Kedd esti szokásos szeánsz: Márki-Zay ismét a szavait magyarázta

Kedd esti szokásos szeánsz: Márki-Zay ismét a szavait magyarázta
  • Kedden este az ATV-n már sajnálta a fasisztázós szavait.
  • De hozzátette, Orbán.
  • Megint azzal érvelt, ő nyilvánvalóan nem azt akarta mondani, amit mondott.
  • De akkor miért azt mondta?

"Ezer ember ott volt Pécs főterén" – többek között ezzel indokolta a miniszterelnök-jelölt, hogy a kormánypárti vezetést mutató felmérés ellenére miért optimista. "Nagyon sajnálom, hogy ilyet mondtam" – utalt a fasisztázós mondatára Márki-Zay.
 
Márki-Zay Péter volt a kedd esti Egyenes Beszéd vendége. A miniszterelnök-jelöltet többek között újabb botrányos mondatairól, a Závecz legfrissebb kutatásáról és a közös listáról kérdezték.

Márki-Zay Róna Péter jelöltségéről elmondta: azért is esett rá a választás, mert mögötte alakult ki a teljes konszenzus.

"Lassan nincsen nap, hogy ne kellene valamit megmagyaráznia" – tért át egy másik témára a műsorvezető, miközben az előbbi mondatra Márki-Zay Péter egyetértőleg hümmögött. "Hogy lehet ezt félreérteni?" – kérdezte Szöllősi Györgyi a fasisztázós, kommunistázós mondatra utalva.

"Nagyon sajnálom, hogy ilyet mondtam. Ezt nem... egyértelműen arra utaltam, hogy Orbán Viktor mi mindent képvisel" – próbálta a már ismert magyarázattal megindokolni, hogy ő nem is azt mondta, mert másra gondolt.

Márki-Zay ezután megmagyarázta azt is, hogy ő nem is sértegette a nőket. "Nyilvánvalóan nem helyesírást akartam mondani, hanem írásképet, az írásképéből látszott. Bocsánat, egy keresztrejtvényben elég nehéz helyesírási hibát véteni, ezt az intelligens emberek tudják. De tételezzük fel, tehát írásképről van szó: miért gondolja az ember valakinek az írásképéről, hogy nő? Nem azért, mert rondább, épp ellenkezőleg" – magyarázta Márki-Zay.

A következő téma a Závecz Research február elején készült, tegnap nyilvánosságra hozott felmérése volt, miszerint a tavalyi évben a Závecz méréseiből kirajzolódó enyhe ellenzéki előnyt kétszázalékos Fidesz-vezetés váltotta fel.

"Mi az oka, hogy a friss kutatások szerint nyílik az olló?" – kérdezték a politikust a számokról.

"Ennek millió oka lehet, hogy a kutatásokban mi zajlik, de nekem a meggyőződésem szerint ez nem így van, hál'istennek" – válaszolta Márki-Zay, aki ezt azzal indokolta, hogy "a legtöbb körzetben hamar összeszedtük az aláírásokat".

"7 óra alatt összeszedtünk 200 000 aláírást, emlékezzen, múltkor 7 hétbe telt a népszavazási aláírásgyűjtés" – folytatta Márki-Zay, aki nem részletezte, hogy mire alapozza a fenti állítását, de valószínűleg arra gondolhatott, hogy mind a 106 körzetben kétezer aláírást gyűjtöttek szombaton – az előírt ötszázat meghaladva. Hogy ez minden körzetben így volt-e, és mindez 7 óra alatt történt-e, arról egyébként nem találni sehol egzakt információt.

"1000 ember ott volt Pécs főterén" – indokolta még egyszer Márki-zay, hogy a mérések ellenére miért optimista.

Szóba került a közös lista, amiről Márki-Zay két napja a Partizánban azt nyilatkozta, hogy akár a végső határidőig, azaz február 26-ig elhúzódhat.

Először a három roma jelöltről esett szó, mely témában úgy látszik, hogy a hatpárti koalíció enged – a hetedik frakció kérdésétől eltérően – Márki-Zay Péternek, és három párt – a Jobbik, a Párbeszéd és a Momentum – befutó helyre tesz egy-egy roma származású politikusát.

Márki-Zay erről elmondta: nagyon örül a fejleményeknek, mindhárom politikus személye megfelel az elképzeléseinek és elvárásainak.

A teljes közös listáról elmondta: nem tud garanciát vállalni, hogy a héten összeáll a végleges baloldali lista, csak arra vállal garanciát, hogy "határidőre meglesz". Az egész témakört egyébként "lényegtelen kérdésnek" minősítette Márki-Zay.

Kérdésre az is kiderült: a Partizánban tévesen mondta azt Márki-Zay, hogy ezen héten lesz az ellenzéki program bemutatója, valójában február 25-én kerül arra sor.

A programról elmondta: "éppen ma meséltem egy újságírónak, hogy nincsen olyan terület, nincsen olyan szavazó, aki ne járna jobban azzal, hogyha Orbán Viktor helyett tisztességes emberek fogják vezetni ezt az országot.

"Én azt látom, hogy mindenkinek jobb lesz: az infláció megfékezésével, a korrupció megszüntetésével, több út fog épülni, fejlesztjük az egészségügyet, magasabb bérek lesznek, folyamatosan, nem csak 12 évente, hanem minden évben fogjuk tisztességesen emeljük a nyugdíjt és a minimálbért. A legelkötelezettebb Fidesz-szavazók is őrült jól fognak járni, ha nem Orbán Viktorra szavaznak" – mondta Márki-Zay.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-12-01 | 09:15
Az Oltási akcióban eddig összesen 886 ezren vettek fel oltást, közülük 725 ezren már a megerősítő harmadik oltást vették fel

Az Oltási akcióban eddig összesen 886 ezren vettek fel oltást, közülük 725 ezren már a megerősítő harmadik oltást vették fel

  • A beoltottak száma 6 132 549 fő, közülük 5 847 405 fő már a második oltását is megkapta, 2 559 096 fő pedig már a harmadik oltást is felvették.
  • 11 152 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 114 260 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 192 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 891 691 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 187 856 főre emelkedett.
  • 7546 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 562-en vannak lélegeztetőgépen. 
  • Az Oltási akcióban eddig összesen 886 ezren vettek fel oltást, közülük 725 ezren már a megerősítő harmadik oltást vették fel és 108 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását.
Bel 2021-08-31 | 12:00
Kocsis Máté: aki nem akarja, hogy Gyurcsányék újra hazudjanak reggel, éjjel meg este, azt arra kérjük, írja alá a petíciónkat!

Kocsis Máté: aki nem akarja, hogy Gyurcsányék újra hazudjanak reggel, éjjel meg este, azt arra kérjük, írja alá a petíciónkat!

  • Fontos, hogy minden magyart emlékeztessenek arra, hogyan kormányoztak azok a baloldali szereplők, akik most vissza akarnak térni a hatalomba - mondta a Fidesz frakcióvezetője.
Bel 2022-02-13 | 19:15
Márki-Zay elismerte: a szivárványkoalíció kommunistáktól fasisztákig tart

Márki-Zay elismerte: a szivárványkoalíció kommunistáktól fasisztákig tart

  • Azt is elmondta, a szövetségben "külön-külön képviseljük" őket.
  • Hogy ki képviseli a kommunistákat, és ki a fasisztákat, azt a baloldal miniszterelnök-jelöltje nem részletezte.
Bel 2021-06-14 | 17:36
Folyamatosan csökken az OLAF igazságügyi ajánlásainak száma

Folyamatosan csökken az OLAF igazságügyi ajánlásainak száma

  • Az ellenzéki propagandamédia folyamatosan azt hazudja, Magyarországon az összes EU-s pénzt elcsalják, és a magyar ügyészség nem tesz semmit.
  • Ennek az ellenkezője igaz.
  • Egyrészt évről évre csökken az OLAF ajánlásainak száma, azaz egyre kevesebb magyar ügyet ítél az európai hivatal jogszerűtlennek.
  • Másrészt a magyar ügyészség az EU-s átlag kétszeresében emel vádat az OLAF ajánlásai nyomán.
  • Az EU-átlag 37%, a hazai pedig 65%.
Bel 2021-09-06 | 13:44
Ciki: "izzadságszagú" az ellenzéki propagandasajtó szerint Karácsony kampánydala

Ciki: "izzadságszagú" az ellenzéki propagandasajtó szerint Karácsony kampánydala

  • Igazán förtelmes lehet az a műalkotás, ami még a Karácsony-médiának sem tetszik.
  • Karácsonynak nem igazán jönnek össze a dolgok az utóbbi hónapokban.
  • Nyelvvizsga-, nyelvtudás-botrány, nemlétező pHD-fokozat, kínos hazudozás, aztán Budapest belefullasztása a dugókba.
  • Majd tartós leszakadás a miniszterelnök-jelölti élbolytól, és a reggel fél tízes élő videók, püffedt arccal, alig felébredve.
  • Márki-Zay a Jelennek adott interjújában azt mondta a Főpolgármesterről, hogy "lusta és elkényelmesedett."
Bel 2022-02-01 | 05:37
Az LMP frakcióvezetője 5 klímagyilkos autóval küzd a klímaváltozás ellen

Az LMP frakcióvezetője 5 klímagyilkos autóval küzd a klímaváltozás ellen

  • Keresztes László Lóránt nevén 2 saját autó van, az Országgyűlés hivatala pedig további hármat bocsát rendelkezésére.
  • Mindeközen az LMP szerint kevesebbett kellene autóznunk, és be kellene vezetni a dugódíjat.
Bel 2022-04-27 | 11:38
Brutális számok: 27 illegális migránst csempészett az embercsempész

Brutális számok: 27 illegális migránst csempészett az embercsempész

  • Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a NAV járőreivel együttműködve 2022. április 27-én 8 óra 08 perckor az M1 autópálya Győr felé vezető oldalán a 93-as kilométerszelvényében igazoltattak egy tehergépkocsit, amit egy cseh állampolgár vezetett, a járműben huszonhét külföldi tartózkodott.
  • A magukat afgán és kurd állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
  • A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt előállították
  • A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.