Karácsony képtelen igazat mondani? Pár nap alatt dőlt össze megint a karácsonyi hazudozás

Karácsony képtelen igazat mondani? Pár nap alatt dőlt össze megint a karácsonyi hazudozás
  • Hogy Karácsony nem egy egyenes jellem, azt mindenki tudja, aki követi a közéleti pályafutását.
  • A Főpolgármester bevett taktikája, hogy miközben áldozatpózba vágja magát, addig hazugságokból hazugságokba menekül, és egészen addig hazudozik, amíg teljesen le nem lepleződik.
  • A Városháza tervezett eladása során is napokig terelt, hazudozott, lakájmédiázott. Napokig azt állította, semmilyen terv nem született a Városháza eladásáról, aljas hazugság minden, amit a sajtó állít.
  • Mikor végképp tarthatatlanná vált minden hazugság, akkor a Főpolgármester elismerte, mégis született korábban ilyen terv.
  • Van még Karácsony szavainak bármilyen súlya? Egy egyszerű választó hogyan tudja megállapítani, hogy bármilyen ügyben Karácsony éppen hazudik-e?
  • Valószínűleg sehogy.
  • Azt kell feltételeznünk, hogy Karácsony nekifutásból hazudozik mindenről.

Néhány napja még fake newsról, szánalmas propagandáról, lakájmédiáról beszélt – most már-már a főpolgármester sem tagadja, valóban tárgyaltak a Városháza eladásáról - fogalmaz a Mandiner időrendi összeállítása.
 
Bár Karácsony Gergely szerint "nincs Városháza-ügy", a napokban több nyilvánosságra került hangfelvétel is arról tanúskodik, hogy a fővárosi vezetés komolyan fontolóra vette a Városháza eladását. A Mandiner arra vállalkozott, hogy összefoglalja: mit lehet tudni a hazai sajtóban egyre nagyobb nyilvánosságot magával ragadó fővárosi ingatlanügyekről. Az eseményeket, nyilatkozatokat igyekeztünk időrendben összefoglalni, hogy olvasóink a lehető legpontosabb képet kapják a történések láncolatáról.

Index: Karácsony eladná a budapesti Városháza épületét

2021. november 4-én az Index.hu megírta: Karácsony Gergely eladná a Városháza épületét. Mint fogalmaztak: információik szerint a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök már meg is tették az első lépéseket a főváros minden bizonnyal legértékesebb ingatlanának eladása érdekében.

Karácsony: Fake news, most olvastam utoljára Indexet

"Az index.hu-t sajnálatos módon elérte a fake news korszelleme" – reagálta Karácsony Gergely közösségi oldalán (lenti kép) az Index cikkére. A főpolgármester ekkor azt mondta: az ingatlan értékesítéséről semmilyen döntés nem született, arra nem keres vevőt a Fővárosi Önkormányzat."

Index: Szerződés bizonyítja, hogy eladnák a Városházát

"A főpolgármester határozott tagadása kissé elhamarkodottnak tűnik, ugyanis egy, az Index birtokába jutott szerződés szerint már meg is bíztak egy ingatlanközvetítő céget, hogy vevőt keressen Budapest Főváros Önkormányzata valószínűleg egyik legértékesebb ingatlanára" – reagálta a portál Karácsony Gergely bejegyzéseire.

Az Index kiderítette azt is: a szerződésben megbízóként a Berki Zsolt tulajdonában lévő Northern Rock Kft. szerepel, amely úgy kínálja eladásra az ingatlant, hogy láthatóan beható ismeretekkel rendelkezik annak paramétereiről, valamint az értékesítéshez az önkormányzatnál meglévő jó kapcsolataira való célozgatással igyekszik megnyerni a majdani befektetőt. 

Karácsony: Fake news, szánalmas dolog, "minden ténybeli alap nélküli"

Valamivel később kiderült: Karácsony Gergely mégis olvas Indexet, vagy legalábbis értesült róla, hogy a portál nem vonta vissza korábbi cikkének állításait, sőt, egy azokat alátámasztó szerződéssel egészítette ki azokat. A főpolgármester ekkor bejelentette, feljelentést tesz a Városháza "állítólagos" értékesítésének ügyében.

Rejtélyes hangfelvétel jelent meg a fővárosi ingatlanügyekről

2021. november 7-én hangfelvétel jelent meg a fővárosi ingatlanügyekről. Egy álarcos alak által bemutatott hanganyagon két férfi beszélget, az nem derült ki, pontosan kik ők. Egyikük azonban egyértelműen, jól hallhatóan megnevezte Berki Zsoltot, és részletesen elmondta, hogy Berki közreműködésével hogyan jutott hozzá a fővárosi önkormányzat egyik ingatlanához.

Az esetet elmesélő férfi világossá tette azt is, hogy az ingatlanvétel 2019 után, már Karácsony Gergely főpolgármestersége idején történt. Anonymus az állítások súlyát erősítve megadta a szóban forgó ingatlan helyrajzi számát is. Azonosították a leleplezett fővárosi ingatlanügyet Az interneten elérhető adatok szerint a helyrajzi szám egy XXII. kerületi, a 2020-as iratok szerint 7400 négyzetméteres, beépítetlen telket jelöl, melynek vételára bruttó 101 millió volt – számolt be róla a Magyar Nemzet.

Bemutatták a fővárosi ingatlanügyek egyik fontos szereplőjét, Gansperger Gyulát

Mint arról korábban írtunk, az Index szerint Grébics Zrt. vezérigazgatója, Gansperger Gyula lehet az Anonymus által küldött titokzatos hangfelvétel egyik szereplője. Az okleveles közgazdász 1998 és 2001 nyara között az ÁPV Rt. elnök-vezérigazgatója volt, majd 2005 novemberében a Bajnai utódjaként a Wallis Zrt.-nél lett vezérigazgató – derül ki a Magyar Nemzet hétfői cikkéből.

Karácsony: Lakájmédia, "a Városháza nem létező eladása"

A fentiekre reagálva Budapest főpolgármestere kijelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat XXII. kerületi ingatlanának értékesítéséről a Tarlós-féle városvezetés döntött. Egy másik posztjában pedig a Városháza nem létező eladásáról beszélt, és lakájpropagandát emlegetett. A főpolgármester állítását látszott alátámasztani a Városháza közösségi oldalán megosztott bejegyzés is.

Tarlós István: Karácsony hazudik

A korábbi főpolgármester, Tarlós István azonban a Hír TV műsorában világossá tette: "amit Karácsony Gergely mondott [...] ez hazugság." Mint Tarlós István fogalmazott: "egy eladási folyamat akkor indul el, amikor az illető ingatlant vagy bármilyen értéket megpályáztatják, kiírják a pályázatot. Itt Karácsony megint úgy hazudott, hogy megpróbált úgy csinálni, mintha nem hazudna" – szögezte le Tarlós, hozzátéve, hogy távozása után fél évvel írták ki a XXII. kerületi ingatlan értékesítésére a pályázatot: "gondolom, senki nem akarja állítani, hogy a távozásom után 6 hónappal én írtam ki a pályázatot az ingatlanra".

Karácsony: Nincs Városháza-ügy

Karácsony Gergely Bohár Dánielnek reagált, és mindent tagadott az ingatlanmutyival kapcsolatban. A főpolgármester arról beszélt, hogy nincs is ilyen ügy. Arra a kérdésre, hogy Berki Zsoltot ismeri-e, azt válaszolta: nem, annyit tud róla, amennyit a Google kereső kiadott. Vagyis nem állunk vele semmilyen kapcsolatban" – állította Berki Zsolttal kapcsolatban Karácsony.

Karácsony: "Hülyeség", hamarosan felújítjuk a Városháza parkját

Karácsony Gergely a fővárosi ingatlanügyek botrányának közepette felidézte, hogy főpolgármesteri kampányának "fontos ígérete" volt, hogy felújítják a Városháza Parkot. A főpolgármester közösségi oldalán úgy fogalmazott: a beruházás "hamarosan meg is valósulhat". Karácsony egy ekkor a Népszava szerint a park felújításával kapcsolatos sajtótájékoztatón elmondta, nem indít belső vizsgálatot és nem tesz feljelentést, mert "hülyeség miatt nem tud feljelentést tenni".

A fővárosi vagyonkezelő társaságában beszélnek a Városháza eladásáról, és arról, hogy a választások után szétrombolnák a közparkot

Kedden délután azonban a korábbihoz hasonlóan, rejtélyes címről érkezett videó több szerkesztőségbe. Ismét az Anonymus-maszkot viselő alak jelentkezett be, aki azt ígérte, ezúttal egyértelmű bizonyítékot ad arra, hogy bizonyos üzleti körök elkezdtek dolgozni a Városháza eladásán.

A napvilágot látott felvételen a tervezett adásvétel előkészítéséről négy férfi beszélget, köztük Barts Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. elnök-vezérigazgatója. "Amit bemutatnék [...] az a régi Városháza épülete. És az előtte lévő, tehát a telek teljes egészében, ami a projektben van. Ez 4,7 hektár, amiből 3,9 hektárt eladnánk, és nyolcezer négyzetmétert megtartanánk"  – kezdődik a hanganyag, amelynek szereplője nemcsak arról beszél, hogy eladnák a Városházát, hanem arról is, hogy az elképzelés megjárta a kabinetet is. A felvételen még az is elhangzik, hogy beszélők tervei szerint "a tűzoltóságot tehermentesen" adják el. Hozzáteszik azt is: "a tűzoltóság benne lesz az új épületben".

Lehull a lepel a beszélő kilétéről is

"Barts Balázs vagyok, de ugye a Gyulát meg Zsoltot ismerem" – hangzik el a felvételen. Kiderül tehát, hogy az egyik szereplő nem más, mint Barts J. Balázs, a Karácsony vezette Budapest vagyonkezelő cégének vezérigazgatója. A bemutatkozásnál említett másik férfi feltehetően Berki Zsolt. A harmadik férfi feltételezhetően Gansperger Gyula.

Ez lenne a sorsa Karácsony egyik fő választási ígéretének

A szereplők beazonosítása után szóba került Karácsony fentebb említett, egyik fő választási ígérete, a Városháza elé tervezett közpark is: létrehoznák ugyan, de rövid időn belül szét is rombolnák.

Karácsonyék: Voltak tervek a Városháza eladásáról

A legfrissebb videó megjelenése követően a Telex.hu oldalán a következő volt olvasható: "a Fővárosi Önkormányzat nyilvánosságra hozta a Városháza rövid, közép- és hosszú távú fejlesztési lehetőségeiről készített döntés-előkészítő tanulmányt. A Fővárosi Vagyonkezelő által készített döntés-előkészítő tanulmány számba vette a Városháza ingatlanának lehetséges rövid távú, középtávú és hosszú távú fejlesztési lehetőségeit, azok hozzávetőleges bevételeinek és költségeinek becslésével. Ahhoz, hogy ezek a hozzávetőleges becslések rendelkezésre álljanak, értelemszerűen piaci konzultációkat is folytatni kellett, írja a főpolgármesteri hivatal közleményben.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-11-29 | 13:45
Jakab annyira felsült az ingatlansztorikkal, hogy egy három éve elhunyt fideszes képviselők lakásbérleti szerződéseivel akar visszavágni

Jakab annyira felsült az ingatlansztorikkal, hogy egy három éve elhunyt fideszes képviselők lakásbérleti szerződéseivel akar visszavágni

  • A politikában a pitiség és az agresszió rossz párosítás.
  • Hiába bukott le a kabinetfőnökével egy, a Jobbik által bérelt lakásban, és hiába bukott le a lakásbérletével, amit az Országgyűlés fizet neki, de nem ott tartózkodik, Jakab fideszezéssel van elfoglalva.
Botrány 2021-05-31 | 15:25
Soros pénzét kaszálták a járványon, II. rész - ismeretlen, konferenciaszervezéssel, arculattervezéssel, marketinggel foglalkozó vállalkozás 247 milliót szakított a Főváros 2020-as maszkbeszerzésén

Soros pénzét kaszálták a járványon, II. rész - ismeretlen, konferenciaszervezéssel, arculattervezéssel, marketinggel foglalkozó vállalkozás 247 milliót szakított a Főváros 2020-as maszkbeszerzésén

  • A BENNFENTES utánajárt, kik szállítottak maszkokat és teszteket a koronavírus-járvány alatt a Fővárosnak.
  • Többek között ismeretlen, konferenciaszervezéssel, arculattervezéssel, marketinggel foglalkozó cégre bukkantunk, amely hatalmas megrendelést kapott a Karácsony vezette Budapesttől.
  • 2020. március 30-án a Fővárosi Önkormányzat a Business Rally Hungary Kft.-vel kötött adásvételi szerződést 1,5 millió sebészeti maszk beszerzésére.
  • Az 1,5 millió sebészeti maszkot 247 500 000 Ft + ÁFA áron szállította le a Business Rally Kft.
  • A gáláns pénzszórást Soros György 3,5 millió dolláros adománya, és a Fővárosi Önkormányzat 500 millió forintos önrésze fedezte.
  • A fővárosi maszk- és tesztmutyit ismertető cikkorozat II. része.
Botrány 2021-08-04 | 15:06
Habzsidőzsi: egy magyar átlagfizetésébe került Tüttő tengeri lovaglása egy alkalommal

Habzsidőzsi: egy magyar átlagfizetésébe került Tüttő tengeri lovaglása egy alkalommal

  • Közben főnöke, Karácsony Gergely azzal kampányol, ő majd a kiváltságos 1 százalék helyett a többséget, a 99 százalékot képviseli.
  • Ehhez minden jel szerint megfelelő munkatársakat választott.
  • A budapesti vagyonkezelésért felelős főpolgármester-helyettes - ha csak egyetlen alkalommal lovagolt a habokban - 216 000 forintot költött a görög tengernél a lovaglós hobbyjára.
Botrány 2021-09-16 | 10:59
A Vajdaságon át, Svájcon és Románián keresztül Szlovákiáig ér a Cseh Katalin-cégháló - utóbbi országban egy súlyos korrupciós botránnyal

A Vajdaságon át, Svájcon és Románián keresztül Szlovákiáig ér a Cseh Katalin-cégháló - utóbbi országban egy súlyos korrupciós botránnyal

  • Egymás között adott-vett cégek, fél Európára kiterjedő cégháló, valamint egy óriási korrupciós botrány.
  • És a sokat emlegetett hologramos technológia, no meg rengeteg uniós pénz.
  • A Cseh Katalin-ügy részleteit vizsgálva újabb elképesztő momentumokra bukkant a Demokrata.
  • A Cseh Katalin-botrány kirobbanása óta tudjuk: a különböző szálakon a momentumos politikus családi cégéhez köthető hálózat vállalkozásaihoz ömlött az uniós pénz.
  • Az is kiderült, hogy a hálózat cégei összehangoltan váltogatták a telephelyeket és a fióktelepeket – Vác mellett például a Nógrád megyei Szécsény, Szirák és Ludányhalászi is felbukkan helyszínként –, miközben több milliárd forintnyi EU-s pénzt nyertek el.
  • A Demokrata most felfejtette a szlovák szálat is.
Botrány 2023-02-23 | 11:25
Szászországi elhárítás: a migránsokkal teli nagyvárosokból elköltözők szélsőséges szélsőjobboldaliak, rasszisták

Szászországi elhárítás: a migránsokkal teli nagyvárosokból elköltözők szélsőséges szélsőjobboldaliak, rasszisták

  • Az új belső ellenség az a német, aki normális körülmények között szeretné nevelni a gyerekeit.
Botrány 2021-06-01 | 18:03

Karácsonyi bónuszok a Fővárosban: 70 millió a lázas semmittevésért, összesen 30 ezer négy főnek a védekezésért

  • Az adatradar.hu kikérte a 2020-as évre vonatkozó fővárosi bónuszokat.
  • Ebből kiderült, Karácsonyék a fejeseknek félmilliós-milliós bónuszokat osztogattak, a koronavírus elleni védekezésben résztvevő 4, külön-külön premizált díjazottnak pedig összesen 30 ezer forintot adtak.
  • Aki a tesztelésben vett részt önkormányzti munkatársként, azok közül volt, aki 2000 forintos bónuszt kapott, ketten 8000 forintot, egy szerencsés pedig, aki szinte a lottóötöst húzta be, 12 ezret.
  • Eközben volt olyan tisztviselő, aki nem sokkal a menesztése előtt kapott 7 millió 225 ezer forintos jutalmat a fizetése mellé.
  • A fejeseknek osztogatott bónuszok összege egyébként fejenként 500 ezer és 1 millió 300 ezer forint között változott.
  • A 70 millós jutalombónusz 4 millió forinttal több, mint 2019-ben, amikor még nem volt semmiféle válság.