Bedőlt cégek, felszámolások, végrehajtások, kényszertörlések és offshore-háló - ebbe nem volt nehéz belegabalyodnia a székesfehérvári DK-s jelöltnek

Bedőlt cégek, felszámolások, végrehajtások, kényszertörlések és offshore-háló - ebbe nem volt nehéz belegabalyodnia a székesfehérvári DK-s jelöltnek
 • Nem egy, hanem összesen három offshore céghez volt köze a székesfehérvári DK-s jelöltnek.

Mintegy tucatnyi – részben megszűnt – cégekből álló hálóról van szó, amely közül csak az egyik a Ráczné önéletrajzában munkahelyként feltüntetett, botrányt kirobbantó Minos King Global Business LLC.-vel összefüggő székesfehérvári vállalkozás, az Alba Autómosó Kft, írja a HVG.

Jól fut a cég: 2,5 milliárdos bevétele volt

A tavaly 2,5 milliárdos nettó árbevétel mellett 61,6 milliós adózott eredményt elérő cég a hírek szerint egy benzinkutat üzemeltet, és a vállalkozásban 2011 végi alapításától idén júniusig volt ügyvezető Ráczné.

Tőle Szideropulosz György vette át a pozíciót – neki a cégbíróságon bejegyzett címe ugyanaz a lakás, amely Ráczné nevénél is szerepel az iratokban. Bár most éppen nincs, működése alatt eddig összesen 21 adóhatósági és közjegyzői végrehajtás volt a cég ellen. A tulajdonos 2017-ig Abaváry Hrisztosz volt, aki jelenleg eltiltás hatálya alatt áll egy másik vállalkozása kényszertörlése miatt 2023 novemberig. Őt követte tulajdonosként egy szintén delaware-i offshore cég, a Szerresz LLC., majd idén februárban érkezett a botrányt kirobbantó Minos King Global, amelynek kézbesítési megbízottja az említett Szideropulosz volt.

Ráczné ügyvezetői pozícióból történt távozása után egy hónappal végül az ügyvezetés mellett Szideropulosz tulajdonos is lett. Az Alba Autómosónak egyébként a székesfehérvári Vörösmarty Cukrászdához és az Amigo Night Clubhoz is köze van - mindkettő telephelyként szerepel a cég irataiban. Szintén 2011 végén alapították az élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelemmel foglalkozó Olajkút Fehérvár Kft.-t, ebben jelenleg egyedüli tulajdonos Ráczné.

Kezdetben nem így volt, mivel ennek a vállalkozásnak is Abaváry Hrisztosz volt a tulajdonosa egészen 2019 júniusáig, amikor is a már említett Szerresz LLC. és ezzel párhuzamosan Ráczné szállt be tulajdonosként, de azóta a delaware-i offshore cég kiszállt.

A vállalkozás nettó árbevétele tavaly 119,6 millió forint volt, amiből szép profit jött ki, mivel adózott eredménye 61,6 millió forint lett.

Adóparadicsomok: Delaware és Nevis-sziget

Egy harmadik offshore vállalkozás pedig a Ráczné Földi Judithoz köthető, már megszűnt cégben is felbukkant – sőt, nem is egyben, hanem rögtön háromban. A DK-s politikus ugyanis három, Tókerék elnevezésű, a Székesfehérvárhoz közeli Pátkára bejegyzett kft.-ben is vállalt korábban ügyvezetői tisztséget: a Kék Tókerék Kft.-ben, a Piros Tókerék Kft.-ben és a Sárga Tókerék Kft.-ben. Mindhárom vállalkozás 2012-ben alakult, mindegyik villamosenergia-kereskedelemmel foglalkozott, és 2017-től mindegyiknek Ráczné volt az ügyvezetője.

Egészen 2019 augusztusáig, amikor az addigra évek óta 0 forint bevételt termelő vállalkozásokat adóhatósági végrehajtás után egyszerre, végelszámolással törölték. Mindegyiknek azonos volt a tulajdonosa is: a Greekhome Ltd. nevű, az adóparadicsomként ismert karibi szigetre, Nevis-be bejegyzett cég, melynek kézbesítési megbízottja a Ráczné más céges érdekeltségeiben is szerepet vállaló Szideropulosz György illetve annak testvére volt. Van azonban más ismerős név is: a három színes nevű Tókerék Kft.-n kívül másik hét, hasonló nevű Kft. is működött Pátkán.

Ezekben nem Ráczné volt az ügyvezető, hanem az Alba Autómosóból már ismert üzleti partnere, Abaváry Hrisztoszé. A "Barna", az "Ezüst", a "Fehér", a "Szürke", a "Zöld", a "Fekete", valamint a "Pepita" Tókerék Kft. is mind 2012-ben alakult, mindegyik villamosenergia-termeléssel foglalkozott és mind hasonló sorsra is jutott, mint a Ráczné által ügyvezetett három másik.

Tókerék: az évek óta bevételt nem termelő vállalkozásokat kényszertörölték

2018 végén, Abaváry Hrisztoszt pedig ezzel összefüggésben tiltották el a cégvezetéstől 5 évre. A Greekhome Ltd. Volt a tulajdonosa az utóbbi hét Tókerék Kft.-nek is. Ráczné Földi Judithoz más, már megszűnt cégek is köthetők. Ilyen az annak idején élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó Hegyi Zerge Kft., amelyben kezdettől, 2009-től együtt dolgozott Szideropulosz Györggyel, aki ügyvezető volt, Ráczné pedig tulajdonos 2009-2011 között.

A céget fizetésképtelensége miatt felszámolták és kényszertörölték 2016-ban. Megszűnt már a TIK Szfv Kft. Is, melyet 2011-ben alapítottak gépjárműüzemanyag-kiskereskedelem fő profillal. Ráczné Földi Judit ennek a vállalkozásnak 2013-2014-ben volt az ügyvezetője, a tulajdonosa pedig Abaváry Hrisztosz.

A cég ellen NAV-véghajtás indult még Ráczné ügyvezetése idején, 100 millió forintot meghaladó adótartozása miatt szintén az ő idejében szerepelt a vállalkozás a NAV feketelistán, aztán a cég ellen 2014-ben fizetésképtelenség miatt felszámolási eljárás indult.

Szintén fizetésképtelenség miatti felszámolással ért véget a Ráczné által ügyvezetett és tulajdonolt, édességgyártással foglalkozó Conditorei Invest Kft. működése is 2016-ban. A DK-s politikus 2013-tól egészen előválasztási jelöltté válásáig, idén júniusig ügyvezetője és tulajdonosa volt az iszkaszentgyörgyi illetőségű City Cake Network Kft.-nek is, amely jelenleg is létező, éttermi, mozgó vendéglátás profillal működő vállalkozás, amely az utóbbi években évi néhány tízmilliós forgalom mellett pár százezres adózott eredményt tudott felmutatni. Ebben a cégben idén júniustól Ráczné helyét – mind tulajdonosként, mind pedig ügyvezetőként – a szintén székesfehérvári Nedzelszkij Maxim vette át.

A cégbírósági iratok szerint egy egészen friss vállalkozás is felbukkan Ráczné céghálójában: az idén júliusban alakult, székesfehérvári bejegyzésű Földió Kft.-nek – melynek szintén a telephelyei közt tüntetik fel az említett cukrászdát és night clubot továbbá egy pátkai benzinkutat – Ráczné az ügyvezetője, valamint régi üzelttársa, Szideropulosz György a tulajdonosa.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-09-30 | 14:40
Jakab a borsodiaknak se kell

Jakab a borsodiaknak se kell

 • A Jobbik vezetője mindig is hátországaként hivatkozott Miskolcra és Borsod megyére.
 • Csakhogy olyan helyeken is tönkreverte Dobrev, ahol egyébként jobbikos egyéni jelölt nyert az előválasztáson.
 • Borsod 1-es körzetben Jakab 2018-ban egyéniben indult, a győztes a fideszes Csöbör Katalin lett.
 • Most Jakab egyéniben nem indult az előválasztáson, a szintén jobbikos Szilágyi Szabolcs nyert 4258 szavazattal.
 • Jakab Péter azonban csak párttársa szavazatainak nagyjából a felét, 2104 voksot kapott, míg Dobrev Klára 2866-ot. Jakabra ebben a körzetben 2018-ban egyébként több mint 20 ezren szavaztak.
 • Borsod 2-ben (Miskolc másik körzete) Jakab csak a harmadik lett: első Dobrev 2756, második Karácsony 1940 szavazattal. Jakab csak 1769 szavazatot szerzett itt.
 • Borsod 3-at Karácsony Gergely nyerte, Jakab csak a második lett, feleannyi szavazattal, mint Karácsony.
 • Borsod 4-es választókerületében (2018-ban ebben a körzetben magasan a Jobbik volt a legerősebb ellenzéki párt) a jobbikos Üveges Gábor nyert 2980 szavazattal. A miniszterelnök-jelölti versenyt itt is Dobrev Klára nyerte 1820 szavazattal, Jakab Péter csak 1203-at kapott.
 • Borsod 5-ös számú körzetében indult a jobbikos Erdei Sándor Zsolt és simán, közel 70 százalékos eredménnyel, 2094 szavazattal nyert is.
 • Jakab Péter ehhez képest 943 szavazatot szerzett ebből a körzetből (tehát a jobbikos egyéni jelöltre leadott szavazatok felére sem volt jó), míg Dobrev Klára itt is nyerni tudott a miniszterelnök-jelölti versenyben, igaz szorosan, 1062 szavazattal.
 • Borsod 6-ban az MSZP-s Jézsó Gábor nyert, 3052-en szavazattal. A miniszterelnök-jelöltek közül Dobrev Klára pedig itt is győzött.
 • Borsod 7-ben nem volt a Jobbik által támogatott jelölt, Dobrev Klára itt is utcahosszal nyert Jakab Péter előtt. 
Bel 2021-10-08 | 10:36
Oszlopnak csapódott a migránsokat csempésző MigránsTaxi

Oszlopnak csapódott a migránsokat csempésző MigránsTaxi

 • A szerb sofőr megcsúszott gépkocsijával, majd egy oszlopnak hajtott.
 • A járműben szállított migránsok közül a balesetben hárman megsérültek.
Bel 2021-05-28 | 06:14
Schiffer: 2003-tól kezdve az MSZP–SZDSZ-kormányok nyíltan politikai célokra használták fel a rendőrséget a különböző tüntetéseknél

Schiffer: 2003-tól kezdve az MSZP–SZDSZ-kormányok nyíltan politikai célokra használták fel a rendőrséget a különböző tüntetéseknél

 • "Ez egész egyszerűen a politikai gátlástalanság iskolapéldája" – jelentette ki Schiffer András, az LMP egykori frakcióvezetője annak kapcsán, hogy Dobrev Klára egy internetes műsorban azt állította: a 2006 őszi tüntetések során több rendőr sérült meg súlyosan, mint tüntető.
 • Emlékeztetett: csak a szemkilövéseknek tucatnyi áldozata volt, s ennél még sokkal többen voltak, akiket például fogdákban vagy a Magyar Rádió udvarán vetettek alá megalázó bánásmódnak.
Bel 2021-08-24 | 13:57
Karácsony teljes lúzertempóban: megválasztott Főpolgármesterként elemzőkkel vitatkozik a Facebookon

Karácsony teljes lúzertempóban: megválasztott Főpolgármesterként elemzőkkel vitatkozik a Facebookon

 • Biztosan nagy a stressz, és kevés a citromfű tea.
 • Karácsony Deák Dániel politikai elemzővel keveredett vitába a Facebookon.
 • A Deáknak címzett válaszvideójában sem sikerült azonban igazat mondania.
 • Azt állította, ő naponta 8 órát Budapestért dolgozik az előválasztás közben is - mintha ez egy 8 órás meló lenne egyébként.
 • Karácsony tegnap az egész napját kampányolással töltötte különböző budapesti helyszíneken.
 • Kérdés, hogy Karácsony kiveszi-e szabadságnak ezeket a napokat, ahogyan az emberek szokták, vagy csak szimplán ellógja?
Bel 2021-10-08 | 09:18
Tovább alkudoznak: 10 helyett csak 11-kor lép a sajtó elé Karácsony és Márki-Zay

Tovább alkudoznak: 10 helyett csak 11-kor lép a sajtó elé Karácsony és Márki-Zay

 • A hvg.hu szerint itt jelenti be visszalépést Karácsony Gergely, a bukott ember.
Bel 2021-05-25 | 11:00

Minden nap Karácsony a Telexen! Karácsony ma azt hazudta az ellenzéki propagandaoldalnak, hogy a kormány legfelsőbb köreiből üzengetnek neki, mondja meg, mit kér azért, hogy ne induljon

 • Van középfokú nyelvvizsgája, nincs középfokúja, tud angolul, mégse tud angolul - az elmúlt hetek hazugságspirálja röviden.
 • A nyelvtudása "hiperpasszív", mondta az ATV-ben, majd azt találta ki, gyerekkorában diszlexiája volt, de már kinőtte.
 • A Főpolgármester rendszeresen az apró hazugságok eszközéhez nyúl, ha egy számára kényelmetlen helyzetből akar kimenekülni.
 • Ez a módszer ismerős lehet annak, akinek vannak emlékei a 2010 előtti baloldali politikáról.
 • Akkor Gyurcsányék akartak minden egyes napot megúszni valahogy, legtöbbször hazugságokkal.
 • Gyurcsánynak is Gál J. Zoltán segített ebben, ahogyan most Karácsonynak is.
Bel 2021-08-05 | 11:31
Az építőanyag-forgalmazók kétharmadánál talált jogsértést a fogyasztóvédelem

Az építőanyag-forgalmazók kétharmadánál talált jogsértést a fogyasztóvédelem

 • Kormányzati szándék fellépni az építőanyag-árak drágítása ellen, hogy a támogatások az érintettekhez jussanak el, ne nyeljék el a hasznot a kereskedők.