Tarlós: Karácsony hazugságspirálba került és üzemszerűen hazudik

Tarlós: Karácsony hazugságspirálba került és üzemszerűen hazudik

Nagyon sajnálom Karácsony Gergelyt, hogy ilyen állapotba került a nagy előválasztási kudarc után, ahonnan vagy visszalépett, vagy visszaléptették, de mintha nem tudna kikeveredni ebből a zavart állapotból – kommentálta a Városháza eladásával kapcsolatos botrányt Tarlós István korábbi főpolgármester a Pesti TV-ben.

Hozzátette: Karácsony láthatóan hazugságspirálba keveredett és már üzemszerűen hazudik.

Tarlós István korábbi budapesti főpolgármester a Pesti Riporter vendégeként kommentálta a Városháza eladása körüli, az Index.hu által kirobbantott botrányt, amelyről Anonymus tett ki fontos felvételeket, romba döntve vele Karácsony védekezését.

Tarlós István elmondta: az ügy kipattanását követően Karácsony reflexszerűen rá kezdett visszamutogatni, és azt ugyan nem tudta mivel indokolni, hogy a Városháza eladásának ötlete is már Tarlóstól származott volna, de egy XXII. kerületi ingatlan kapcsán hasonlóakra utalgatott. Utóbbit a balliberális portálok, élükön a Propellerrel is próbáltak áterőltetni a közvéleményen, azt sugallva, hogy Tarlós is kezdeményezett fővárosi ingatlanértékesítést, amelyet Karácsony átlátható és transzparens módon fejezett be.

A FŐVÁROS EGYIK SZIMBÓLUMÁT NEM LEHET CSAK ÚGY ELADNI

Korábban mindig kerültem a sarkos kifejezéseket, most mégis markánsabb reakciót kell megfogalmazzak: sajnos úgy látom, hogy Karácsony Gergely hazugságspirálba került, üzemszerűen hazudik – így reagált a műsorban Tarlós István a Városháza eladása körüli botrányra. Mint hozzátette, általánosságban "csak egy egészen nem magánál lévő elme elképzelése" lehet a Városháza eladása, bár az egyenlőre nem tisztázott, hogy maga Karácsony, vagy a főpolgármester közvetlen környezetéből konkrétan kinek is vannak ilyen szándékai.

Tarlós István ugyanakkor hangsúlyozta: a Városháza spirituális értékkel bír, a főváros szimbóluma, "majdnem kétmillió ember háza", már csak ezért is érthetetlen, hogyan merült fel egyáltalán az értékesítés gondolata. Hozzátette: az épület műemléki védelem alatt is áll, de szerinte Karácsony Gergelynek alapvetően csak azzal kellett volna reagálnia, hogy a Városháza a főváros törzsvagyonát képezi, amelyet jogszabály és rendeletmódosítás nélkül lehetetlen lenne eladni.

A TÉNYEK MÁR NEM SZÁMÍTANAK A BALLIBERÁLIS PROPAGANDAPORTÁLOKON

Tarlós István reagált a balliberális propagandaoldalakon megjelent hírekre, amelyek a botrány kirobbanását követően azt kezdték el sugalmazni, hogy a korábbi városvezetés is kezdeményezett ingatlaneladásokat, így próbálva elkenni az ügyet.

A korábbi főpolgármester szerint a Propeller elnevezésű, "Karácsonyt pátyolgató online orgánum" kezdte azt híresztelni egy XXII. kerületi ingatlan eladása kapcsán, hogy arról még Tarlós időszakéban döntöttek. Ez hazugság, amelyről nagyon könnyű lenne meggyőződni, csak nyilvánvalóan nem akarnak – fogalmazott Tarlós István, kifejtve, hogy a főváros illetékes szakigazgatási szerve évtizedek óta összegyűjti azoknak az ingatlanoknak a listáját, amelyek eladhatók; az említett ingatlan már 2015-ben – tehát nem is 2019-ben – felkerült erre a listára.

Tarlós ugyanakkor hozzátette: ezek az eladható ingatlanok alternatív bevételi lehetőségként jelentkeznek, mindenféle kötelezettség vagy kényszer nélkül. A tényleges eladási folyamat jogi értelemben is akkor kezdődik meg, ha kiírják egy ingatlanra a pályázatot, a XXII. kerületi ingatlanra pedig 2020 áprilisában írták ki azt.

Tarlós István szerint "Karácsony a kezét tördelve bizonygatja, hogy a telekeladási akció milyen szabályos, és transzparens volt", ha viszont így volt, akkor végképp infantilis, fölösleges, gyáva mosakodás, érthetetlen és ordas nagy hazugság minden ok nélkül az előző városvezetésre visszamutogatni.

Tarlós István úgy vélte, perceken belül el lehet dönteni, mi a valóság, hogy az ingatlan eladásáról valójában Karácsony Gergely főpolgármestersége idején döntöttek, csak eszükbe sincs utánanézni, pláne megírni. Hozzátette: ez valahol egy félelmetes dolog, mert tényleg nem számítanak a tények. Nagyon figyelmeztető az előttünk álló kampány éles szakaszára vonatkozólag.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-08-10 | 12:57
Bábolnánál lecsaptak az embercsempészekre

Bábolnánál lecsaptak az embercsempészekre

  • A montenegrói férfi négy szírt akart Ausztriába juttatni.  
  • A koronavírus járvány idején kiemelt veszély jelent az ellenőrzés nélküli migráció.
Bel 2021-12-13 | 11:37
Elvenné az emberektől Márki-Zay, hogy egyről a kettőre léphessenek

Elvenné az emberektől Márki-Zay, hogy egyről a kettőre léphessenek

  • Minimálbér-ellenes kirohanásaival Márki-Zay azt üzeni, megszüntetné azt, hogy az emberek fokozatosan, egyre jobban élhessenek a munkájukból.
  • De nem csak a szűken vett minimálbér miatt, hanem azért is veszélyes ez az ötlet, mert rengeteg ellátási forma a minimálbérhez között Magyarországon.
  • Amit ha eltörölnek, akkor annak tovagyűrűző hatása is lenne a nagyszülői gyedre, a gyermekgondozási díjra és az álláskeresési járadékra is.
Bel 2021-12-13 | 09:04
Sikeres volt az Oltási Akció, 1 millió 436 ezer fő az új beoltott

Sikeres volt az Oltási Akció, 1 millió 436 ezer fő az új beoltott

  • A beoltottak száma 6 190 822 fő, közülük 5 893 531 fő már a második oltását is megkapta, 3 005 109 fő pedig már a harmadik oltást is felvették.
  • Az elmúlt három nap alatt 16 017 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 198 939 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Az elmúlt három nap elhunyt 455 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 991 639 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 170 416 főre csökkent.
  • 6531 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 565-en vannak lélegeztetőgépen.
  • Oltási akció vasárnap este lezárult, összesen 1 millió 436 ezren vettek fel oltást, közülük 1 millió 171 ezer fő már a megerősítő oltást vette fel, és 166 ezer fő eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását
Bel 2022-08-17 | 09:05
A fertőzöttek és a betegek száma a múlt héthez viszonyítva tovább csökkent

A fertőzöttek és a betegek száma a múlt héthez viszonyítva tovább csökkent

  • A beoltottak száma 6 415 177 fő, közülük 6 201 472 fő a második, 3 892 097 fő a harmadik, 328 722 fő már a negyedik oltását is felvette.
  • Az elmúlt héten összesen 16 249 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2 021 648 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Az elmúlt héten elhunyt 117 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 924 022 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 50 543 főre nőtt.
  • Jelenleg 570 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.
  • Hatósági házi karanténban pedig 2015-en vannak.
Bel 2021-11-12 | 07:49
77 illegális migráns lopakodott a fák között

77 illegális migráns lopakodott a fák között

  • A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. november 12-én 0 óra 30 perc és 4 óra 5 perc között Kiskunfélegyháza, Kelebia és Madaras térségében négy csoportban összesen 77 külföldit tartóztattak fel.
  • Az illegális migránsok szír, afgán és szomáliai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.
  • A határsértők jogellenesen jutottak be az országba, ezért a járőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2022-08-10 | 07:28
Magyarország segít: Az ukrajnai háború elől menekülő 163 gyermeket fogadtak a Budapesten

Magyarország segít: Az ukrajnai háború elől menekülő 163 gyermeket fogadtak a Budapesten

  • Az ukrajnai háború elől 2022. augusztus 9-én 440 ember, köztük 163 gyermek érkezett Budapestre vonattal.
  • A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.
  • A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.
Bel 2021-12-10 | 15:22
Reménytelenül sikertelen és bukott emberekkel akar új pártot Márki-Zay

Reménytelenül sikertelen és bukott emberekkel akar új pártot Márki-Zay

  • Az összeolvasztani kívánt pártoknál még a neosztálinista gittegylet Párbeszédnek is nagyobb társadalmi támogatottsága van.
  • Ellenzéki körökben eddig is arról beszéltek, túl sok párt és formáció van a baloldalon, erre Márki-Zay szervez még egyet.