Bajnai előre menekül: elismerte, hogy Ganspergerrel együtt részt vett egy megbeszélésen a Városháza eladásának ügyében

Bajnai előre menekül: elismerte, hogy Ganspergerrel együtt részt vett egy megbeszélésen a Városháza eladásának ügyében
  • A beismerésnek az lehet az oka, hogy a volt kormányfő nem akarta megváni, amíg a kétbelkezes Karácsony valami védhetetlent hazudik az ügyről és róla.
  • Olyat, ami 24 órán belül megdől, Karácsony pedig újra önmaga szatírikus paródiájává válik.

Azt követően, hogy Anonymus csütörtökön reggel a Városháza-gate-tel összefüggésben egy olyan fotót tett közzé, amelyen Bajnai Gordon és Gansperger Gyula közösen látható, a volt baloldali miniszterelnök lázas magyarázkodásba kezdett a Facebookon.

Bajnai Gordon terjedelmes bejegyzésében bagatellizálni próbálta Gansperger Gyulához fűződő kapcsolatát, amelyről azt állította, hogy 2005 óta csupán szórványos volt. (Eddig az időpontig közösen vezették a Wallis Rt.-t).

Azt azonban elismerte, hogy a Városháza ingatlanának fejlesztési elképzeléseivel összefüggésben, ez év nyarának végén, Gansperger invitálására részt vett egy olyan egyeztetésen, amelyen egy vagyonos befektetői csoporttal tárgyaltak.

Vagyis az exkormányfő bekapcsolódott azokba a tárgyalásokba, amelyek a több tíz milliárd forintos Városháza tervezett eladásáról szóltak. Bajnai emlékezete szerint ezen a beszélgetésen kijelentette, egy ilyen szimbolikus jelentőségű épületet érintő beruházás a jelenlegi irracionális politikai környezetben mindenképpen politikai támadások kereszttüzébe kerülne.

Állítólag hangsúlyozta azt is, hogy nincs befolyása közvetítői szerepre. Hogy a szóban forgó találkozón pontosan mi hangzott el, azt senki sem tudja, az ugyanakkor tény, a Városháza tervezett értékesítésével kapcsolatban  az elmúlt időszakban számos olyan információ került napvilágra, amelyet követően a Főváros vezetése heves vagdalkozások közepette folyamatosan ellentmondásokba került saját korábbi állításaival.

Nemrégiben éppen egy olyan hangfelvétel került nyilvánosságra, amelyen Gansperger Gyula beszélt arról, hogy a fővárosban az értékes ingatlaneladások egy jutalékos, vagyis korrupciós rendszer keretei között zajlanak.

A baloldali üzletember beszámolt arról is, hogy Bajnai Gordon korábban két személyt ajánlott Karácsony Gergely figyelmébe. Az egyikből, Kiss Ambrusból főpolgármester-helyettes lett, míg a másikból, Tordai Csabából jogi főtanácsadó. Gansperger közölte azt is, hogy Tordai "nem pénzezik", Kiss Ambrus viszont részesül a korrupciós pénzekből.



A felvétel nyilvánosságra kerülését követően Karácsony Gergely polgármester, illetve helyettesei sajtótájékoztatón tagadták Gansperger szavait és perrel fenyegették meg a sajtót. Mint köztudott, a Városháza-gate-ként elhíresült botrányt az Index robbantotta ki: a portál november 4-én írta meg, hogy a főváros el akarja adni a Budapest egyik szimbólumának számító Városházát. Az írásra reagálva Karácsony Gergely főpolgármester tagadta, hogy az önkormányzat vevőt keresne az összességében majdnem öthektáros területre vagy annak nagyobb részére, másnap azonban az Index konkrétumokkal szolgált: bemutatta azt a szerződést, amelyben Berki Zsolt cége, a Northern Rock Kft. megbízott egy ingatlanközvetítőt a Városháza értékesítésével.

Karácsony ismét tagadott, ezután közölte első videóját a Városháza ügyében Anonymus: ezen a már fent említett Gansperger Gyula részletekbe menően mesélte el, miként szerezte meg korrupciógyanús körülmények, Berki Zsolt közreműködésével a főváros egyik XXII. kerületi ingatlanát már Karácsony főpolgármestersége idején.

Az ügy újabb fejezetét az adta, amikor Karácsony bejelentette, hogy a főváros tervpályázatot ír ki a Városháza előtti park felújítására. Ezután azonban újabb hanganyag került nyilvánosságra, amelyen Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője tárgyalt üzletemberekkel a Városháza lehetséges eladásáról, és arról, hogy a park valójában csak a politikai színjáték kelléke.

Karácsonyék ezután is tagadták az ingatlan eladásának szándékát, s azt sugallták, hogy Barts csupán piackutatás céljából beszélgetett befektetőkkel, ráadásul nem is mostanában. Anonymus soron következő videója azonban ezt az állítást is megcáfolta, rögzítve, hogy az egyeztetésre idén májusban került sor. Bartsot végül bűnbaknak próbálta megtenni a főváros vezetése, ám végül nem rúgták ki, csupán fegyelmit kapott. A Városháza-gate tovább gyűrűzött, Anonymus szerint a Városháza miatt legalább öt, külföldi hátterű befektetői csoporttal tárgyaltak, amelyre bizonyíték is van.

A bizonyítékoknak fontos szerepük lehet, a Nemzeti Nyomozó Iroda ugyanis nyomozást rendelt el a Városháza ügyleteivel összefüggésben.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-11-18 | 09:04
Anonymus: az igazság az, hogy a Főváros jópár ingatlanját akarta fű alatt közvetítők révén értékesíteni, főleg külföldi üzleti köröknek jutalékért cserébe

Anonymus: az igazság az, hogy a Főváros jópár ingatlanját akarta fű alatt közvetítők révén értékesíteni, főleg külföldi üzleti köröknek jutalékért cserébe

  • Majd egy fotót is nyilvánosságra hozott a maszkos alak, ezen Gansperger Gyula és Bajnai Gordon látható egy hatalmas, harmincmilliós luxus BMW terepjáró mellett.
  • Karácsony mindkét szereplő esetében tagadta, hogy kapcsolatban lenne velük a budapesti vezetés.
Botrány 2023-01-24 | 11:43
Panzeri, a korrupt brüsszeli szoci "pentito" hamarosan francia és német EP-képviselőket nevez meg

Panzeri, a korrupt brüsszeli szoci "pentito" hamarosan francia és német EP-képviselőket nevez meg

  • Ezt jelentette be egy görög ügyvéd az EurActiv szerint.
  • Az eljárást ismerő görög ügyvéd elmondta, a "pentitot" csak az érdekli, hogy a saját bőrét mentse.
  • Emiatt a másik két EP képviselő már ellene fordult, és olyanokat vallanak majd, amiket Panzeri eddig szándékosan eltitkolt.
  • A görög ügyvéd arra is utalt, hogy akiket Panzeri bemártani tervez, azokból ez "erős reakciókat" fog kiváltani.
Botrány 2021-09-27 | 15:04
Újabb előválasztási csalás: Kecskeméten 2-4 ezer forintot fizet az MSZP, hogy jelöltjükre és Karácsonyra szavazzanak az emberek

Újabb előválasztási csalás: Kecskeméten 2-4 ezer forintot fizet az MSZP, hogy jelöltjükre és Karácsonyra szavazzanak az emberek

  • Ózd, Püspökladány, és most Kecskemét: 2-4 ezer forint egy szavazat ára az előválasztáson.
Botrány 2022-02-16 | 09:50
Soros bírái a lengyelek és a magyarok ellen döntöttek

Soros bírái a lengyelek és a magyarok ellen döntöttek

  • Az Európai Unió bírósága elutasította a magyar és a lengyel keresetet, hogy ne lehessen megfoghatatlan jogállami feltételekhez kötni az uniós pénzek kifizetését.
  • A Soros György szervezetei által érzékenyített uniós bírók papírforma-szerű döntést hoztak.
  • A megfoghatatlan jogállamisági követelésekre való hivatkozás és ezzel a pénzek visszatartása két dologra jó.
  • Egyrészt súlyosan sértik ezzel a versenysemlegesség elvét az Unióban, másrészt nagykalapáccsal álltak neki az Unió szétverésének.
  • A döntés összefüggésben áll azzal, hogy Soros György NGO-i tudatosan rossz hírét keltik Magyarországnak és Lengyelországnak is.
Botrány 2023-02-02 | 11:07
A Momentum percembere (Gelencsér Ferenc) Kijevig szaladt hazát árulni

A Momentum percembere (Gelencsér Ferenc) Kijevig szaladt hazát árulni

  • Séróból megy ez a lila majomnak azt követően, hogy pár napja kiírta a Facebookjára: hazugság, hogy Kijev erőszakkal kényszersorozza a férfiakat.
  • Abszurd hazugságokkal etette a kijevi ukrán sajtót, köztük azzal, hogy a magyar zászlók ukrán eltávolítása a közintézményekről Oroszország érdeke, miközben azt ukrán hivatalosságok tették.
  • Azt is kifejtette, hogy minden, a szomszédos országokba elszakított magyarnak az az érdeke, hogy a környékbeli többségi nemzetek nyelvét beszéljék.
  • "Mert csak egy hazához lehetsz hűséges" - nagy kérdés, ő miért Ukrajnának tett hűségesküt Kijevben.
  • Később egyszerűen leügynöközte az interjúban Orbán Viktor miniszterelnököt.
  • Majd kárhoztatta a nyugdíjemelést és a 13. havi nyugdíjat.
Botrány 2021-05-25 | 12:02
Egy szoros bizalmassal a világ körül - közel tízmilliót utazgatott el Gémesi György közpénzből, de ezt nem akarta elárulni

Egy szoros bizalmassal a világ körül - közel tízmilliót utazgatott el Gémesi György közpénzből, de ezt nem akarta elárulni

  • Az ellenzék szavakban nagyon támogatja az átláthatóságot, tettekben már kevésbé.
  • Gémesi György, Gödöllő polgármestere közel tízmillóért utazgatott szerte a nagyvilágban legfőbb bizalmasával, közpénzekből.
  • Eközben az ellenzéki polgármester folyton arról beszél, a kormány kivérezteti az önkormányzatokat.
  • A közérdekű adatok kiadásáért Gémesiék 340 ezer forintot kértek el, de a bíróság arra kötelezte őket, fizessenek vissza az adatigénylőknek 100 ezer forintot.
Botrány 2021-08-11 | 13:31
Palotaforradalom: a Partizán belvárosi villából vezényli a munkásosztály forradalmát

Palotaforradalom: a Partizán belvárosi villából vezényli a munkásosztály forradalmát

  • Féláron jutottak hozzá egy VII. kerületi villaépülethez.
  • Ott 2020-ig egy óvoda működött.
  • Gulyásék 689 774 forintot fizetnek az 581 négyzetméteres ingatlanért a baráti önkormányzatnak.
  • Ez a piaci ár fele.