Rendkívül kínos és esetlen vesszőfutásban feslik fel Karácsony Gergely nyelvvizsga-botránya: a Főpolgármester belegabalyodott a saját hazugságaiba

Rendkívül kínos és esetlen vesszőfutásban feslik fel Karácsony Gergely nyelvvizsga-botránya: a Főpolgármester belegabalyodott a saját hazugságaiba
 • Aki okosnak és képzettnek játssza meg magát, csak hogy befogadják a vágyott kozmopolita klubba, azt könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát.
 • A Főpolgármester naponta újabb és újabb momentumok során lepleződik le: kínos és esetlen vesszőfutásban ferdít nyelvtudásáról és soha el nem végzett doktori iskoláiról.
 • Ha nem komoly arccal és hatalmas magabiztossággal tenné ezt, megsajnálhatnánk. Ám eközben az ambíciói mindent felülírnak és Főpolgármesterként országos politikai dobbantását szervezi éppen.
 • Nincs azzal baj, ha valaki nem tud idegen nyelven, bár alapfokon azért mégis jól jön ha meg tudjuk értetni magunkat a külvilággal - azzal van baj, hogy kínos hazudozásba keveredett a Főpolgármester.
 • Az mégiscsak elvárható lenne, hogy az ország vezetésére bejelentkező Karácsony ne hazudozzon nyelvtudásáról, tudományos fokozatairól vagy éppen doktori iskoláiról.
 • Aki még a saját múltjának ilyen apróságairól sem képes elszámolni a választók felé, attól mit várhatnak a magyarok téthelyzetben?

Napok óta hangos attól a sajtó, hogy a Budapest főpolgármestere nem rendelkezik nyelvvizsgával. Karácsony Gergely egy olyan alapvető követelményt nem teljesített, ami évtizedek óta elvárás a felsőoktatásban, sőt ma már nemhogy diplomát szerezni nem lehet nélküle, de nyelvvizsga hiányában lassan ne se lehet jutni se az egyetemre. Karácsonynak tehát a mai szabályok szerint nem is lehetne diplomája.

A vesszőfutás azonban itt nem ért véget.

A főpolgármester hétfőn még azt sugallta, rendelkezik nyelvvizsgával. Azóta viszont kiderült, csúsztatott, mert államilag elismert nyelvvizsgája nincs, mindössze lektorátusi igazolással kezdhette meg soha be nem fejezett doktori képzését. A doktori képzés alapján később, élve a megelőlegezett bizalommal, hat éven át adjunktusként taníthatott tudományos cím és nyelvtudás nélkül - de közben a doktori iskolát nem végezte el.

Karácsony Gergely mindössze az ELTE Bölcsészettudományi Kar – azóta már megszűnt – idegen nyelvi lektorátusán kapott igazolást arról, hogy beszél angol nyelven.

A főpolgármester tehát úgy kezdte meg 2007-ben az ELTE ÁJK politikatudományi intézetében a doktori képzést (PhD), hogy államilag elismert, akkreditált nyelvvizsgával nem rendelkezett. A lektorátusi papír ugyanis nem feleltethető meg egy klasszikus középfokú bizonyítványnak, amit az egyetemek szabályzatai kimeneti követelményként előírnak. "Nem akkreditált nyelvvizsgát – az úgynevezett lektorátusi vizsgát – nem lehet a diploma kiadásához elfogadni, mivel a lektorátusi vizsgák soha nem voltak állami vagy államilag elismert nyelvvizsgák" – olvasható az Oktatási Hivatal honlapján.

Karácsony végül nem szerezte meg a doktori fokozatot, a jelenlegi főpolgármester nem készítette el ugyanis időben a publikációit, önálló tanulmányokat nem lehet fellelni a neve alatt, mindössze társszerzőként jelent meg egyes kutatásoknál. Ráadásul a tudományos címhez két nyelvvizsga szükséges, amit a mai napig nem teljesített a Főpolgármester.

A Főpolgármester hiányos nyelvismerete és gyenge tudományos előmenetele azonban további kérdéseket is felvet: Karácsony 2004-től a Budapesti Corvinus Egyetem politikatudományi intézetének az oktatója volt először tanársegédi, majd 2008-tól adjunktusi beosztásban, amihez az előírások szerint ugyancsak nyelvvizsgával és tudományos címmel kellett volna rendelkeznie. A Corvinusról 2003-ban pont amiatt tanácsolták el, mert nem teljesítette a tudományos képzés kötelezettségeit. Ennek ellenére Karácsony mégis a Budapesti Corvinus Egyetem politikatudományi intézetének az oktatója lehetett.
Mindez azonban nem akadályozta meg abban, hogy a 2018-as választásokkor a Párbeszéd elnevezésű mikropárt honlapján az önéletrajzában az ELTE ÁJK-n megszerzett doktori fokozatáról hazudjon - mindezt úgy, hogy a doktori iskolát, nyelvvizsga híjján csak 2007-ben kezdte meg.

 

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-09-03 | 12:55
Cseh Katalin behúzott füllel és farokkal magyarázkodik

Cseh Katalin behúzott füllel és farokkal magyarázkodik

 • Az álom-gyilkos párt európai parlamenti képviselője arra reagált, hogy Budai Gyula feljelentette őt a NAV-nál.
Botrány 2021-10-01 | 19:53
Újraszámlálás: az épphogy vesztes DK-s jelöltek furcsának tartják az utolsó perces momentumos győzelmeket

Újraszámlálás: az épphogy vesztes DK-s jelöltek furcsának tartják az utolsó perces momentumos győzelmeket

 • Budafokon és Baján is újraszámlálást kértek az alig vesztes jelöltek.
 • Mindkét körzetben a Momentum jelöltje nyerte a baloldali előválasztást az online szavazatok segítségével.
Botrány 2021-08-07 | 09:45
A faszát mutogatta az óvodásoknak a pedofil Érden, de a baloldali polgármester megvédte őt

A faszát mutogatta az óvodásoknak a pedofil Érden, de a baloldali polgármester megvédte őt

 • Eltussolta a botrányt az érdi polgármester, Csőzik László.
Botrány 2021-11-28 | 13:14
Az ellenzéki cselédmédia óriásit hazudott Kövér beszédéről

Az ellenzéki cselédmédia óriásit hazudott Kövér beszédéről

 • Olyan gondolatokat adtak a szájába, amiket nem mondott el.
Botrány 2023-02-22 | 17:56
Nahát: a mosdatlan szájú szlovák külügyminiszter egy atlantista háborús uszító?

Nahát: a mosdatlan szájú szlovák külügyminiszter egy atlantista háborús uszító?

 • Az utóbbi hetekben Rastislav Káčer nagyon rá van fixálódva az Orbán-kormányra, legutóbb azt üzente a magyar miniszterelnöknek, hogy húzzon a faszba.
 • Szinte minden napra jut egy magyargyalázás.
 • Ez az agresszív hangnem és nyomásgyakorlás nem véletlen.
 • Káčer egy olyan atlantista szervezethez is kapcsolható, ahol egymást érik a háborús héják, ukrán tanácsadók, és amelynek tagja a friss cseh elnök, aki szintén aggódik Magyarország miatt, de megtaláljuk itt Bajnai Gordont is.
 • A GLOBSEC az elmúlt években 5 millió eurót kapott Szlovákiától, döntően a külügyminisztériumtól.
Botrány 2022-01-19 | 10:05
Hazaárulás: egy magyar kézben lévő távközlési céget jelentett fel az EU-nál Hadházy és Donáth

Hazaárulás: egy magyar kézben lévő távközlési céget jelentett fel az EU-nál Hadházy és Donáth

 • Szúrja a szemüket, hogy egy versenyképes távközlési cég jöhet létre idehaza az eddig megtelepedett multik mellett.
 • Vajon kinek, melyik nemzetközi versenytársnak a megbízásából dolgoznak ezek az ellenzéki képviselők?
 • Melyik nagy multi fizetheti őket?