Karácsony továbbra is azt játssza a Facebookon, ő egyenrangú partnere a vezető európai politikusoknak

Karácsony továbbra is azt játssza a Facebookon, ő egyenrangú partnere a vezető európai politikusoknak
  • Úgy alakítja ezt a hazug szerepet, hogy egy mukkot nem beszél egyetlen nyelven sem a magyaron kívül.
  • Így azért nehéz lesz.

Facebook-híradójában számolt be Budapest Főpolgármestere berlini látogatásáról, ahol jó tanuló módjára felmondta az euróblablát a közös értékeinkről.

Többek között azt írta, "A kormányváltás után Magyarország nem lesz többé a kínai és orosz befolyás kísérleti terepe, hanem újra Európa centrumához fog tartozni. Ezek voltak a legfontosabb megállapításai a tegnap késő estébe nyúló berlini tárgyalásaimnak, mások mellett Pedro Sanchez spanyol miniszterelnökkel, Olaf Sholz német alkancellár-pénzügyminiszterrel, a szociáldemokratáák kancellár-jelöltjével, Annalena Baerbock-kal, a német zöldek kancellár-jelöltjével és társelnökével, Enrico Letta volt olasz miniszterelnökkel, valamint Elisa Ferreira és Paolo Gentiloni uniós biztosokkal."

Majd így folytatta: "A megbeszéléseken kifejtettem, hogy az új magyar kormány 12 év euroszkepticizmus, az európai értékek sárba tiprása után ismét a mag Európához fog tartozni. 2022 után Magyarország többé nem kerékkötője, hanem motorja lesz az európai zöld átállásnak. Ezt is szolgálja, hogy a kormányváltás után azonnal le fogjuk hívni azt az európai helyreállítási segítséget, ami a magyaroknak jár, de amiről az Orbán-kormány lemondott, mert nem mutatkozott hajlandónak az átlátható elszámolásra. Az új kormány a helyreállítási alap Magyarországnak járó teljes összegét transzparens módon a valódi gazdasági válságkezelésre fogja fordítani, a magánérdekek helyett a közérdekre, a beton helyett az emberre fogja költeni."

A föntebbiek kifejtéséhez erős nyelvtudás szükséges a nemzetközi politikában, hiszen olyan szakpolitikai kérdésekről van szó, amelyek komoly nyelvi felkészültséget kívánnak.

És persze megint kibújt a szög a zsákból: Karácsonynak nagyon kellene a Helyreállítási Alapból az a hitel, amire a kormány - egyelőre - nem tart igényt.

Ő örömmel felmarkolna 3300 milliárd forint hitelt csak azért, hogy bemutathassa: hű ölebe nyugati gazdáinak.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-04-07 | 16:49
23 illegális migránst tartóztattak fel Hercegszántó térségében

23 illegális migránst tartóztattak fel Hercegszántó térségében

  • A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2022. április 6-án 23 óra 35 perckor 23 külföldit tartóztattak fel Hercegszántó térségében.
  • Illegális migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.
  • A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
  • Ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-06-23 | 16:48

Orbán: A Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert elfogulatlan vizsgálat nélkül tesz közzé elfogult, politikai véleményt

  • Közleményben reagált a magyar miniszterelnök Ursula von der Leyen megalapozatlan kritikáira.
Bel 2021-08-09 | 12:24
Dagad az álprobléma: múlt héten az ország területén 1403 határsértőt tartóztattak föl

Dagad az álprobléma: múlt héten az ország területén 1403 határsértőt tartóztattak föl

  • Embercsempészet miatt 27 gyanúsított ellen indult eljárás.
Bel 2021-05-12 | 09:00
A baloldali ellenzék az oltásellenes kampánnyal sem tudta beérni a Fideszt - a Medián szerint is vezet a kormánypárt

A baloldali ellenzék az oltásellenes kampánnyal sem tudta beérni a Fideszt - a Medián szerint is vezet a kormánypárt

  • A közvélemény-kutatások legutóbbi trendjei alapján a baloldali ellenzék a harsány oltás- és vakcinaellenes kampány ellenére sem tudta befogni a Fideszt.
  • Még úgy sem, hogy a teljes liberális, ellenzéki média ugyanúgy a bizalmatlanság felszításában, és a hangulatkeltésben volt érdekelt, mint a vele szoros szövetségben álló baloldali ellenzék.
  • A Medián legfrisebb felmérése alapján a kormány járványellenes intézkedései bebiztosították a Fidesz előnyét a baloldali ellenzékkel szemben.
Bel 2021-08-05 | 11:14

A DK-s jelölt is azt tanácsolja Karácsonynak, csökkentse a biciklisávok számát

  • Manhalter Dániel, a Demokratikus Koalíció jelöltje úgy fogalmazott, "Budapesten fontos felújítások vannak, de arra is kell figyelnünk, hogy a várost mindannyian használni tudjuk: gyalogosok, tömegközlekedők, biciklisek, autósok egyaránt".
Bel 2022-01-28 | 13:54
10 főt csempésző MigránsTaxi rendőrkézen

10 főt csempésző MigránsTaxi rendőrkézen

  • A személyautóban 10 illegális migránst szállított egy észak-macedón férfi, akit a rendőrök őrizetbe vesznek.