Kedd esti szokásos szeánsz: Márki-Zay ismét a szavait magyarázta

Kedd esti szokásos szeánsz: Márki-Zay ismét a szavait magyarázta
 • Kedden este az ATV-n már sajnálta a fasisztázós szavait.
 • De hozzátette, Orbán.
 • Megint azzal érvelt, ő nyilvánvalóan nem azt akarta mondani, amit mondott.
 • De akkor miért azt mondta?

"Ezer ember ott volt Pécs főterén" – többek között ezzel indokolta a miniszterelnök-jelölt, hogy a kormánypárti vezetést mutató felmérés ellenére miért optimista. "Nagyon sajnálom, hogy ilyet mondtam" – utalt a fasisztázós mondatára Márki-Zay.
 
Márki-Zay Péter volt a kedd esti Egyenes Beszéd vendége. A miniszterelnök-jelöltet többek között újabb botrányos mondatairól, a Závecz legfrissebb kutatásáról és a közös listáról kérdezték.

Márki-Zay Róna Péter jelöltségéről elmondta: azért is esett rá a választás, mert mögötte alakult ki a teljes konszenzus.

"Lassan nincsen nap, hogy ne kellene valamit megmagyaráznia" – tért át egy másik témára a műsorvezető, miközben az előbbi mondatra Márki-Zay Péter egyetértőleg hümmögött. "Hogy lehet ezt félreérteni?" – kérdezte Szöllősi Györgyi a fasisztázós, kommunistázós mondatra utalva.

"Nagyon sajnálom, hogy ilyet mondtam. Ezt nem... egyértelműen arra utaltam, hogy Orbán Viktor mi mindent képvisel" – próbálta a már ismert magyarázattal megindokolni, hogy ő nem is azt mondta, mert másra gondolt.

Márki-Zay ezután megmagyarázta azt is, hogy ő nem is sértegette a nőket. "Nyilvánvalóan nem helyesírást akartam mondani, hanem írásképet, az írásképéből látszott. Bocsánat, egy keresztrejtvényben elég nehéz helyesírási hibát véteni, ezt az intelligens emberek tudják. De tételezzük fel, tehát írásképről van szó: miért gondolja az ember valakinek az írásképéről, hogy nő? Nem azért, mert rondább, épp ellenkezőleg" – magyarázta Márki-Zay.

A következő téma a Závecz Research február elején készült, tegnap nyilvánosságra hozott felmérése volt, miszerint a tavalyi évben a Závecz méréseiből kirajzolódó enyhe ellenzéki előnyt kétszázalékos Fidesz-vezetés váltotta fel.

"Mi az oka, hogy a friss kutatások szerint nyílik az olló?" – kérdezték a politikust a számokról.

"Ennek millió oka lehet, hogy a kutatásokban mi zajlik, de nekem a meggyőződésem szerint ez nem így van, hál'istennek" – válaszolta Márki-Zay, aki ezt azzal indokolta, hogy "a legtöbb körzetben hamar összeszedtük az aláírásokat".

"7 óra alatt összeszedtünk 200 000 aláírást, emlékezzen, múltkor 7 hétbe telt a népszavazási aláírásgyűjtés" – folytatta Márki-Zay, aki nem részletezte, hogy mire alapozza a fenti állítását, de valószínűleg arra gondolhatott, hogy mind a 106 körzetben kétezer aláírást gyűjtöttek szombaton – az előírt ötszázat meghaladva. Hogy ez minden körzetben így volt-e, és mindez 7 óra alatt történt-e, arról egyébként nem találni sehol egzakt információt.

"1000 ember ott volt Pécs főterén" – indokolta még egyszer Márki-zay, hogy a mérések ellenére miért optimista.

Szóba került a közös lista, amiről Márki-Zay két napja a Partizánban azt nyilatkozta, hogy akár a végső határidőig, azaz február 26-ig elhúzódhat.

Először a három roma jelöltről esett szó, mely témában úgy látszik, hogy a hatpárti koalíció enged – a hetedik frakció kérdésétől eltérően – Márki-Zay Péternek, és három párt – a Jobbik, a Párbeszéd és a Momentum – befutó helyre tesz egy-egy roma származású politikusát.

Márki-Zay erről elmondta: nagyon örül a fejleményeknek, mindhárom politikus személye megfelel az elképzeléseinek és elvárásainak.

A teljes közös listáról elmondta: nem tud garanciát vállalni, hogy a héten összeáll a végleges baloldali lista, csak arra vállal garanciát, hogy "határidőre meglesz". Az egész témakört egyébként "lényegtelen kérdésnek" minősítette Márki-Zay.

Kérdésre az is kiderült: a Partizánban tévesen mondta azt Márki-Zay, hogy ezen héten lesz az ellenzéki program bemutatója, valójában február 25-én kerül arra sor.

A programról elmondta: "éppen ma meséltem egy újságírónak, hogy nincsen olyan terület, nincsen olyan szavazó, aki ne járna jobban azzal, hogyha Orbán Viktor helyett tisztességes emberek fogják vezetni ezt az országot.

"Én azt látom, hogy mindenkinek jobb lesz: az infláció megfékezésével, a korrupció megszüntetésével, több út fog épülni, fejlesztjük az egészségügyet, magasabb bérek lesznek, folyamatosan, nem csak 12 évente, hanem minden évben fogjuk tisztességesen emeljük a nyugdíjt és a minimálbért. A legelkötelezettebb Fidesz-szavazók is őrült jól fognak járni, ha nem Orbán Viktorra szavaznak" – mondta Márki-Zay.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-10-14 | 16:13
Az MSZP pár napos keringőt követően Márki-Zay mögé állt be

Az MSZP pár napos keringőt követően Márki-Zay mögé állt be

 • Kuhalmi Ágnes társelnök pár napja még azt mondta, senki mögé nem állnak be, mert az szétszakítaná a pártot.
 • Tóth Bertalan, a másik társelnök csütörtökön mégis Márki támogatását jelentette be.
 • Kérdés, számít-e ez egyáltalán, mert a legtöbb MSZP-s vasárnap és hétfőn kinyilvánította, Dobrevre szavaz.
Bel 2022-06-29 | 13:22
Román férfi próbált 18 illegális migránst csempészni

Román férfi próbált 18 illegális migránst csempészni

 • 2022. június 29-én 9 óra 19 perc körül az M5 autópálya inárcsi pihenőjénél vezettek ki egy román honosságú tehergépkocsit.
 • A járművet egy román férfi vezette, a rakterében 18 külföldi tartózkodott.
 • Magukat szír állampolgárnak valló emberek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a Pest megyei rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállították őket.
 • Az illegális migránsokat – kihallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 • A román sofőr ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít eljárást.
Bel 2021-07-24 | 14:31
A szombati Pride sztárfellépője Karácsony Gergely főpolgármester, miniszterelnök-jelölt-jelölt

A szombati Pride sztárfellépője Karácsony Gergely főpolgármester, miniszterelnök-jelölt-jelölt

 • A felszólalók fele transznemű fiatal.
 • Holott korábban a Pride a meleg férfiak és a leszbikus nők megkülönböztetése ellen jött létre.
Bel 2021-06-11 | 15:50
Mutatjuk Jakab Péter kezdőszettjét - ezekkel a kiegészítőkkel Ön is Jakab Péter lehet!

Mutatjuk Jakab Péter kezdőszettjét - ezekkel a kiegészítőkkel Ön is Jakab Péter lehet!

 • Mindig is ellenállhatatlan vágyat érzett arra, hogy akár egyetlen percre is, de Jakab Péter bőrébe bújhasson?
 • Mutatjuk a tuti siker receptjét, a Jakab Péter-kezdőszettet!
Bel 2021-06-18 | 16:31
Gyurcsányék oltásellenes orvosát 3 baloldali kerületi önkormányzat is fizette

Gyurcsányék oltásellenes orvosát 3 baloldali kerületi önkormányzat is fizette

 • Az oltásellenes propagandát folytató Komáromi Zoltánnak 3 baloldali kerületi önkormányzattal is élő szerződése volt a közelmúltban.
 • Terézváros momentumos, Erzsébetváros DK-s és Újbuda szintén DK-s polgármestere is igényt tartott a szolgálataira, havi több százezer forintért.
 • Ő volt az, aki a Demokratikus Koalíció egészségügyi politikusoként azzal járta a médiát, hogy a keleti vakcinák veszélyesek.
Bel 2021-09-29 | 21:36
Fekete-Győr bekukucskált az 1% alá Szabolcs 5. választókerületében

Fekete-Győr bekukucskált az 1% alá Szabolcs 5. választókerületében

 • Jakab mellett Fekete-Győr a Gyurcsány-show igazi nagy vesztese.
 • Szabolcs 5. VK-ban egészen pontosan 0,892061 százalékot ért el a lila párt elnöke, mint miniszterelnök-jelölt.
Bel 2022-01-21 | 09:33
A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani

A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani

 • A beoltottak száma 6 329 185 fő, közülük 6 073 498 fő már a második, 3 457 497 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.
 • 15 957 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 401 457 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 65 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 193 210 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 167 425 főre emelkedett.
 • 2674 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 201-en vannak lélegeztetőgépen.