy majd ők dönthetik el, ki induljon egy választókerületben.
  • Ebből nem lett semmi: ahogy a BENNFENTES az utóbbi hetekben rendre megírta, az ellenzék az előválasztás előtt lemutyizza egymás között a körzeteket.
  • Bencsik János, Hont András, Bauer Tamás, Puzsér Róbert, Márki-Zay Péter és mások is is arra figyelmeztetnek, az "előválasztásnak" így semmi értelme sincs.
Bel 2021-10-25 | 10:17
Ezen a hétvégén is százakat tartóztattak fel a határokon és már bent az országban a rendőrök

Ezen a hétvégén is százakat tartóztattak fel a határokon és már bent az országban a rendőrök

  • Nem csillapodik a migrációs nyomás, százakkal szemben intézkedtek a rendőrök.
Bel 2021-07-01 | 11:20
Az elmúlt 24 órában nincs újabb elhunyt koronavírusos Magyarországon

Az elmúlt 24 órában nincs újabb elhunyt koronavírusos Magyarországon

  • 5 millió 493 ezer a beoltott, 32 az új fertőzött.
  • Újabb elhunyt nincsen.
Bel 2022-03-23 | 10:05
Ismét egy román embercsempész bukott le, miközben 17 illegális migránst csempészett

Ismét egy román embercsempész bukott le, miközben 17 illegális migránst csempészett

  • Az egyenruhások 2022. március 23-én reggel 6 órakor ellenőriztek egy román rendszámú tehergépkocsit az M9-es autóúton Bogyiszló térségében.
  • Az autót egy 25 éves román férfi vezette, aki 17 illegális migránst szállított.
  • A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, mindannyian afgán állampolgárnak vallották magukat.
  • Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
  • A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Előállítása és elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.
Bel 2022-01-24 | 11:57
Újabb 18 határsértő próbált meg bejutni az országba

Újabb 18 határsértő próbált meg bejutni az országba

  • A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei az osztrák rendőrökkel és a honvédekkel együttműködve 2022. január 24-én 9 órakor újabb 18 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Gyálarét külterületén.
  • Ellenőrzésük során a csoport tagjai szíriai és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.