Bedőlt cégek, felszámolások, végrehajtások, kényszertörlések és offshore-háló - ebbe nem volt nehéz belegabalyodnia a székesfehérvári DK-s jelöltnek

Bedőlt cégek, felszámolások, végrehajtások, kényszertörlések és offshore-háló - ebbe nem volt nehéz belegabalyodnia a székesfehérvári DK-s jelöltnek
 • Nem egy, hanem összesen három offshore céghez volt köze a székesfehérvári DK-s jelöltnek.

Mintegy tucatnyi – részben megszűnt – cégekből álló hálóról van szó, amely közül csak az egyik a Ráczné önéletrajzában munkahelyként feltüntetett, botrányt kirobbantó Minos King Global Business LLC.-vel összefüggő székesfehérvári vállalkozás, az Alba Autómosó Kft, írja a HVG.

Jól fut a cég: 2,5 milliárdos bevétele volt

A tavaly 2,5 milliárdos nettó árbevétel mellett 61,6 milliós adózott eredményt elérő cég a hírek szerint egy benzinkutat üzemeltet, és a vállalkozásban 2011 végi alapításától idén júniusig volt ügyvezető Ráczné.

Tőle Szideropulosz György vette át a pozíciót – neki a cégbíróságon bejegyzett címe ugyanaz a lakás, amely Ráczné nevénél is szerepel az iratokban. Bár most éppen nincs, működése alatt eddig összesen 21 adóhatósági és közjegyzői végrehajtás volt a cég ellen. A tulajdonos 2017-ig Abaváry Hrisztosz volt, aki jelenleg eltiltás hatálya alatt áll egy másik vállalkozása kényszertörlése miatt 2023 novemberig. Őt követte tulajdonosként egy szintén delaware-i offshore cég, a Szerresz LLC., majd idén februárban érkezett a botrányt kirobbantó Minos King Global, amelynek kézbesítési megbízottja az említett Szideropulosz volt.

Ráczné ügyvezetői pozícióból történt távozása után egy hónappal végül az ügyvezetés mellett Szideropulosz tulajdonos is lett. Az Alba Autómosónak egyébként a székesfehérvári Vörösmarty Cukrászdához és az Amigo Night Clubhoz is köze van - mindkettő telephelyként szerepel a cég irataiban. Szintén 2011 végén alapították az élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelemmel foglalkozó Olajkút Fehérvár Kft.-t, ebben jelenleg egyedüli tulajdonos Ráczné.

Kezdetben nem így volt, mivel ennek a vállalkozásnak is Abaváry Hrisztosz volt a tulajdonosa egészen 2019 júniusáig, amikor is a már említett Szerresz LLC. és ezzel párhuzamosan Ráczné szállt be tulajdonosként, de azóta a delaware-i offshore cég kiszállt.

A vállalkozás nettó árbevétele tavaly 119,6 millió forint volt, amiből szép profit jött ki, mivel adózott eredménye 61,6 millió forint lett.

Adóparadicsomok: Delaware és Nevis-sziget

Egy harmadik offshore vállalkozás pedig a Ráczné Földi Judithoz köthető, már megszűnt cégben is felbukkant – sőt, nem is egyben, hanem rögtön háromban. A DK-s politikus ugyanis három, Tókerék elnevezésű, a Székesfehérvárhoz közeli Pátkára bejegyzett kft.-ben is vállalt korábban ügyvezetői tisztséget: a Kék Tókerék Kft.-ben, a Piros Tókerék Kft.-ben és a Sárga Tókerék Kft.-ben. Mindhárom vállalkozás 2012-ben alakult, mindegyik villamosenergia-kereskedelemmel foglalkozott, és 2017-től mindegyiknek Ráczné volt az ügyvezetője.

Egészen 2019 augusztusáig, amikor az addigra évek óta 0 forint bevételt termelő vállalkozásokat adóhatósági végrehajtás után egyszerre, végelszámolással törölték. Mindegyiknek azonos volt a tulajdonosa is: a Greekhome Ltd. nevű, az adóparadicsomként ismert karibi szigetre, Nevis-be bejegyzett cég, melynek kézbesítési megbízottja a Ráczné más céges érdekeltségeiben is szerepet vállaló Szideropulosz György illetve annak testvére volt. Van azonban más ismerős név is: a három színes nevű Tókerék Kft.-n kívül másik hét, hasonló nevű Kft. is működött Pátkán.

Ezekben nem Ráczné volt az ügyvezető, hanem az Alba Autómosóból már ismert üzleti partnere, Abaváry Hrisztoszé. A "Barna", az "Ezüst", a "Fehér", a "Szürke", a "Zöld", a "Fekete", valamint a "Pepita" Tókerék Kft. is mind 2012-ben alakult, mindegyik villamosenergia-termeléssel foglalkozott és mind hasonló sorsra is jutott, mint a Ráczné által ügyvezetett három másik.

Tókerék: az évek óta bevételt nem termelő vállalkozásokat kényszertörölték

2018 végén, Abaváry Hrisztoszt pedig ezzel összefüggésben tiltották el a cégvezetéstől 5 évre. A Greekhome Ltd. Volt a tulajdonosa az utóbbi hét Tókerék Kft.-nek is. Ráczné Földi Judithoz más, már megszűnt cégek is köthetők. Ilyen az annak idején élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó Hegyi Zerge Kft., amelyben kezdettől, 2009-től együtt dolgozott Szideropulosz Györggyel, aki ügyvezető volt, Ráczné pedig tulajdonos 2009-2011 között.

A céget fizetésképtelensége miatt felszámolták és kényszertörölték 2016-ban. Megszűnt már a TIK Szfv Kft. Is, melyet 2011-ben alapítottak gépjárműüzemanyag-kiskereskedelem fő profillal. Ráczné Földi Judit ennek a vállalkozásnak 2013-2014-ben volt az ügyvezetője, a tulajdonosa pedig Abaváry Hrisztosz.

A cég ellen NAV-véghajtás indult még Ráczné ügyvezetése idején, 100 millió forintot meghaladó adótartozása miatt szintén az ő idejében szerepelt a vállalkozás a NAV feketelistán, aztán a cég ellen 2014-ben fizetésképtelenség miatt felszámolási eljárás indult.

Szintén fizetésképtelenség miatti felszámolással ért véget a Ráczné által ügyvezetett és tulajdonolt, édességgyártással foglalkozó Conditorei Invest Kft. működése is 2016-ban. A DK-s politikus 2013-tól egészen előválasztási jelöltté válásáig, idén júniusig ügyvezetője és tulajdonosa volt az iszkaszentgyörgyi illetőségű City Cake Network Kft.-nek is, amely jelenleg is létező, éttermi, mozgó vendéglátás profillal működő vállalkozás, amely az utóbbi években évi néhány tízmilliós forgalom mellett pár százezres adózott eredményt tudott felmutatni. Ebben a cégben idén júniustól Ráczné helyét – mind tulajdonosként, mind pedig ügyvezetőként – a szintén székesfehérvári Nedzelszkij Maxim vette át.

A cégbírósági iratok szerint egy egészen friss vállalkozás is felbukkan Ráczné céghálójában: az idén júliusban alakult, székesfehérvári bejegyzésű Földió Kft.-nek – melynek szintén a telephelyei közt tüntetik fel az említett cukrászdát és night clubot továbbá egy pátkai benzinkutat – Ráczné az ügyvezetője, valamint régi üzelttársa, Szideropulosz György a tulajdonosa.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-04-01 | 10:08
A gyógyultak száma folyamatosan nő

A gyógyultak száma folyamatosan nő

 • A beoltottak száma 6 402 762 fő, közülük 6 187 600 fő a második, 3 845 314 fő a harmadik, 261 879 fő már a negyedik oltását is felvette.
 • 2327 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 854 198 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 40 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 709 370 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 99 318 főre csökkent.
 • 1858 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 56-an vannak lélegeztetőgépen. 
Bel 2022-01-10 | 13:14
Gattyán tárgyalóasztalhoz ültetné az ellenzéket

Gattyán tárgyalóasztalhoz ültetné az ellenzéket

 • A digitális Magyarország megteremtésével kampányoló üzletember nyílt levelet intézett az ellenzék többi tagjához.
Bel 2022-08-03 | 10:17
Új praktikákkal próbálkoznak az embercsempészek

Új praktikákkal próbálkoznak az embercsempészek

 • A megalapozott gyanú szerint a 28 és 26 éves pakisztáni állampolgárok az Álmosdnál elfogott határsértőnek akartak segítséget nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jusson.
 • A két férfit a hajdú-bihari nyomozók kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt.
 • Az eljárás során mindketten beismerő vallomást tettek.
 • A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a két pakisztáni állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást.
 • A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek
Bel 2021-11-16 | 13:58
24 illegális migránst csempészett, a bosnyák sofőr

24 illegális migránst csempészett, a bosnyák sofőr

 • Egy 39 éves férfi 24 illegális migránst akart jogellenesen kivinni az országból.
Bel 2022-04-01 | 14:10
Veszprémben állították meg a csomagterében 36 illegális migránst szállító szerb embercsempészt

Veszprémben állították meg a csomagterében 36 illegális migránst szállító szerb embercsempészt

 • Egy szerb honosságú tehergépkocsi 29 éves vezetőjével szemben intézkedtek a rendőrök 2022. április 1-jén 10 óra 10 perckor Veszprémben, a Házgyári út és Fenyves utca kereszteződésében.
 • A járművet egy szerb férfi vezette, valamint a raktérben további 36 ember tartózkodott.
 • A magukat szír és afgán állampolgárnak valló férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 • A rendőri intézkedést megelőzően két illegális bevándorló elszaladt, akik közül az egyik, magát afgán állampolgárnak valló férfit a rendőrök felkutatták, társát még keresik.
 • Az illegális bevándorlókat előállították, majd a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről.
 • A szerb férfi ellen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.
Bel 2021-10-25 | 10:12
Amerika visszainteget: újabb amerikai kapcsolat Márki-Zay környezetében

Amerika visszainteget: újabb amerikai kapcsolat Márki-Zay környezetében

 • Márki-Zay Péter, a momentumos Fekete-Győr András, Berg Dániel, a párbeszédes Szabó Tímea, akit Kabul rózsájaként is emlegetnek, és Márki-Zay marketingese, Gurzó Ákos is külföldről, vagy egyenesen az Egyesült Államokból tért haza, hogy a magyarországi baloldalt hatalomra segítse.
 • Gurzó Ákos azt is elismeri, Márki-Zay kampányában nincsen semmi spontán - korábban ezt állították -, mert az teljesen, végig adatalapon megtervezett.