Bajnai előre menekül: elismerte, hogy Ganspergerrel együtt részt vett egy megbeszélésen a Városháza eladásának ügyében

Bajnai előre menekül: elismerte, hogy Ganspergerrel együtt részt vett egy megbeszélésen a Városháza eladásának ügyében
  • A beismerésnek az lehet az oka, hogy a volt kormányfő nem akarta megváni, amíg a kétbelkezes Karácsony valami védhetetlent hazudik az ügyről és róla.
  • Olyat, ami 24 órán belül megdől, Karácsony pedig újra önmaga szatírikus paródiájává válik.

Azt követően, hogy Anonymus csütörtökön reggel a Városháza-gate-tel összefüggésben egy olyan fotót tett közzé, amelyen Bajnai Gordon és Gansperger Gyula közösen látható, a volt baloldali miniszterelnök lázas magyarázkodásba kezdett a Facebookon.

Bajnai Gordon terjedelmes bejegyzésében bagatellizálni próbálta Gansperger Gyulához fűződő kapcsolatát, amelyről azt állította, hogy 2005 óta csupán szórványos volt. (Eddig az időpontig közösen vezették a Wallis Rt.-t).

Azt azonban elismerte, hogy a Városháza ingatlanának fejlesztési elképzeléseivel összefüggésben, ez év nyarának végén, Gansperger invitálására részt vett egy olyan egyeztetésen, amelyen egy vagyonos befektetői csoporttal tárgyaltak.

Vagyis az exkormányfő bekapcsolódott azokba a tárgyalásokba, amelyek a több tíz milliárd forintos Városháza tervezett eladásáról szóltak. Bajnai emlékezete szerint ezen a beszélgetésen kijelentette, egy ilyen szimbolikus jelentőségű épületet érintő beruházás a jelenlegi irracionális politikai környezetben mindenképpen politikai támadások kereszttüzébe kerülne.

Állítólag hangsúlyozta azt is, hogy nincs befolyása közvetítői szerepre. Hogy a szóban forgó találkozón pontosan mi hangzott el, azt senki sem tudja, az ugyanakkor tény, a Városháza tervezett értékesítésével kapcsolatban  az elmúlt időszakban számos olyan információ került napvilágra, amelyet követően a Főváros vezetése heves vagdalkozások közepette folyamatosan ellentmondásokba került saját korábbi állításaival.

Nemrégiben éppen egy olyan hangfelvétel került nyilvánosságra, amelyen Gansperger Gyula beszélt arról, hogy a fővárosban az értékes ingatlaneladások egy jutalékos, vagyis korrupciós rendszer keretei között zajlanak.

A baloldali üzletember beszámolt arról is, hogy Bajnai Gordon korábban két személyt ajánlott Karácsony Gergely figyelmébe. Az egyikből, Kiss Ambrusból főpolgármester-helyettes lett, míg a másikból, Tordai Csabából jogi főtanácsadó. Gansperger közölte azt is, hogy Tordai "nem pénzezik", Kiss Ambrus viszont részesül a korrupciós pénzekből.



A felvétel nyilvánosságra kerülését követően Karácsony Gergely polgármester, illetve helyettesei sajtótájékoztatón tagadták Gansperger szavait és perrel fenyegették meg a sajtót. Mint köztudott, a Városháza-gate-ként elhíresült botrányt az Index robbantotta ki: a portál november 4-én írta meg, hogy a főváros el akarja adni a Budapest egyik szimbólumának számító Városházát. Az írásra reagálva Karácsony Gergely főpolgármester tagadta, hogy az önkormányzat vevőt keresne az összességében majdnem öthektáros területre vagy annak nagyobb részére, másnap azonban az Index konkrétumokkal szolgált: bemutatta azt a szerződést, amelyben Berki Zsolt cége, a Northern Rock Kft. megbízott egy ingatlanközvetítőt a Városháza értékesítésével.

Karácsony ismét tagadott, ezután közölte első videóját a Városháza ügyében Anonymus: ezen a már fent említett Gansperger Gyula részletekbe menően mesélte el, miként szerezte meg korrupciógyanús körülmények, Berki Zsolt közreműködésével a főváros egyik XXII. kerületi ingatlanát már Karácsony főpolgármestersége idején.

Az ügy újabb fejezetét az adta, amikor Karácsony bejelentette, hogy a főváros tervpályázatot ír ki a Városháza előtti park felújítására. Ezután azonban újabb hanganyag került nyilvánosságra, amelyen Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője tárgyalt üzletemberekkel a Városháza lehetséges eladásáról, és arról, hogy a park valójában csak a politikai színjáték kelléke.

Karácsonyék ezután is tagadták az ingatlan eladásának szándékát, s azt sugallták, hogy Barts csupán piackutatás céljából beszélgetett befektetőkkel, ráadásul nem is mostanában. Anonymus soron következő videója azonban ezt az állítást is megcáfolta, rögzítve, hogy az egyeztetésre idén májusban került sor. Bartsot végül bűnbaknak próbálta megtenni a főváros vezetése, ám végül nem rúgták ki, csupán fegyelmit kapott. A Városháza-gate tovább gyűrűzött, Anonymus szerint a Városháza miatt legalább öt, külföldi hátterű befektetői csoporttal tárgyaltak, amelyre bizonyíték is van.

A bizonyítékoknak fontos szerepük lehet, a Nemzeti Nyomozó Iroda ugyanis nyomozást rendelt el a Városháza ügyleteivel összefüggésben.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-07-28 | 17:10
Szilvásy György, Gyurcsány "sötét lova" nagyon aggódik a lehallgatások miatt

Szilvásy György, Gyurcsány "sötét lova" nagyon aggódik a lehallgatások miatt

  • Mikor ő volt a titokminiszter, lehallgatták a 2006-os tüntetőket, és a Fidesz vezető politikusait.
  • Az általa irányított NBH beengedte az orosz szolgálatok vezetőit, hogy a teljes állományt poligráfos vizsgálatoknak vessék alá.
  • Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori vezetője egyeztetéseket folytatott Potik Tamás olajmaffiózóval, hogy terhelő adatokat gyűjtsenek jobboldali közéleti szereplőkről.
  • Ugyanez a kör a hazai titkosszolgálatokat egy ÁFA-csalási ügybe is belerángatta az Egy-Másért Alapítványon keresztül.
  • A rendszerváltás követő legsötétebb bűnügyben, a számtalan áldozatot követelő cigánygyilkosságok ügyében továbbra is tisztázatlan az akkori titkosszolgálatok szerepe.
  • Most ennek a korszaknak az egyik korifeusa, Szilvásy az ATV-n kifejtette egy mikrofonállványnak, hogy nagyon aggódik.
Botrány 2021-09-13 | 10:09
A Cseh Katalin körüli cégháló oda költözik, ahol EU-s forrásokat nyerhet el

A Cseh Katalin körüli cégháló oda költözik, ahol EU-s forrásokat nyerhet el

  • A Mondat kft.-nek Vanyarcon lett fióktelepe.
  • Ez is hátrányos helyzetű térség, ahol magasabb intenzitású támogatás nyerhető el.
Botrány 2021-09-15 | 10:56
Aranyélet: százmilliós adótartozások és bedöntött cégek a Cseh-családnál

Aranyélet: százmilliós adótartozások és bedöntött cégek a Cseh-családnál

  • Cseh Katka egész politikai pályafutását az állítólagos fideszes korrupció miatti aggodalmaskodásra fűzte fel.
  • Kár, hogy a családi cégek bűzlenek a trükkösen megszerzett uniós millióktól, és a 100 millió feletti adótartozásoktól.
  • És még mindig nem látszik a botránysorozat vége.
Botrány 2023-02-06 | 17:17
Ezt a békát is be kell nyelni: a baloldali diákszervezet azt tanácsolja, a női hallgatók ne hívják a rendőrséget a molesztáló férfira, mert migráns

Ezt a békát is be kell nyelni: a baloldali diákszervezet azt tanácsolja, a női hallgatók ne hívják a rendőrséget a molesztáló férfira, mert migráns

  • A berlini Szabadegyetem női diákjait hetek óta zaklatja és molesztálja egy migráns férfi.
  • A baloldali diákszervezet azt tanácsolta a hallgatóknak, hogy ne értesítsék erről a rendőrséget, mert az elkövető "migrációs hátterű", és a rendőrség rasszizmusa és a "szükségtelen erő alkalmazása" miatt a helyzet könnyen "eszkalálódhat".
Botrány 2021-11-23 | 12:17
Letagadták, hogy Jakab a lakásban lenne, erre délután fél háromkor a pártelnököt ki kellett menekíteni a lakásból

Letagadták, hogy Jakab a lakásban lenne, erre délután fél háromkor a pártelnököt ki kellett menekíteni a lakásból

  • Folytatódik Jakab Péter és kabinetfőnökének hazudozása.
  • Hétfőn a Bors cikkének megjelenése után tagadták, hogy életvitelszerűen tartózkodnának a lakásban és perekkel fenyegetőztek.
  • Kedden a Bors nyilvánosságra hozott újabb felvételeket, melyeken jól látszik, hogy Jakab vasárnap éjszaka is a lakásnál parkolt.
  • De ami fontosabb ennél, mindketten a lakásban voltak azon az éjszakán is. Ám továbbra is azt állítják, nincs köztük semmi, csak dolgozni járnak oda. Kérdés, mennyire életszerű, hogy vasárnap éjjel rengeteget dolgoznak.
  • A BENNFENTES hónapokkal ezelőtt értesül a pletykáról, hogy Jakab és a kabinetfőnöke régóta egy párt alkotnak.
  • De igazán nem ez zavarja a jobbikosokat, ez magánügy, csak közben nem kell eljátszani a hős családapát, mondják, hanem az a gondjuk a kabinetfőnökkel, hogy Jakab bizalmasa a pártelnök helyett irányítja a pártot, útszéli stílusban.
Botrány 2021-09-28 | 13:12
Kocsis Máté: nincs két baloldal

Kocsis Máté: nincs két baloldal

  • Videóösszeállítást hozott nyilvánosságra a baloldal agressziójáról Kocsis Máté.
Botrány 2021-07-28 | 09:31
Feltalálták a meleg vizet: meglévő technológiával pályázhattak Cseh Katalinék

Feltalálták a meleg vizet: meglévő technológiával pályázhattak Cseh Katalinék

  • Másfél hete tart az Anonymous-ügyként elhíresült botrány, amelyben egy álarcos alak hívta fel a sajtó figyelmét, hogy Cseh Katalinhoz köthető cégháló több mint 4,7 milliárd európai uniós támogatást nyert el.
  • Az origo megírta, hogy a cégek összejátszhattak és azóta az is kiderült, hogy a cégháló tagjai rendszeresen együtt változtatta a telephelyét.
  • A Nolimpiával ismertséget szerző politikus, aki az olimpiára hivatkozva kért eu-s támogatást hologramos technológia kifejlesztésére, elismerte a pályázás tényét és azt állította, hogy minden rendben volt a pályázattal.
  • A Pesti Srácok cikke után megvizsgáltuk a céghálóba tartozó svájci céget is és észrevettük, hogy HoloTech Switzerland AG már évekkel korábban kifejlesztett egy hologram technológiát.