Tarlós: Karácsony hazugságspirálba került és üzemszerűen hazudik

Tarlós: Karácsony hazugságspirálba került és üzemszerűen hazudik

Nagyon sajnálom Karácsony Gergelyt, hogy ilyen állapotba került a nagy előválasztási kudarc után, ahonnan vagy visszalépett, vagy visszaléptették, de mintha nem tudna kikeveredni ebből a zavart állapotból – kommentálta a Városháza eladásával kapcsolatos botrányt Tarlós István korábbi főpolgármester a Pesti TV-ben.

Hozzátette: Karácsony láthatóan hazugságspirálba keveredett és már üzemszerűen hazudik.

Tarlós István korábbi budapesti főpolgármester a Pesti Riporter vendégeként kommentálta a Városháza eladása körüli, az Index.hu által kirobbantott botrányt, amelyről Anonymus tett ki fontos felvételeket, romba döntve vele Karácsony védekezését.

Tarlós István elmondta: az ügy kipattanását követően Karácsony reflexszerűen rá kezdett visszamutogatni, és azt ugyan nem tudta mivel indokolni, hogy a Városháza eladásának ötlete is már Tarlóstól származott volna, de egy XXII. kerületi ingatlan kapcsán hasonlóakra utalgatott. Utóbbit a balliberális portálok, élükön a Propellerrel is próbáltak áterőltetni a közvéleményen, azt sugallva, hogy Tarlós is kezdeményezett fővárosi ingatlanértékesítést, amelyet Karácsony átlátható és transzparens módon fejezett be.

A FŐVÁROS EGYIK SZIMBÓLUMÁT NEM LEHET CSAK ÚGY ELADNI

Korábban mindig kerültem a sarkos kifejezéseket, most mégis markánsabb reakciót kell megfogalmazzak: sajnos úgy látom, hogy Karácsony Gergely hazugságspirálba került, üzemszerűen hazudik – így reagált a műsorban Tarlós István a Városháza eladása körüli botrányra. Mint hozzátette, általánosságban "csak egy egészen nem magánál lévő elme elképzelése" lehet a Városháza eladása, bár az egyenlőre nem tisztázott, hogy maga Karácsony, vagy a főpolgármester közvetlen környezetéből konkrétan kinek is vannak ilyen szándékai.

Tarlós István ugyanakkor hangsúlyozta: a Városháza spirituális értékkel bír, a főváros szimbóluma, "majdnem kétmillió ember háza", már csak ezért is érthetetlen, hogyan merült fel egyáltalán az értékesítés gondolata. Hozzátette: az épület műemléki védelem alatt is áll, de szerinte Karácsony Gergelynek alapvetően csak azzal kellett volna reagálnia, hogy a Városháza a főváros törzsvagyonát képezi, amelyet jogszabály és rendeletmódosítás nélkül lehetetlen lenne eladni.

A TÉNYEK MÁR NEM SZÁMÍTANAK A BALLIBERÁLIS PROPAGANDAPORTÁLOKON

Tarlós István reagált a balliberális propagandaoldalakon megjelent hírekre, amelyek a botrány kirobbanását követően azt kezdték el sugalmazni, hogy a korábbi városvezetés is kezdeményezett ingatlaneladásokat, így próbálva elkenni az ügyet.

A korábbi főpolgármester szerint a Propeller elnevezésű, "Karácsonyt pátyolgató online orgánum" kezdte azt híresztelni egy XXII. kerületi ingatlan eladása kapcsán, hogy arról még Tarlós időszakéban döntöttek. Ez hazugság, amelyről nagyon könnyű lenne meggyőződni, csak nyilvánvalóan nem akarnak – fogalmazott Tarlós István, kifejtve, hogy a főváros illetékes szakigazgatási szerve évtizedek óta összegyűjti azoknak az ingatlanoknak a listáját, amelyek eladhatók; az említett ingatlan már 2015-ben – tehát nem is 2019-ben – felkerült erre a listára.

Tarlós ugyanakkor hozzátette: ezek az eladható ingatlanok alternatív bevételi lehetőségként jelentkeznek, mindenféle kötelezettség vagy kényszer nélkül. A tényleges eladási folyamat jogi értelemben is akkor kezdődik meg, ha kiírják egy ingatlanra a pályázatot, a XXII. kerületi ingatlanra pedig 2020 áprilisában írták ki azt.

Tarlós István szerint "Karácsony a kezét tördelve bizonygatja, hogy a telekeladási akció milyen szabályos, és transzparens volt", ha viszont így volt, akkor végképp infantilis, fölösleges, gyáva mosakodás, érthetetlen és ordas nagy hazugság minden ok nélkül az előző városvezetésre visszamutogatni.

Tarlós István úgy vélte, perceken belül el lehet dönteni, mi a valóság, hogy az ingatlan eladásáról valójában Karácsony Gergely főpolgármestersége idején döntöttek, csak eszükbe sincs utánanézni, pláne megírni. Hozzátette: ez valahol egy félelmetes dolog, mert tényleg nem számítanak a tények. Nagyon figyelmeztető az előttünk álló kampány éles szakaszára vonatkozólag.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-08-10 | 12:57
Bábolnánál lecsaptak az embercsempészekre

Bábolnánál lecsaptak az embercsempészekre

 • A montenegrói férfi négy szírt akart Ausztriába juttatni.  
 • A koronavírus járvány idején kiemelt veszély jelent az ellenőrzés nélküli migráció.
Bel 2021-12-01 | 13:11
Az adatokból úgy tűnik, platózott a járvány idehaza

Az adatokból úgy tűnik, platózott a járvány idehaza

 • Nem emelkedik a fertőzöttek hét napos mozgóátlaga és a szennyvízben kimutatható koronavírus-örökítőanyag is stagnál.
 • Mindettől függetlenül arra biztatnak mindenkit, oltassa be magát, és ha már megette, vegye fel a harmadik, megerősítő oltást is.
 • Magyarország jelenleg az éllovas az EU-ban a 3. oltást felvettek számarányában.
 • Ez annak köszönhető, hogy az Uniós beszerzéstől függetlenül sokféle, és keleti vakcina is rendelkezésre állt, így sokan beoltathatták magukat, jóval az EU vakcinaszállítmányai előtt.
 • Ráadásul egy kutatásból azóta kierült, hogy a kínai Sinofarm, és az orosz Szputnyik vakcina is hatásos a fertőzéssel szemben és a halálozás megelőzésében.
 • A baloldali ellenzék ennek ellenkezőjét harsogta hónapokig, ezzel akarták lebeszélni az embereket az oltásról.
Bel 2022-07-14 | 09:10
Két embercsempész 29 migránssal a csomagtartóban

Két embercsempész 29 migránssal a csomagtartóban

 • 2022. július 13-án 17 óra 20 perckor az M5 autópálya 35-es kilométerszelvényében igazoltattak egy magyar honosságú tehergépkocsit.
 • A járművet egy 44 éves libanoni férfi vezette, mellette ült társa egy 46 éves orosz férfi, a járműben 29 külföldi tartózkodott.
 • Magukat szír állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a Pest megyei rendőrök a sofőrrel és társával együtt elfogták és előállítják őket.
 • Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2022-02-19 | 22:17
Márki-Zay embere Róna Péterről: "huncut pici gazember"

Márki-Zay embere Róna Péterről: "huncut pici gazember"

 • Király Júlia a nem nyilvánosságnak szánt levelében azt írta meg Márki-Zay Péternek, hogy kiszáll a kampányból Róna miatt.
Bel 2021-09-09 | 16:03
Karácsony a mai napot is hazudozással indította

Karácsony a mai napot is hazudozással indította

 • Puzsér Róbert szerint képtelen igazat mondani, mert egyszerűen "lubickol a hazugságokban".
 • Tovább folyik a színpadon az a komédia, hogy Karácsony Gergely koránkelő, miközben szinte semmit nem foglalkozik Budapest ügyeivel, hiszen a kampányával van elfoglalva.
 • A napokban Márki-Zay Péter is azt állította róla több interjúban, hogy Karácsony "lusta és elkényelmesedett".
Bel 2021-09-29 | 11:25
A Jobbik annyira megsértődött a sikertelenség miatt, hogy eredményvárót sem tartanak

A Jobbik annyira megsértődött a sikertelenség miatt, hogy eredményvárót sem tartanak

 • Kedden este a BENNFENTES írta meg, hogy Jakab összeomlott, mert eljutott hozzá, hogy nem nem jut be a második fordulóba.
 • Nagy pofon ez a DK-val szövetkező egykori radikális pártnak.
 • Annyira megsértődtek az eredménytelenség miatt, hogy információink szerint eredményvárót és sajtótájékoztatót sem tartanak.
 • Persze a saját sértődöttségük mellett ennek elég rossz üzenete van: ennyit számítanak nekik a Jobbikra szavazók.
Bel 2022-01-04 | 09:25
Az új fertőzések több mint 11%-ért az omikron mutáció a felelős

Az új fertőzések több mint 11%-ért az omikron mutáció a felelős

 • A beoltottak száma 6 268 108 fő, közülük 5 986 342 fő már a második, 3 184 580 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.
 • 2429 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 264 709 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 83 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 124 945 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 100 247 főre csökkent.
 • 3335 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 316-an vannak lélegeztetőgépen.