Német elemzés: az őslakosok kiszorulnak a belvárosokból, mert növekszik a problémás migráció

Német elemzés: az őslakosok kiszorulnak a belvárosokból, mert növekszik a problémás migráció
 • Nyugat-Európában egyre jellemzőbb trend, hogy a helyiek kiszorulnak a nagyvárosok belvárosaiból, és migránsok foglalják el a belvárosokat.
 • Ez a minta Hollandia, Franciaország, Belgium, és most már Németország nyugati részén is.

Amit a héten Stuttgartból jelentettek, az mostanra egész Németországra nézve mintaként szolgálhat: egyre inkább a keleti, arab és afrikai, túlnyomórészt férfi fiatalokból álló, elhanyagolt, migráns miliő foglalja el a köztereket, "instabil biztonsági helyzetet" teremtve, és pokollá téve a megmaradt helyiek és a letelepedett őslakosok életét - amíg az utóbbiak fel nem adják és el nem költöznek, írja a JournalistenWatch.

Aki nyitott szemmel járja Németország belvárosait - különösen nyugaton, ahol az "integráció" és a "sokszínűség" már jócskán előrehaladott állapotban van (és a koronaválság miatt megnövekedett üres helyeket, ha valami, akkor csak shisha-bárok, ócskavasboltok, török szupermarketek, kebab- és falafel-standok és fogadóirodák szakítják meg) -, nem fogja nem észrevenni a "változást", amelyet a Katrin Göring-Eckarthoz hasonló zöldek már évekkel ezelőtt frenetikusan vártak.

A kriminológiai "broken-window" elmélet szerint - amely szerint egy lakóháznak már egy megjavítatlan ablaka is egy egész városrész "nyomornegyeddé" válásához vezethet, mert az elhanyagoltság hamar elhanyagoltsághoz és hamarosan a középosztálybeli, feltűnésmentes lakosok távozásához vezet a bizonytalan problémás elemek folyamatos beáramlásával - , a német városok egykori "első osztályú helyei" is fokozatosan elkallódnak.

Stuttgartban a helyi sajtó a héten a Kleiner Schlossplatzon egyre gyakoribb csőcselékről és verekedésekről számolt be; tavaly, az új sváb városi folklór "nyitórendezvényén", amely magában foglalta a rendőrök elleni brutális támadásokat és a "rendezvény- és buliszcéna" fosztogatásait, a legtöbb stuttgarti még abban bízott, hogy ez egy elszigetelt eset volt. A probléma azonban megrögzötté vált. Nem csoda, hogy számtalan stuttgarti lakos egyetért az üzlettulajdonosokkal és bérbeadókkal, akik siratják a helyzetüket - és felszólítják a politikusokat, hogy végre tegyenek valamit.

Rémálomszerű körülmények és az otthon elvesztése

A "Stuttgarter Nachrichten" szerint a közelmúltban több mint 300 felhasználó foglalkozott a kérdéssel a Facebookon "Stuttgart, mi lett veled?" nevű csoportban, miután a Waranga háziasszonya, Melanie Matzen leírta a Kleiner Schlossplatzon uralkodó rémálomszerű állapotokat az újságban. Szinte csak bátorítást kapott a szónoklatára.

A helyi újság szerint a Schlossplatzon a járókelőket inzultáló csoportoknak semmi közük a valódi "rendezvény- és bulihelyszínhez", és elsősorban a politikusok a hibásak. "Régóta Stuttgartban élőként az ember úgy érzi, hogy a saját városában sem hallgatják meg" - ez a helyi lakosok fő hangneme, akik "szomorúságuknak és dühüknek" adnak hangot városuk állapota miatt.

Mindez persze már nem stuttgarti probléma - és semmiképpen sem átmeneti, orvosolható helyzet, ahogyan 30 évvel ezelőtt is meg lehetett szabadulni a városközpontokban garázdálkodó punkoktól, koldusoktól és hajléktalanoktól önkormányzati szabályozási intézkedésekkel.

Nem, ez csak a kezdete egy elkerülhetetlen demográfiai átalakulásnak, amely a nagyvárosokból átterjed a közepes méretű városokba, majd onnan egyre kisebb és kisebb egységekbe, míg egy bizonyos ponton a tartományokat is érinti. Azt tapasztaljuk, hogy a problémás, integrálódni nem hajlandó migránsok kúszva veszik be az országot - főleg, hogy hamarosan nem marad semmi, amit integrálni lehetne, vagy az lesz a kérdés, hogy kinek kellene itt kihez alkalmazkodnia.

Berlinben, Kölnben, a Ruhr-vidéken vagy Frankfurt-Krankfurtban is a belvárosok irányultsága a bűnözési ráta növekedésével, az otthonok elvesztésével, a városkép megváltozásával és a no-go területek fokozódó megjelenésével jár együtt.

Itt már nem beszélnek németül, az arab éjszakákból származó szokások és hagyományok érvényesülnek, és a konfliktusokat a régi atyák szokása szerint az ököljog rendezi. Nem csoda, hogy a németek közül egyre kevesebben merészkednek ki esténként az utcára. Itt egy kiűzetést élünk át - és a folyamat megállíthatatlan.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-10 | 09:08
Biden feloldja a TikTok ellenében Trump-által hozott szankciókat

Biden feloldja a TikTok ellenében Trump-által hozott szankciókat

 • Az Egyesült Államokban ádáz vita volt arról a kampányban, mely politikai csoportosulás az igazán Kína- és Oroszország-ellenes, ki akadályozza meg a két keleti nagyhatalom térszerzését.
 • Trump szerint ő, és számtalan intézkedést hozott az Egyesült Államok érdekeinek védelmében Oroszország és Kína ellen is.
 • Eközben a demokraták azt olvasták a fejére - bizonyítékok nélkül -, hogy az oroszok zsebében van, vagy a kínaiakkal üzletel.
 • Ehhez képest a napokban Biden feloldotta az orosz-német Északi Áramlat II. gázvezeték-építés miatt Trump-által hozott szankciókat.
 • Most Biden a kínai TikTok és WeChat applikációk tilalmát oldotta fel.
Kül 2022-09-22 | 17:02
Visszatért a migrációs válság, figyelmeztet a német lap

Visszatért a migrációs válság, figyelmeztet a német lap

 • Armin Schuster szászországi belügyminiszter: "A menekültek beáramlásával hamarosan szinte lehetetlen lesz megbirkózni".
 • Tizenkét német szövetségi állam időközben kilépett az újonnan érkezők elosztását célzó rendszerből, mert nincs több helyük a befogadásra.
Kül 2021-06-07 | 12:21
Luxuscikké vált az áram Németországban: 2020-ban is ők fizettek a legtöbbet az áramért Európában

Luxuscikké vált az áram Németországban: 2020-ban is ők fizettek a legtöbbet az áramért Európában

 • Háromszor annyit fizet egy német a villamos energiáért kilowattóránként, mint egy magyar fogyasztó.
Kül 2021-07-21 | 14:28
A würzburgi késes gyilkos "pszichiátriai gondok" miatt ölt, nem azért, mert iszlamista

A würzburgi késes gyilkos "pszichiátriai gondok" miatt ölt, nem azért, mert iszlamista

 • Továbbra is homokba dugja a fejét a német bűnüldözés és a politika: a szomáliai késes gyilkos, aki 3 nőt ölt meg nemrégiben Würzburgban, "pszichiátriai nehézségekkel, üldöztetéssel" küzdött.
 • Vagyis az érvelésük alapján nem iszlamista indíték áll a bűncselekmény mögött, így kárpótlás sem jár az áldozatok családtagjainak.
 • Igaz, azt elismerik a hatóságok, hogy sorozatos mulasztások történtek.
 • Az elkövető 5 alkalommal járt pszichiátriai kezelésen, és állítólag kemény drogokat, köztük heroint és kristályos metamfetamint is fogyasztott. Rendszeresen fogyasztott kannabiszt is.
Kül 2021-05-15 | 15:20
Horvátország továbbra is zárva tart

Horvátország továbbra is zárva tart

 • Bár sokan nyitásra számítottak, május 31-ig meghosszabbították a korlátozásokat Horvátországban.
 • Horvátországban nem oltanak keleti vakcinákkal, csak európai uniós beszerzésűekkel. Átoltottságuk alig több, mint a magyar fele, és az Európai Unió átlagát sem érik el.
Kül 2021-07-16 | 12:23
Több mint 250 000 Delta-fertőzés az Egyesült Királyságban, az esetek 17%-kal emelkedtek egyetlen hét alatt

Több mint 250 000 Delta-fertőzés az Egyesült Királyságban, az esetek 17%-kal emelkedtek egyetlen hét alatt

 • Az Egyesült Királyságban a fertőzések mintegy 99%-át továbbra is ez a változat okozza.
 • A Covid-19-es megbetegedések száma 48 553-mal emelkedett a legutóbbi 24 órás időszakban, ami az elmúlt hat hónap legnagyobb napi emelkedése.