Bedőlt cégek, felszámolások, végrehajtások, kényszertörlések és offshore-háló - ebbe nem volt nehéz belegabalyodnia a székesfehérvári DK-s jelöltnek

Bedőlt cégek, felszámolások, végrehajtások, kényszertörlések és offshore-háló - ebbe nem volt nehéz belegabalyodnia a székesfehérvári DK-s jelöltnek
 • Nem egy, hanem összesen három offshore céghez volt köze a székesfehérvári DK-s jelöltnek.

Mintegy tucatnyi – részben megszűnt – cégekből álló hálóról van szó, amely közül csak az egyik a Ráczné önéletrajzában munkahelyként feltüntetett, botrányt kirobbantó Minos King Global Business LLC.-vel összefüggő székesfehérvári vállalkozás, az Alba Autómosó Kft, írja a HVG.

Jól fut a cég: 2,5 milliárdos bevétele volt

A tavaly 2,5 milliárdos nettó árbevétel mellett 61,6 milliós adózott eredményt elérő cég a hírek szerint egy benzinkutat üzemeltet, és a vállalkozásban 2011 végi alapításától idén júniusig volt ügyvezető Ráczné.

Tőle Szideropulosz György vette át a pozíciót – neki a cégbíróságon bejegyzett címe ugyanaz a lakás, amely Ráczné nevénél is szerepel az iratokban. Bár most éppen nincs, működése alatt eddig összesen 21 adóhatósági és közjegyzői végrehajtás volt a cég ellen. A tulajdonos 2017-ig Abaváry Hrisztosz volt, aki jelenleg eltiltás hatálya alatt áll egy másik vállalkozása kényszertörlése miatt 2023 novemberig. Őt követte tulajdonosként egy szintén delaware-i offshore cég, a Szerresz LLC., majd idén februárban érkezett a botrányt kirobbantó Minos King Global, amelynek kézbesítési megbízottja az említett Szideropulosz volt.

Ráczné ügyvezetői pozícióból történt távozása után egy hónappal végül az ügyvezetés mellett Szideropulosz tulajdonos is lett. Az Alba Autómosónak egyébként a székesfehérvári Vörösmarty Cukrászdához és az Amigo Night Clubhoz is köze van - mindkettő telephelyként szerepel a cég irataiban. Szintén 2011 végén alapították az élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelemmel foglalkozó Olajkút Fehérvár Kft.-t, ebben jelenleg egyedüli tulajdonos Ráczné.

Kezdetben nem így volt, mivel ennek a vállalkozásnak is Abaváry Hrisztosz volt a tulajdonosa egészen 2019 júniusáig, amikor is a már említett Szerresz LLC. és ezzel párhuzamosan Ráczné szállt be tulajdonosként, de azóta a delaware-i offshore cég kiszállt.

A vállalkozás nettó árbevétele tavaly 119,6 millió forint volt, amiből szép profit jött ki, mivel adózott eredménye 61,6 millió forint lett.

Adóparadicsomok: Delaware és Nevis-sziget

Egy harmadik offshore vállalkozás pedig a Ráczné Földi Judithoz köthető, már megszűnt cégben is felbukkant – sőt, nem is egyben, hanem rögtön háromban. A DK-s politikus ugyanis három, Tókerék elnevezésű, a Székesfehérvárhoz közeli Pátkára bejegyzett kft.-ben is vállalt korábban ügyvezetői tisztséget: a Kék Tókerék Kft.-ben, a Piros Tókerék Kft.-ben és a Sárga Tókerék Kft.-ben. Mindhárom vállalkozás 2012-ben alakult, mindegyik villamosenergia-kereskedelemmel foglalkozott, és 2017-től mindegyiknek Ráczné volt az ügyvezetője.

Egészen 2019 augusztusáig, amikor az addigra évek óta 0 forint bevételt termelő vállalkozásokat adóhatósági végrehajtás után egyszerre, végelszámolással törölték. Mindegyiknek azonos volt a tulajdonosa is: a Greekhome Ltd. nevű, az adóparadicsomként ismert karibi szigetre, Nevis-be bejegyzett cég, melynek kézbesítési megbízottja a Ráczné más céges érdekeltségeiben is szerepet vállaló Szideropulosz György illetve annak testvére volt. Van azonban más ismerős név is: a három színes nevű Tókerék Kft.-n kívül másik hét, hasonló nevű Kft. is működött Pátkán.

Ezekben nem Ráczné volt az ügyvezető, hanem az Alba Autómosóból már ismert üzleti partnere, Abaváry Hrisztoszé. A "Barna", az "Ezüst", a "Fehér", a "Szürke", a "Zöld", a "Fekete", valamint a "Pepita" Tókerék Kft. is mind 2012-ben alakult, mindegyik villamosenergia-termeléssel foglalkozott és mind hasonló sorsra is jutott, mint a Ráczné által ügyvezetett három másik.

Tókerék: az évek óta bevételt nem termelő vállalkozásokat kényszertörölték

2018 végén, Abaváry Hrisztoszt pedig ezzel összefüggésben tiltották el a cégvezetéstől 5 évre. A Greekhome Ltd. Volt a tulajdonosa az utóbbi hét Tókerék Kft.-nek is. Ráczné Földi Judithoz más, már megszűnt cégek is köthetők. Ilyen az annak idején élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó Hegyi Zerge Kft., amelyben kezdettől, 2009-től együtt dolgozott Szideropulosz Györggyel, aki ügyvezető volt, Ráczné pedig tulajdonos 2009-2011 között.

A céget fizetésképtelensége miatt felszámolták és kényszertörölték 2016-ban. Megszűnt már a TIK Szfv Kft. Is, melyet 2011-ben alapítottak gépjárműüzemanyag-kiskereskedelem fő profillal. Ráczné Földi Judit ennek a vállalkozásnak 2013-2014-ben volt az ügyvezetője, a tulajdonosa pedig Abaváry Hrisztosz.

A cég ellen NAV-véghajtás indult még Ráczné ügyvezetése idején, 100 millió forintot meghaladó adótartozása miatt szintén az ő idejében szerepelt a vállalkozás a NAV feketelistán, aztán a cég ellen 2014-ben fizetésképtelenség miatt felszámolási eljárás indult.

Szintén fizetésképtelenség miatti felszámolással ért véget a Ráczné által ügyvezetett és tulajdonolt, édességgyártással foglalkozó Conditorei Invest Kft. működése is 2016-ban. A DK-s politikus 2013-tól egészen előválasztási jelöltté válásáig, idén júniusig ügyvezetője és tulajdonosa volt az iszkaszentgyörgyi illetőségű City Cake Network Kft.-nek is, amely jelenleg is létező, éttermi, mozgó vendéglátás profillal működő vállalkozás, amely az utóbbi években évi néhány tízmilliós forgalom mellett pár százezres adózott eredményt tudott felmutatni. Ebben a cégben idén júniustól Ráczné helyét – mind tulajdonosként, mind pedig ügyvezetőként – a szintén székesfehérvári Nedzelszkij Maxim vette át.

A cégbírósági iratok szerint egy egészen friss vállalkozás is felbukkan Ráczné céghálójában: az idén júliusban alakult, székesfehérvári bejegyzésű Földió Kft.-nek – melynek szintén a telephelyei közt tüntetik fel az említett cukrászdát és night clubot továbbá egy pátkai benzinkutat – Ráczné az ügyvezetője, valamint régi üzelttársa, Szideropulosz György a tulajdonosa.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-11-11 | 11:32
Nincs még egy heteró idehaza, aki olyan mély vonzalmat érezne a homoerotikus kalandok iránt, mint Márki-Zay

Nincs még egy heteró idehaza, aki olyan mély vonzalmat érezne a homoerotikus kalandok iránt, mint Márki-Zay

 • Mint egy, a szexualitásával éppen ismerkedő zavart kamasz, olyan élvezettel fantáziál az állítólagosan heteró Márki-Zay a homoszexualitásról és az elképzelt homoerotikus élményekről.
 • Brüsszeli hűségturnéján ellátogatott arra a helyre is, ahol Szájer József korábban egy férfipartin lebukott.
 • A hódmezővásárhelyi polgármester a tőle már megszokott inszájderkedéssel, hangjában érdeklődő kíváncsisággal ecsetelte a parti részleteit.
 • A BENNFENTES nem először fog gyanút azon a kéjes izgágaságon, ahogy Márki-Zay teljes figyelemmel a homoszexualitás felé fordul és az elképzelt homoerotikus kalandokról fantáziál.
Bel 2021-12-15 | 09:07
Ma országszerte megkezdődött az 5-11 éves gyermekek oltása

Ma országszerte megkezdődött az 5-11 éves gyermekek oltása

 • A beoltottak száma 6 194 221 fő, közülük 5 906 701 fő már a második oltását is megkapta, 3 028 149 pedig már a harmadik oltást is felvették.
 • 5506 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 208 020 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 153 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 005 586 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 165 202 főre csökkent.
 • 6337 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 540-en vannak lélegeztetőgépen. 
Bel 2021-05-16 | 14:30
A vasárnap érkezett 1,2 millió kínai vakcina jelentőset dobott az elérhető oltóanyag mennyiségén

A vasárnap érkezett 1,2 millió kínai vakcina jelentőset dobott az elérhető oltóanyag mennyiségén

 • Szijjártó Péter vasárnap jelentette be, hogy újabb adag kínai oltóanyag érkezett Magyarországra, összesen 1,2 millió dózis.
 • Ezzel már 4,5 millió adagot leszállítottak a kínaiak a megrendelt 5 millióból.
 • Összesen eddig 7,3 millió oltást adtak be Magyarországon, 4,6 millió első köröst, 2,7 millióan pedig már a másodikat is megkapták.
 • A járványadatok azt mutatják, az Európa-bajnok magyar oltási program letörte a járványt.
 • Müller Cecília pénteken az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, "most már egyértelműen túl vagyunk a koronavírus-járvány harmadik hullámán".
 • Sehol Európában nincs az mint Magyarországon, hogy annyira szabad a vakcinaválasztás, mintha csak a plázába mennénk vásárolgatni.
 • Gyakorlatilag bármely vakcina elérhető napokon belül.
Bel 2022-01-14 | 09:21
Orbán Viktor: Minden csütörtökön, pénteken és szombaton lesz oltási akciónap

Orbán Viktor: Minden csütörtökön, pénteken és szombaton lesz oltási akciónap

 • A beoltottak száma 6 304 323 fő, közülük 6 050 416 fő már a második, 3 321 659 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.
 • 8921 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 327 014 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 73 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 158 509 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 128 268 főre emelkedett.
 • 2611 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 243-an vannak lélegeztetőgépen. 
Bel 2021-11-15 | 13:54
Újabb embercsempész rendőrkézen

Újabb embercsempész rendőrkézen

 • Az M8-as autópálya Fejér megyei szakaszán igazoltatott sofőr, négy illegális migránst szállított járművében.
Bel 2021-06-24 | 11:58

5 millió 445 ezer a beoltott, 69 az új fertőzött, elhunyt 1 beteg

 • A beoltottak száma 5 445 544 fő, közülük 4 657 776 fő már a második oltását is megkapta.
 • Összesen 69 új fertőzöttet igazoltak.
 • 215 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 30-an vannak lélegeztetőgépen.
Bel 2021-06-22 | 17:23
A 9 évre elítélt győri pedofil hatvanezret fizetett volna a tízéves fiúért három óránként

A 9 évre elítélt győri pedofil hatvanezret fizetett volna a tízéves fiúért három óránként

 • Kilenc év börtönre ítélte a Győri Járásbíróság gyermekprostitúció kihasználásának bűntette és gyermekpornográfia miatt a 42 éves gyömörei férfit.
 • Snapchaten keresztül akart egy tízéves kisfiút bérelni magának, hogy fajtalankodhasson vele.
 • A férfit végleg eltiltották minden olyan foglalkozástól és tevékenységtől, amely során 18 év alatti gyerek felügyeletével, illetve gondozásával foglalkozhatna.
Bel 2021-08-11 | 20:54
Megtalálták a kertet, ahol a gyulai pedofil jobbikos inzultálta a gyerekeket

Megtalálták a kertet, ahol a gyulai pedofil jobbikos inzultálta a gyerekeket

 • Gyulán úgy tartják, a Jobbik azért szavazta meg a pedofiltörvényt, mert tudták, hogy bármikor kitörhet a gyulai jobbikos pedofilbotrány, és az rájuk fog égni.