Mocsárosdűlő: a BENNFENTES megszerezte a titkos dokumentumot, ami alapján Karácsonyék beépítenék a hatalmas zöld területet

Mocsárosdűlő: a BENNFENTES megszerezte a titkos dokumentumot, ami alapján Karácsonyék beépítenék a hatalmas zöld területet
  • A Mocsárosdűlőről szóló beszélgetésrészlet volt az Anonymus-hanganyagok egyik legfontosabb része.
  • Ebben Barts J. Balázs a befektetőkkel azt veszi sorra, hogy a Mocsárosdűlőn milyen ingatlanfejlesztést tervez a Főváros, ami a helyi polgármesterrel is egyeztetve van, akivel megvan "a deal", és aki az egészet "szeretni fogja".
  • Karácsony az acsarkodó Szabó Tímeával végig hazudozott az ügyben, azt állítva, ők megmentenék a Mocsárosdűlőt a beépítéstől.
  • A dokumentum ismeretében vagy nem tudták, miről hazudoznak, vagy annyira gátlástalanok, hogy tudják ugyan, hogy mi az igazság, de akkor is szemrebbenés nélkül hazudnak.
  • A BENNFENTES megszerzett egy 2020-as hivatalos fővárosi dokumentumot, amelyben egyértelműen, látványterveken is látszik, hogy a Mocsárosdűlő egy jelentős részének beépítésével számolt a Főváros.
  • Portálunk korábban utánajárt az ingatlanfejlesztés volumenének az építőipari piacon, és a Vagyonkezelő vezetője által megálmodott 334 ezer négyzetméteres beépítés körülbelül 100 milliárd forint haszonnal kecsegtette a baloldal üzletembereit és oligarcháit.

Részletek a BENNFENTES által megszerzett anyagból:

  • "Mocsárosdűlő városrész a III. kerületben, az Arany-hegy és az Üröm-hegy lábánál található. Területe az Aranyhegyi – Határ – Szentendrei utak és a vasúti pálya által határolt, kiemelkedő természeti értékekkel bíró, városszerkezeti szempontból kedvező elhelyezkedésű terület, mely közúti valamint a vasúti, gyorsvasúti és autóbusz-közlekedés által közösségi közlekedéssel részben ellátott. Mocsárosdűlő fejlesztési területe jelen elemzés szerint az a nagyrészt beépítetlen, de fejlesztési potenciállal is rendelkező terület, mely az Aranyhegyi út – Határ út – Gladiátor utca – Zsófia utca – Budapest-Esztergom vasútvonal között helyezkedik el."

  • Mocsárosdűlő területe az egyik legnagyobb, jelentős fejlesztési potenciállal is rendelkező fővárosi tulajdonú terület. A fejlesztési területen belül a Fővárosi Önkormányzat tulajdonát képezi összesen 92,1 hektár terület (104 db ingatlan), amely összességében a fejlesztési terület 76,1%-át adja.
  • "az egy évtized alatt kiépíthető vegyes funkciójú városrész mind a lakásszektorban, mind az irodaszektorban újszerű kínálattal jelenhet meg, kereskedelmi és intézmény funkciókkal kiegészülve."

  • "A főúthálózat lokális fejlesztésével (Aranyhegyi úton új csomópontok kialakításával) és a belső mellékúthálózat (autóbuszok közlekedését is biztosító gyűjtő utak) megteremtésével, valamint az autóbusz-hálózat kiterjesztésével a terület Aranyhegyi úthoz csatlakozó része beépíthetővé válik. A Szentendrei úti HÉV-et szintben keresztező közúti kapcsolat kiváltásával a terület távhővezeték nyomvonaltól keletre eső része is fejleszthetővé válik. Az új úthálózat kiépítése során gondoskodni kell a közművek (vízellátás, szenny- és csapadékvíz elvezetés, villamos energia, távhő, gáz) kiépítéséről is."

  • "A közlekedési rendszer fejlesztése nélkül mintegy 1.100 lakás és 250.000 m2 bruttó szintterületű iroda-kereskedelem beépítés létesíthető, elsősorban az Aranyhegyi út mentén."

  • "Mocsárosdűlő területének további beépítéséhez a fejlesztési terület belső úthálózata és a Szentendrei út között különszintű kapcsolat megvalósítása szükséges a Gladiátor út kiépítésével, a Pók utcai csomópont fejlesztésével. A közúthálózat fejlesztésén kívül a Pomázi úton közlekedő autóbuszjáratok további sűrítése mellett a terület belsejére is ki kell terjeszteni a színvonalas autóbusz-közlekedést."
A BENNFENTES korábban írta az ügyben:

A felvételeken Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője arról beszélt, hogy a védett területen több százezer négyzetméternyi ingatlan épülhetne, az építési szabályzatot pedig a befektetők érdekeihez igazítanák. A területet pedig akkor is beépítenék, ha ez helyi ellenállásba ütközne.

Múlt héten pénteken újabb leleplező videót küldött szerkesztőségeknek Anonymus, amelyből az derül ki, hogy a fővárosi önkormányzat a Városháza eladása mellett egy másik gigaprojekt iránt is elkötelezett. A hangfelvételen a III. kerületi Mocsárosdűlő beépítéséről van szó. Arról az észak-budai telekegyüttesről, amelyen tervezett erdők mellett védett és védelemre érdemes természeti területek is vannak. A látszólag a környezetvédelem mellett kardoskodó Karácsony Gergely és köre ennek az értékes területetnek az egy részét is eladná. Az egyeztetésről szóló hanganyag bemutatása előtt Anonymus felhívja a figyelmet Szabó Tímea egyik korábbi videójára, amelyen a Párbeszéd társelnöke arról beszélt, hogy megmentették a Mocsárosdűlőt, oda semmit sem lehet építeni.

Csakhogy ez a hangfelvétel további részei szerint egyszerűen nem igaz.

Az üzletemberek arról érdeklődtek, hogy építési szempontból milyen övezet jön létre a Mocsárosdűlőre tervezett fejlesztéssel, Barts pedig rugalmasnak mutatkozott. – Most csináljuk a tervét még TSZT-szinten is – válaszolta. A TSZT rövidítés településszerkezeti tervet takar, amelynek célja általában a településszerkezet és a terület felhasználhatóságának meghatározása. Árazás folyamatban A befektetők arra is kíváncsiak voltak, hogy lakónegyed épülhet-e a területen. – Az Óbudai Egyetem már kinézte magának, hogy egy campust csináljon – közölte a vagyonkezelő vezetője.

A terveket ismertetve kifejtette, hogy a városrészen egy tavat szeretnének létesíteni, és azt is megemlítette, hogy a Mocsárosdűlő területe majdnem akkora, mint a Városliget.

A beszélgetésben elhangzottak alapján úgy tűnik, mintha a felek az elkészült látványterveket vagy egy térképet nézegetnének, a vagyonkezelő vezetője pedig bemutatja, hogy hol lennének az irodák, hol a lakóházak és hol van a vasútállomás. Barts kiemelte, "a terület árazása folyamatban van". A barter – Itt nagy valószínűséggel azt fogom képviselni, hogy ne pénzért adjuk el az ingatlanokat, hanem épületet kérjünk érte – mondta a vagyonkezelő vezetője tárgyalópartnereinek, hozzátéve, hogy a területen 1100 lakást lehet felhúzni, és "mondjuk" 150 lakást kérne cserébe.
– Ütemekben csináljuk, ha az első 200 lakásra van építési engedély, akkor építsd fel, és adjál érte 25 lakást. Ha az teljesen kóser, akkor mehetünk tovább a következő ütemre – ecsetelte Barts megjegyezve, hogy akkor nem eladta az ezüstöt, hanem beváltotta. A befektetők képviselője ekkor meg is jegyezte, hogy "ez egy ilyen bárter (sic!) konstrukció". A szövegrészletből az ugyanakkor nem derült ki, hogy a fővárosi önkormányzat milyen célból kérne felépített lakásokat a telkekért cserébe. Bartsot arról is kérdezték, hogy mikor tervezi nyélbe ütni az üzletet.

– A Mocsárosdűlővel kapcsolatban most az a mondás, hogy ez a része beépülhet, és olyan 300 ezer négyzetmétert lehet rátenni – jelentette ki a felvételen Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója a III. kerületi zöldterületről, arra utalva, hogy ennyi lehet a felhúzott ingatlanok felületének nagysága az emeleteket is beleszámítva. A területet 14 hektárnyira – 140 ezer négyzetméterre – becsülte.

TOVÁBBI RÉSZLETEK ITT.
A BENNFENTES megszerezte azt a fővárosi tanulmánytervet, amit Barts, a Vagyonkezelő vezetője a befektetőknek mutatott be. A dokumentumból egyértelmű, hogy A, B, C verziói vannak a Mocsárosdűlő egy részénéek beépítésére, és a tanulmány úgy hivatkozik a területre, mint a Főváros utolsó, nagy, egybefüggő területére, ahová lakó- és irodafunkciókat is lehet fejleszteni.
Az 'A' terv látképe.

A 'B' terv látképe.

A 'C' terv látképe.

Az eltervezett beépítési ütemezés a Mocsárosdűlőn.
A BENNFENTES által megszerzett fővárosi ingatlanhasznosítási terv itt teljes terjedelmében elérhető.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Biznisz 2021-11-10 | 17:56
Eddig titkolta, de Márki-Zay korábban egy brüsszeli, nagyvállalati érdekeket képviselő energetikai lobbiszervezetnél volt vezető

Eddig titkolta, de Márki-Zay korábban egy brüsszeli, nagyvállalati érdekeket képviselő energetikai lobbiszervezetnél volt vezető

  • A csoportosulás az elektromos iparág lobbiszervezete Brüsszelben.
  • Innen könnyen megérthető, miért is akarja megemelni a magyarok rezsijét Márki-Zay.
  • Azért, mert a nagyvállalatok profitérdekeit képviseli az emberek helyett.
Biznisz 2021-12-08 | 13:05
Szijjártó újabb hatalmas beruházást hozott Magyarországra

Szijjártó újabb hatalmas beruházást hozott Magyarországra

  • Ez az idei év második legnagyobb értékű külföldi beruházása, és a keleti nyitás újabb sikere.
  • Kétszázhatvannégy milliárd forint értékű beruházással hatszázharmincegy új munkahely jön létre Debrecenben.
Biznisz 2021-06-03 | 09:48
Munkatársai fizetését csökkentette, most 2,43 milliárd forintos osztalékot vesz fel a 24.hu ellenzéki propagandaoldalt is tulajdonló vállalkozásából a baloldali vörösbáró

Munkatársai fizetését csökkentette, most 2,43 milliárd forintos osztalékot vesz fel a 24.hu ellenzéki propagandaoldalt is tulajdonló vállalkozásából a baloldali vörösbáró

  • A Centrál Média árbevétele a 2019-es 11,32 milliárd forintról 2020-ra 13,2 milliárd forintra nőtt.
  • A vállalatcsoport dolgozóinak 2020 során csökkentették a fizetését. Ez utóbbi lépésre állítólag a Covid-világjárvány miatt került sor.
  • A 2020-as milliárdos osztalékfelvétel, majd a bércsökkentés után a Média1 arról számolt be, hogy "elromlott a hangulat" a cégcsoportnál.
  • Varga ezt követően kármentésbe kezdett, több portálnak is arról nyilatkozott, hogy bár valóban döntöttek az osztalék felvételéről az eredménytartalék terhére, de azt állította, hogy a botrányt követően mégsem vették fel az összeget. Egy jogász a közhiteles nyilvántartásban nem talált erre vonatkozó döntést. A Centrálnál végül 2020 szeptemberében ért véget a dolgozók bérének elvonása.
  • A legfrissebb cégadatok szerint most 2,43 milliárd forint osztalékot vesz fel a cégcsoportból a baloldali vörösbáróként emlegetett Varga Zoltán.
Biznisz 2021-11-09 | 12:22
A Hajdú-Bét csődjében érintett az a Gansperger, aki Anonymus videójának hangfelvételén hallható

A Hajdú-Bét csődjében érintett az a Gansperger, aki Anonymus videójának hangfelvételén hallható

  • A videóban arról beszél Gansperger Gyula, hogyan szerzett meg egy ingatlant a fővárosi vagyonkezelőtől Berki Zsolt közbenjárásával.
  • A Wallis egykori csúcsmenedzsere Bajnai Gordon évtizedes bizalmasa.
  • Bajnai egy videóban korábban elmondta, Karácsonyt tartja a legalkalmasabb jelöltnek az ellenzéki miniszterelnök-jelölti választáson.
  • Karácsony szerepe a videón csak annyi volt, hogy lelkesen bólogatott, ahogyan Bajnai őt ajánlotta a választók figyelmébe.
Biznisz 2021-06-28 | 16:22
Matolcsy: az EURÓ csapda

Matolcsy: az EURÓ csapda

  • Óva int az elhamarkodott Euró-bevezetéstől a Magyar Nemzeti Jegybank elnöke.
  • Mint írja, "Az eurózóna tagországainak többségére igaz, hogy az euró bevezetése előtti 20 évük lényegesen sikeresebb volt, mint az euróval töltött első két évtized."
Biznisz 2021-05-19 | 10:30
Akkor ennyit az új hidegháborús izmozásról: Biden zöld utat adhat a Németországot Oroszországgal összekötő Északi Áramlat 2 vezetéknek

Akkor ennyit az új hidegháborús izmozásról: Biden zöld utat adhat a Németországot Oroszországgal összekötő Északi Áramlat 2 vezetéknek

  • A harcias hidegháborús retorika ellenére Joe Biden a sajtóhírek szerint áldását adja a Németországot Oroszországgal közvetlenül összekötő Északi Áramlat 2 megépítésére.
Biznisz 2021-11-23 | 08:32
Bigéék nem fizették be a büntetést, de Márki-Zay abban bízik, kampányának ötödét is fizetheti a baloldali oligarcha

Bigéék nem fizették be a büntetést, de Márki-Zay abban bízik, kampányának ötödét is fizetheti a baloldali oligarcha

  • Bige Lászlóék vállalkozásaira a GVH bírságot szabott ki műtrágyapiaci kartellezés miatt.
  • A baloldali vörösbáró nem ismeri el a büntetés jogosságát, helyette azt hangoztatja, őt "ki akarják csinálni".
  • Miközben az áldozatiságát kommunikálja, többször is megüzente, hogy bárki lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, annak támogatást nyújt a kampányához.
  • Majd miután Márki-Zay lett a befutó, újból üzent a baloldali oligarcha: bármennyit kérhet tőle a hódmezővásárhelyi polgármester, és egy "kis aprót" már adott is neki.
  • Közben pedig a magyar gazdáknak is üzent Bige: nem érdekli, ha a gazdák nem jutnak műtrágyához, mert ő a nagy kereslet miatt exportálni fog, sokkal magasabb áron.
  • Embert barátjáról: miután a büntetését nem fizette be, aznap Márki-Zay egy videóban visszaüzent: nagyon reméli, kampányának tizedét, vagy akár az ötödét is kifizeti Bige László.