A szegedi momentumosok is magyar katonákat küldenének Ukrajnába

A szegedi momentumosok is magyar katonákat küldenének Ukrajnába
 • Eddig azt gondolhatta mindenki, hogy csak a baloldal országos vezetői követelik azt, hogy Magyarország szállítson fegyvereket Ukrajnába.
 • A SzegedMa azonban kiszúrt egy beszélgetést, ahol a momentumos Borsik Viktor ismét elmondta, magyar katonákat küldenének az ukrán frontra.

Az EgyetemTV Metszéspont című műsorának hétvégi adásában szegedi politikusok vitába szálltak egymással, többek között az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban is. Heves indulatok közepette erős kijelentések is elhangzottak.
 
"Két hete Borsik Viktorék még, ha jól értettem, Fekete-Győr Andrással katonákat küldtek volna, meg fegyvereket Ukrajnába" – kezdte a vitát Német Ferenc a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője.

Borsik Viktor, a szegedi Momentum elnökségi tagja és pártjuk ifjúsági tagozatának országos alelnöke nem is próbálta ezt tagadni. Pontosításként annyit tett hozzá Német Ferenc szavaihoz, hogy csak akkor küldenének magyar katonákat az ukrán frontra, ha a NATO megtámadja Oroszországot. Szerinte a NATO-val együtt kell mozognunk.

Csakhogy AZ ÉSZAK-ATLANTI SZERZŐDÉS 5. CIKKE VILÁGOSAN KIMONDJA, HOGY HADVISELÉSI KÖTELEZETTSÉGÜNK CSAK VÉDELMI HÁBORÚRA VONATKOZIK, NEM TÁMADÓRA.

Német Ferenc emlékeztette momentumos vitapartnerét, hogy Joe Biden egyértelműen kijelentette, nem küldenek amerikai katonákat Ukrajnába, "Amerika ennél bölcsebb" - mondta a fideszes képviselő.Momentumos álhírek és terjesztők


Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom elnöke és önkormányzati képviselője reméli, hogy "nem az ilyen Márki-Zay féle eszetlenségektől lesz hangos az Európai Unió, nevezetesen hogy itt milyen válaszlépéseket kell adni, mennyi fegyvert és katonát kell Ukrajnába szállítani, hanem valami egész más megoldást fogunk találni."

A képviselő felszólította a momentumosokat is, hogy ebben a helyzetben ne terjesszenek álhíreket. Itt Mihálik Edvint emelte ki, akinek a mai napig olvasható közösségi oldalán, hogy "az Európai Unió gazdasági szankciókkal válaszolna az orosz agresszióra, de ezt Orbán Viktor meggátolta", azonban ezzel ellentétben Magyarország támogatja az Oroszország elleni szankciókat.

NÉMET FERENC TÖBBSZÖR IS HANGSÚLYOZTA, HOGY MAGYARORSZÁGNAK KI KELL MARADNIA A KONFLIKTUSBÓL, SZERINTE EGY NATO BEAVATKOZÁS KIROBBANTANÁ A HARMADIK VILÁGHÁBORÚT.

Tóth Szabolcs a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviseletében egyetértett Német Ferenc szavaival, hogy ez egy új világháború kirobbanásához vezetne, de ettől függetlenül mégis a beavatkozást szorgalmazta az orosz-ukrán háborúba. Szerinte minden kapcsolatot meg kell szakítani vagy felfüggeszteni Oroszországgal, még azokat is, amelyek magyar érdekeket szolgálnak.

A Fidesz képviselője emlékeztetett arra is, hogyha akár egy láda fegyvert is küldünk Ukrajna számára, az ötszörös gázáremelkedéssel járna a megszakadó gázszerződés miatt.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-08-05 | 16:23
Fiatalok voltak, kellett a pénz: nem erőssége a momentumosoknak elszámolni a pénzügyeikkel

Fiatalok voltak, kellett a pénz: nem erőssége a momentumosoknak elszámolni a pénzügyeikkel

 • A Momentum a 2018-as kampány után mintegy 500 millió forint költségvetési támogatás törvényes felhasználását nem igazolta.
 • 2018-2019-ben pedig a Momentum Mozgalom gazdálkodásának törvényessége nem volt biztosított. A párt nem teremtette meg gazdálkodásának átláthatóságát, illetve a közpénzek felhasználásának elszámoltathatóságát.
Botrány 2021-08-04 | 12:20

Stabil agyhalál: "klímavédelmi" okokból mondott nemet egy új filmstúdióra a budakalászi képviselő-testület

 • Jóemberkedés a gyakorlatban: Budakalász képviselőtestülete - melyet hangos botrány rázott meg az utóbbi hónapokban, erről a BENNFENTES is beszámolt - hétfőn nemet mondott egy zöldemzős beruházásra.
 • A klímát akarják megmenteni a filmstúdiótól.
 • Göbl Richárd polgármestert azt mondta, "bár Budakalásznak is nagy szüksége lenne a fejlesztési forrásokra, mi itt és most a társadalom minden szegmensét átformáló klímaváltozást és a zöld szempontok érvényesülését előbbre soroltuk".
Botrány 2021-06-01 | 18:03

Karácsonyi bónuszok a Fővárosban: 70 millió a lázas semmittevésért, összesen 30 ezer négy főnek a védekezésért

 • Az adatradar.hu kikérte a 2020-as évre vonatkozó fővárosi bónuszokat.
 • Ebből kiderült, Karácsonyék a fejeseknek félmilliós-milliós bónuszokat osztogattak, a koronavírus elleni védekezésben résztvevő 4, külön-külön premizált díjazottnak pedig összesen 30 ezer forintot adtak.
 • Aki a tesztelésben vett részt önkormányzti munkatársként, azok közül volt, aki 2000 forintos bónuszt kapott, ketten 8000 forintot, egy szerencsés pedig, aki szinte a lottóötöst húzta be, 12 ezret.
 • Eközben volt olyan tisztviselő, aki nem sokkal a menesztése előtt kapott 7 millió 225 ezer forintos jutalmat a fizetése mellé.
 • A fejeseknek osztogatott bónuszok összege egyébként fejenként 500 ezer és 1 millió 300 ezer forint között változott.
 • A 70 millós jutalombónusz 4 millió forinttal több, mint 2019-ben, amikor még nem volt semmiféle válság.
Botrány 2022-03-13 | 19:10
Márki-Zay mentegeti a karlendítő Z. Kárpát Dánielt

Márki-Zay mentegeti a karlendítő Z. Kárpát Dánielt

 • A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint a Jobbikban nincsenek se nácik, se fasiszták.
 • Nagy kérdés, hogy akkor korábban kire utalt, amikor azt mondta, "a kommunistákat és a fasisztákat a szövetségben mi külön-külön képviseljük".
 • Ha nincsenek közöttük fasiszták, akkor hogyan képviseli őket a Kapitány?
Botrány 2021-08-18 | 14:29
A szegedi antiszemita és rasszista jobbikost a DK mellett az LMP is támogatja

A szegedi antiszemita és rasszista jobbikost a DK mellett az LMP is támogatja

 • Ennyit a nagy baloldali antifasiszta harcról.