Márki-Zay amiatt sóhajtozik, hogy nem emelhet árakat és lakbért

Márki-Zay amiatt sóhajtozik, hogy nem emelhet árakat és lakbért
  • Nagyon szeretné, ha az önkormányzatok emelhetnék az emberek megélhetési költségeit, de a kormány nem engedi ezt neki.
  • A kormány összes olyan intézkedését, amellyel az elszabaduló áraktól akarja megvédeni a magyarokat, Márki-Zay "ostobaságnak" nevezi.

Márki-Zay Péter kedden az ATV-ben azt követelte, hogy törölje el a kormány az önkormányzatok gazdálkodását korlátozó intézkedéseit. "Látjuk most is, hogy az önkormányzatokat igyekszik csődbe vinni a kormány, nem emelhetnek árat, lakbért" – fejtette ki Gyurcsány jelöltje. Márki-Zay korábban bejelentette, hogy megszüntetné a rezsicsökkentést és az élelmiszerárstopot. 

A kormány a járványügyi veszélyhelyzet idején rendelt el korlátozásokat az esetleg munka nélkül maradó emberek védelmében – ezek közé tartozott a kilakoltatási tilalom és a bérleti díjak emelésének tiltása –, ám a korlátozások nagyrészét azóta feloldották. Márki-Zay Péter ezekkel vélhetően nincs tisztában, ennek ellenére sokat mondó, hogy AZ ÖNKORMÁNYZATOK GAZDÁLKODÁSÁVAL KAPCSOLATOS LEGELSŐ MEGLÁTÁSA AZ, HOGY ENGEDNI KELL AZ ÖNKORMÁNYZATI LAKBÉREK ÉS DÍJAK MEGEMELÉSÉT.
 
A jelölt ATV-s okfejtése úgy is összegezhető tehát, hogy a baloldal választási programja a lakbér- és áremelésekkel bővült – írja a PestiSrácok.hu.

A rezsicsökkentést is eltörölné Márki-Zay

Márki-Zay legújabb kijelentése teljesen mértékben beleillik abba, hogy megszüntetné a rezsicsökkentést.Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni –jelentette ki korábban Gyurcsány jelöltje. A baloldali Márki-Zay eltörölné a rezsicsökkentést, és nem érdekli, mi történne az emberek életkörülményeivel.

"Ahhoz, hogy fönntarthatóvá alakítsuk a gazdaságot, ahhoz igenis érezni kell az energiaár-növekedést" - fogalmazott némileg meghökkentő módon Gyurcsánynéval folytatott október 14-ei beszélgetésén, hozzátéve, hogy "a végén mindent a fogyasztó fizet, olyan nincs, hogy nem a fogyasztó fizet, meg hogy nem az ember fizeti meg."

Gyurcsány jelöltje nem válogatott a jelzőkben, és a rezsiárak maximalizálását "kommunista ötletnek" nevezte. "Amikor ezek a kommunista ötletek előjönnek, hogy 360 legyen a kenyér, vagy állítsuk meg... Emlékeznek, a hetvenes években, amikor volt egy világpiaci olajárrobbanás, hogy ez egy rendkívül komoly változást indított el a világpiacon és a világgazdaságban is. Akkor is egy ideig azt gondolták, hogy mi, itt, a kommunista blokk védve vagyunk a világpiaci hatásoktól, nem voltunk védve. Az egész rendszer összeomlott ebbe az olajárrobbanásba, és abba, hogy ezt meg akarták állítani a határon" - oktatott ki újra mindenkit.

November közepén megint a régi szólamait vette elő, amelyeket még energiacégek lobbistájaként kezdett hangoztatni: a világpiaci árakat nem lehet megállítani a határon, ha a világban nőnek az árak, Magyarországon is nőniük kell és a magyar emberek meg a gazdaság alkalmazkodjanak ezekhez. Azt is hozzátette, hogy a rezsicsökkentésre irányuló adminisztratív megoldások "ostoba dolgok".

Márki-Zay eddigi nyilatkozataiból egyértelművé válik, hogy nem csak a rezsicsökkentés került a célkeresztjébe: A KORMÁNY ÖSSZES OLYAN LÉPÉSÉT ELLENZI, AMELY SEGÍTSÉGET NYÚJT A MAGYAR POLGÁROKNAK. 

A tavaly bejelentett élelmiszerárstop szintén a magyar lakosság megsegítését célozta, ennek ellenére Gyurcsány Ferenc jelöltje élesen bírálta az intézkedést. "Szánalmas, hogy Magyarország 30 évvel a rendszerváltás után oda tér vissza, ahonnan elindult, a hatósági árszabályozáshoz" - ment szembe az emberek érdekével korábbi vasárnap esti élő bejelentkezésében. Az intézkedést "ostobának" és "felelőtlenségnek" is nevezte.

Emlékezetes, a baloldali politikus a benzinárak maximalizálását is támadta. "Ühü, hát én mindenképpen azt gondolom, hogy a világpiaci árakat nem lehet megállítani a határon, tehát én általában nem ennek vagyok a híve. Én annak vagyok a híve, hogy ha a gazdaság tud alkalmazkodni ezekhez az árakhoz" - kritizálta az újabb kormányzati segítséget. Majd úgy folytatta, hogy "ezek abszolút ostoba dolgok, be kell valljam, mármint, hogy általában adminisztratív és másokat terhelő megoldások. Ezek a kommunista pártállamban is csak ideig-óráig működtek. Ez most sem fenntartható."

Nem mellesleg a kormány családtámogatási kedvezményeit is támadta. Márki-Zay arról beszélt, hogy "a piac mindig beárazza, de maradjon a csok". Ebben pedig az is benne van, hogyha a piac úgy alakítja, akkor visszavonná a jobboldali kormány intézkedését.

Legutóbb pedig az alapvető élelmiszerek árának csökkentését nevezte "ostoba intézkedésnek" Márki-Zay Péter.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-06-01 | 17:53
Ezt se a baloldal teszi rendbe: 11 milliárdot szerzett Fürjes a Kútvölgyi felújítására

Ezt se a baloldal teszi rendbe: 11 milliárdot szerzett Fürjes a Kútvölgyi felújítására

  • A Kútvölgyi Klinikai Tömbjének homlokzati felújítása kezdődött el kedden – jelentette be közösségi oldalán Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.
  • A beruházásra a kormány tizenegymilliárd forintot biztosít.
  • A II. és a III. kerületben eddig az Irgalmasrendi Kórház felújítása kezdődött el, valamint végeztek a Szent Ferenc Kórház és a Csillaghegyi rendelő felújításával is, továbbá folyamatban van a Kapás utcai rendelő megújítása is.
Bel 2021-07-08 | 16:32
A nagy hőségben több a tűzeset a mezőgazdaságban

A nagy hőségben több a tűzeset a mezőgazdaságban

  • Már 22 gabonatáblán és 30 tarlón keletkezett tűz.
  • A leégett mezőgazdasági terület nagysága 210 hektár.
Bel 2021-08-26 | 14:34
Még a VIII. kerület polgármestere, Pikó András is értetlenkedik az Atlétikai VB vétóján

Még a VIII. kerület polgármestere, Pikó András is értetlenkedik az Atlétikai VB vétóján

  • Jó oka van erre, a Főváros ugyanis 50 milliárd forintot kapott pluszban egészségügyi fejlesztésekre.
  • Ebből pedig Józsefváros is kapott, így Pikó azért aggódik, ezek a források elvesznek a vétó miatt.
  • Pikó szerint ezért a Főpolgármesternek tárgyalnia kell.
Bel 2021-06-02 | 13:30
Pinceszint alá mérte a Publicus Intézet Fekete-Győr Andrást - a Népszavában publikát közvélemény-kutatás szerint 1% szavazna a Momentum elnökére a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

Pinceszint alá mérte a Publicus Intézet Fekete-Győr Andrást - a Népszavában publikát közvélemény-kutatás szerint 1% szavazna a Momentum elnökére a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

  • A Publicus Intézet a Népszavának készített közvélemény-kutatást.
  • A Pulai András vezette Publicus megsemmisítő adatsorral alázza a Momentum miniszterelnök-jelöltjét, Fekete-Győr Andrást.
  • Gyakorlatilag kiírták a versenyből, és a pinceszint alá mérték miniszterelnöki esélyeit és népszerűségét.
  • Kutatásuk alapján az előválasztáson résztvevők csupán 1%-a szavazna Fekete-Győr Andrásra.
Bel 2021-08-02 | 21:16
Gyurcsánynénak elkerülte a figyelmét, hogy Tüttő Kata, Karácsony helyettese a görög habokban lovagol

Gyurcsánynénak elkerülte a figyelmét, hogy Tüttő Kata, Karácsony helyettese a görög habokban lovagol

  • Pedig állítólag Karácsony a 99 százalékot képviseli a gazdag 1 százalékkal szemben.
  • Dobrev szerint, aki egy zsidó családtól zabrált villában tengeti a hétköznapjait, 800 ezer magyar nem engedheti meg magának a nyaralást.
  • Arról elfelejtett sírni a nemzet körmösöket osztogató pedellusa, hogy amikor a férje kormányzott, akkor milliók nélkülözték a nyaralást.
Bel 2021-05-17 | 11:40
Továbbra is rendben folyik a 16-18 évesek oltása idehaza

Továbbra is rendben folyik a 16-18 évesek oltása idehaza

  • Miközben Nyugat-Európában még most kezdték oltani az 55-65 éveseket, de továbbra is előnyt élveznek a 65 felettiek és a betegek, Magyarországon már múlt hét óta a regisztrált 16-18 éveseket is oltják.
  • Ezt Magyarország úgy érhette el, hogy keleti oltóanyagokat is beszerzett, 4 millió kínait, és 2 millió oroszt.
  • Továbbra is lehet regisztrálni vakcináért, aki megteszi, azt még akár azon a napon beoltják.
Bel 2021-06-22 | 12:00
A párbeszédes politikus az ATV-ben elismerte: a jelenlegi ellenzéki pártstruktúra ellenzékben és kormányon is működésképtelen

A párbeszédes politikus az ATV-ben elismerte: a jelenlegi ellenzéki pártstruktúra ellenzékben és kormányon is működésképtelen

  • A pécsi Mellár szerint már meg is indult a háttérben az ellenzéki pártok egyesülése.
  • Ehhez szerinte csak meg kell nézni, ki, kinek a javára lép vissza az előválasztás során.
  • Ezzel arra utalt, hogy a DK-Jobbik jól látható előválasztási paktumot kötött egymással, és a két nagy kiszorítja a kicsiket.
  • Így 2022 után alig lesz képviselője az MSZP-nek és a Momentumnak.
  • Szerinte mind ellenzékben, mind adott esetben kormányra kerülve, ez a jelenlegi pártstruktúra működésképtelen.
Bel 2021-12-13 | 13:09
Holland sofőr által vezetett 25 fős MigránsTaxit fogtak el

Holland sofőr által vezetett 25 fős MigránsTaxit fogtak el

  • A 25 éves férfi 24 illegális migránst szállított, amikor a rendőrök az M9-es autóúton Bogyiszló térségében ellenőrizték.