Újabb Anonymus-videó: a Városháza eladásáról egyeztet Karácsony beosztottja, a befektető és az ingatlanos

Újabb Anonymus-videó: a Városháza eladásáról egyeztet Karácsony beosztottja, a befektető és az ingatlanos
 • A felek arról is egyeztetnek, hogy a 4,7 hektáros telekből 3,9 hektárt akarnak eladni.

Miközben Karácsony Gergely főpolgármester tagadja, hogy a Főváros el akarná adni a Városháza épületét, egy ma nyilvánosságra hozott felvételen a budapesti vagyonkezelő első embere befektetőkkel, ingatlanosokkal az értékesítés részleteiről és egy jövőbeli építkezés ütemezéséről tárgyal. A felek arról is egyeztettek, hogy a 4,7 hektáros telekből 3,9 hektárt akarnak eladni, s utalás formájában az is kiderül, hogy erről a főváros magas rangú vezetői is tudnak. A hangfelvételen Karácsony egyik fő választási ígéretéről, a Városháza elé tervezett közparkról is szó esik: létrehoznák ugyan, de rövid időn belül szét is rombolnák.

Újabb videót juttatott ma el szerkesztőségekhez Anonymus. A baloldal korrupciógyanús eseteiről információkkal szolgáló álarcos alak ezúttal olyan hangfelvételt ismertetett meg a nyilvánossággal, amely porrá zúzza Karácsony Gergely állításait.

"3,9 hektárt eladnánk"A felvétel elején minden bizonnyal Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója beszél, és a következőket mondja: "Ez volt az az anyag, amit a kabineten én bemutattam. […]

Arról beszélünk, hogy a régi városháza épülete és [...] a telek teljes egészében, ami a projektben van. Ez 4,7 hektár, amiből 3,9 hektárt eladnánk, és nyolcezer négyzetmétert megtartanánk."
A vezérigazgató tehát egyértelműen kijelenti, hogy a Városháza épületét el akarja adni a főváros, s erről Budapest magas pozícióban lévő vezetőinek is tudomásuk van. Barts tovább részletezi az elképzeléseket, rögzítve, hogy a tűzoltóság épületének sorsa egyelőre kérdéses. Így fogalmaz: "Az már egy alku tárgya lehet az adásvételnél, hogy a tűzoltóság telke az megy az eladásba, és a tűzoltóságot tehermentesen adjuk el. […] A tűzoltóság benne lesz az új épületben."

Ki az a Barts J. Balázs?

Barts J. Balázs jelenleg a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója. Építészmérnök és közgazdász. Az interneten fellelhető különféle életrajzi utalások szerint Barts a 80-as években építészként dolgozott, majd 1992 és 1999 között két cégnél is vezérigazgatói posztot töltött be. Ezután egy évig a Danubius Hotels vezérigazgató-helyetteseként munkálkodott, 2000-ben került a Molhoz, ahol az olajtársaság különféle vezető beosztásait látta el. Három évig a Magyar Nemzeti Bank működési szolgáltatások vezetőjeként dolgozott, s 2013-ban került a Fővárosi Vízművekhez, ahol ingatlangazdálkodási igazgató is volt. Onnan került a fővárosi vagyonkezelőhöz.

"Azért csináljuk, mert megígértük"

Érdemes felidézni, hogy Karácsony Gergely tegnap jelentette be: a fővárosi önkormányzat tervpályázatot ír ki a Városháza park megújítására. "Fontos ígéretünk volt a főpolgármesteri kampányban, hogy megújítjuk a Városháza parkot, hogy olyan közösségi térré válhasson, ahol a budapestiek jól érezhetik magukat" – fogalmazott Karácsony, hozzátéve, ez egy újabb bizonyíték arra, hogy hamisak a Városháza eladásáról szóló, múlt héten szárnyra kelt hírek.

Ehhez képest Anonymus ma közzétett videójának hanganyagában az eladásról és a park kapcsán is egészen másról esik szó. A felvétel második részében több férfi beszélget, az eszmecserét Barts J. Balázs vezeti. Ő rögtön az elején be is mutatkozik.

Megemlíti a jelenlévők közül ismerőseit, Gyulát és Zsoltot. Minden bizonnyal Gansperger Gyuláról és Berki Zsoltról van szó. Őket már az olvasók is jól ismerhetik: előbbi mondta el egy vasárnap közzétett felvételen, hogyan vásárolta meg korrupciógyanús módon a főváros egyik XXII. kerületi ingatlanát, éppen az utóbbi közreműködésével. Berki neve egyébként a Városháza eladása kapcsán is felmerült, ugyanis Berki cége bízta meg az ingatlanközvetítőt, hogy találjon vevőt negyvenmilliárdért a Budapest egyik szimbólumának számító épületre. Berki tulajdonképpen a táskás ember. De vissza a felvételhez!

Ki az a Gansperger Gyula?

Gansperger Gyula 1998-ban, az első Orbán-kormány idején az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. elnök-vezérigazgatója volt. A 2001-es megalakulásától 2002-ig a Budapest Airport elnökeként tevékenykedett. A 2002-es kormányváltást követően a Wallis Ingatlannál helyezkedett el, azonnal vezető pozícióban. 2004-től pedig már a központi Wallis gazdasági vezérigazgató-helyettese lett, és 2006-ban Bajnai Gordont váltotta a Wallis vezérigazgatói székében. Kettőjük kapcsolata a mai napig szoros, baráti.
Barts a bemutatkozás után is viszi a szót. – Ha mi döntenénk, akkor így csinálnák – fogalmazott, majd csakhamar kiderül, mit is csinálnának így.

"De ugye van itt három kib…szott dátum. 2022-ben parlamenti parlamenti választás, 2023-ban 150 éves Budapest, 2024-ben önkormányzati választás.

Hát ki az a barom, aki megcsinálja a homlokzatot itt, aztán mélygarázst épít, aztán parkot csinál?!" – fejtegeti Barts. J Balázs. A szövegből arra lehet következtetni, hogy az asztal körül ülők a Városháza körüli építkezés időzítéséről, ütemezéséről beszélnek. Itt még akár azt is hihetné bárki, hogy – miként Karácsony mondja – az épület felújításáról, fejlesztéséről egyeztetnek a résztvevők. Hamar kiderül azonban, hogy egészen másról van szó. S a park ügye is terítékre kerül.

"Persze a parkot szétcseszed"
 
"Most azért csinálunk közparkot, hogy egy év múlva szétromboljuk?" – teszi fel a kérdést egy ismeretlen férfi.

A válasz ­– minden bizonnyal Barts J. Balázstól – így hangzik: "Azért csinálunk közparkot, mert megígértük, hogy csinálunk közparkot."

Valaki kissé cinikusan közbeveti: "Nem a saját pénzünkből csináljuk." Az ismeretlen férfi azonban tovább akadékoskodik: "De most csinálok egy közparkot, hogy egy év múlva irgalmatlan módon széjjelvágjam? Tehát hogy … b…szki!"

A vagyonkezelő vezére visszaveszi a szót, és közli: "Villámgyorsan csináltatok velük egy tervet, amit villámgyorsan megközbeszereztetek, hogy mire parkot kell itt építeni, addigra már alatta legyen 250 parkoló. […] És akkor jutunk el ahhoz a pozícióhoz, hogy a park kiírása úgy szól, hogy a két elképzelt szárny helyére ne kerüljön se fa, se semmi. Mint későbbi terület álljon rendelkezésre. […] És ha mindez megépül, akkor itt, ezen a sarkon meg lehet építeni az új városházát. […] Persze a parkot szétcseszed, az egy másik kérdés."

A hangfelvétel leginkább úgy értelmezhető, hogy a beszélgetőtársak, köztük a fővárosi vagyonkezelő vezére, arról egyeztetnek, hogy miután eladták a Városházát, nagy mélygarázst lehet alá építeni, és a hatalmas telek egyik sarkában fel lehet húzni az új városházát. A Karácsony által emlegetett közparkot pedig addig is meg lehet csinálni, hiszen választási ígéret volt, valójában azonban főként arra lesz jó, hogy az építkezés idején ott legyen a gépek és a munkások felvonulási területe.

Karácsony: Nincsenek ilyen ügyek

A ma közzétett hangfelvétel után érdemes felidézni azt is, mit nyilatkozott a főpolgármester tegnap.

"Nincsenek ilyen ügyek, nem létező ügyekről nem tudok tudni" – mondta szellemeskedve a Mediaworks Hírcentrumának kérdésére Karácsony Gergely. Arra a felvetésre pedig, hogy el akarják-e adni a Városházát, úgy felelt: "A fővárosnak nincs ilyen szándéka. A fővárosnak olyan szándéka van, hogy fejleszti ezt az épületet."

Karácsony közölte azt is, bízik benne, hogy a rendőrség kivizsgálja majd a helyzetet, ugyanis feljelentést tett. Szerinte valakik olyan látszatot akarnak kelteni, "mintha a Városháza eladó lenne, miközben nyilvánvalóan nem az".

A mintaüzlet?

Gansperger és Berki kapcsolatáról, közös üzletéről szólt Anonymus első, múlt vasárnap nyilvánosságra hozott videója. Ebben Gansperger Gyula elmondja, hogy kinézte a fővárosi önkormányzat egyik XXII. kerületi ingatlanát. Összeismertették Berki Zsolttal, aki bevitte a fővárosi vagyonkezelőhöz, és az ingatlant végül nyolcvanmillió forint plusz áfáért megszerezte egy Gansperger érdekeltségébe tartozó vállalkozás. "Én kifizettem a Zsoltit" – mesélte a felvétel szerint Gansperger, a korábbi Wallis-vezér.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-12-02 | 11:35
Márki-Zay megint ostobának nevezte a Fidesz választóit

Márki-Zay megint ostobának nevezte a Fidesz választóit

 • Nem először.
 • A baloldal miniszterelnök-jelöltje nemrég "sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak" nevezte azokat, akik támogatják a rezsicsökkentést és ellenzik a migrációt.
 • Korában olyanok is elhagyták a száját, hogy ha a Fidesz összeszedi a legjobb embereit egy-egy városban, akkor se tudnak megfejteni egy keresztrejtvényt.
 • Márki-Zay meglepő stratégiája, hogy azokat a választókat hülyézi, akiktől szavazatokat remél.
Botrány 2022-02-04 | 13:43
BINGÓ! A BENNFENTES megírta, hogy hazudozni fog az ellenzék, erre úgy is tettek

BINGÓ! A BENNFENTES megírta, hogy hazudozni fog az ellenzék, erre úgy is tettek

 • Pénteken délelőtt a BENFENTES megírta, hogy a baloldali ellenzék csúnya hazudozásba kezd pénteken 12 órától.
 • Így is lett.
 • Azt hazudták, hogy a Fidesz a román, szélsőséges AUR-ral parolázott Madridban.
 • Már a sajtótájékoztató előtt megírtuk, hogy ebből egy szó sem igaz.
 • Az AUR elnöke meghívót sem kapott a rendezvényre, amin az elnök hívatlanul megjelent, majd onnan a biztonságiak kidobták.
 • Ráhívták a spanyol csendőrséget, és a szélsőséges román begyűjtött egy 3000 eurós bírságot is.
 • Ma Gyöngyösi a Jobbikból kiállt, és komoly pofával belehazudta a kamerákba, hogy az AUR a Fidesz új szövetségese, miközben ez tényszerűen nem igaz.
 • Így lehet elhinni egyetlen szavukat is.
Botrány 2021-09-15 | 18:51
Szakértelem: gyakorlatilag csődbe vitték Karácsonyék Budapestet

Szakértelem: gyakorlatilag csődbe vitték Karácsonyék Budapestet

 • Hiába a 41 tanácsadó, a baloldal maradt, ami volt.
 • Egy közép-európai város vezetésére is alkalmatlan, mihaszna banda.
 • Tarlós százmilliárdos állampapír-állománnyal, és százmilliárdos készpénzállománnyal adta át a Fővárost 2019-ben.
 • Karácsonyék mostanra feléltek minden, működésre félretett megtakarítást.
 • Szégyen.
Botrány 2021-08-10 | 20:20
A 24.hu május 21-én osztotta meg februári cikkét egy perről, amelyben Márki-Zay Péterék is érintettek - az írás szerint a felelősségre vont szülők Márki-Zay feleségét hibáztatták gyermekük elvesztése miatt

A 24.hu május 21-én osztotta meg februári cikkét egy perről, amelyben Márki-Zay Péterék is érintettek - az írás szerint a felelősségre vont szülők Márki-Zay feleségét hibáztatták gyermekük elvesztése miatt

 • A szövevényes és bonyolult történet messzire nyúlik vissza: az otthonszüléssel foglalkozó Te Szülésed kft. ügyvezetője és tulajdonosa 2011-től Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester volt, a felesége pedig szülésznőként dolgozott a családi vállalkozásban.
 • 2015-ben 8 hetesen elhunyt egy baba, mert agyvérzést kapott annak következtében, hogy születését követően nem kapta meg az ilyenkor előírt K-vitamint. A K-vitamin első adagját közvetlenül a születéskor, a másodikat az első vizsgálat alkalmával kell beadni.
Botrány 2022-03-30 | 16:02
Az előválasztás során is csaltak a baloldalon

Az előválasztás során is csaltak a baloldalon

 • Nagyon kell figyelni április 3-án, mert a BENNFENTES információi szerint az országos választáson is erre készül a baloldal.
 • Egy hangfelvétel bizonyítja, hogy a vecsési körzetben nagyon sok előválasztási szavazólapot "lehúztak", míg más jelölteknek "dobtak be".
 • Ismert, az előválasztáson voltak olyan választókerületek, ahol az érvénytelen szavazatok elérték a 30%-ot.
 • A BENNFENTES információi szerint most is azzal próbálkoznak majd a baloldali aktivisták, hogy rengeteg Fidesz-szavazatot "rontsanak le".
 • Korábban a BENNFENTES számolt be róla, hogy az elviekben független önkormányzati választási bizottságokat hithű baloldaliakkal töltötték fel.
 • Ezt Márki-Zay kezdte Hódmezővásárhelyen, de Pécsett, Miskolcon, Siófokon, Tatabányán, a III. kerületben és a VIII. kerületben is baloldali pártaktivistákat erőltettek a bizottságokba a baloldali önkormányzati vezetők.
Botrány 2021-09-27 | 15:04
Újabb előválasztási csalás: Kecskeméten 2-4 ezer forintot fizet az MSZP, hogy jelöltjükre és Karácsonyra szavazzanak az emberek

Újabb előválasztási csalás: Kecskeméten 2-4 ezer forintot fizet az MSZP, hogy jelöltjükre és Karácsonyra szavazzanak az emberek

 • Ózd, Püspökladány, és most Kecskemét: 2-4 ezer forint egy szavazat ára az előválasztáson.
Botrány 2021-05-12 | 10:50
Nyomoz Kurz kancellár ellen az osztrák Gazdasági és Korrupciós Ügyészség

Nyomoz Kurz kancellár ellen az osztrák Gazdasági és Korrupciós Ügyészség

 • Hosszú árnyékot vet az osztrák politikai életre az úgynevezett Ibiza- és Casino-gate.
 • Az Ibiza-botrányba belebukott Heinrich Strasse, a Casino-gate pedig Kurz kancellár közvetlen környezetét érte el.
 • Korábban Gernot Blümel pénzügyminiszter, most pedig a kancellár kabinetfőnöke és maga a kancellár áll a célkeresztben.
 • A Casino-botrányban érintett Novomatic egy osztrák szerencsejáték-vállalkozás, amely a gyanú szerint pénzeket juttatott az ÖVP-nek cserébe azért, hogy kaszinó-jogokat kapjon a tulajdonos.
 • Kurz és kabinetfőnöke ellen hamis vallomások miatt nyomoz az ügyészség.