Bedőlt cégek, felszámolások, végrehajtások, kényszertörlések és offshore-háló - ebbe nem volt nehéz belegabalyodnia a székesfehérvári DK-s jelöltnek

Bedőlt cégek, felszámolások, végrehajtások, kényszertörlések és offshore-háló - ebbe nem volt nehéz belegabalyodnia a székesfehérvári DK-s jelöltnek
  • Nem egy, hanem összesen három offshore céghez volt köze a székesfehérvári DK-s jelöltnek.

Mintegy tucatnyi – részben megszűnt – cégekből álló hálóról van szó, amely közül csak az egyik a Ráczné önéletrajzában munkahelyként feltüntetett, botrányt kirobbantó Minos King Global Business LLC.-vel összefüggő székesfehérvári vállalkozás, az Alba Autómosó Kft, írja a HVG.

Jól fut a cég: 2,5 milliárdos bevétele volt

A tavaly 2,5 milliárdos nettó árbevétel mellett 61,6 milliós adózott eredményt elérő cég a hírek szerint egy benzinkutat üzemeltet, és a vállalkozásban 2011 végi alapításától idén júniusig volt ügyvezető Ráczné.

Tőle Szideropulosz György vette át a pozíciót – neki a cégbíróságon bejegyzett címe ugyanaz a lakás, amely Ráczné nevénél is szerepel az iratokban. Bár most éppen nincs, működése alatt eddig összesen 21 adóhatósági és közjegyzői végrehajtás volt a cég ellen. A tulajdonos 2017-ig Abaváry Hrisztosz volt, aki jelenleg eltiltás hatálya alatt áll egy másik vállalkozása kényszertörlése miatt 2023 novemberig. Őt követte tulajdonosként egy szintén delaware-i offshore cég, a Szerresz LLC., majd idén februárban érkezett a botrányt kirobbantó Minos King Global, amelynek kézbesítési megbízottja az említett Szideropulosz volt.

Ráczné ügyvezetői pozícióból történt távozása után egy hónappal végül az ügyvezetés mellett Szideropulosz tulajdonos is lett. Az Alba Autómosónak egyébként a székesfehérvári Vörösmarty Cukrászdához és az Amigo Night Clubhoz is köze van - mindkettő telephelyként szerepel a cég irataiban. Szintén 2011 végén alapították az élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelemmel foglalkozó Olajkút Fehérvár Kft.-t, ebben jelenleg egyedüli tulajdonos Ráczné.

Kezdetben nem így volt, mivel ennek a vállalkozásnak is Abaváry Hrisztosz volt a tulajdonosa egészen 2019 júniusáig, amikor is a már említett Szerresz LLC. és ezzel párhuzamosan Ráczné szállt be tulajdonosként, de azóta a delaware-i offshore cég kiszállt.

A vállalkozás nettó árbevétele tavaly 119,6 millió forint volt, amiből szép profit jött ki, mivel adózott eredménye 61,6 millió forint lett.

Adóparadicsomok: Delaware és Nevis-sziget

Egy harmadik offshore vállalkozás pedig a Ráczné Földi Judithoz köthető, már megszűnt cégben is felbukkant – sőt, nem is egyben, hanem rögtön háromban. A DK-s politikus ugyanis három, Tókerék elnevezésű, a Székesfehérvárhoz közeli Pátkára bejegyzett kft.-ben is vállalt korábban ügyvezetői tisztséget: a Kék Tókerék Kft.-ben, a Piros Tókerék Kft.-ben és a Sárga Tókerék Kft.-ben. Mindhárom vállalkozás 2012-ben alakult, mindegyik villamosenergia-kereskedelemmel foglalkozott, és 2017-től mindegyiknek Ráczné volt az ügyvezetője.

Egészen 2019 augusztusáig, amikor az addigra évek óta 0 forint bevételt termelő vállalkozásokat adóhatósági végrehajtás után egyszerre, végelszámolással törölték. Mindegyiknek azonos volt a tulajdonosa is: a Greekhome Ltd. nevű, az adóparadicsomként ismert karibi szigetre, Nevis-be bejegyzett cég, melynek kézbesítési megbízottja a Ráczné más céges érdekeltségeiben is szerepet vállaló Szideropulosz György illetve annak testvére volt. Van azonban más ismerős név is: a három színes nevű Tókerék Kft.-n kívül másik hét, hasonló nevű Kft. is működött Pátkán.

Ezekben nem Ráczné volt az ügyvezető, hanem az Alba Autómosóból már ismert üzleti partnere, Abaváry Hrisztoszé. A "Barna", az "Ezüst", a "Fehér", a "Szürke", a "Zöld", a "Fekete", valamint a "Pepita" Tókerék Kft. is mind 2012-ben alakult, mindegyik villamosenergia-termeléssel foglalkozott és mind hasonló sorsra is jutott, mint a Ráczné által ügyvezetett három másik.

Tókerék: az évek óta bevételt nem termelő vállalkozásokat kényszertörölték

2018 végén, Abaváry Hrisztoszt pedig ezzel összefüggésben tiltották el a cégvezetéstől 5 évre. A Greekhome Ltd. Volt a tulajdonosa az utóbbi hét Tókerék Kft.-nek is. Ráczné Földi Judithoz más, már megszűnt cégek is köthetők. Ilyen az annak idején élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó Hegyi Zerge Kft., amelyben kezdettől, 2009-től együtt dolgozott Szideropulosz Györggyel, aki ügyvezető volt, Ráczné pedig tulajdonos 2009-2011 között.

A céget fizetésképtelensége miatt felszámolták és kényszertörölték 2016-ban. Megszűnt már a TIK Szfv Kft. Is, melyet 2011-ben alapítottak gépjárműüzemanyag-kiskereskedelem fő profillal. Ráczné Földi Judit ennek a vállalkozásnak 2013-2014-ben volt az ügyvezetője, a tulajdonosa pedig Abaváry Hrisztosz.

A cég ellen NAV-véghajtás indult még Ráczné ügyvezetése idején, 100 millió forintot meghaladó adótartozása miatt szintén az ő idejében szerepelt a vállalkozás a NAV feketelistán, aztán a cég ellen 2014-ben fizetésképtelenség miatt felszámolási eljárás indult.

Szintén fizetésképtelenség miatti felszámolással ért véget a Ráczné által ügyvezetett és tulajdonolt, édességgyártással foglalkozó Conditorei Invest Kft. működése is 2016-ban. A DK-s politikus 2013-tól egészen előválasztási jelöltté válásáig, idén júniusig ügyvezetője és tulajdonosa volt az iszkaszentgyörgyi illetőségű City Cake Network Kft.-nek is, amely jelenleg is létező, éttermi, mozgó vendéglátás profillal működő vállalkozás, amely az utóbbi években évi néhány tízmilliós forgalom mellett pár százezres adózott eredményt tudott felmutatni. Ebben a cégben idén júniustól Ráczné helyét – mind tulajdonosként, mind pedig ügyvezetőként – a szintén székesfehérvári Nedzelszkij Maxim vette át.

A cégbírósági iratok szerint egy egészen friss vállalkozás is felbukkan Ráczné céghálójában: az idén júliusban alakult, székesfehérvári bejegyzésű Földió Kft.-nek – melynek szintén a telephelyei közt tüntetik fel az említett cukrászdát és night clubot továbbá egy pátkai benzinkutat – Ráczné az ügyvezetője, valamint régi üzelttársa, Szideropulosz György a tulajdonosa.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-05-19 | 20:00

Gyurcsányék jobbikos jelöltet támogatnak Dunaújvárosban

  • A választók helyett újabb választókerületben döntöttek a pártok vezetői az indulóról.
  • Az előválasztás így már csak a nevében választás, gyakorlati tétje egyre kevesebb lesz.
Bel 2022-01-20 | 12:04
14 illegális migránst csempészett a szerb sofőr

14 illegális migránst csempészett a szerb sofőr

  • A Pest megyei rendőrök 2022. január 20-án 8 óra 33 perckor az M5 autópálya 35-es kilométerszelvényében igazoltattak egy személygépkocsit, amelyet egy szerb férfi vezetett, a jármű rakterében 14 külföldi tartózkodott.
  • Magukat afgán állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a Pest megyei rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.
  • Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
  • A szerb férfi ellen embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.
Bel 2022-02-18 | 16:09
Legfontosabb problémáink végre megoldódnak: LMBTQ-felelőse is van már Márki-Zaynak

Legfontosabb problémáink végre megoldódnak: LMBTQ-felelőse is van már Márki-Zaynak

  • Baloldali források szerint Buzinkay György lett LMBTQ jogokért felelős "tisztviselő" Márki-Zay csapatában, amire egyfajta árnyékkormányként próbálnak tekinteni.
Bel 2021-07-21 | 13:01
Alapjogokért Központ: gyermekvédelem igen, genderideológia nem!

Alapjogokért Központ: gyermekvédelem igen, genderideológia nem!

  •  Az Alapjogokért Központ támogatja a gyermekvédelmi népszavazást.
Bel 2021-09-07 | 19:49
Zuhanórepülés: Karácsony számai úgy esnek, mintha csak szabadesésben lenne a Főpolgármester

Zuhanórepülés: Karácsony számai úgy esnek, mintha csak szabadesésben lenne a Főpolgármester

  • A hiperpasszív munkatempó megtette a hatását.
  • Karácsony pár hónap alatt azok között is rengeteget veszített, akik nem szeretik Orbán Viktort, és kifejezetten kormányellenesek.
  • Lehet, hogy korábban kellene ébrednie a Főpolgármesternek. Vagy többet dolgoznia a budapestiekért. De egyik szcenárióban sem érdemes bízni.
  • Ez már a sokadik közvélemény-kutatás, amely azt mutatja, hogy Karácsony lejtmenetben van.
  • A Pulzus, a Publicus, a Medián, a Nézőpont, a Századvég, a Závecz, az IDEA is azt mérte mostanában, hogy Karácsony folyamatosan veszít.
  • Vagyis jobbról és balról is ugyanezt a vesszőfutást mérik hónapok óta, és mind a HVG-nek, mind a BENNFENTES-nek ugyanezek az értesülései.
  • Karácsonynak nagyon gyengék a városvezetői képességei, és ma már ezt a választópolgárok is így látják.
  • A napokban egy baloldali hetilapnak Márki-Zay azt nyilatkozta, Karácsony "lusta és elkényelmesedett".
Bel 2021-07-01 | 19:05
Lekurvázta a pártból kilépőket az MSZP elnöke

Lekurvázta a pártból kilépőket az MSZP elnöke

  • "Örömlányos mentalitás" – ezzel reagált az MSZP társelnöke a kilépésekre az előválasztás előtt.
Bel 2021-11-01 | 10:15
Márki-Zay megzakkant - szerinte Orbán Viktor Gyurcsány Ferenc embere

Márki-Zay megzakkant - szerinte Orbán Viktor Gyurcsány Ferenc embere

  • A Kárpátok Cicerója újabb élő videóval örvendeztette meg a nagyérdeműt vasárnap este.
  • Szerint a "szegény, sötétségben tartott emberek" azok, akik elhiszik, hogy a Fidesz bevándorlás-ellenes.
  • "Ha van még olyan ostoba ember, aki elhiszi, hogy a Fidesz bevándorlás-ellenes, akkor azokat tessék felvilágosítani!" - mondta az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.
  • Majd kijelentette, kampányolni fog azért, hogy az eemberek ne szavazzanak a Kétfarkú Kutyapártra.
Bel 2021-08-05 | 16:10
Óriásplakát-kampányt is indított Karácsony

Óriásplakát-kampányt is indított Karácsony

  • A BENNFENTES két napja írta meg, hogy Google Display-hirdetések árasztották el a magyar webet, ezeken Karácsony népszavazási üzenetei láthatók.
  • A kampány annyira intenzív, hogy vannak felületek és weboldalak, ahol csak Karácsony jön szembe.
  • A hang.hu szerint Karácsonyék most óriás- és citylight kampányba is belekezdtek.
  • Ennek finanszírozója a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület, és állításuk szerint 25 millió forintba kerül a plakátkampány.
  • A BENNFENTES tegnap írta meg: a Karácsonyék által indított, intenzív Google Display-hirdetések is 20-25 millió forintba kerülhetnek egy hónapban.
  • Különös, hogy egy június legvégén, frissen bejegyzett egyesületben másfél hónap után 50 millió forintnyi pénz áll rendelkezésre csak hirdetésekre.
  • Ha Karácsony megrogyott népszerűségi mutatóit nézzük, szüksége lehet egy kis kampányolásra - tettekről vagy sikerekről a Főpolgármester ugyanis nem tud beszámolni az embereknek.