Szörnyű tragédia: négytagú családot ölt meg Budapesten a szénmonoxid-mérgezés

Szörnyű tragédia: négytagú családot ölt meg Budapesten a szénmonoxid-mérgezés
 • Egy párezer fointos CO-mérővel ezek a tragédiák elkerülhetők.

Orvos volt annak a két gyereknek az apja, akiket tegnap este találtak meg holtan a budapesti lakásukban - írja az Origó.

A negyedik áldozat a gyerekek anyja volt. A férfit kezdték el keresni, miután napokig nem ment be dolgozni. Ekkor találtak rá a négyfős családra. A kazán hibásodhatott meg, abból ömölhetett ki a mérgező szén-monoxid. A tragédiát az is előidézte, hogy a nagy melegben nem szellőztettek, csak a klíma ment. Így a mérgező gáz nem tudott hol távozni. A kisebbik gyerek most lett volna elsős, a nagyobbik is kisiskolás volt.

Közvetlenül a ház mellett, ahol a tragédia történt, van egy étterem, az egyik pincérnő azt mondja, az egész azután derült ki, hogy a férfi, aki háziorvos, nem ment be dolgozni, a betegei hiába várták.

Már a rendőrök is keresték. Semmire nem reagált ezután kezdték keresni a rendőrök, és mentek el a lakására is. Sem az étteremben dolgozók, sem a szomszédok nem éreztek semmit a mérgező gázból. "A lakásban az ablakok zárva voltak, csak a légkondicionáló ment. Ezért nem szivárgott ki semmi" - mondja.

"Ennyi az emberi élet" – ezt már az egyik szomszéd mondta.

"Az embernek még lakásában is félni kell" – teszi hozzá. Azt mondja, jól ismerte a családot. A felesége még inkább. Ő volt az egyik kisgyerek óvónője. Az én csoportomba járt a kisfiú, jól ismertem. Nemrég ballagott el, készült az iskolára. Másfél hete még megpusziltam. Akkor láttam utoljára. Tegnap este óriási lármára ébredtek. Akkor törték be a tűzoltók az ajtót, hogy bejussanak a család lakásába.

"Mondták, hogy menjünk be. Persze, ha ilyen történik a házban, ahol lakunk, tudni akarjuk, hogy mi folyik itt. A családnak erős biztonsági ajtaja volt, amit nehéz volt felfeszíteni. Később láttuk, ahogy a holttesteket viszik el. Sokkolt az egész" - mondja az óvónő.

A nő azt is mondja, hogy éjjel kettőkor még több lakásban ellenőrizték a tűzoltók a kazánt, hogy nincs-e máshol is baj. Hozzájuk is becsöngettek. Gyönyörű család volt. A nagyobbik gyerek már iskolás volt, a kisebbik, ahogy a feleségem is mondja, most lett volna elsős. Az anyjuk is szép nő volt – mondja a férj.

Egy idős nő azt mondta, ő is jól ismerte a családot. "Fiatal szülők voltak, a gyerekek nagyon helyes voltak. Nagyon kedves emberek". Ő este a nagy zajra riadt fel. Pont a család lakása alatt lakik.

"A tűzoltók jelzőkészüléke már az előszobában jelzett. Miután elzártuk a gázt, átszellőztettük a lakást" – mondja a Katasztrófavédelem szóvivője. Kisdi Máté Márk azt is elmondta, hogy azonnal hívták a gázszolgáltató szakembereit, akik kikapcsolták a hibás készüléket. Amikor visszakapcsolták azt, és a gázt is, a műszer ismét jelzett".

Vagyis egyértelműnek tűnik, hogy az okozhatta a tragédiát. "A nyílt égésterű gázkazán a legveszélyesebb, ezért kell ezeket minden évben ellenőriztetni, a kéménnyel együtt. Fontos lenne még, hogy minden családnál legyen szén-monoxid érzékelő berendezés. Ez egy néhány ezer forintos eszköz, amely jelez, ha baj van. És amely így életeket menthet" – mondja Kisdi.

Azt is hozzáteszi, hogy a szellőzőnyílást soha nem szabad elzárni, vagy betömni.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-09-14 | 12:29
Nem megy ez a koránkelés - Karácsony 9:33-kor jelentkezett be facebookos munkahelyéről, viszi a közpénzből fizetett autó kampányolni

Nem megy ez a koránkelés - Karácsony 9:33-kor jelentkezett be facebookos munkahelyéről, viszi a közpénzből fizetett autó kampányolni

 • A mai napot is ellógja a Főpolgármester Budapesten, mert ahogy írja a Facebookján, Szentendrére, Veszprémbe, Győrbe utazik.
 • Ma 9:33-kor is nagyon álmoskás fejjel indította a napot, mint aki épp kiugrott az ágyból.
 • Ez már a védjegyévé vált, pedig hatalmas átéléssel alakítja a szerepet, hogy ő egy potens vezető.
Bel 2021-06-24 | 13:04
Szalai Ádám: Fáj, nagyon fáj, talán még nem fájt ennyire

Szalai Ádám: Fáj, nagyon fáj, talán még nem fájt ennyire

 • Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a közösségi oldalán megindító üzenetet osztott meg az Európa-bajnoki szereplésről.
   
Bel 2021-06-25 | 10:26
Meghosszabbították a harmadfokú hőségriadót

Meghosszabbították a harmadfokú hőségriadót

 • Ne hagyják a gyermekeket, állatokat tűző napon parkoló autóban.
 • A szabadtéren dolgozók védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözékkel és napvédő készítmények alkalmazásával. 
Bel 2021-08-05 | 11:57
Ezt se Karácsony építi: hatalmas, multifunkciós közparkot épít a kormány Csepelen

Ezt se Karácsony építi: hatalmas, multifunkciós közparkot épít a kormány Csepelen

 • Az a jó a főpolgármesteri melóban, hogy elég csak facebookozgatni.
 • Minden másra ott a kormány, amely Budapestet is fejleszti.
Bel 2021-06-28 | 12:00
Tovább hosszabbodik a tűzgyújtási tilalom

Tovább hosszabbodik a tűzgyújtási tilalom

 • Június 24-én 00:00 órától tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban.
Bel 2021-10-05 | 11:19
Már pénteken bizalmi szavazást kért maga ellen, de csak kedden jelentette be azt Fekete-Győr

Már pénteken bizalmi szavazást kért maga ellen, de csak kedden jelentette be azt Fekete-Győr

 • Feltehetően a Momentumon belüli hangulat miatt, Orosz Anna, Donáth Anna és Soproni Tamás ugyanis nyíltan szervezkedni kezdtek ellene.
 • Az ok Fekete-Győr siralmas, 3,4%-os szereplése az előválasztáson.
 • Miközben 25 000 aláírással lehetett a miniszterelnök-jelölti választásba benevezni, addig szavazatként Fekete-Győr csak 4 ezret kapott.
 • Ez vagy azt jelenti, hogy más pártok támogatói segítették ki az indulásnál, vagy azt, hogy 4 000 embernek az aláírásgyűjtés után esett le, Fekete-Győrre nem érdemes szavazni.
Bel 2021-08-18 | 13:53
Még egy kislánynak is sikerült interjút készíteni Orbán Viktorral - újságíró iskola a Telexnek - 1. lecke

Még egy kislánynak is sikerült interjút készíteni Orbán Viktorral - újságíró iskola a Telexnek - 1. lecke

 • Több mint egy évtizede azt hallgatjuk, hogy amellett, hogy a magyar kormányfő elszigetelődött, a sajtószabadságot is két lábbal tiporja és soha nem ad interjút.
 • A magukat függetlenobjektívnek tartó újságíróknak az sem elég, amikor órákon keresztül faggathatják a miniszterelnököt egy-egy sajtótájékoztatón.
 • Most egy kislány leiskolázta a szakma krémjét: exkluzív interjút készített Orbán Viktorral.