Illegális migráció: visszatért a TBC és a diftéria Európába

Illegális migráció: visszatért a TBC és a diftéria Európába

A mi szélességi övünkben a diftéria és a tuberkulózis már régen leküzdött betegségnek számít. A nyitott határok politikájának köszönhetően most a visszatérésüket ünneplik - fogalmaz a Heimat-Kurier.

Egy brüsszeli menekültszálláson az esetek száma rohamosan emelkedik, a lakosságra gyakorolt következmények még mindig nem világosak.

Az afro-arab országokból érkező bevándorlás nemcsak számos, "sürgősen szükséges" szakképzett munkaerőt hoz a hazai gazdaságba, hanem az egészségügyi dolgozóknak is lehetőséget nyújt a szakmai képzésre.

Az olyan betegségeket, mint a diftéria és a tuberkulózis, a nyugat-európai országokban évtizedek óta felszámoltnak tekintik, és emiatt sok orvosnak nincs gyakorlati tapasztalata a kezelésükben. Ez hamarosan megváltozik: az illegális migránsok miatt az esetek száma ismét rohamosan emelkedik, és a helyzet jelenleg különösen drámai egy brüsszeli menekültügyi negyedben.

Brüsszel: Az esetek száma növekszik

Brüsszel Schaerbeek nevű külvárosában akár 1000 menedékkérő is él a legmostohább körülmények között egy olyan lepusztult épületben, amelyet egykor a belga pénzügyminisztérium használt. Ez nem hivatalos szállás, hanem szigorúan véve illegális telep. Nem meglepő, hogy az "Orvosok Határok Nélkül" civil szervezet egy helyszíni ellenőrzés során pusztító állapotokat fedezett fel.

Ami különösen robbanásveszélyes, hogy az orvosok számos diftéria-, tuberkulózis- és rühes esetet diagnosztizáltak - olyan betegségeket, amelyeket ebben az országban már régóta felszámoltnak tekintettek. Arra a kérdésre, hogy ez vajon jelent-e fertőzés- és terjedésveszélyt az őslakosok körében, a hivatalos politika valószínűleg nem fog választ adni.

A tömeges bevándorlás betegségeket hurcol be a kontinensre

Az, hogy a tömeges bevándorlás miatt a rég elfeledettnek hitt betegségek visszatérnek, nem újdonság.

A Robert Koch Intézet azt írja, hogy a 2015-ös és 2016-os menekültügyi válság idején átmenetileg megnőtt a tuberkulózisos megbetegedések száma. Világszerte az esetek kétharmada Indiában, Indonéziában, Kínában, a Fülöp-szigeteken, Pakisztánban, Nigériában, Bangladesben és Dél-Afrikában fordul elő. Európa viszont a világ összes új megbetegedésének alig 2,5 százalékát teszi ki, különösen a kelet-európai régiókat érinti.

A diftériával kapcsolatban a "Gyermekorvosok a neten" a következőket írja: "Az elmúlt években az európai diftériás megbetegedések nagy része olyan bevándorlók körében fordult elő, akiknek származási országaiban alacsony volt a diftéria elleni védőoltások aránya, például Afganisztánban és Szíriában".

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2024-02-05 | 10:32
AFTONBLADET: Svédországban kilencezernél is több gyermek él hajléktalanként

AFTONBLADET: Svédországban kilencezernél is több gyermek él hajléktalanként

  • Hírek, amelyekről nem tudósít a Telex, a HVG, a 444, és az RTL.
  • A tavalyi év első hat hónapjában 345 gyermekes családot lakoltattak ki Svédországban.
  • 28 százalékkal többet, mint 2022 azonos időszakában. Ezzel egyidejűleg a kilakoltatások száma is nőtt.
Sztori 2021-05-16 | 08:00

Kezdetektől az Orbán-kormánynak volt igaza: csak az oltás törheti le a koronavírus-járványt - nagyszabású olasz vizsgálat igazolta, már az első oltás radikálisan visszaszorítja a súlyos fertőzést, és minimalizálja a kórházba kerülés esélyét

  • Hónapokig ment a vita azon, hogy a tesztelés, vagy az oltás hatékonyabb-e a koronavírus-járvány visszaszorításában.
  • A baloldali ellenzék és a vele szövetséges ellenzéki propagandamédia folyamatosan, megállás nélkül tesztelt volna, és hónapokon keresztül ezt követelték a kormánytól is.
  • Az Orbán-kormány pedig már 2020 tavaszától azt kommunikálta: csak a vakcina lesz hatékony a ragály visszaszorításában.
  • Hogy oltási céljait elérje, a magyar kormány sem ideológiai, sem pedig geopolitikai kérdést nem csinált a vakcinabeszerzésből: azért vásárolt keleti oltóanyagokat is, hogy minél hamarabb hozzájuthassanak az oltáshoz a magyarok.
  • A Karácsony Gergely vezette Főváros azonban töretlenül a tesztelésben látta a járvány visszaszorításának útját, és Budapest elköltött másfél milliárd forintot baloldali egészségügyi szolgáltatócégeknél tesztekre.
  • Ebből 1 milliárd forintot Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa biztosított Karácsonyéknak a pótcselekvéshez.
  • A tesztvita ellenére a magyar kormánynak lett igaza, és most már papírja is van róla.
  • Egy nagyszabású, 4 hónapos olasz vizsgálat szombaton megerősítette: a vakcinák első adagjának beadása után öt héttel már 80%-kal csökken a fertőzésveszély, 90%-kal csökken a kórházba kerülés esélye, és 95%-kal a halálos megbetegedés esélye.
  • Tehát abban is a kormánynak volt igaza, hogy csak a vakcina képes legyőzni a járványt, nem pedig a véget nem érő tesztelés, és abban is, hogy minél több magyar ember kapja meg legalább az oltás első adagját, annál több védett lesz idehaza, mert már az első adag is jelentős mértékben megvéd a súlyos fertőzéstől.
Sztori 2021-12-02 | 12:33
Gyurcsány magához ölelte a teljesen elgyengült Karácsonyt: védelemre csak tőlem számíthatsz

Gyurcsány magához ölelte a teljesen elgyengült Karácsonyt: védelemre csak tőlem számíthatsz

  • A világ legjobb és legfüggetlenebb ellenzéki újságírói képtelenek értelmezni egy gyurcsányi mondatot, ezért a BENNFENTES megteszi ezt helyettük.
  • Hosszú kihagyás után a volt miniszterelnök Facebook-bejegyzésben jelentkezett.
  • Ebben többek között azt írja, (...) "Ezért van bajban. Van, amikor ott üt, ahol nem kellene, vagy ott enged, ahol ezzel ellenfelének segít. Kár. De ez az ő dolga. A mi dolgunk, hogy támogassuk őt. Karácsony Gergely megérdemli támogatásunkat. Támogatni fogjuk."
  • Sajnos nem sikerült értelmeznie ezt a mondatot  magyar ellenzéki sajtóban.
  • Ugyanis ez a mondat a gyurcsányi rafinériával azt jelenti, hogy "Kedves Gergely, végelgyengülésedben csak én adhatok neked politikai védelmet, senki más."
  • Gyurcsány pontosan tudja, hogy többsége van a fővárosi közgyűlésben, ahogyan azzal is tisztában van, Karácsony oly mértékben elgyengült a baloldalon, hogy tulajdonképpen csak amiatt létezik, mert egy közfukciót - Budapest főpolgármestersége - tölt be.
  • De mind a baloldali elitben, mind a baloldali választók között Karácsony zuhanórepülésben van, és nem látszik, hogy mi állíthatná meg abban a lejtmenetben, amit a dugóhelyzet, az elhibázott felújítások, a teljes alkalmatlanság, és a Városháza korrupciós ügye hozott a fejére.
  • Az biztos: Gyurcsány azzal, hogy magához ölelte Karácsonyt, megüzente: politikai védelmet csak tőle remélhet.
Sztori 2022-01-19 | 12:40
Csak egy trükk lenne Márki-Zay koronavírus-fertőzöttsége?

Csak egy trükk lenne Márki-Zay koronavírus-fertőzöttsége?

  • Kedden este a baloldal miniszterelnök-jelöltje az ATV-n szerepelt, nem tűnt betegnek.
  • Lehet, hogy ezzel készítik elő a leléptetését a hibát-hibára halmozó jelöltnek a elégedetlen ellenzéki pártok?