A budapesti, megválasztott baloldal nem a városért és a kerületekért dolgozik, hanem kampányol

A budapesti, megválasztott baloldal nem a városért és a kerületekért dolgozik, hanem kampányol
  • Kérdés, meddig tűrik el az emberek, hogy megválasztott vezetőik nem a rájuk bízott várossal és kerületekkel törődnek, hanem csak kampányolnak.
  • Azaz felveszik a megbízatásuk miatt a jó fizetéseiket, és nem a városért dolgoznak, hanem a kormányváltásért.
  • Karácsony Gergely egy hét alatt közel 22 millió forintot költött a Facebookon, Dobrev Klára pedig 13 milliót pár nap alatt.

Annyira készül a baloldal a 2022-es országgyűlési választásokra, hogy Budapesttel már egyáltalán nem foglalkozik - írja összegző cikkében a Magyar Nemzet.

Ez derül ki az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közösségi oldalát böngészve, ahol a bejegyzések szinte mindegyike csak az előválasztásról szól. Emellett a pártok és aspiránsaik milliókat költenek hirdetésekre. Karácsony Gergely például egy hét alatt közel 22 millió forintért népszerűsítette magát, míg Dobrev Klára 13 milliót költött el erre pár nap alatt.
A baloldal teljesen lemondott Budapestről, legalábbis ezt mutatja, hogy Karácsony Gergely főpolgármester, Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, valamint a balliberális ellenzéki előválasztáson induló alpolgármesterek, önkormányzati képviselők gyakorlatilag már semmilyen, a fővárossal kapcsolatos hírt nem osztanak meg a közösségi oldalakon.

Karácsony Gergely például csak az elmúlt szűk egy hónapban, azaz szeptember elseje óta közel 115 alkalommal posztolt a Facebookon, de a bejegyzéseiből mindössze 23 volt a fővárossal kapcsolatos, míg közel 80 esetben a baloldali előválasztáshoz, a miniszterelnök-jelöltséghez köthető információt osztott meg.

A többi bejegyzés is Jean-Paul Belmondo haláláról, Ferenc pápa látogatásáról vagy valamilyen sporteseményről szól.

Persze ha azt is megnézzük, mennyit utazott a főpolgármester az elmúlt hetekben, nem is csoda, hogy Budapestre nem maradt ideje.

Karácsony kampányolt többek között Borsodban, Bács-Kiskun megyében, Baranyában, Tolna megyében, de megfordult Egerben, Dunaújvárosban, Berettyóújfalun, Szombathelyen is.

Eközben a főváros úszik a szemétben, az utcákat ellepik a hajléktalanok, és sokan találkozhatnak a főváros közterületein magatehetetlen állapotban lévő drogosokkal is. Az előválasztáson ugyancsak induló Gy. Németh Erzsébet közösségi oldala is arról tanúskodik, hogy ő sem nagyon foglalkozik a főpolgármester-helyettesi teendőivel. Gy. Német Erzsébet közel 70 bejegyzéséből több mint 50 foglalkozik az előválasztással.

Elengedte kerületi teendőit Gelencsér Gergely I. kerületi alpolgármester, a Momentum jelöltje, valamint Beleznay Zsuzsanna, a Jobbik terézvárosi alpolgármestere is. Míg előbbi mintegy 40 bejegyzésből 36-ot szentelt az előválasztásnak, utóbbi még ennél is többet, a harminc posztjából mindössze egyet szánt a fővárosra szeptember elseje óta. Az is igen beszédes, ki hány forintot költ saját maga és pártja népszerűsítésére.

Karácsony Gergely ebben is az élen jár, mindössze egy hét alatt (szeptember 15–21.) több mint 21, 7 millió forintot adott ki hirdetésre csak a Facebookon, vagyis a közterületeken kihelyezett plakátokat ez az összeg nem tartalmazza. Ehhez képest Gelencsér Gergely 131 ezer forintos hirdetési összege elenyésző.

Utánanéztünk annak is, hogy a Karácsony mellett induló miniszterelnök-jelöltek közül ki, mennyit költött egy hét alatt.

A Dobrev Klára közösségi oldalán megjelenő reklámokat a Demokratikus Koalíció fizeti, azaz  Gyurcsány Ferenc felesége hét nap alatt több mint 13 millió forintot költött el közpénzből erre a célra. Jakab Péter, a Jobbik elnöke ennél jóval kevesebbet fordított az internetes reklámjaira, de ez az összeg is megközelíti a kétmillió forintot ugyancsak a párt forrásaiból, vagyis az adófizetők pénzéből.

A momentumos Fekete-Győr András, illetve Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje esélyeikhez mérten költekeztek, előbbi alig félmillió forintot, míg utóbbi egymilliót invesztált  Facebook-hirdetésekre. Az ellenzéki pártok közül a DK az elmúlt egy hét alatt 3,1 milliót, a Momentum 3,6-ot, a Jobbik pedig 1,7 millió forintot költött összesen önreklámra.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-08-26 | 09:37
5 millió 715 ezer a beoltott, 180 az új fertőzött

5 millió 715 ezer a beoltott, 180 az új fertőzött

  • Elhunyt egy beteg.
  • 93 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.
  • A delta vírusmutáns terjedése a még be nem oltottakat veszélyezteti a leginkább. 
  • Már 240 ezren a harmadik oltást is felvették.
Bel 2021-09-29 | 18:13
Kizúgott az offshoreos, sztriptízbárt üzemeltető DK-s jelölt Székesfehérváron

Kizúgott az offshoreos, sztriptízbárt üzemeltető DK-s jelölt Székesfehérváron

  • A székesfehérvári központú Fejér 1-es körzetben nem díjazták az előválasztáson résztvevők, hogy a DK jelöltje, Ráczné Földi Judit körül bonyolult, és offshore-cégekben bővelkedő cégháló lelhető fel.
  • A körzetben ugyanis az MSZP-s jelölt, Márton Roland 3057 szavazattal győzött, míg a DK-s Ráczné Földi Judit 2440 szavazattal csak második lett.
  • A DK-s jelölt szerteágazó céges múltjában adótartozással bedőlt egykori vállalkozások mellett több offshore cég, egy cukrászda és egy éjszakai mulató is felbukkan.
Bel 2021-12-23 | 11:04
Márki-Zay megfenyegette az ellenzéket: ha valaki vezércserét akar, az a Fidesz beépített embere

Márki-Zay megfenyegette az ellenzéket: ha valaki vezércserét akar, az a Fidesz beépített embere

  • A hódmezővásárhelyi Napóleon ezek szerint vezérként tekint magára.
  • Az új jelszó a demokraták között tehát az, hogy kuss legyen, elvtársak, tartani kell az irányt.
  • Az interjú nagy része árulózással telt, Márki-Zay azokat árulózta, akik vele szövetségben indultak.
  • De azt is elárulta, hogy a nagyobb pártok nem rajonganak a 7. frakció ötletéért.
Bel 2021-09-14 | 12:01
Hatalmas egyetértésben zajlott le a "vita" az ellenzék miniszterelnökjelölt-jelöltjei között

Hatalmas egyetértésben zajlott le a "vita" az ellenzék miniszterelnökjelölt-jelöltjei között

  • Ezek indulhatnának egy pártban is, akkora az egyetértés.
Bel 2021-10-12 | 10:44
Az M1-esen egy román söfőr csempészett 21 illegális migránst

Az M1-esen egy román söfőr csempészett 21 illegális migránst

  • A román sofőrt az M1-esen, Nagyszentjános térségében fogták el a rendőrök.
Bel 2021-08-11 | 20:54
Megtalálták a kertet, ahol a gyulai pedofil jobbikos inzultálta a gyerekeket

Megtalálták a kertet, ahol a gyulai pedofil jobbikos inzultálta a gyerekeket

  • Gyulán úgy tartják, a Jobbik azért szavazta meg a pedofiltörvényt, mert tudták, hogy bármikor kitörhet a gyulai jobbikos pedofilbotrány, és az rájuk fog égni.
Bel 2021-10-25 | 10:17
Ezen a hétvégén is százakat tartóztattak fel a határokon és már bent az országban a rendőrök

Ezen a hétvégén is százakat tartóztattak fel a határokon és már bent az országban a rendőrök

  • Nem csillapodik a migrációs nyomás, százakkal szemben intézkedtek a rendőrök.
Bel 2021-06-09 | 13:28
Hatszáz migráns él egy százlelkes magyar faluban nem messze Szegedtől délre

Hatszáz migráns él egy százlelkes magyar faluban nem messze Szegedtől délre

  • Sokan panaszkodnak arra, hogy a migránsok rendszeresen egymásnak esnek, a konfliktusok általában a helyi kisbolt előtt történnek, amely talán a szerb taxisokon kívül az egyetlen haszonélvezője a helyzetnek.