Bedőlt cégek, felszámolások, végrehajtások, kényszertörlések és offshore-háló - ebbe nem volt nehéz belegabalyodnia a székesfehérvári DK-s jelöltnek

Bedőlt cégek, felszámolások, végrehajtások, kényszertörlések és offshore-háló - ebbe nem volt nehéz belegabalyodnia a székesfehérvári DK-s jelöltnek
 • Nem egy, hanem összesen három offshore céghez volt köze a székesfehérvári DK-s jelöltnek.

Mintegy tucatnyi – részben megszűnt – cégekből álló hálóról van szó, amely közül csak az egyik a Ráczné önéletrajzában munkahelyként feltüntetett, botrányt kirobbantó Minos King Global Business LLC.-vel összefüggő székesfehérvári vállalkozás, az Alba Autómosó Kft, írja a HVG.

Jól fut a cég: 2,5 milliárdos bevétele volt

A tavaly 2,5 milliárdos nettó árbevétel mellett 61,6 milliós adózott eredményt elérő cég a hírek szerint egy benzinkutat üzemeltet, és a vállalkozásban 2011 végi alapításától idén júniusig volt ügyvezető Ráczné.

Tőle Szideropulosz György vette át a pozíciót – neki a cégbíróságon bejegyzett címe ugyanaz a lakás, amely Ráczné nevénél is szerepel az iratokban. Bár most éppen nincs, működése alatt eddig összesen 21 adóhatósági és közjegyzői végrehajtás volt a cég ellen. A tulajdonos 2017-ig Abaváry Hrisztosz volt, aki jelenleg eltiltás hatálya alatt áll egy másik vállalkozása kényszertörlése miatt 2023 novemberig. Őt követte tulajdonosként egy szintén delaware-i offshore cég, a Szerresz LLC., majd idén februárban érkezett a botrányt kirobbantó Minos King Global, amelynek kézbesítési megbízottja az említett Szideropulosz volt.

Ráczné ügyvezetői pozícióból történt távozása után egy hónappal végül az ügyvezetés mellett Szideropulosz tulajdonos is lett. Az Alba Autómosónak egyébként a székesfehérvári Vörösmarty Cukrászdához és az Amigo Night Clubhoz is köze van - mindkettő telephelyként szerepel a cég irataiban. Szintén 2011 végén alapították az élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelemmel foglalkozó Olajkút Fehérvár Kft.-t, ebben jelenleg egyedüli tulajdonos Ráczné.

Kezdetben nem így volt, mivel ennek a vállalkozásnak is Abaváry Hrisztosz volt a tulajdonosa egészen 2019 júniusáig, amikor is a már említett Szerresz LLC. és ezzel párhuzamosan Ráczné szállt be tulajdonosként, de azóta a delaware-i offshore cég kiszállt.

A vállalkozás nettó árbevétele tavaly 119,6 millió forint volt, amiből szép profit jött ki, mivel adózott eredménye 61,6 millió forint lett.

Adóparadicsomok: Delaware és Nevis-sziget

Egy harmadik offshore vállalkozás pedig a Ráczné Földi Judithoz köthető, már megszűnt cégben is felbukkant – sőt, nem is egyben, hanem rögtön háromban. A DK-s politikus ugyanis három, Tókerék elnevezésű, a Székesfehérvárhoz közeli Pátkára bejegyzett kft.-ben is vállalt korábban ügyvezetői tisztséget: a Kék Tókerék Kft.-ben, a Piros Tókerék Kft.-ben és a Sárga Tókerék Kft.-ben. Mindhárom vállalkozás 2012-ben alakult, mindegyik villamosenergia-kereskedelemmel foglalkozott, és 2017-től mindegyiknek Ráczné volt az ügyvezetője.

Egészen 2019 augusztusáig, amikor az addigra évek óta 0 forint bevételt termelő vállalkozásokat adóhatósági végrehajtás után egyszerre, végelszámolással törölték. Mindegyiknek azonos volt a tulajdonosa is: a Greekhome Ltd. nevű, az adóparadicsomként ismert karibi szigetre, Nevis-be bejegyzett cég, melynek kézbesítési megbízottja a Ráczné más céges érdekeltségeiben is szerepet vállaló Szideropulosz György illetve annak testvére volt. Van azonban más ismerős név is: a három színes nevű Tókerék Kft.-n kívül másik hét, hasonló nevű Kft. is működött Pátkán.

Ezekben nem Ráczné volt az ügyvezető, hanem az Alba Autómosóból már ismert üzleti partnere, Abaváry Hrisztoszé. A "Barna", az "Ezüst", a "Fehér", a "Szürke", a "Zöld", a "Fekete", valamint a "Pepita" Tókerék Kft. is mind 2012-ben alakult, mindegyik villamosenergia-termeléssel foglalkozott és mind hasonló sorsra is jutott, mint a Ráczné által ügyvezetett három másik.

Tókerék: az évek óta bevételt nem termelő vállalkozásokat kényszertörölték

2018 végén, Abaváry Hrisztoszt pedig ezzel összefüggésben tiltották el a cégvezetéstől 5 évre. A Greekhome Ltd. Volt a tulajdonosa az utóbbi hét Tókerék Kft.-nek is. Ráczné Földi Judithoz más, már megszűnt cégek is köthetők. Ilyen az annak idején élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó Hegyi Zerge Kft., amelyben kezdettől, 2009-től együtt dolgozott Szideropulosz Györggyel, aki ügyvezető volt, Ráczné pedig tulajdonos 2009-2011 között.

A céget fizetésképtelensége miatt felszámolták és kényszertörölték 2016-ban. Megszűnt már a TIK Szfv Kft. Is, melyet 2011-ben alapítottak gépjárműüzemanyag-kiskereskedelem fő profillal. Ráczné Földi Judit ennek a vállalkozásnak 2013-2014-ben volt az ügyvezetője, a tulajdonosa pedig Abaváry Hrisztosz.

A cég ellen NAV-véghajtás indult még Ráczné ügyvezetése idején, 100 millió forintot meghaladó adótartozása miatt szintén az ő idejében szerepelt a vállalkozás a NAV feketelistán, aztán a cég ellen 2014-ben fizetésképtelenség miatt felszámolási eljárás indult.

Szintén fizetésképtelenség miatti felszámolással ért véget a Ráczné által ügyvezetett és tulajdonolt, édességgyártással foglalkozó Conditorei Invest Kft. működése is 2016-ban. A DK-s politikus 2013-tól egészen előválasztási jelöltté válásáig, idén júniusig ügyvezetője és tulajdonosa volt az iszkaszentgyörgyi illetőségű City Cake Network Kft.-nek is, amely jelenleg is létező, éttermi, mozgó vendéglátás profillal működő vállalkozás, amely az utóbbi években évi néhány tízmilliós forgalom mellett pár százezres adózott eredményt tudott felmutatni. Ebben a cégben idén júniustól Ráczné helyét – mind tulajdonosként, mind pedig ügyvezetőként – a szintén székesfehérvári Nedzelszkij Maxim vette át.

A cégbírósági iratok szerint egy egészen friss vállalkozás is felbukkan Ráczné céghálójában: az idén júliusban alakult, székesfehérvári bejegyzésű Földió Kft.-nek – melynek szintén a telephelyei közt tüntetik fel az említett cukrászdát és night clubot továbbá egy pátkai benzinkutat – Ráczné az ügyvezetője, valamint régi üzelttársa, Szideropulosz György a tulajdonosa.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-05-17 | 15:31
A régió legmodernebb hadserege épül idehaza - újabb fegyverrendszerek beszerzéséről beszélt a kormánybiztos

A régió legmodernebb hadserege épül idehaza - újabb fegyverrendszerek beszerzéséről beszélt a kormánybiztos

 • Erőteljes fegyverkezés indult a térségünkben az utóbbi időkben, de Magyarország csak az elmúlt pár évben kezdte meg haderőfejlesztési programját.
 • Mint ismert, a rendszerváltást követően a magyar honvédséget elhanyagolta a politika, és a NATO kötelezettségek ellenére az egyetlen komolyabb haderőfejlesztést az Orbán-kormány vezényelte le a SAAB Gripen harci gépek beszerzésével.
 • A szocialisták alatt gyakorlatilag szétrohadt a honvédelem, az eszközök tönkrementek, vagy Gyurcsányék elajándékozgatták őket; a NATO keretein belül Gyurcsányék tették akkoriban a legjelentősebb felajánlást. Így került 77 darab, 2,5 millió dollárért felújított T-72-es tank Irakba, majd később egy jelentős részük a megerősödő Iszlám Állam kezére. 
 • A negyedik Orbán-kormány nekilátott a haderőreformnak, ennek jegyében alkotta meg a Zrínyi 2030 programot.
 • Ez a program azonban sokkal több, mint modern fegyverrendszerek összevásárolgatása. A közelmúlt eredményeihez tartozik, hogy a csúcstechnológiát képviselő hadiipart is sikerült Magyarországra vonzani: olyan megállapodásokat kötött a kormány, hogy nem csupán legmodernebb eszközöket veszünk, de a gyártók ide telepítik a gyáraik egy részét is. Ez amellett, hogy jó munkahelyeket teremt, egy nagyon fontos és jövedelmező exportpiacot nyit meg az ország előtt.
 • Ezek közül is kiemelkedik a német Rheinmetall és az Airbus helikopteralkatrész-gyár letelepítése.
 • Maróth Gáspár egy, a HírTV-nek adott interjújában azt mondta, hamarosan dróntechnológiát is vásárol Magyarország a Lynx-harcjárművek, a Leopard-2 harckocsik, a török gyalogsági eszközök, és az izraeli "Vaskupula", azaz a rakétaelhárító eszközökön túl.
Bel 2022-04-26 | 09:08
A kórházi oltópontokra időpontfoglalással lehet ma menni

A kórházi oltópontokra időpontfoglalással lehet ma menni

 • A beoltottak száma 6 406 150 fő, közülük 6 192 142 fő a második, 3 861 353 fő a harmadik, 285 137 fő már a negyedik oltását is felvette.
 • 1399 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 895 677 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 32 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 792 616 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 56 928 főre csökkent.
 • 1499 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 37-en vannak lélegeztetőgépen. 
Bel 2021-10-25 | 14:19
Orbán Jakabnak: vigyázzon a kommunistákkal, mert az ön által felvett CSOK-ot is megszüntetik majd

Orbán Jakabnak: vigyázzon a kommunistákkal, mert az ön által felvett CSOK-ot is megszüntetik majd

 • Napirend előtti kérdésre válaszolt a miniszterelnök Jakab Péternek, aki csak negyedik lett a baloldal háziversenyén.
Bel 2021-10-28 | 11:04
Kormányinfó: novembertől maszkot kell viselni a tömegközlekedésen, a cégek kötelezővé tehetik az oltást

Kormányinfó: novembertől maszkot kell viselni a tömegközlekedésen, a cégek kötelezővé tehetik az oltást

 • A romló járványhelyzet miatt szerdán a kormány védelmi intézkedésekről döntött, amiket Gulyás Gergely jelentett be a csütörtöki Kormányinfón.
 • Engedélyezik, hogy a cégek és a vállakozások előírhassák védőoltást az alkamazottak számára a munkavégzés feltételeként. A magyar állam is előírja ezt munkáltatóként.
 • De csak 1 év után szüntethetik meg a cégek a munkavállalóik szerződését az oltás munkavállalói elutasítására hivatkozva.
 • Addig fizetés nélküli szabadságra kell küldeniük munkavállalóikat.
 • A munkavállalók megválaszthatják a vakcina-típust is, a jelenlegi tervek szerint az első oltást december 15-ig kell felvenni.
 • Az önkormányzatoknál a polgármesterek döntik el, hogy elrendelik-e a kötelező oltást.
 • A közösségi közlekedési eszközökön novembertől kötelező a maszkviselés.
 • Az egészségügyi intézményekben látogazási tilalmat vezetnek be. A szociális intézméynekben a vezető rendelhet el látogatási tilalmat.
 • Gulyás azonban megerősítette, az oltás jelent védelmet a vírus ellen, és arra biztatott mindenkit, hogy vegye azt fel.
Bel 2022-04-11 | 19:56
Négy illegális migránst szállított gépkocsijában a moldáv embercsempész

Négy illegális migránst szállított gépkocsijában a moldáv embercsempész

 • A járőrök az 5422 es út 10-es kilométerszelvényében 2022. április 11-én 18 órakor ellenőriztek egy magyar honosságú, moldáv állampolgár által vezetett személyautót.
 • Ellenőrzés során a gépjárműben négy magát afgán állampolgárnak valló férfit találtak.
 • Az illegális migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök őket, valamint a sofőrt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították.
 • Moldáv sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indul eljárás.
Bel 2022-01-31 | 09:05
Másodszor mondta Márki-Zay, hogy győzelme főnyeremény lenne Brüsszelnek

Másodszor mondta Márki-Zay, hogy győzelme főnyeremény lenne Brüsszelnek

 • A baloldal miniszterelnök-jelöltje másodszor mondta Londonban, hogy ő lenne a főnyeremény Brüsszelnek.
 • Először Brüsszelben mondta ezt a tavalyi előválasztási győzelmét követően az EurActiv portálnak.
Bel 2022-05-06 | 14:11
Nyolc migránst csempészett az ukrán sofőr

Nyolc migránst csempészett az ukrán sofőr

 • Szombathelyi rendőrök 2022. május 6-án, a délelőtti órákban, Ják térségében állítottak meg egy lengyel forgalmi rendszámú gépkocsit, amelyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett.
 • A gépkocsiban a sofőrön kívül nyolc, magát afgán állampolgárnak mondó személy utazott.
 • Rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 • Az ukrán állampolgárságú sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.
Bel 2021-06-11 | 16:02
Újabb ellenzéki paktum az előválasztás előtt: Ungár Péter mögé állt be Jakab Péter Szombathelyen

Újabb ellenzéki paktum az előválasztás előtt: Ungár Péter mögé állt be Jakab Péter Szombathelyen

 • Folytatódik az előválasztásnak hazudott, de valójában a pártok közötti alkukat jelentő folyamat. Most Ungár mögé állt be Jakab.
 • A baloldali ellenzék azt hazudta korábban a választóknak, hogy majd ők dönthetik el, ki induljon egy választókerületben.
 • Ebből nem lett semmi: ahogy a BENNFENTES az utóbbi hetekben rendre megírta, az ellenzék az előválasztás előtt lemutyizza egymás között a körzeteket.
 • Bencsik János, Hont András, Bauer Tamás, Puzsér Róbert, Márki-Zay Péter és mások is is arra figyelmeztetnek, az "előválasztásnak" így semmi értelme sincs.