BILD: A marokkói maffia próbálta megölni Hollandia sztárriporterét?

BILD: A marokkói maffia próbálta megölni Hollandia sztárriporterét?

A holland alvilágban nyomozott, bűnözők ellen harcolt. Peter de Vries (64) újságíró most a saját életéért küzd - írja a BILD.

Gyáva támadás Hollandia sztárriportere ellen - kedden este fél nyolc körül Peter de Vries kijött az "RTL Boulevard" amszterdami tévéstúdiójából. Hirtelen lövések dördültek: egy ismeretlen, motoros sisakot viselő férfi ötször lőtt de Vriesre - egy golyó a fejét találta el, és súlyosan megsérült.

"Imádom ezt az embert. Segített az embereknek"

Markus (24), egy, a helyszín közelében lévő étterem alkalmazottja, aki átélte a támadást, a BILD-nek azt mondta: "Hallottam, hogy emberek sikoltoznak, azonnal rohantam, és láttam, hogy a földön fekszik. Szörnyű volt. Azonnal tudtam, hogy Peter de Vries az. Imádom ezt az embert. Segített az embereken. Akkor is folytatta, amikor a rendőrség leállította a nyomozást. Ő egy harcos."

Még szerda este a rendőrség megállított egy autót az A4-es autópályán, Amszterdamtól mintegy 60 kilométerre. Két gyanúsítottat tartóztattak le - egy 35 éves lengyel és egy 21 éves rotterdami férfit. A Telegraaf szerint a 35 éves Kamil E.-ről van szó.

A gyanúsítottak lakásait átkutatták, lőszereket és adathordozókat foglalhattak le.

Egy dolog biztos: Peter de Vries sztárriportert munkája során többször is bűnözők vették célba. Két halállistán is szerepelt - legutóbb Ridouan Taghi (43), egy marokkói maffia vezetőjének halállistáján. De Vries többek között tanácsadóként működött közre egy Taghi elleni engedékenységi perben - ezért lett a merénylet áldozata?

Peter de Vries többször visszautasította a felajánlott rendőri védelmet. Kollégája, a Telegraaf riportere, Marcel Vink a BILD LIVE-nak elmondta: "Azt mondta: 'Nem akarok rendőröket magam körül, szabadon akarok dolgozni!'. Vállalta a kockázatot."

Peter de Vries most mégiscsak rendőri védelmet kapott akarata ellenére - a kórházban, ahol az orvosok az életéért küzdenek.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-02 | 22:44
A német szövetségi bűnügyi hivatal 6245 erőszakos bűnözőt tart nyilván a "halállistáján"

A német szövetségi bűnügyi hivatal 6245 erőszakos bűnözőt tart nyilván a "halállistáján"

  • Ezek főként iszlamisták, akik az iraki és szíriai harcok után visszatértek a hazájukba.
Kül 2021-06-12 | 09:47
Visszadobta Románia Helyreállítási Tervét a Bizottság

Visszadobta Románia Helyreállítási Tervét a Bizottság

  • Elírtak benne pár millió eurót.
Kül 2021-06-11 | 19:22
A maszkok és a tesztek után az intenzív ágyak elszámolásával is csaltak Németországban

A maszkok és a tesztek után az intenzív ágyak elszámolásával is csaltak Németországban

  • A 1,5 milliárd eurós, javarészt használhatatlan, silány minőségű FFP2-maszkbeszerzés után újabb egészségügyi botrány formálódik Németországban.
  • Eszerint több kórház is valótlan intenzíves ágyadatot adatokat közölt az egészségügyi minisztériummal, hogy az fizessen kárpótlást az érintett kórházaknak.
  • Ezen a héten a német média arról is cikkezett, hogy a kiszervezett teszt-központokból sokkal több tesztet jelentettek le, és fizettettek így ki a kormánnyal, mint amennyit valójában elvégeztek.
  • Volt olyan város, ahonnan egy napra 2000-nél is több teszt elvégzését jelentették, miközben a valós szám 200 alatt volt.
  • A kormány pedig fizette a gyorstesztek fix árát, a sokszor alvilági alakok és arab klánok által üzemeltettett teszt-központoknak.
Kül 2021-07-08 | 12:37
Talán kicsit megkésve, de Trump elnök bejelentette: beperli a komplett Big Techet

Talán kicsit megkésve, de Trump elnök bejelentette: beperli a komplett Big Techet

  • Közben egykori szoros munkatársai elindították a gettr.com közösségi médiaoldalt, hogy cenzúra-mentesen biztosítsanak teret a szabad beszédnek és gondolatoknak.
  • A Google-t 36 szövetségi állam is per alá vonta a Google Play áruház miatt.
  • Trump lépését a republikánus képviselők úgy kommentálták, a techmultikat fel kell darabolni.