Német elemzés: az őslakosok kiszorulnak a belvárosokból, mert növekszik a problémás migráció

Német elemzés: az őslakosok kiszorulnak a belvárosokból, mert növekszik a problémás migráció
 • Nyugat-Európában egyre jellemzőbb trend, hogy a helyiek kiszorulnak a nagyvárosok belvárosaiból, és migránsok foglalják el a belvárosokat.
 • Ez a minta Hollandia, Franciaország, Belgium, és most már Németország nyugati részén is.

Amit a héten Stuttgartból jelentettek, az mostanra egész Németországra nézve mintaként szolgálhat: egyre inkább a keleti, arab és afrikai, túlnyomórészt férfi fiatalokból álló, elhanyagolt, migráns miliő foglalja el a köztereket, "instabil biztonsági helyzetet" teremtve, és pokollá téve a megmaradt helyiek és a letelepedett őslakosok életét - amíg az utóbbiak fel nem adják és el nem költöznek, írja a JournalistenWatch.

Aki nyitott szemmel járja Németország belvárosait - különösen nyugaton, ahol az "integráció" és a "sokszínűség" már jócskán előrehaladott állapotban van (és a koronaválság miatt megnövekedett üres helyeket, ha valami, akkor csak shisha-bárok, ócskavasboltok, török szupermarketek, kebab- és falafel-standok és fogadóirodák szakítják meg) -, nem fogja nem észrevenni a "változást", amelyet a Katrin Göring-Eckarthoz hasonló zöldek már évekkel ezelőtt frenetikusan vártak.

A kriminológiai "broken-window" elmélet szerint - amely szerint egy lakóháznak már egy megjavítatlan ablaka is egy egész városrész "nyomornegyeddé" válásához vezethet, mert az elhanyagoltság hamar elhanyagoltsághoz és hamarosan a középosztálybeli, feltűnésmentes lakosok távozásához vezet a bizonytalan problémás elemek folyamatos beáramlásával - , a német városok egykori "első osztályú helyei" is fokozatosan elkallódnak.

Stuttgartban a helyi sajtó a héten a Kleiner Schlossplatzon egyre gyakoribb csőcselékről és verekedésekről számolt be; tavaly, az új sváb városi folklór "nyitórendezvényén", amely magában foglalta a rendőrök elleni brutális támadásokat és a "rendezvény- és buliszcéna" fosztogatásait, a legtöbb stuttgarti még abban bízott, hogy ez egy elszigetelt eset volt. A probléma azonban megrögzötté vált. Nem csoda, hogy számtalan stuttgarti lakos egyetért az üzlettulajdonosokkal és bérbeadókkal, akik siratják a helyzetüket - és felszólítják a politikusokat, hogy végre tegyenek valamit.

Rémálomszerű körülmények és az otthon elvesztése

A "Stuttgarter Nachrichten" szerint a közelmúltban több mint 300 felhasználó foglalkozott a kérdéssel a Facebookon "Stuttgart, mi lett veled?" nevű csoportban, miután a Waranga háziasszonya, Melanie Matzen leírta a Kleiner Schlossplatzon uralkodó rémálomszerű állapotokat az újságban. Szinte csak bátorítást kapott a szónoklatára.

A helyi újság szerint a Schlossplatzon a járókelőket inzultáló csoportoknak semmi közük a valódi "rendezvény- és bulihelyszínhez", és elsősorban a politikusok a hibásak. "Régóta Stuttgartban élőként az ember úgy érzi, hogy a saját városában sem hallgatják meg" - ez a helyi lakosok fő hangneme, akik "szomorúságuknak és dühüknek" adnak hangot városuk állapota miatt.

Mindez persze már nem stuttgarti probléma - és semmiképpen sem átmeneti, orvosolható helyzet, ahogyan 30 évvel ezelőtt is meg lehetett szabadulni a városközpontokban garázdálkodó punkoktól, koldusoktól és hajléktalanoktól önkormányzati szabályozási intézkedésekkel.

Nem, ez csak a kezdete egy elkerülhetetlen demográfiai átalakulásnak, amely a nagyvárosokból átterjed a közepes méretű városokba, majd onnan egyre kisebb és kisebb egységekbe, míg egy bizonyos ponton a tartományokat is érinti. Azt tapasztaljuk, hogy a problémás, integrálódni nem hajlandó migránsok kúszva veszik be az országot - főleg, hogy hamarosan nem marad semmi, amit integrálni lehetne, vagy az lesz a kérdés, hogy kinek kellene itt kihez alkalmazkodnia.

Berlinben, Kölnben, a Ruhr-vidéken vagy Frankfurt-Krankfurtban is a belvárosok irányultsága a bűnözési ráta növekedésével, az otthonok elvesztésével, a városkép megváltozásával és a no-go területek fokozódó megjelenésével jár együtt.

Itt már nem beszélnek németül, az arab éjszakákból származó szokások és hagyományok érvényesülnek, és a konfliktusokat a régi atyák szokása szerint az ököljog rendezi. Nem csoda, hogy a németek közül egyre kevesebben merészkednek ki esténként az utcára. Itt egy kiűzetést élünk át - és a folyamat megállíthatatlan.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-14 | 21:17
POLITICO: mély sz*rban a német Zöldek Baerbock botladozásait követően

POLITICO: mély sz*rban a német Zöldek Baerbock botladozásait követően

 • Kétségek merülnek fel Baerbock kormányzóképességével kapcsolatban - írja a brüsszeli elit lapja, a POLITICO.
Kül 2021-06-14 | 14:11

A svájciak népszavazáson szavazták le a klímaőrületet

 • Svájcban vasárnap leszavazták az emberek, hogy jelentősen drágább legyen a repülés, a benzin, és a gázolaj.
 • Németországban ezzel szemben tombol a zöld őrület: jelenleg 6, de a tervek szerint 22 eurócent lesz a CO2-adó az üzemanyagban, és a Zöldek betiltanák a belföldi légijáratokat is.
 • Eközben a németek fizetik Európa legdrágább áramárát az Energiawende miatt, 2020-ban 111 forintot kilowattóránként.
 • Idehaza 35 forint egy kilowattóra áram.
Kül 2021-05-12 | 09:05
Michel Barnier: "Vannak összefüggések [a bevándorlási hullámok] és a terrorista hálózatok között, amelyek megpróbálnak beszivárogni" - a francia elnökválasztás kampányának középpontjában visszavonhatatlanul az illegális migráció áll

Michel Barnier: "Vannak összefüggések [a bevándorlási hullámok] és a terrorista hálózatok között, amelyek megpróbálnak beszivárogni" - a francia elnökválasztás kampányának középpontjában visszavonhatatlanul az illegális migráció áll

 • Egy ideje érzékelhető, hogy a francia politikai elit hangsúlyt váltott az illegális migráció megítélésében.
 • A Charlie Hebdo, majd a Bataclan elleni súlyos terrortámadások óta eltelt időben többé nem tabu nyilvánosan megkérdőjelezni az illegális migrációt.
 • Korábban csak a politikai életből kirekesztett Marine Le Pen tette ezt, de ma már a hivatalban lévő Macron elnök és kihívói is erről beszélnek.
 • Macron az utóbbi hónapokban kivívta a baloldali értelmiség haragját azzal, hogy a baloldalról támogatott politikai iszlamizmust kritizálta.
 • Az elegáns és kimért Michel Barnier, aki a BREXIT főtárgyalója volt Brüsszelben és mint az Európai Bizottság elnökségére esélyest is emlegették, szintén azzal lépett be a francia elnökválasztási kampányba, hogy meg kell állítani a migrációt Európa külső határain.
 • "Vannak összefüggések [a bevándorlási hullámok] és a terrorista hálózatok között, amelyek megpróbálnak beszivárogni" - mondta Barnier.
 • A mainstream establishment brüsszeli lapja, a Politico és annak kommentátorai migráció-ellenes kijelentései miatt azonnal éles cikkben fordultak a korábban dédelgetett főtárgyaló ellen.
Kül 2021-06-30 | 21:06
A német Karácsony újabb botránya: Annalena Baerbock plagizált a könyvében

A német Karácsony újabb botránya: Annalena Baerbock plagizált a könyvében

 • Mint két tojás, úgy hasonlít egymásra a német Annalena Baerbock és a magyar Karácsony Gergely.
 • A német Zöldek kancellár-jelöltje is botrányból hazugságba keveredik.
 • Hasonlítanak abban Karácsonnyal, hogy mindkettejük lételeme a hazudozás, egyszerűen lubickolnak abban, ha hazudhatnak.
 • Mindketten hazudoztak iskolai végzettségeikről, hazudtak nemzetközi tapasztalataikaról, hazudtak PhD-dipolmáikról.
 • Most kiderült, Baerbock a könyvének jelentős részleteit is mástól lopta.
Kül 2021-06-02 | 11:25

370 000 eurót zsákmányolt Tirolban a román bűnbanda, a börtönben ülő két tag egyike feladta a harmadikat: "csak egy kistraktort akartam venni" - védekezett az utóbbi

 • Több mint 100 millió forintnyi árut rabolt össze egy négytagú román bűnbanda 2019-ben Tirolban.
 • Két tagjuk börtönbüntetését tölti, akik közül az egyik feladta a harmadikat is.
 • Ő a bíróság előtt azzal védekezett, semmi köze a betöréses lopásokhoz, ő csak egy kistraktort ment venni, nem is tudott arról, a többiek mire készülnek.
Kül 2021-06-21 | 19:31
Mintegy 1 500 olyan afgánt akar befogadni Németország, akik segítették a Bundeswehrt

Mintegy 1 500 olyan afgánt akar befogadni Németország, akik segítették a Bundeswehrt

 • Afgánok érkeznek maguktól is folyamatosan illegális bevándorlókként, ezek az emberek azok, akik az afganisztáni misszióban a Bundeswehr helyi segítői voltak.
 • Jellemzően tolmácsok és családtagjaik, de vannak közöttük a tálibokkal szembeszálló fegyveresek is.
 • A befogadásukat az afganisztáni biztonsági helyzet megváltozásával indokolják, ahol mostanában egyre több területen ismét a tálibok az urak.
 • 2013 óta Németország 798 volt helyi katonát fogadott be 2 596 családtagjukkal együtt.
Kül 2021-05-19 | 17:16
Black Lives Matter a gyakorlatban - Lori Lightfoot chicagói polgármester szóvivője állítólag bejelentette, csak "fekete vagy barna" újságíróknak ad interjút a polgármester

Black Lives Matter a gyakorlatban - Lori Lightfoot chicagói polgármester szóvivője állítólag bejelentette, csak "fekete vagy barna" újságíróknak ad interjút a polgármester

 • Az apropó, hogy ciklusának feléhez ért.
 • De csak 1 az 1 ellen interjúkat vállal.
 • És azt is csak akkor, ha az újságíró fekete vagy barnabőrű.
 • Nem véletlenül tartják sokan a BLM-et egy fekete rasszista mozgalomnak az Egyesült Államokban.