Nyugati kényelem: bemutatta a MÁV az új IC-kocsikat

Nyugati kényelem: bemutatta a MÁV az új IC-kocsikat
  • 1. osztályú és a prémium (1+) osztályú, bisztrószakasszal, csendes és prémium fülkékkel is berendezett IC+ kocsit mutatott be a MÁV.
  • Október 11-től több vonalon is forgalomba áll egy-egy új IC+ kocsi.

Csütörtökön először lehetett megtekinteni az 1. és a prémium (1+) osztályú, bisztrószakasszal, csendes és prémium fülkékkel is berendezett IC+ kocsit, amely sok tekintetben új szolgáltatási szintet képvisel a MÁV-Start kínálatában, és új korszakot jelent a magyar vasúti közlekedés színvonalában. A vasúttársaság a következő három szombaton, Szolnokon, Debrecenben, Nyíregyházán és Miskolcon roadshow keretében mutatja be az utazóközönségnek a teljes IC+ családot. Október 11-én a Dália és Vércse kör-IC járatokon áll forgalomba egy új 1. és prémium osztályú IC+ kocsi.

A MÁV-Start kéthetes bemutató időszakot szervezett, aki október 11-25. között ezekre a járatokra vált másod- vagy első osztályú jegyet, külön felár nélkül próbálhatja ki az új 1. és prémium osztályú IC+ kocsi szolgáltatásait, akár a bőr ülésekkel berendezett prémium fülkét is. Október 25-től már négy ilyen kocsi közlekedik menetrendszerűen a kör-IC, valamint a Záhony – Nyíregyháza – Budapest és a Sátoraljaújhely – Miskolc – Budapest IC járatokon.

A KÖR-IC-BEN OKTÓBERBEN FORGALOMBA ÁLLÓ, ÚJ 1. ÉS PRÉMIUM OSZTÁLYÚ KOCSINAK KÖSZÖNHETŐEN TÖBB MEGYESZÉKHELY ÉS NAGYVÁROS ELÉRHETŐVÉ VÁLIK A PRÉMIUM FÜLKÉKKEL IS RENDELKEZŐ KOCSIKKAL.



Emellett az Utasellátó vendéglátás is visszatér a Budapest Keleti – Miskolc – Nyíregyháza – Debrecen – Szolnok – Budapest Nyugati vonalakon.

Október 11. és 24. között egy IC+ kocsi áll forgalomba a Budapest-Keleti és Budapest-Nyugati között közlekedő kör-IC járatban, a 7:30-kor Keleti pályaudvarról induló Dália IC-ben és a Nyugati pályaudvarról 14:18-kor visszainduló Vércse IC-ben. Erre a két IC-re jegyet váltó utasok szabadon kipróbálhatják az új IC+ kocsit, beleértve az 1+ osztályú prémium fülkét és az Utasellátó szolgáltatást a bisztrószakaszban.

Október 25-től már négy új IC+ 1. és prémium osztályú kocsi közlekedik, amelyre már kötelező lesz a jegyváltás. A kocsi 1. osztályú termes helyeire és a csendes fülkébe a "normál" 1. osztályú menet- és helyjegyet kell megváltani.

A prémium fülke az 1. osztályú menetjegy és az esetlegesen szükséges IC pótjegy mellett 1000 forintos helyjegyváltással vehető majd igénybe. A prémium szakasz utasainak ajándék kávéval vagy teával kedveskedik az Utasellátó a bisztrószakaszban. A kör-IC mellett a 100-as (Záhony – Nyíregyháza – Budapest,) és a 80-as vonali (Sátoraljaújhely – Miskolc – Budapest) IC járatokon, naponta 6-7 vonaton találkozhatnak az utasok az új IC+ 1. és prémium osztályú kocsikkal.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára kiemelte: a közlekedési infrastruktúra színvonala meghatározó tényezője a fenntartható növekedésnek.

"A kormány a következő egy-másfél évtizedben a környezetkímélő és energiahatékony vasutat állítja a közlekedésfejlesztés középpontjába. A vasút versenyképességének megerősítése érdekében a járművek minőségi cseréjére kétezer milliárd forintot szánunk 2030-ig. Az utasok színvonalas kiszolgálása érdekében az igényeikhez illeszkedő, hatékonyan üzemeltethető, korszerű járműállomány kialakítására törekszünk, amelynek átlagéletkorát 25 év alá tervezzük csökkenteni. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium megközelítése szerint a gazdaság jövője magyar, high-tech és zöld, a MÁV IC+ családja pedig maradéktalanul megfelel e szándékoknak" - mondta az államtitkár.

IC+ 1. és prémium osztályú kocsi Az 1. osztályú kocsi termes utasterében 15 ülőhely található, ezen ülésekhez nagyméretű, munkához is kiválóan használható asztal, olvasólámpa, valamint az elektromos eszközök töltésére ülőhelyenként egy 230 V-os konnektor és USB töltő is tartozik.

A teljes utastér szőnyegborítású, továbbá a termes szakaszban és a folyosón rejtett LED hangulatvilágítás ad fényt.

Az ablakokra a sorozat többi járművénél megszokott módon sötétítő rolókat szereltek fel.

ÚJDONSÁGOT JELENT MAJD AZ ÚGYNEVEZETT CSENDES FÜLKE, AMELYBŐL KETTŐ TALÁLHATÓ A KOCSIBAN.

Az ide jegyet váltó utasok csendben, nyugalomban tölthetik el az utazásukat, hiszen ezekben a hatszemélyes 1. osztályú fülkékben a telefonálás vagy egyéb zavaró tevékenység nem megengedett.

A csendes fülkék mellett két emelt komfortfokozatú, minden eddiginél magasabb színvonalú prémium osztályú fülkét is kialakítottak, ahol fülkénként csak négy ülés található. Ezek bőrborításúak, széles tartományban elektromosan állíthatók és biztosítják utasainknak a személyre szabott komfortot. A fülkében utazók a világítást és a hőmérsékletet a kocsi többi részétől függetlenül saját maguknak szabályozhatják, ezt az asztalba integrált érintőképernyők segítségével lehet megtenni. A fülkék formavilága a kocsi többi részétől és a többi kocsiétól merőben eltérő, elegáns kialakítású, ívelt, diszkrét formákkal és mintázott üvegfelületekkel, tükrökkel. 

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-10-26 | 11:10
Hiába próbált erdőbe elmenekülni az embercsempész

Hiába próbált erdőbe elmenekülni az embercsempész

  • Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves román sofőr ellen, aki 9 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.
Bel 2022-02-15 | 12:21
Újabb szerb MigránsTaxit kapcsoltak le

Újabb szerb MigránsTaxit kapcsoltak le

  • Az egyenruhások 2022. február 15-én, a reggeli órákban, a 87-es számú főút 33-as kilométerszelvényében állítottak meg egy szerb forgalmi rendszámú gépkocsit, amelyet egy szerb állampolgárságú férfi vezetett.
  • Gépkocsiban a sofőrön kívül kilenc, magát szír, török, afgán és indiai állampolgárnak mondó személy utazott.
  • A rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
  • Kőszeg térségében egy szerb forgalmi rendszámú autót vontak intézkedés alá munkatársaink, amelyet egy szerb férfi vezetett.
  • A sofőrt a rendőrök embercsempészés gyanúja miatt előállították.
  • A szerb állampolgárságú sofőrökkel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.
Bel 2022-04-29 | 09:09
1384 az új fertőzött, elhunyt 12 beteg

1384 az új fertőzött, elhunyt 12 beteg

  • A beoltottak száma 6 406 501 fő, közülük 6 192 643 fő a második, 3 863 124 fő a harmadik, 287 080 fő már a negyedik oltását is felvette.
  • 1384 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 901 017 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 12 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 804 295 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 50 521 főre csökkent.
  • 1427 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 41-en vannak lélegeztetőgépen. 
Bel 2022-07-05 | 08:06
Újabb román embercsempész vitte az afgán migránsokat

Újabb román embercsempész vitte az afgán migránsokat

  • Márialiget külterületén ellenőriztek a rendőrök 2022. július 5-én 1 óra 40 perckor egy magyar honosságú gépjárművet, amelyet egy 27 éves román férfi vezetett.
  • Az egyenruhások a kistehergépkocsi rakterében 13 – magukat afgán állampolgárnak valló – külföldit találtak, akik személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
  • A sofőrt elfogták és a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.
Bel 2021-12-10 | 07:29
Csütörtökön 254 határsértőt tartóztattak fel és 83 főt megakadályoztak az illegális belépésben

Csütörtökön 254 határsértőt tartóztattak fel és 83 főt megakadályoztak az illegális belépésben

  • Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 45 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Tompa, Dávod, Rém, Gara, Kiskunfélegyháza, Homorúd, Katymár és Mohács-Sárhát közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 21 esetben összesen 138 határsértőt tartóztattak fel Öttömös, Röszke Ásotthalom, Kiszombor, Szatymaz, Mórahalom, Ruzsa, Kübekháza és Szeged  közigazgatási területén.
  • Fejér megyében 1 esetben 12 határsértőt tartóztattak fel Bodajk külterületén.
  • Győr-Moson-Sopron megyében 1 esetben 1 határsértőt tartóztattak fel Lébény belterületén.
  • Pest megyében 2 esetben 20 határsértőt tartóztattak fel Inárcs külterületén.
  • Vas megyében 4 esetben 38 határsértőt tartóztattak fel Szombathely, Ólmod, Körmend és Horvátzsidány közigazgatási területén.
  • Az elmúlt 24 órában 7 esetben embercsempészés, 1 esetbegn pedig közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.
Bel 2021-05-29 | 20:48

Szabad ország, szabad magyarok: Németországban, Franciaországban, Luxemburgban, Olaszországban és Görögországban továbbra is éjszakai kijárási tilalom van érvényben

  • Míg Magyarországon az átoltottság magas szintje miatt már eltörölték, addig több más országban továbbra is érvényben van az éjszakai kijárási tilalom.
Bel 2022-02-10 | 22:16
Dobrev felszólította az embereket, hogy változtassák meg az életüket

Dobrev felszólította az embereket, hogy változtassák meg az életüket

  • A Szemlőhegy luxusvillájának lakója, Apró Antal unokája, a havonta milliókat kereső Dobrev Klára megüzente az embereknek, hogy változzanak meg.
  • "A hétköznapi emberektől azt kérjük, hogy változtassák meg az egész eddigi életüket! Nemcsak azt, hogy hogyan fűtenek, hogyan közlekednek, hanem azt is, hogy hova mennek nyaralni, hogyan öltözködnek, mit vesznek a gyerekeiknek karácsonyra."
  • Ismét bebizonyosodott a szavaiból, hogy nem az embereket akarják szolgálni, hanem át akarnak nevelni bennünket.