Német elemzés: az őslakosok kiszorulnak a belvárosokból, mert növekszik a problémás migráció

Német elemzés: az őslakosok kiszorulnak a belvárosokból, mert növekszik a problémás migráció
  • Nyugat-Európában egyre jellemzőbb trend, hogy a helyiek kiszorulnak a nagyvárosok belvárosaiból, és migránsok foglalják el a belvárosokat.
  • Ez a minta Hollandia, Franciaország, Belgium, és most már Németország nyugati részén is.

Amit a héten Stuttgartból jelentettek, az mostanra egész Németországra nézve mintaként szolgálhat: egyre inkább a keleti, arab és afrikai, túlnyomórészt férfi fiatalokból álló, elhanyagolt, migráns miliő foglalja el a köztereket, "instabil biztonsági helyzetet" teremtve, és pokollá téve a megmaradt helyiek és a letelepedett őslakosok életét - amíg az utóbbiak fel nem adják és el nem költöznek, írja a JournalistenWatch.

Aki nyitott szemmel járja Németország belvárosait - különösen nyugaton, ahol az "integráció" és a "sokszínűség" már jócskán előrehaladott állapotban van (és a koronaválság miatt megnövekedett üres helyeket, ha valami, akkor csak shisha-bárok, ócskavasboltok, török szupermarketek, kebab- és falafel-standok és fogadóirodák szakítják meg) -, nem fogja nem észrevenni a "változást", amelyet a Katrin Göring-Eckarthoz hasonló zöldek már évekkel ezelőtt frenetikusan vártak.

A kriminológiai "broken-window" elmélet szerint - amely szerint egy lakóháznak már egy megjavítatlan ablaka is egy egész városrész "nyomornegyeddé" válásához vezethet, mert az elhanyagoltság hamar elhanyagoltsághoz és hamarosan a középosztálybeli, feltűnésmentes lakosok távozásához vezet a bizonytalan problémás elemek folyamatos beáramlásával - , a német városok egykori "első osztályú helyei" is fokozatosan elkallódnak.

Stuttgartban a helyi sajtó a héten a Kleiner Schlossplatzon egyre gyakoribb csőcselékről és verekedésekről számolt be; tavaly, az új sváb városi folklór "nyitórendezvényén", amely magában foglalta a rendőrök elleni brutális támadásokat és a "rendezvény- és buliszcéna" fosztogatásait, a legtöbb stuttgarti még abban bízott, hogy ez egy elszigetelt eset volt. A probléma azonban megrögzötté vált. Nem csoda, hogy számtalan stuttgarti lakos egyetért az üzlettulajdonosokkal és bérbeadókkal, akik siratják a helyzetüket - és felszólítják a politikusokat, hogy végre tegyenek valamit.

Rémálomszerű körülmények és az otthon elvesztése

A "Stuttgarter Nachrichten" szerint a közelmúltban több mint 300 felhasználó foglalkozott a kérdéssel a Facebookon "Stuttgart, mi lett veled?" nevű csoportban, miután a Waranga háziasszonya, Melanie Matzen leírta a Kleiner Schlossplatzon uralkodó rémálomszerű állapotokat az újságban. Szinte csak bátorítást kapott a szónoklatára.

A helyi újság szerint a Schlossplatzon a járókelőket inzultáló csoportoknak semmi közük a valódi "rendezvény- és bulihelyszínhez", és elsősorban a politikusok a hibásak. "Régóta Stuttgartban élőként az ember úgy érzi, hogy a saját városában sem hallgatják meg" - ez a helyi lakosok fő hangneme, akik "szomorúságuknak és dühüknek" adnak hangot városuk állapota miatt.

Mindez persze már nem stuttgarti probléma - és semmiképpen sem átmeneti, orvosolható helyzet, ahogyan 30 évvel ezelőtt is meg lehetett szabadulni a városközpontokban garázdálkodó punkoktól, koldusoktól és hajléktalanoktól önkormányzati szabályozási intézkedésekkel.

Nem, ez csak a kezdete egy elkerülhetetlen demográfiai átalakulásnak, amely a nagyvárosokból átterjed a közepes méretű városokba, majd onnan egyre kisebb és kisebb egységekbe, míg egy bizonyos ponton a tartományokat is érinti. Azt tapasztaljuk, hogy a problémás, integrálódni nem hajlandó migránsok kúszva veszik be az országot - főleg, hogy hamarosan nem marad semmi, amit integrálni lehetne, vagy az lesz a kérdés, hogy kinek kellene itt kihez alkalmazkodnia.

Berlinben, Kölnben, a Ruhr-vidéken vagy Frankfurt-Krankfurtban is a belvárosok irányultsága a bűnözési ráta növekedésével, az otthonok elvesztésével, a városkép megváltozásával és a no-go területek fokozódó megjelenésével jár együtt.

Itt már nem beszélnek németül, az arab éjszakákból származó szokások és hagyományok érvényesülnek, és a konfliktusokat a régi atyák szokása szerint az ököljog rendezi. Nem csoda, hogy a németek közül egyre kevesebben merészkednek ki esténként az utcára. Itt egy kiűzetést élünk át - és a folyamat megállíthatatlan.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-05-16 | 18:00
Manfred Weber megint háttal ül a moziban: az AfD-t és Marine Le Pent vádolja antiszemitizmussal, miközben migráns fiatalok szidják a zsidókat a német utcákon és Londonban

Manfred Weber megint háttal ül a moziban: az AfD-t és Marine Le Pent vádolja antiszemitizmussal, miközben migráns fiatalok szidják a zsidókat a német utcákon és Londonban

  • Fölszította az antiszemitizmust Izrael önvédelme Nyugat-Európában.
  • A kommersz és mainstream lapok ugyanúgy gyűlölik Izraelt, ahogyan a migráns fiatalok is megvetik a zsidó államot és a zsidókat.
  • Németországban és Londonban több antiszemita incidens is történt a palesztinpárti tüntetéseken.
  • A németeknél azt ordibálta a migránstömeg, hogy "szar zsidók", több helyszínen is elégették Izrael zászlaját, és kövekkel dobáltak zsinagógákat.
  • Londonban hangosbeszélőkbe ordították a zsidók lakta környéken, hogy "erőszakoljátok meg a lányaikat", és "basszák meg a zsidók".
  • Egy egyiptomi-német politológus a WELT-nek azt nyilatkozta, a politkusok nem látták be, hogy a "migránsokkal antiszemitizmus is importálnak".
  • Horst Seefoffer német belügyminiszter fogadkozik, a törvény ereje sujt le az izraeli zászlót égetőkre.
  • Most Manfred Weber megszólalása borzolja a kedélyeket, aki az AfD-t és Marine Le Pent teszi felelőssé az antiszemitizmusért, miközben fiatal migráns férfiak ordítoznak az utcákon.
  • Az AfD elnöke visszautasítja Weber szavait, mert az utcai antiszemitizmust szerinte a tömeges illegális bevándorlás okozza.
Kül 2021-07-09 | 12:49
Akár csak Fekete-Győr: az osztrák oe24 portál szerkesztőségét is szélsőbaloldali anarchisták szállták meg

Akár csak Fekete-Győr: az osztrák oe24 portál szerkesztőségét is szélsőbaloldali anarchisták szállták meg

  • Nekik sem tetszett, amit az oe24 írt.
  • A szélsőbaloldali feministák szemét az szúrta, hogy az oe24 megírta, a 13 éves Leoniet egy afgán bűnbanda drogozta be, majd erőszakolta és fojtotta meg.
  • Szerintük az erőszak nem importált, hanem a szexista kapitalizmus és társadalom terméke.
  • Sikerült ezzel az elkövetők oldalára állni az ártatlan és megölt 13 kislánnyal évessel szemben.
Kül 2023-01-20 | 15:00
Cseh származású német AfD-s képviselő: az ukrán háborúnak nincs katonai megoldása, csak diplomáciai

Cseh származású német AfD-s képviselő: az ukrán háborúnak nincs katonai megoldása, csak diplomáciai

  • A cseh azt is elmondta a CDU-s képviselőknek, hogy a nagyapáik egyszer már megpróbálkoztak tankokkal szembeszállni az oroszokkal, aztán pokoli szenvedés és több millió halott lett a vége.
Kül 2021-07-13 | 11:11
Dél-Afrika: egy ország süllyed el a káoszban

Dél-Afrika: egy ország süllyed el a káoszban

  • Megdöbbentő képek és videók érkeznek Afrika legfejlettebb országából az utóbbi másfél napban.
  • Fosztogatás, szétvert, felgyújtott autók, kirabolt és lerombolt plázák, lezárt utak, erőszakos zavargások, felfegyverzett fehérek és fegyveres feketék.
  • A hatalmas ország pillanatok alatt a polgárháború szélére sodródott.