Tarlós: Karácsony hazugságspirálba került és üzemszerűen hazudik

Tarlós: Karácsony hazugságspirálba került és üzemszerűen hazudik

Nagyon sajnálom Karácsony Gergelyt, hogy ilyen állapotba került a nagy előválasztási kudarc után, ahonnan vagy visszalépett, vagy visszaléptették, de mintha nem tudna kikeveredni ebből a zavart állapotból – kommentálta a Városháza eladásával kapcsolatos botrányt Tarlós István korábbi főpolgármester a Pesti TV-ben.

Hozzátette: Karácsony láthatóan hazugságspirálba keveredett és már üzemszerűen hazudik.

Tarlós István korábbi budapesti főpolgármester a Pesti Riporter vendégeként kommentálta a Városháza eladása körüli, az Index.hu által kirobbantott botrányt, amelyről Anonymus tett ki fontos felvételeket, romba döntve vele Karácsony védekezését.

Tarlós István elmondta: az ügy kipattanását követően Karácsony reflexszerűen rá kezdett visszamutogatni, és azt ugyan nem tudta mivel indokolni, hogy a Városháza eladásának ötlete is már Tarlóstól származott volna, de egy XXII. kerületi ingatlan kapcsán hasonlóakra utalgatott. Utóbbit a balliberális portálok, élükön a Propellerrel is próbáltak áterőltetni a közvéleményen, azt sugallva, hogy Tarlós is kezdeményezett fővárosi ingatlanértékesítést, amelyet Karácsony átlátható és transzparens módon fejezett be.

A FŐVÁROS EGYIK SZIMBÓLUMÁT NEM LEHET CSAK ÚGY ELADNI

Korábban mindig kerültem a sarkos kifejezéseket, most mégis markánsabb reakciót kell megfogalmazzak: sajnos úgy látom, hogy Karácsony Gergely hazugságspirálba került, üzemszerűen hazudik – így reagált a műsorban Tarlós István a Városháza eladása körüli botrányra. Mint hozzátette, általánosságban "csak egy egészen nem magánál lévő elme elképzelése" lehet a Városháza eladása, bár az egyenlőre nem tisztázott, hogy maga Karácsony, vagy a főpolgármester közvetlen környezetéből konkrétan kinek is vannak ilyen szándékai.

Tarlós István ugyanakkor hangsúlyozta: a Városháza spirituális értékkel bír, a főváros szimbóluma, "majdnem kétmillió ember háza", már csak ezért is érthetetlen, hogyan merült fel egyáltalán az értékesítés gondolata. Hozzátette: az épület műemléki védelem alatt is áll, de szerinte Karácsony Gergelynek alapvetően csak azzal kellett volna reagálnia, hogy a Városháza a főváros törzsvagyonát képezi, amelyet jogszabály és rendeletmódosítás nélkül lehetetlen lenne eladni.

A TÉNYEK MÁR NEM SZÁMÍTANAK A BALLIBERÁLIS PROPAGANDAPORTÁLOKON

Tarlós István reagált a balliberális propagandaoldalakon megjelent hírekre, amelyek a botrány kirobbanását követően azt kezdték el sugalmazni, hogy a korábbi városvezetés is kezdeményezett ingatlaneladásokat, így próbálva elkenni az ügyet.

A korábbi főpolgármester szerint a Propeller elnevezésű, "Karácsonyt pátyolgató online orgánum" kezdte azt híresztelni egy XXII. kerületi ingatlan eladása kapcsán, hogy arról még Tarlós időszakéban döntöttek. Ez hazugság, amelyről nagyon könnyű lenne meggyőződni, csak nyilvánvalóan nem akarnak – fogalmazott Tarlós István, kifejtve, hogy a főváros illetékes szakigazgatási szerve évtizedek óta összegyűjti azoknak az ingatlanoknak a listáját, amelyek eladhatók; az említett ingatlan már 2015-ben – tehát nem is 2019-ben – felkerült erre a listára.

Tarlós ugyanakkor hozzátette: ezek az eladható ingatlanok alternatív bevételi lehetőségként jelentkeznek, mindenféle kötelezettség vagy kényszer nélkül. A tényleges eladási folyamat jogi értelemben is akkor kezdődik meg, ha kiírják egy ingatlanra a pályázatot, a XXII. kerületi ingatlanra pedig 2020 áprilisában írták ki azt.

Tarlós István szerint "Karácsony a kezét tördelve bizonygatja, hogy a telekeladási akció milyen szabályos, és transzparens volt", ha viszont így volt, akkor végképp infantilis, fölösleges, gyáva mosakodás, érthetetlen és ordas nagy hazugság minden ok nélkül az előző városvezetésre visszamutogatni.

Tarlós István úgy vélte, perceken belül el lehet dönteni, mi a valóság, hogy az ingatlan eladásáról valójában Karácsony Gergely főpolgármestersége idején döntöttek, csak eszükbe sincs utánanézni, pláne megírni. Hozzátette: ez valahol egy félelmetes dolog, mert tényleg nem számítanak a tények. Nagyon figyelmeztető az előttünk álló kampány éles szakaszára vonatkozólag.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-01-10 | 19:18
Dominika, Florida, Dubai - luxusnyaralásokon múlatta az időt Márki-Zay marketingese, mielőtt visszarendelték

Dominika, Florida, Dubai - luxusnyaralásokon múlatta az időt Márki-Zay marketingese, mielőtt visszarendelték

 • A világkörüli útról rendelték újra Magyarországra, ahogyan a BENNFENTES azt hétfőn délelőtt megírta.
Bel 2021-09-29 | 23:45
Már Fekete-Győr is ingatagnak érzi a helyzetét a Momentum élén

Már Fekete-Győr is ingatagnak érzi a helyzetét a Momentum élén

 • Az ATV kérdezte meg, hogy lemond-e, miután utolsó lesz a miniszterelnök-jelöltek között.
 • Fekete-Győr azt válaszolta: "Ezt majd a közösség eldönti. (...) Ami a miniszterelnök-jelölti versenyt illeti, ez az én szempontomból lefutottnak látszik, ki kell értékelni ezeket az eredményeket. Nem sikerült a második fordulóba jutni."
Bel 2021-05-19 | 09:30

Új komp épül a Dunán Neszmély és Dunaradvány között

 • Az új komppal 40 kilométeres útvonal takarítható meg Szlovákia felé.
 • Szlovákia és Magyarország kormánya 2014-ben állapodott meg a határátkelők számának növeléséről.
 • A 677 kilométeres határszakaszon jelenleg 33 helyen lehet átkelni, a ciklus végéig hat új átkelő jön létre.
Bel 2022-02-19 | 22:17
Márki-Zay embere Róna Péterről: "huncut pici gazember"

Márki-Zay embere Róna Péterről: "huncut pici gazember"

 • Király Júlia a nem nyilvánosságnak szánt levelében azt írta meg Márki-Zay Péternek, hogy kiszáll a kampányból Róna miatt.
Bel 2022-02-04 | 08:38
Márki-Zay oktatási "szakértőjének" nincsen pedagógusi diplomája

Márki-Zay oktatási "szakértőjének" nincsen pedagógusi diplomája

 • Lassan tényleg ott tartunk, hogy a baloldali szakértelem kimerül annyiban, hogy szakértő az, aki annak nevezi magát.
Bel 2022-01-04 | 09:25
Az új fertőzések több mint 11%-ért az omikron mutáció a felelős

Az új fertőzések több mint 11%-ért az omikron mutáció a felelős

 • A beoltottak száma 6 268 108 fő, közülük 5 986 342 fő már a második, 3 184 580 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.
 • 2429 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 264 709 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 83 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 124 945 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 100 247 főre csökkent.
 • 3335 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 316-an vannak lélegeztetőgépen. 
Bel 2022-03-08 | 13:55
Konvojban próbálták csempészni az illegális migránsokat

Konvojban próbálták csempészni az illegális migránsokat

 • Fejér megyei rendőrök 2022. március 8-án 11 óra 10 perckor a 8208-as számú úton, Bakonycsernye határában állítottak meg egy svéd honosságú járművet, amelyet egy ukrán állampolgárságú sofőr vezetett.
 • A járműben tíz felnőtt férfi utazott, akik közül három személy az intézkedés alól kivonta magát, és elfutott.
 • Őket jelenleg is nagy erőkkel keresik a rendőrök.
 • Az utasok – akik magukat afgán, illetve szír állampolgárnak vallották - sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért őket az egyenruhások a jármű vezetőjével együtt elfogták, és előállították a rendőrségre.
 • Az autó előfutója egy lengyel honosságú gépjármű volt, amelyben két fehérorosz állampolgárságú férfi utazott.
 • A rendőrök a jármű sofőrjét és utasát is elfogták, és további intézkedések végett előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.
Bel 2021-06-06 | 10:16

Majd' 4 millió a második oltást is megkapottak száma

 • 5 260 418 az oltottak száma, közülük 3 989 525 fő már a második oltását is megkapta.
 • 137 az új fertőzöttet azonosítottak.
 • Elhunyt 12 idős, krónikus beteg.
 • 602 koronavírusos beteget ápolnak kórházban.
 • Közülük 68-an vannak lélegeztetőgépen