Lánczi Tamás: a 18 alattiak nemváltoztató műtéte bűn

Lánczi Tamás: a 18 alattiak nemváltoztató műtéte bűn

Hangot adunk a tehetségnek címmel mutatja be tehetséggondozó programjait és közösségi életét, valamint rendez közéleti beszélgetéseket és könnyűzenei koncerteket a Mathias Corvinus Collegium (MCC) augusztus 5. és 7. között Esztergomban.

Erősen nyitott a rendezvény: az LMBTQ-mozgalom által életre hívott kérdések kerültek terítékre. Az MCC Feszt tegnapi első, hivatalos megnyitó előtti vitája a gender és a gyermekvédelem kérdését feszegette, méghozzá Lánczi Tamás és Dobos Tamás, a Háttér Társaság szóvivőjének közreműködésével.

A beszélgetés moderátora Heltai Péter, az MCC stratégiai kommunikációs vezetője volt, aki vendégeitől első körben azt kérdezte: egyetértenek-e azzal, hogy az anya nő, az apa férfi? Dobos Tamás szerint az üzenet pusztán politikai kampányfogás. "Szándékos összemosás történik, új ellenségképet talált a kormány az LMBTQ-ban" – jelentette ki, és hozzátette, a téma elővétele "csak elterelés a válságkezelésről, célja, hogy tematizálják a közbeszédet".

Lánczi Tamás más véleményen volt: "Jó harminc éve lobbiszervezetek törekednek a fennálló törvények megváltoztatására. A kihívás Nyugatról érkezik, és már két-három éve fel kellett volna lépni ellene" – mondta a politológus, hozzátéve: nem a kormány, hanem a lobbiszervezetek törekvései miatt kerültek ezek a kérdések terítékre.

S hogy létezik-e LMBTQ-lobbi?

Dobos Tamás egyszerűen elintézte a kérdést: "Léteznek bejegyzett civil szervezetek, amelyek bizonyos jogokat szeretnének elérni, ezeket lobbinak is nevezhetjük, de összeesküvések nincsenek" – fogalmazott. Lánczi Tamás azzal reagált, hogy ezeknek a szervezeteknek vannak hatalmi törekvéseik. "A nyugati világban sok esetben a heteroszexuális többségnek kell hátrálnia, például a közösségi oldalon homofóbnak nevezett véleményeket, sőt akár egy közszereplő nyilvános megjelenését is törlik" – közölte a konzervatív gondolkodó, jelezve: "Nyugaton jelenleg szabadságjogokat semmibe vevő véleménydiktatúra tombol, miközben Afrikában vagy az arab világban nem vesz részt a lobbi a homoszexuális jogok érvényesítésében, pedig ott indokolt lenne."

"A homoszexuális jogi közvetítéseket ugyanis a transznacionális cégek végzik, amelyek az arab világban valahogy nem hirdetik a szivárványt" – tette hozzá a politológus. Ezután a gyermekvédelem került terítékre.

Dobos Tamás visszalépésnek nevezte "az örökbefogadás korlátozását".

"Ma Magyarországon nem szakértők, hanem Novák Katalin dönti el személyesen, ki fogadhat örökbe és ki nem" – vélekedett a szóvivő. A vitán szóba került a gyermekvédelmi törvény is, amelynek értelmezésén össze is különbözött egymással a két fél. Dobos Tamás szerint "jogkorlátozó, a homoszexuális tartalmak teljes cenzúrázását előíró intézkedésről" beszélünk, míg Lánczi Tamás jelezte, a törvény a szülők kizárólagos jogát írja elő gyermeke nevelésében.

"A felnőttek szexuális praktikájába nem kell a gyerekeket beavatnunk, pláne nem óvodásokat vagy kisiskolásokat" – közölte a politológus, aki arra is rámutatott: valójában nem felvilágosítás, hanem indoktrinálás folyik.

Az utolsó kérdés a tizennyolc éven aluliak nemátalakító kezeléseire vonatkozott. Lánczi Tamás ezt kifejezetten bűnnek tartja, Dobos Tamás szerint viszont "összemosás zajlik a hormonkezelésekkel".

"A kérdés az, hogy egy ember eldöntheti-e, hogy melyik nemben érzi komfortosabban magát, és ezt a jog is biztosítja-e, erre 2020 májusáig volt lehetőség" – hangoztatta a szóvivő, majd azt állította: "a tizennyolc év alattiak esetében a visszafordítható hormonterápiákat alkalmazzák, nem a visszafordíthatatlan műtéteket", de az LMBTQ-védő aktivista ebben sem látott semmi problémát.

Lánczi Tamás ehhez csak annyit fűzött hozzá: azért baj a visszafordíthatatlanság, mert sokan meggondolják magukat, de nem tudják megváltoztatni korábbi hibás döntésüket.

"Emiatt hatalmas az öngyilkosságok aránya a transzneműek körében" – tette hozzá.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-06-23 | 10:01

Több mint ötvenezer 12–15 éves gyermeket regisztráltak a szülei koronavírus elleni vakcinázásra

  • A 12–15 éves korosztályban 51 ezren regisztráltak, és 28 százalékuk már felvette az oltást.
  • A 16–17 éves korosztályban 93 ezren regisztráltak, és 79 százalékuk kapta meg a vakcinát.
  • Míg a 18–19 éves korosztályban 121 ezren regisztráltak, és 89 százalékuk már felvette az oltást.
Bel 2021-09-20 | 15:57
Budapesti önkormányzati főtanácsadó: nulla százalék esélyt adok arra, hogy Kínából vagy a Karmelitából avatkoztak volna be

Budapesti önkormányzati főtanácsadó: nulla százalék esélyt adok arra, hogy Kínából vagy a Karmelitából avatkoztak volna be

  • Az IDEA Intézet vezetője, budapesti önkormányzati főtanácsadó, Böcskei Balázs mondta ezt.
Bel 2021-08-10 | 12:56
Csak tegnap 171 illegális migráns akart áttörni a határon

Csak tegnap 171 illegális migráns akart áttörni a határon

  • A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. augusztus 9-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 171 határsértőt tartóztattak fel.
Bel 2021-11-17 | 16:41
Márki-Zay a minimálbért sem tartja fontosnak

Márki-Zay a minimálbért sem tartja fontosnak

  • A rezsicsökkentést ostobaságnak tartja és eltörölné, de a benzin árának rögzítése sincsen ínyére.
  • Korábban azt is elmondta, a minimálbért sem tartja fontosnak.
  • Úgy tűnik, Márki-Zay szemben áll mindennel, ami a magyaroknak jó és hasznos.
Bel 2022-01-21 | 09:33
A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani

A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani

  • A beoltottak száma 6 329 185 fő, közülük 6 073 498 fő már a második, 3 457 497 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.
  • 15 957 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 401 457 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 65 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 193 210 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 167 425 főre emelkedett.
  • 2674 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 201-en vannak lélegeztetőgépen.