Véget ért a szappanopera, szakított a nagy páros és külön utakon folytatják

Véget ért a szappanopera, szakított a nagy páros és külön utakon folytatják
  • Egy ország nézte feszülten, hogy a két férfi fordulatokban gazdag és lobbanékony érzelmekkel teli történetéből mi kerekedik ki végül.
  • Szakítás lett a vége, külön utakon folytatják tovább.

3 órás tárgyalás tett pontot a melodráma utolsó fejezetére: szakítottak a felek, Karácsony és Márki-Zay külön indulnak, holott 5 napja még fogadkoztak, hogy "együtt megyünk tovább".

Külön indul Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter az ellenzéki előválasztás második fordulójában. A hírt Karácsony a Facebookon írt magának új múltat, azt állítva, hogy végig arról győzködte Márki-Zayt, szociális és zöld fordulathoz gyűjtött szövetségeseket az utóbbi időkben - igaz, mindezidáig ezt nem mondta.

"Elmondtam pénteken, elmondtam szombaton, vasárnap, hétfőn, kedden és szerda este is Márki-Zay Péternek: Magyarország újraegyesítésének programjához, a szociális és zöld fordulathoz hívok szövetségeseket. Hatalomtechnikai alkudozások, egymásnak ellentmondó közvélemény-kutatások nem számítanak akkor, amikor Magyarország jövője a tét. Bár én soha nem kértem, Márki-Zay Péter hónapok óta azt hangoztatja, visszalép a javamra az előválasztás második fordulójában. A választás előtti utolsó pillanatban azonban ennek pont az ellenkezőjére jutott. Döntését természetesen tiszteletben tartom. Ennek nyomán külön indulunk a második fordulóban, de mindketten elkötelezettek vagyunk az ellenzéki egység megőrzése és megerősítése mellett" - írta a nagy duó harmadik helyezettje a Facebookon.

Bár korábban az előválasztáson második Karácsony és harmadik Márki-Zay megállapodtak abban, hogy valamelyikük visszalép annak érdekében, hogy ne Dobrev Klára nyerje az ellenzéki előválasztást, végül egyikük sem szállt ki.

Márki-Zay a 444-nek reagálva jelentette be, ő is külön utakon folytatja.

"Én a friss közvélemény-kutatások, a közösségi médiás adatok és visszajelzések alapján úgy látom, hogy Karácsony Gergely nem fogja tudni Dobrev Klárát vagy majd Orbán Viktort legyőzni, én erről próbáltam őt meggyőzni. Ő természetesen teljesen jogosan hivatkozik arra, hogy mindeddig azon dolgoztam, hogy őmögé akarjak beállni és beállítani a támogatóimat is, ez nyilván ezekkel a közvélemény-kutatási adatokkal számomra ellehetetlenült."

Márki-Zay szerint a Karácsonyt támogató pártok és maga Karácsony is jobban járnának azzal, ha a főpolgármester állna be őmögé, de erről a háromórás beszélgetés alatt nem sikerült meggyőznie Karácsonyt. Hódmezővásárhely polgármestere azt mondta, hogy a mai döntéstől függetlenül minden eddigi ajánlatát tartja Karácsony irányába.

"Maximális garanciát adok neki attól függetlenül, hogyha egyedül nyerem meg, akkor is nagyon szívesen veszem, ha a kormányzati munkában az ő tapasztalata is ott van, az őt támogató pártok természetesen részesei a koalíciónak." Márki-Zay Péter úgy gondolja, "most sem csinál hiúsági kérdést" a visszalépésből, de most "nem tud mást kiolvasni az adatokból", mint azt, hogyha beállna Karácsony mögé, akkor Dobrev nyerne, "tavasszal meg Orbán Viktor".

A közvélemény-kutatásokon kívül figyelik a közösségi médiát, és megerősítést jelentett Márki-Zay számára a vasárnapi nagygyűlése is, amin "hatalmas, meghatóan nagy tömeg gyűlt össze, és skandálták, hogy ne lépjek vissza, amire én akkor még próbáltam nekik elmondani, hogy ha kell, akkor muszáj lesz."

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-11-11 | 11:16
Európa-bajnok a magyar rezsicsökkentés: továbbra is idehaza a legolcsóbb az áram és a gáz

Európa-bajnok a magyar rezsicsökkentés: továbbra is idehaza a legolcsóbb az áram és a gáz

  • Az októberi adatok alapján Magyarország továbbra is az egyik legolcsóbb energiaárat biztosítja a magyar fogyasztóknak.
  • Eközben Európa több országában meredeken emelkedik az áram és a gáz ára.
  • A lakossági fogyasztók által fizetendő villamos energia ára Dublinban 44, Rómában 30, Bécsben 24, Berlinben pedig 15 százalékkal emelkedett szeptemberhez képest.
  • Szeptemberhez képest a lakossági földgáz ára októberben Rómában 97, Luxembourgban 64, Lisszabonban pedig 58 százalékkal emelkedett.
Bel 2021-12-08 | 12:55
30 ezer diák és tanár kap ingyen laptopot

30 ezer diák és tanár kap ingyen laptopot

  • Pest, Zala, Tolna, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyékben.
Bel 2021-05-12 | 12:45

A kormány döntött: 852 milliárd forintos fejlesztési forráshoz jut a magyar egészségügy

  • Benyújtotta a kormány a Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervet az Európai Bizottságnak kedden este.
  • Csak egészségügyre 852 milliárdot szán a kormány.
  • De örülhetnek a diákok is: közoktatásra, szakképzésre, felnőttképzésre és felsőoktatásra 1135 milliárdot tervez költeni a kormány.
  • A 2000 milliárdos fejlesztési csomag a valaha volt legnagyobb a magyar oktás és egészségügy történetében.
Bel 2021-12-21 | 14:14
Novák Katalin személyében először lehet női köztársasági elnöke Magyarországnak

Novák Katalin személyében először lehet női köztársasági elnöke Magyarországnak

  • A pletykát Orbán Viktor erősítette meg a Kormányinfón.
  • Eszerint a Fidesz elnöksége Novák Katalint javasolja a Fidesz frakciójának, hogy az Országgyűlés őt jelölje köztársasági elnöknek.
Bel 2022-03-23 | 10:05
Ismét egy román embercsempész bukott le, miközben 17 illegális migránst csempészett

Ismét egy román embercsempész bukott le, miközben 17 illegális migránst csempészett

  • Az egyenruhások 2022. március 23-én reggel 6 órakor ellenőriztek egy román rendszámú tehergépkocsit az M9-es autóúton Bogyiszló térségében.
  • Az autót egy 25 éves román férfi vezette, aki 17 illegális migránst szállított.
  • A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, mindannyian afgán állampolgárnak vallották magukat.
  • Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
  • A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Előállítása és elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.