Bedőlt cégek, felszámolások, végrehajtások, kényszertörlések és offshore-háló - ebbe nem volt nehéz belegabalyodnia a székesfehérvári DK-s jelöltnek

Bedőlt cégek, felszámolások, végrehajtások, kényszertörlések és offshore-háló - ebbe nem volt nehéz belegabalyodnia a székesfehérvári DK-s jelöltnek
  • Nem egy, hanem összesen három offshore céghez volt köze a székesfehérvári DK-s jelöltnek.

Mintegy tucatnyi – részben megszűnt – cégekből álló hálóról van szó, amely közül csak az egyik a Ráczné önéletrajzában munkahelyként feltüntetett, botrányt kirobbantó Minos King Global Business LLC.-vel összefüggő székesfehérvári vállalkozás, az Alba Autómosó Kft, írja a HVG.

Jól fut a cég: 2,5 milliárdos bevétele volt

A tavaly 2,5 milliárdos nettó árbevétel mellett 61,6 milliós adózott eredményt elérő cég a hírek szerint egy benzinkutat üzemeltet, és a vállalkozásban 2011 végi alapításától idén júniusig volt ügyvezető Ráczné.

Tőle Szideropulosz György vette át a pozíciót – neki a cégbíróságon bejegyzett címe ugyanaz a lakás, amely Ráczné nevénél is szerepel az iratokban. Bár most éppen nincs, működése alatt eddig összesen 21 adóhatósági és közjegyzői végrehajtás volt a cég ellen. A tulajdonos 2017-ig Abaváry Hrisztosz volt, aki jelenleg eltiltás hatálya alatt áll egy másik vállalkozása kényszertörlése miatt 2023 novemberig. Őt követte tulajdonosként egy szintén delaware-i offshore cég, a Szerresz LLC., majd idén februárban érkezett a botrányt kirobbantó Minos King Global, amelynek kézbesítési megbízottja az említett Szideropulosz volt.

Ráczné ügyvezetői pozícióból történt távozása után egy hónappal végül az ügyvezetés mellett Szideropulosz tulajdonos is lett. Az Alba Autómosónak egyébként a székesfehérvári Vörösmarty Cukrászdához és az Amigo Night Clubhoz is köze van - mindkettő telephelyként szerepel a cég irataiban. Szintén 2011 végén alapították az élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelemmel foglalkozó Olajkút Fehérvár Kft.-t, ebben jelenleg egyedüli tulajdonos Ráczné.

Kezdetben nem így volt, mivel ennek a vállalkozásnak is Abaváry Hrisztosz volt a tulajdonosa egészen 2019 júniusáig, amikor is a már említett Szerresz LLC. és ezzel párhuzamosan Ráczné szállt be tulajdonosként, de azóta a delaware-i offshore cég kiszállt.

A vállalkozás nettó árbevétele tavaly 119,6 millió forint volt, amiből szép profit jött ki, mivel adózott eredménye 61,6 millió forint lett.

Adóparadicsomok: Delaware és Nevis-sziget

Egy harmadik offshore vállalkozás pedig a Ráczné Földi Judithoz köthető, már megszűnt cégben is felbukkant – sőt, nem is egyben, hanem rögtön háromban. A DK-s politikus ugyanis három, Tókerék elnevezésű, a Székesfehérvárhoz közeli Pátkára bejegyzett kft.-ben is vállalt korábban ügyvezetői tisztséget: a Kék Tókerék Kft.-ben, a Piros Tókerék Kft.-ben és a Sárga Tókerék Kft.-ben. Mindhárom vállalkozás 2012-ben alakult, mindegyik villamosenergia-kereskedelemmel foglalkozott, és 2017-től mindegyiknek Ráczné volt az ügyvezetője.

Egészen 2019 augusztusáig, amikor az addigra évek óta 0 forint bevételt termelő vállalkozásokat adóhatósági végrehajtás után egyszerre, végelszámolással törölték. Mindegyiknek azonos volt a tulajdonosa is: a Greekhome Ltd. nevű, az adóparadicsomként ismert karibi szigetre, Nevis-be bejegyzett cég, melynek kézbesítési megbízottja a Ráczné más céges érdekeltségeiben is szerepet vállaló Szideropulosz György illetve annak testvére volt. Van azonban más ismerős név is: a három színes nevű Tókerék Kft.-n kívül másik hét, hasonló nevű Kft. is működött Pátkán.

Ezekben nem Ráczné volt az ügyvezető, hanem az Alba Autómosóból már ismert üzleti partnere, Abaváry Hrisztoszé. A "Barna", az "Ezüst", a "Fehér", a "Szürke", a "Zöld", a "Fekete", valamint a "Pepita" Tókerék Kft. is mind 2012-ben alakult, mindegyik villamosenergia-termeléssel foglalkozott és mind hasonló sorsra is jutott, mint a Ráczné által ügyvezetett három másik.

Tókerék: az évek óta bevételt nem termelő vállalkozásokat kényszertörölték

2018 végén, Abaváry Hrisztoszt pedig ezzel összefüggésben tiltották el a cégvezetéstől 5 évre. A Greekhome Ltd. Volt a tulajdonosa az utóbbi hét Tókerék Kft.-nek is. Ráczné Földi Judithoz más, már megszűnt cégek is köthetők. Ilyen az annak idején élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó Hegyi Zerge Kft., amelyben kezdettől, 2009-től együtt dolgozott Szideropulosz Györggyel, aki ügyvezető volt, Ráczné pedig tulajdonos 2009-2011 között.

A céget fizetésképtelensége miatt felszámolták és kényszertörölték 2016-ban. Megszűnt már a TIK Szfv Kft. Is, melyet 2011-ben alapítottak gépjárműüzemanyag-kiskereskedelem fő profillal. Ráczné Földi Judit ennek a vállalkozásnak 2013-2014-ben volt az ügyvezetője, a tulajdonosa pedig Abaváry Hrisztosz.

A cég ellen NAV-véghajtás indult még Ráczné ügyvezetése idején, 100 millió forintot meghaladó adótartozása miatt szintén az ő idejében szerepelt a vállalkozás a NAV feketelistán, aztán a cég ellen 2014-ben fizetésképtelenség miatt felszámolási eljárás indult.

Szintén fizetésképtelenség miatti felszámolással ért véget a Ráczné által ügyvezetett és tulajdonolt, édességgyártással foglalkozó Conditorei Invest Kft. működése is 2016-ban. A DK-s politikus 2013-tól egészen előválasztási jelöltté válásáig, idén júniusig ügyvezetője és tulajdonosa volt az iszkaszentgyörgyi illetőségű City Cake Network Kft.-nek is, amely jelenleg is létező, éttermi, mozgó vendéglátás profillal működő vállalkozás, amely az utóbbi években évi néhány tízmilliós forgalom mellett pár százezres adózott eredményt tudott felmutatni. Ebben a cégben idén júniustól Ráczné helyét – mind tulajdonosként, mind pedig ügyvezetőként – a szintén székesfehérvári Nedzelszkij Maxim vette át.

A cégbírósági iratok szerint egy egészen friss vállalkozás is felbukkan Ráczné céghálójában: az idén júliusban alakult, székesfehérvári bejegyzésű Földió Kft.-nek – melynek szintén a telephelyei közt tüntetik fel az említett cukrászdát és night clubot továbbá egy pátkai benzinkutat – Ráczné az ügyvezetője, valamint régi üzelttársa, Szideropulosz György a tulajdonosa.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-07-25 | 15:26
Jakab Péter taktikusan távol maradt a Pridetól, de voltak jobbikosok, akik a menetelést választották

Jakab Péter taktikusan távol maradt a Pridetól, de voltak jobbikosok, akik a menetelést választották

  • A Jobbik elnöke dinnyeevésbe fullasztotta a szombati napot, de Niedermüller Péter DK-s polgármester oldalán Bereczki Miklós jobbikos képviselő ott menetelt a Prideon.
Bel 2021-11-11 | 09:17
A védőoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengül

A védőoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengül

  • A beoltottak száma 5 986 727 fő, közülük 5 764 573 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 475 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.
  • 8394 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 931 414 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 132 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 815 845 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 83 818 főre emelkedett.
  • 4990 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 488-an vannak lélegeztetőgépen. 
Bel 2021-09-08 | 19:04
A rendőrök feltartóztattak 44 illegális migránst

A rendőrök feltartóztattak 44 illegális migránst

  • Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 44 határsértő Csongrád-Csanád megyében.
  • A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. szeptember 8-án 16 óra 15 perckor Szeged külterületén 44 határsértőt tartóztattak fel.
  • Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
  • A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
Bel 2022-03-31 | 07:57
Hármas elfogás: 3 embercsempészt és több tucat illegális migránst fogtak el

Hármas elfogás: 3 embercsempészt és több tucat illegális migránst fogtak el

  • A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök az NNI munkatársainak jelzése alapján állították meg az embercsempészek által vezetett gépkocsikat.
Bel 2022-02-16 | 10:29
Házfalnak csapódott az illegális migránsokkal teli furgon

Házfalnak csapódott az illegális migránsokkal teli furgon

  • Baleset történt Forráskút belterületén.
  • Egy illegális migránsokat szállító furgon házfalnak csapódott.
Bel 2022-01-10 | 13:08
Visszarendelték Márki-Zay korábbi kampányfőnökét az USA-ból

Visszarendelték Márki-Zay korábbi kampányfőnökét az USA-ból

  • Gurzó Ákos volt az, aki 2021 májusa óta segítette Márki-Zay kampányát.
  • Az előválasztás után Gurzó adott pár interjút, csillogott a szakmai sikerekben, megfürösztötte magát az elért győzelemben.
  • Egyszer Márki-Zay is tett egy utalást arra, Gurzó túl nagy szerepet tulajdonít saját magának a sikeres előválasztási szereplésben.
  • Majd visszautazott az Egyesült Államokba, ahol rejtélyes marketingtanácsadóként él egy ideje.
  • Senki sem tudja, mit csinál pontosan, de ha helyzet van, mindig feltűnik Márki-Zay mellett.
  • Facebook-bejegyzése szerint vasárnap visszaérkezett Magyarországra, és a kiírás szerint újra csatlakozik Márki-Zay kampányához.
  • Nagy kérdés, hogyan fogadják a többiek, mert Zaránd Péter, a Momentum egykori kampányfőnöke, az ATV-től igazolt Simon András és a korábbi újságíró, Péterfi Judit is Márki-Zayt segíti azóta, hogy Gurzó elhagyta Márki-Zayt.
  • Egyelőre a sok kommunikációs guru hatása nem látszik a baloldali ellenzék kampányán, mert a jelölt hibát-hibára halmoz, és a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint lejtmenetben van a baloldal.
Bel 2021-07-05 | 12:39
Derűlátóak a magyarok a sorsukat illetően

Derűlátóak a magyarok a sorsukat illetően

  • Tízből három magyar abban bízik, személyes életében előbbre léphet a következő egy évben.
  • Ez az arány csaknem kétszerese azoknak, akik attól tartanak, lecsúsznak.
  • Az utóbi hetek gazdasági- és konjunktúra-indexei is azt igazolják, a magyarok bíznak abban, a koronavírus-járványt követően gyorsan helyrejönnek a dolgok.
Bel 2021-09-08 | 11:17
Óriási kudarc az előválasztás: csak 2,5 százalékos lett a részvétel

Óriási kudarc az előválasztás: csak 2,5 százalékos lett a részvétel

  • Besült a csodafegyver: még a saját választóit sem mozgatta meg az ellenzék.
  • Ez nem véletlen, hiszen a pártok lemutyizták, jó előre lezsírozták egymás között a körzeteket, így valódi versenyről nem lehet beszélni.
  • Korábban az ellenzéki szereplők azt remélték, 10 százalék lehet a részvétel, majd ezt csökkentették le 5 százalékra.
  • A bőven 5% alatti részvétel az előválasztás értelmét kezdi ki, hiszen ehhez az eredménytelenséghez képest nagyon sokba kerül.
  • Karácsony 2019-ben csak Budapesten 33 ezer aláírást szerzett, most pedig országosan 41 ezret, vagyis alig 8 ezerrel többet.
  • Ennek ellenére elköltenek a pártok az előválasztásra több, mint egymilliárd forintot.
  • Ám közben azt hazudják, "csak" 130 millióba kerül az egésznek a lebonyolítása.
  • Az érdektelenség azért is különös, mert az ellenzéket feltétlenül kiszolgáló propagandamédia folyamatosan napirenden tartja az előválasztást.
  • A kudarc személyesen Karácsony Gergelyé is, mert ő volt a leghangosabb híve az előválasztásnak.