Nyugati kényelem: bemutatta a MÁV az új IC-kocsikat

Nyugati kényelem: bemutatta a MÁV az új IC-kocsikat
  • 1. osztályú és a prémium (1+) osztályú, bisztrószakasszal, csendes és prémium fülkékkel is berendezett IC+ kocsit mutatott be a MÁV.
  • Október 11-től több vonalon is forgalomba áll egy-egy új IC+ kocsi.

Csütörtökön először lehetett megtekinteni az 1. és a prémium (1+) osztályú, bisztrószakasszal, csendes és prémium fülkékkel is berendezett IC+ kocsit, amely sok tekintetben új szolgáltatási szintet képvisel a MÁV-Start kínálatában, és új korszakot jelent a magyar vasúti közlekedés színvonalában. A vasúttársaság a következő három szombaton, Szolnokon, Debrecenben, Nyíregyházán és Miskolcon roadshow keretében mutatja be az utazóközönségnek a teljes IC+ családot. Október 11-én a Dália és Vércse kör-IC járatokon áll forgalomba egy új 1. és prémium osztályú IC+ kocsi.

A MÁV-Start kéthetes bemutató időszakot szervezett, aki október 11-25. között ezekre a járatokra vált másod- vagy első osztályú jegyet, külön felár nélkül próbálhatja ki az új 1. és prémium osztályú IC+ kocsi szolgáltatásait, akár a bőr ülésekkel berendezett prémium fülkét is. Október 25-től már négy ilyen kocsi közlekedik menetrendszerűen a kör-IC, valamint a Záhony – Nyíregyháza – Budapest és a Sátoraljaújhely – Miskolc – Budapest IC járatokon.

A KÖR-IC-BEN OKTÓBERBEN FORGALOMBA ÁLLÓ, ÚJ 1. ÉS PRÉMIUM OSZTÁLYÚ KOCSINAK KÖSZÖNHETŐEN TÖBB MEGYESZÉKHELY ÉS NAGYVÁROS ELÉRHETŐVÉ VÁLIK A PRÉMIUM FÜLKÉKKEL IS RENDELKEZŐ KOCSIKKAL.



Emellett az Utasellátó vendéglátás is visszatér a Budapest Keleti – Miskolc – Nyíregyháza – Debrecen – Szolnok – Budapest Nyugati vonalakon.

Október 11. és 24. között egy IC+ kocsi áll forgalomba a Budapest-Keleti és Budapest-Nyugati között közlekedő kör-IC járatban, a 7:30-kor Keleti pályaudvarról induló Dália IC-ben és a Nyugati pályaudvarról 14:18-kor visszainduló Vércse IC-ben. Erre a két IC-re jegyet váltó utasok szabadon kipróbálhatják az új IC+ kocsit, beleértve az 1+ osztályú prémium fülkét és az Utasellátó szolgáltatást a bisztrószakaszban.

Október 25-től már négy új IC+ 1. és prémium osztályú kocsi közlekedik, amelyre már kötelező lesz a jegyváltás. A kocsi 1. osztályú termes helyeire és a csendes fülkébe a "normál" 1. osztályú menet- és helyjegyet kell megváltani.

A prémium fülke az 1. osztályú menetjegy és az esetlegesen szükséges IC pótjegy mellett 1000 forintos helyjegyváltással vehető majd igénybe. A prémium szakasz utasainak ajándék kávéval vagy teával kedveskedik az Utasellátó a bisztrószakaszban. A kör-IC mellett a 100-as (Záhony – Nyíregyháza – Budapest,) és a 80-as vonali (Sátoraljaújhely – Miskolc – Budapest) IC járatokon, naponta 6-7 vonaton találkozhatnak az utasok az új IC+ 1. és prémium osztályú kocsikkal.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára kiemelte: a közlekedési infrastruktúra színvonala meghatározó tényezője a fenntartható növekedésnek.

"A kormány a következő egy-másfél évtizedben a környezetkímélő és energiahatékony vasutat állítja a közlekedésfejlesztés középpontjába. A vasút versenyképességének megerősítése érdekében a járművek minőségi cseréjére kétezer milliárd forintot szánunk 2030-ig. Az utasok színvonalas kiszolgálása érdekében az igényeikhez illeszkedő, hatékonyan üzemeltethető, korszerű járműállomány kialakítására törekszünk, amelynek átlagéletkorát 25 év alá tervezzük csökkenteni. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium megközelítése szerint a gazdaság jövője magyar, high-tech és zöld, a MÁV IC+ családja pedig maradéktalanul megfelel e szándékoknak" - mondta az államtitkár.

IC+ 1. és prémium osztályú kocsi Az 1. osztályú kocsi termes utasterében 15 ülőhely található, ezen ülésekhez nagyméretű, munkához is kiválóan használható asztal, olvasólámpa, valamint az elektromos eszközök töltésére ülőhelyenként egy 230 V-os konnektor és USB töltő is tartozik.

A teljes utastér szőnyegborítású, továbbá a termes szakaszban és a folyosón rejtett LED hangulatvilágítás ad fényt.

Az ablakokra a sorozat többi járművénél megszokott módon sötétítő rolókat szereltek fel.

ÚJDONSÁGOT JELENT MAJD AZ ÚGYNEVEZETT CSENDES FÜLKE, AMELYBŐL KETTŐ TALÁLHATÓ A KOCSIBAN.

Az ide jegyet váltó utasok csendben, nyugalomban tölthetik el az utazásukat, hiszen ezekben a hatszemélyes 1. osztályú fülkékben a telefonálás vagy egyéb zavaró tevékenység nem megengedett.

A csendes fülkék mellett két emelt komfortfokozatú, minden eddiginél magasabb színvonalú prémium osztályú fülkét is kialakítottak, ahol fülkénként csak négy ülés található. Ezek bőrborításúak, széles tartományban elektromosan állíthatók és biztosítják utasainknak a személyre szabott komfortot. A fülkében utazók a világítást és a hőmérsékletet a kocsi többi részétől függetlenül saját maguknak szabályozhatják, ezt az asztalba integrált érintőképernyők segítségével lehet megtenni. A fülkék formavilága a kocsi többi részétől és a többi kocsiétól merőben eltérő, elegáns kialakítású, ívelt, diszkrét formákkal és mintázott üvegfelületekkel, tükrökkel. 

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-07-15 | 10:25
49 új fertőzöttet igazoltak, nincs újabb elhunyt

49 új fertőzöttet igazoltak, nincs újabb elhunyt

  • A beoltottak száma 5 552 859 fő, közülük 5 250 459 fő már a második oltását is megkapta.
  • A járvány kezdete óta összesen 808 661 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 742 270 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 36 378 főre csökkent.
  • 83 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.
Bel 2021-09-16 | 13:18
Fürjes Balázs három javaslatot tett Karácsonynak a dugók megszüntetéséért

Fürjes Balázs három javaslatot tett Karácsonynak a dugók megszüntetéséért

  • Az egyik a biciklisávok eltörlése, de ebből aligha lesz valami.
Bel 2021-05-28 | 09:00

Orbán Őszödről: először is biztonságos helyre zártam a serdülő fiamat, aki már indult volna a barátaival

  • A Kossuth rádiónak nyilatkozott a miniszterelnök. Szerinte a nyájimmunitás senkit nem véd, a vírus itt marad közöttünk, és az oltatlanok előbb vagy utóbb, de megfertőződnek.
  • "Most úgy tűnik leszorítottuk a földre a vírust. Így most jött el az idő, hogy újraindítsuk a gazdaságot" - mondta.
  • Hozzátette, mindenkit megviselt a járvány, sokan otthon maradtak, megváltozott a munkavégzésük, elvesztették az állásukat. "A vállalkozóknak is vissza kell nyerniük a vállalkozó kedvüket".
  • "Az a gondolat, hogy a klímaváltozás árát az emberekkel fizettessük meg, az Nyugaton természetes, de Magyarországon évekig küzdöttünk azért, hogy a rezsit leszorítsuk" – fejtette ki.
  • "A klímavédelem szétterítése nem fogadható el" – tette hozzá Orbán Viktor. "Mi azt valljuk, hogy fizessenek a klímarombolók, a nagy cégek."
  • Az őszödi beszédről úgy nyilatkozott a miniszterelnök, hogy mellbevágó élmény, hogy aki a beszédet elmondta, még mindig a közélet része.
  • Azt is megjegyezte, fiát inkább biztonságos helyre zárta, mert az meg akart indulni a barátaival, amikor meghallották a beszédet.
Bel 2021-08-02 | 10:01
A kiskorú gyermeket nevelők nehezebben dőlnek be az LMBTQ lobbinak

A kiskorú gyermeket nevelők nehezebben dőlnek be az LMBTQ lobbinak

  • Mint korábban a BENNFENTES is beszámolt róla, az LMBTQ+ lobby Nyugaton már intézményesült formában van jelen az óvodákban és az iskolákban.
  • A magyar kormány által meghozott gyermekvédelmi törvény kapcsán készült az alábbi felmérés.
  • Ez ismételten megerősíti, a magyarok maguk szeretnék felvilágosítani a saját gyerekeiket.
Bel 2022-02-07 | 11:21
Fáradhatatlan: Hiába járt le az egész éjszakás műszakjuk, így is lecsaptak az embercsempészre

Fáradhatatlan: Hiába járt le az egész éjszakás műszakjuk, így is lecsaptak az embercsempészre

  • A rendőrök az éjszakás szolgálatuk után, elfogtak egy macedón embercsempészt, aki 16 határsértőnek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.
  • A Csongrád-Csanád Távfelügyeleti Irányító Központ munkatársai 2022. február 7-én, valamivel nyolc óra elött figyeltek fel Mórahalom külterületén az 55-ös számú főúton egy gyanús szerb honosságú Volkswagen Transporter típusú mikrobuszra.
  • A rendőrök szolgálatba helyezték magukat, majd ellenőrizték a kérdéses autót.
  • Megérzésük helytállónak bizonyult, mivel a gépkocsi rakterében 16, magát afgán és török állampolgárnak valló határsértőt találtak.
  • Sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
Bel 2021-05-28 | 16:40
Karácsony másfél éves mérlege Budapesten: a többség szerint rossz irányba mennek a dolgok

Karácsony másfél éves mérlege Budapesten: a többség szerint rossz irányba mennek a dolgok

  • 53% szerint rossz, 37% szerint jó irányba mennek a dolgok Budapesten, áll a Századvég 1000 fős, reprezentatív budapesti felmérése.
  • Karácsony személye már nem ennyire megosztó a városban: 47% kedvező, 48% kedvezőtlen véleménnyel van a Főpolgármesterről.
  • Az ellenzékre 49%, a Fideszre 41% voksolna most vasárnap a válaszadók közül.
  • 50% új embert szeretne a Főváros élén látni, és 38% szerint Karácsonynak kellene a Főpolgármesternek maradnia.
  • A budapestiek háromnegyede szerint azonban Karácsonynak nem kellene indulnia a minsizterelnök-jelöltségért.
  • Másfél évvel megválasztása után Tarlós Istvánról a budapestiek 50%-a azt gondolja, vezetése alatt jobban mentek a város dolgai.
  • Karácsonyról csak a válaszadók 37%-a gondolja ezt.
Bel 2021-12-22 | 20:32
A rezsicsökkentés mellett a 13. havi nyugdíjat is veszélyesnek tartja Márki-Zay

A rezsicsökkentés mellett a 13. havi nyugdíjat is veszélyesnek tartja Márki-Zay

  • Márki-Zay mindennel szemben áll, ami a magyaroknak jó és hasznos.