Újabb hazugságot gyűrt maga alá az igazság: az Átlátszó statisztikai adatokkal bizonyította be, nem halt meg 30 ezer magyar a koronavírus-járványban

Újabb hazugságot gyűrt maga alá az igazság: az Átlátszó statisztikai adatokkal bizonyította be, nem halt meg 30 ezer magyar a koronavírus-járványban
  • A baloldal örömmámorban úszott tavasszal a halálozási adatok láttán: folyamatosan azt harsogták, tízezrek pusztultak bele a koronavírus-járványba a kormány elhibázott védekezése miatt. Az ellenzéki képviselők gyilkosozták a kormány tagjait.
  • A 25.000-es számnál közös gyertyagyújtással emlékeztek a Kossuth téren, Jakabtól Gyurcsányig.
  • A baloldali ellenzék minden emberi méltóságon túllépve, a gyászolók érzelmeit otrombán felhasználva sokkolta a méltatlan halálpornóval az országot. Hű segéderő volt ebben a törekvésükben az ellenzéket kritika nélkül kiszolgáló liberális propagandamédia.
  • Eközben szintén közös oltásellenességükkel bizalmatlanságot szítottak az emberekben a keleti vakcinákkal szemben. Ennek következtében sokan elutasították a kínai és az orosz oltást is. Többen közülük belehaltak abba, hogy elhitték a baloldal oltásellenes szólamait, köztük a DK politikusai.
  • Az ellenzéki Átlátszó cáfolja a baloldal sokkloló halálkampányát: a többlethalálozás vizsgálatakor összehasonlította az elmúlt 5 év halálozási statisztikáit és a 2021-es év I. negyedévének halálozási statisztikáival.
  • Cikkükben kimutatják: a számok alapján 2021 első negyedévében 5.424-gyel többen haltak meg a 2015–2019-es évek első negyedévének átlagához képest, 8.335-tel többen pedig 2020 első negyedévéhez képest.
  • Mivel 2021 első negyedévében a regisztrált koronavírusos áldozatok száma ennél több volt (egészen pontosan: 11.738), így kijelenthető, hogy a nyilvántartásban szereplő COVID-halottak száma valóban magasabb, mint ahány honfitársunknak ténylegesen a vírus okozhatta a halálát.

A baloldali Átlátszó statisztikai adatokkal döntötte romba a baloldali ellenzék hazug halálkampányát. A portál munkatársai kimutatták, a számok alapján 2021 első negyedévében 5 424-gyel többen haltak meg a 2015–2019-es évek első negyedévének átlagához képest, 8 335-tel többen pedig 2020 első negyedévéhez képest.

Az Átlátszó adatgyűjtése szerint így fest a halálozások 5 éves átlaga, valamint 2020-as és a 2021-es I. negyedévben elhunytak száma.

Ez a grafikon a halálozások teljes számát mutatja meg a járvány kitörésének kezdetétől. Fekete vonallal az ötéves átlag, halvány rózsaszínnel a Covid elhunytak nélküli halálozás, vastag rózsaszínnel a Covid elhunytakkal együtt számolt halálozás.
"Kegyetlennek tűnő őszinteséggel megfogalmazva: a COVID-halottak fele-harmada a sok éves mortalitási mutatókat alapul véve jó eséllyel elhunyt volna az év adott időszakában valami másban" - fogalmaz az ellenzéki tényfeltáró portál.

Nincs egységes módszer a halálozás nyilvántartására - írja az Átlátszó: a legtöbb ország a WHO ajánlása szerint jár el, vagyis a klinikailag megerősített esetek mellett a valószínűsíthetően COVID19 okozta haláleseteket is koronavírus-elhunytakhoz sorolják. Ebben az esetben például az otthon elhunytak is megjelenhetnek a nyilvántartásban, akiknél esetleg nem került sor tesztelésre.

Máshol azonban ragaszkodnak a pozitív teszthez annak érdekében, hogy behatárolják, kik sorolhatóak a koronavírus áldozatai közé.

Emellett természetesen az sem mindegy, hogy valaki koronavírusban vagy koronavírus fertőzéssel veszti életét. Vannak ugyanis országok, ahol minden fertőzöttként regisztrált elhunytat beleszámítanak a koronavírus-halálozási statisztikába, mint például Csehországban, Németországban vagy Franciaországban.

Nálunk is hasonló a helyzet, amiről az Operatív Törzs sajtótájékoztatóin Müller Cecília országos tisztifőorvos több alkalommal beszélt már. A hazai protokoll szerint ugyanis minden olyan elhunytat beszámítanak a koronavírusban elhunytak közé, akinek a betegsége időtartama alatt vagy előtte bármikor pozitív koronavírus tesztje volt. Így olyanok is COVID-elhunytként kerülnek az adatbázisba, akik valamilyen egyéb, meglévő betegség következtében vesztették életüket, de valamikor fertőzöttek voltak.
Máshol azonban ennél szigorúbb a nyilvántartás, és csak olyan halálozásokat sorolnak a koronavírusban elhunytak közé, ahol a fertőzés ténye igazolhatóan magyarázza a halálesetet. Ezt a gyakorlatot követi többek között osztrák szomszédunk, Lengyelország, Szlovákia és Szerbia is. A két kategória között helyezkedik el például az Egyesült Királyság, ahol 28 napnál nem régebbi pozitív teszt esetén tüntetik fel a koronavírust a halál okaként.

Itthon 2020-ban 143 139-en hunytak el az Eurostat adatbázisa szerint, ami 9,8%-os növekedést jelent az azt megelőző öt év átlagához képest

Ez uniós összevetésben nem kifejezetten magas, mindössze 8 országban volt kisebb ez a szám. Az EU-s 14,1%-os átlaghoz képest is kedvezőbbnek tűnik a helyzet hazánkban. Az élmezőnyben Lengyelország (20,8%), valamint Szlovénia (20,4%) volt.

Tehát az az ellenzéki hazugság is megdőlt, hogy "egész Európában Magyarországon haltak bele a legtöbben a koronavírusba". 

(Az Átlátszó nyomán.)

 

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-09-14 | 12:01
Hatalmas egyetértésben zajlott le a "vita" az ellenzék miniszterelnökjelölt-jelöltjei között

Hatalmas egyetértésben zajlott le a "vita" az ellenzék miniszterelnökjelölt-jelöltjei között

  • Ezek indulhatnának egy pártban is, akkora az egyetértés.
Bel 2022-05-25 | 09:51
A sötétben próbálták szállítani a migransokat az embercsempészek

A sötétben próbálták szállítani a migransokat az embercsempészek

  • Egy osztrák, egy ukrán és egy török férfi öt illegális migránst akart Ausztriába vinni az éjjeli órákban.
Bel 2022-06-15 | 13:28
Kettős elfogás: 13 migráns a csomagtérben

Kettős elfogás: 13 migráns a csomagtérben

  • A rendőrök 2022. június 15-én 9 óra 10 perckor a 81-es számú főúton, Székesfehérvár külterületén ellenőriztek egy moldáv honosságú gépjárművet és annak 42 éves grúz állampolgárságú sofőrjét, valamint a mellett ülő 42 éves moldáv segítőjét.
  • Járműben rajtuk kívül további 13 férfi utazott, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.
  • A rendőrök a két embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a rendőrségre előállították.
  • A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a migránsokat – meghallgatásukat követően – visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
  • A sofőrrel és társával szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon.
Bel 2021-08-01 | 21:08
Fekete-Győr márciusban még Cseh Katkát is elszámoltatta volna

Fekete-Győr márciusban még Cseh Katkát is elszámoltatta volna

  • Magyarország többé nem lehet következmények nélküli ország - mondta.
Bel 2021-10-26 | 16:15
Alig akad megvalósított ígérete Karácsonynak a Főváros élén

Alig akad megvalósított ígérete Karácsonynak a Főváros élén

  • Mondjuk aki folyamatosan a kampányával van elfoglalva, mint Karácsony is, az keveset tud Budapestért dolgozni.
  • Annyira rövid a Főpolgármester sikerlistája, hogy azt már a Telex sem tudja mentegetni.
  • Az a Telex, ami végig Karácsonyt tolta az előválasztás alatt, és még arra is kísérletet tettek, hogy kimagyarázzák a budapesti dugókat.
Bel 2021-10-02 | 15:31
A gyurcsányista Molnár Csaba gyorsan nyilvánvalóvá tette Karácsonynak és Márki-Zaynak is: a DK az úr

A gyurcsányista Molnár Csaba gyorsan nyilvánvalóvá tette Karácsonynak és Márki-Zaynak is: a DK az úr

  • A DK-s Molnár, aki kampányfőnöke a legnagyobb ellenzéki pártnak, pillanatok alatt nyilvánvalóvá tette: a DK-é lesz a legnagyobb frakció, így mindenki úgy táncol, ahogyan ők fütyülnek.