Súlyos ellentmondások Hadházy állításai és a gyermekbántalmazást rögzítő jegyzőkönyv között

Súlyos ellentmondások Hadházy állításai és a gyermekbántalmazást rögzítő jegyzőkönyv között
  • A hivatalos jegyzőkönyvek szerint többszörös gyermekbántalmazást és lelki terrorizálást követett el Hadházy Ákos a nevelt kisfia sérelmére.
  • Hadházy kapásból tagadott és áldozatként tekintett magára, de a korabeli jegyzőkönyvek szerint többszörösen is bántalmazta a kisfiút.
  • Az édesapja által akkoribban elmondottak alapján Hadházy sunyi módon akkor bántalmazta a gyereket, ha az anyja nem volt a közelben.
  • A történet szereplői ellentmondásos nyilatkozatokat tettek, hogyan repedt fel a kisfiú fejbőre.
  • A kisfiú azt állította, akkora pofont kapott nevelőapjától, az állatorvos Hadházytól, hogy nekiesett egy bútornak.
  • Az anya viszont azt mondta az édesapának, hogy a gyerek ugrált az ágyon, majd leesett.
  • Később viszont Hadházyval közösen már azt állították a gyermekvédelem előtt, hogy a kisfiú futott, megbotlott, majd elesett, és így történt a baleset.
  • Nagy kérdés, az anya miért állított mást az édesapának, mint Hadházyval közösen a hatóságok előtt.
  • Köztudott, hogy Hadházy Ákos unokatestvére, Márki-Zay Péter is a gyerekek fizikai fenyítésének és verésének híve.
  • Többször is elmondta, hogy a gyerekeket úgy kell "nyitott tenyérrel ütni", hogy "külséremi nyom ne maradjon".

Hadházy Ákos többször is bántalmazta nevelt fiát, amikor az négy-öt éves volt – legalábbis ezt állítja a gyermek édesapja azokban a gyámhatósági iratokban, amik most a Bors birtokába kerültek. A hatósági vizsgálat végül azzal zárult, hogy a szülők vállalták a gyermekjóléti központtal való együttműködést.

Mint az a sajtóban napvilágot látott, Hadházy Ákost azzal vádolta nevelt fiának az édesapja, hogy pofon vágta a gyermeket, aki egy bútornak ütközött és beszakadt a feje. A sérülésről látleletet is vetetett az édesapa – olvasható a Bors cikkében.

Hadházy azzal védekezett, hogy a gyámhatósági eljárás során annak idején nem marasztalták el őt, sőt pszichológus is vizsgálta a gyereket.

A Bors birtokába került iratok azonban ellentmondanak ennek, fellebbezésében éppen azt sérelmezi az édesapa, hogy nem rendeltek el hivatalos pszichológiai vizsgálatot. De az iratokból sok más furcsa dolog is kiderül: például az, hogy az édesapa elmondása szerint a kisfia már korábban panaszkodott, hogy őt a nevelőapja bántalmazza, "a haját meghúzta, pofon ütötte, és a lábát megtekerte."

Amikor Hadházy Ákos belépett a család életébe, megismerkedett a négyéves kisfiát nevelő elvált asszonnyal, aki még mindig a volt férje lakásában lakott – legalábbis ezt állítja a volt férj: "2003 februárjában lépett be volt nejem életébe, aki 2003 októbe­réig szintén jórészt a családom ingatlanában élt, ám mindennek ellenére többszöri próbálkozásaim ellenére sem volt hajlandó velem kapcsolatba kerülni, kommunikálni."

A volt férj szerint akkor fordult komolyabbra a helyzet, amikor az asszony várandós lett Hadházytól, aki feleségül is vette: "Új házasságkötését követően tovább erősödött volt nejem azon törekvése, hogy az új apa megjelenésével eltávolítsa a régit… Volt nejem és a jelenlegi férje folyamatosan azon fáradoznak, hogy a gyermekkel kapcsolatos jogaimat minimálisra korlátozzák" – állította a volt férj.

A szeptemberi beadványok már sokkal súlyosabb problémákról szólnak. Az édesapa szerint kisfia arra panaszkodott neki, hogy nevelőapja, Hadházy megfélemlíti, édesanyja távollétében bántja, megveri. Szeptember 19-én az édes­apa emiatt eljárást is indított a családvédelmi szolgálatnál – olvasható a Bors cikkében.

"Gyermekem meg van félemlítve, s nem gondolom, hogy a testi fenyítés az egyetlen lehetséges módja egy gyermek megfegyelmezésének, s kimondottan aggódom amiatt, hogy a fiam nem érzi biztonságban magát abban a családban, amiben él, hiszen az édesanyja nem ad hitelt a szavainak, így nincs senki, aki a kisgyermeket megvédje.

Zárójelben szeretném megjegyezni, hogy fiam elmondása szerint volt nejem férje a különböző testi fenyítési formákat főként akkor alkalmazza, ha az édesanya nincs otthon vagy nincs a közelben." – írta beadványában az édesapa.


Hadházy irányította a családot

Szeptember 24-én az apa ezt ismét megerősítette: "legutóbbi láthatásom alkalmával fiam igen rossz lelkiállapotban volt, folyamatosan panaszkodott volt feleségem férjére, aki elmondása szerint mind fizikailag, mind érzelmileg megfélemlíti őt. Hazavitelkor minderről próbáltam az édesanyjával beszélni, aki egyrészt elkezdett fiammal kiabálni, hogy miért hazudik…. Az anya kizárólag a férje munkahelyi telefonszámát, illetve az állatklinika (a férj munkahelye) ügyeleti telefonszámát adta meg. Sajnos a férje viszont nem hajlandó szóba állni velem."

Az édesapa szavaiból az derül ki, hogy voltaképpen Hadházy Ákos irányította a családot, ő szabta meg, mit tehet a kisfiú és mit nem – írja a Bors.

Többféle magyarázatot adtak a sérülésre

Hadházy feleségével, vér szerinti és nevelt gyermekével ment el nyaralni Horvátországba, és hogy ott végül is mi történt, csak a szereplők tudhatják biztosan. Tény az, hogy a kisfiút az anyukája szeptember 30-án a jó idő ellenére sapkában adta át édesapjának, és nem szólt arról, hogy a gyereket baleset érte.

Amikor az édesapa észrevette a csúnya sebet a fején, a gyerek azt mondta neki, hogy akkora pofont kapott a nevelőapjától, hogy nekiesett egy bútornak. A látlelet szerint három öltéssel varrták össze a fejét.

Az anya az édesapának először azt mondta az iratok szerint: ugrált a gyerek az ágyon és leesett, így ütötte be a fejét. Később a hatóságok előtt Hadházyval együtt már azt állították, hogy a horvátországi nyaralás első napján rohangált a gyerek, úgy esett el és vágta a fejét egy bútorba – derül ki a Bors cikkéből.

Az anya kollégái hoztak döntést

Az édesapa kezdeményezésére gyámhatósági eljárás indult, ami azzal zárult, hogy nem történt bántalmazás. Az édesapa fellebbezett, azzal az indokkal, hogy az elsőfokú határozatban egyetlen tény sem volt arra nézve, hogy a gyermeket valóban nem bántották, és "senki nem rendelt el hivatalosan pszichológiai vizsgálatot".

A több mint félszáz oldalnyi iratból valódi családi dráma bontakozik ki, amelynek középpontjában egy négy-öt éves kisfiú áll, aki édesanyja és édesapja között őrlődik, és fél a nevelőapjától. 

Hogy ez a félelem egy óvodás kisfiú lelkében mitől keletkezett, és miért panaszkodott édesapjának folyamatosan amiatt, hogy bántják őt, ma már kideríthetetlen. Mindenesetre tanulságos – írja a Bors. 

A Bors birtokába jutott információk alapján több kínzó kérdést is felvethet az ügy:

- Miért nem hallgatta meg független szakértő a kisfiút az említett fejsérülésről?
- Fura kettősséget mutat, hogy a gyámhatóság veszélyeztetettnek ítélte a kis­fiút, miközben azt megállapította, hogy bántalmazás nem történt.
- Erős gyanúra ad okot, hogy az eljárás furcsa és kurta befejezésében szerepet játszhatott, hogy az édesanya a gyermekvédelmi szervezet tagja volt.
- Vajon tényleg elképzelhetetlen, hogy agresszívan viselkedjen Hadházy? Érdemes felidézni az esetet 2018-ból, amikor összeverekedett a párttársával, az akkor LMP-s társelnökkel, Sallai Benedekkel.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-08-03 | 13:21
Jobbikos pedofilt fogtak Gyulán

Jobbikos pedofilt fogtak Gyulán

  • Pornográf felvételek elkészítésével vádolják.
  • A kisváros gyorsan azonosította az illetőt, aki nem más, mint a 2019-ben jobbikos jelölt Horváth László.
  • A BENNFENTES információi szerint a férfi karate-edzőként ismert, így közel kerülhetett a gyerekekhez.
  • A híres fürdővárosban azonban egy másik, szinte elfeledett, de korábban nagy port felvert ügy miatt is elindult egy szóbeszéd.
  • Eszerint Horváthttól DNS-mintát is levettek, mégpedig a 23 éve megölt, akkor 7 éves gyulai kislány, Szathmáry Nikolett ügyében.
Botrány 2021-07-18 | 18:24
Gyermekeknek szóló homoerotikus reklámkönyv a Mc Donald's gyorsétteremlánc kínálatában Ausztriában

Gyermekeknek szóló homoerotikus reklámkönyv a Mc Donald's gyorsétteremlánc kínálatában Ausztriában

  • Áll a bál a szülök körében.
  • Főszerepben a rózsaszín tütü.
Botrány 2022-03-30 | 18:18
Újabb kamudiplomás a Momentumban: Buzinkay György

Újabb kamudiplomás a Momentumban: Buzinkay György

  • Egyszer történészként hivatkozik magára, egyszer jogászként, de egyik sem igaz.
  • Munkája nincs, Karácsony kegyelemkenyerén éldegél, mint fővárosi cég felügyelőbizottsági tagja.
Botrány 2021-08-18 | 14:29
A szegedi antiszemita és rasszista jobbikost a DK mellett az LMP is támogatja

A szegedi antiszemita és rasszista jobbikost a DK mellett az LMP is támogatja

  • Ennyit a nagy baloldali antifasiszta harcról.
Botrány 2022-03-13 | 19:20
Megint lebukott egy baloldali politikus: katonákat akarnak küldeni Ukrajnába

Megint lebukott egy baloldali politikus: katonákat akarnak küldeni Ukrajnába

  • Most a Jobbik alelnöke, Potocskáné szólta el magát.
  • Ahogyan korábban Márki-Zay, Juhász Ferenc, Fekete-Győr, és más baloldali politikusok is kinyilvánították: magyar katonákat küldenének Ukrajnába.
  • Ez a veszélyes lépés hadviselővé tenne bennünket.
Botrány 2022-01-27 | 11:42
Választási csalásra, azaz bűncselekmény elkövetésére biztatta a londoni magyarokat Márki-Zay

Választási csalásra, azaz bűncselekmény elkövetésére biztatta a londoni magyarokat Márki-Zay

  • Példátlan eset történt Márki-Zay londoni fórumán: arra biztatta a lakcímmel nem rendelkezőket, hogy jelentkezzenek át magyarországi billegő körzetekbe.
  • Ezzel választási csalásra biztatta a londoni magyarokat Márki-Zay.
  • Ez példátlan eset, mert még a miniszterelnöki eskünek - igaz, Márki-Zay egyre messzebb jut attól, hogy azt letegye -, is van egy olyan passzusa, amely így szól: "Magyarország törvényeit betartom és másokkal is betartatom".
  • Pontosan arra kérte a lakcímmel nem rendelkező magyarokat, hogy ha tehetik, jelentkezzenek be egy-egy billegő körzetbe.
  • Péterfi Judit és Simon András csatlakozásáról azt mondta, az olyan, mint amikor az apostolok eldobtak mindent, és csatlakoztak a mesterhez.
  • Ez az analógia azt jelenti, hogy ő a messiás.
  • Majd kijelentette, soha nem mondta, ő legyőzi Orbánt [valójában az egész kampányában ezt mondta eddig].
  • A rendezvénynek helyet adó teremért egymillió forintot fizetett Márki-Zay stábja.
  • Szerinte "Magyarország Európa legnyomorultabb országa".
Botrány 2021-09-08 | 19:51
Gyurcsány egyik katonája rátámadott a Józsefvárosi Fidesz alelnökére

Gyurcsány egyik katonája rátámadott a Józsefvárosi Fidesz alelnökére

  • Egy baloldali aktivista durván szidalmazta és megtámadta Soós Györgyöt, a Józsefvárosi Fidesz alelnökét hétfőn a budapesti Harminckettesek terén.
Botrány 2022-02-21 | 11:41
Már megváltoztak: a jobbikos Tóth Viktor azon élcelődött, hogy egy 93 éves zsidó hölgyet Horthy lova traumatizálta

Már megváltoztak: a jobbikos Tóth Viktor azon élcelődött, hogy egy 93 éves zsidó hölgyet Horthy lova traumatizálta

  • De azon is poénkodott régebben a már alakváltáson átesett jobbikos, hogy átadta a hatszázhuszonharmadik holokauszt-múzeumot.
  • Igaza van Márki-Zaynak, ők a szövetségben külön-külön a kommunistákat és a fasisztákat is képviselik.
  • A kisvárdai Tóth Viktor a példa rá.