Lánczi Tamás: a 18 alattiak nemváltoztató műtéte bűn

Lánczi Tamás: a 18 alattiak nemváltoztató műtéte bűn

Hangot adunk a tehetségnek címmel mutatja be tehetséggondozó programjait és közösségi életét, valamint rendez közéleti beszélgetéseket és könnyűzenei koncerteket a Mathias Corvinus Collegium (MCC) augusztus 5. és 7. között Esztergomban.

Erősen nyitott a rendezvény: az LMBTQ-mozgalom által életre hívott kérdések kerültek terítékre. Az MCC Feszt tegnapi első, hivatalos megnyitó előtti vitája a gender és a gyermekvédelem kérdését feszegette, méghozzá Lánczi Tamás és Dobos Tamás, a Háttér Társaság szóvivőjének közreműködésével.

A beszélgetés moderátora Heltai Péter, az MCC stratégiai kommunikációs vezetője volt, aki vendégeitől első körben azt kérdezte: egyetértenek-e azzal, hogy az anya nő, az apa férfi? Dobos Tamás szerint az üzenet pusztán politikai kampányfogás. "Szándékos összemosás történik, új ellenségképet talált a kormány az LMBTQ-ban" – jelentette ki, és hozzátette, a téma elővétele "csak elterelés a válságkezelésről, célja, hogy tematizálják a közbeszédet".

Lánczi Tamás más véleményen volt: "Jó harminc éve lobbiszervezetek törekednek a fennálló törvények megváltoztatására. A kihívás Nyugatról érkezik, és már két-három éve fel kellett volna lépni ellene" – mondta a politológus, hozzátéve: nem a kormány, hanem a lobbiszervezetek törekvései miatt kerültek ezek a kérdések terítékre.

S hogy létezik-e LMBTQ-lobbi?

Dobos Tamás egyszerűen elintézte a kérdést: "Léteznek bejegyzett civil szervezetek, amelyek bizonyos jogokat szeretnének elérni, ezeket lobbinak is nevezhetjük, de összeesküvések nincsenek" – fogalmazott. Lánczi Tamás azzal reagált, hogy ezeknek a szervezeteknek vannak hatalmi törekvéseik. "A nyugati világban sok esetben a heteroszexuális többségnek kell hátrálnia, például a közösségi oldalon homofóbnak nevezett véleményeket, sőt akár egy közszereplő nyilvános megjelenését is törlik" – közölte a konzervatív gondolkodó, jelezve: "Nyugaton jelenleg szabadságjogokat semmibe vevő véleménydiktatúra tombol, miközben Afrikában vagy az arab világban nem vesz részt a lobbi a homoszexuális jogok érvényesítésében, pedig ott indokolt lenne."

"A homoszexuális jogi közvetítéseket ugyanis a transznacionális cégek végzik, amelyek az arab világban valahogy nem hirdetik a szivárványt" – tette hozzá a politológus. Ezután a gyermekvédelem került terítékre.

Dobos Tamás visszalépésnek nevezte "az örökbefogadás korlátozását".

"Ma Magyarországon nem szakértők, hanem Novák Katalin dönti el személyesen, ki fogadhat örökbe és ki nem" – vélekedett a szóvivő. A vitán szóba került a gyermekvédelmi törvény is, amelynek értelmezésén össze is különbözött egymással a két fél. Dobos Tamás szerint "jogkorlátozó, a homoszexuális tartalmak teljes cenzúrázását előíró intézkedésről" beszélünk, míg Lánczi Tamás jelezte, a törvény a szülők kizárólagos jogát írja elő gyermeke nevelésében.

"A felnőttek szexuális praktikájába nem kell a gyerekeket beavatnunk, pláne nem óvodásokat vagy kisiskolásokat" – közölte a politológus, aki arra is rámutatott: valójában nem felvilágosítás, hanem indoktrinálás folyik.

Az utolsó kérdés a tizennyolc éven aluliak nemátalakító kezeléseire vonatkozott. Lánczi Tamás ezt kifejezetten bűnnek tartja, Dobos Tamás szerint viszont "összemosás zajlik a hormonkezelésekkel".

"A kérdés az, hogy egy ember eldöntheti-e, hogy melyik nemben érzi komfortosabban magát, és ezt a jog is biztosítja-e, erre 2020 májusáig volt lehetőség" – hangoztatta a szóvivő, majd azt állította: "a tizennyolc év alattiak esetében a visszafordítható hormonterápiákat alkalmazzák, nem a visszafordíthatatlan műtéteket", de az LMBTQ-védő aktivista ebben sem látott semmi problémát.

Lánczi Tamás ehhez csak annyit fűzött hozzá: azért baj a visszafordíthatatlanság, mert sokan meggondolják magukat, de nem tudják megváltoztatni korábbi hibás döntésüket.

"Emiatt hatalmas az öngyilkosságok aránya a transzneműek körében" – tette hozzá.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-09-08 | 14:07
Karácsony ma is eljátszotta a korai ébredőt, hogy megmutassa, hatalmas munkával, sajtószemlével kezdte a napot

Karácsony ma is eljátszotta a korai ébredőt, hogy megmutassa, hatalmas munkával, sajtószemlével kezdte a napot

 • Ma már gyakorlatilag bemondásra megy, hogy kik a Pegazus-botrány, a lehallgatási ügy feltételezett áldozatai.
 • A Telex írta meg reggel, hogy az ezalenyeg.hu propagandaoldal tulajdonosát is lehallgatták - állítólag.
 • Bizonyítékokat ismételten nem mutattak be.
 • Páva Zoltán, a portál kiadója a Telex érdeklődésére nem árulta el, honnan van egy portálnak 70 millió forintja Facebook-hirdetésekre.
 • Karácsony reggeli videójában, ahol megint hozta az álmosarcú Főpolgármester karakterét, azt mondta, "A kormány hiába mutatja erősnek magát, egyre biztosabb, hogy rettegnek".
 • Ezt azután mondta, hogy a múlt héten visszakozott az Atlétikai VB vétójától.
 • A nap többi részét a Facebookja szerint ismételten nem a munkahelyén, Budapesten tölti, ahonnét a fizetését is kapja, hanem Orosházán kampányol saját maga mellett.
Bel 2022-01-11 | 09:19
Közelítünk a 3,3 millió beadott harmadik oltáshoz

Közelítünk a 3,3 millió beadott harmadik oltáshoz

 • A beoltottak száma 6 294 707 fő, közülük 6 033 675 fő már a második, 3 292 175 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.
 • 3382 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 300 994 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 69 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 147 818 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 113 160 főre emelkedett.
 • 2932 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 274-en vannak lélegeztetőgépen. 
Bel 2021-12-20 | 08:58
A megerősítő oltás ismét 80-90%-ra emeli a védettséget

A megerősítő oltás ismét 80-90%-ra emeli a védettséget

 • A beoltottak száma 6 226 399 fő, közülük 5 937 305 fő már a második oltását is megkapta, 3 104 194 pedig már a harmadik oltást is felvették.
 • Az elmúlt három napban összesen 10 105 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 228 400 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
 • Elhunyt 366 többségében idős, krónikus beteg, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 048 633 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 141 871 főre csökkent.
 • 5537 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 503-an vannak lélegeztetőgépen. 
Bel 2022-03-25 | 12:45
Orbán: Nem engedjük, hogy Magyarországot belesodorják a háborúba

Orbán: Nem engedjük, hogy Magyarországot belesodorják a háborúba

 • Ezért nem küldünk katonákat és nem küldünk fegyvereket Ukrajnába - közölte Orbán Viktor a Facebook-oldalán.
 • Ezt Zelenszkij elnökkel is megértettem. Nekünk Magyarország az első! - nyomatékosította a kormányfő.
Bel 2021-09-28 | 15:25
Jakabnak megreccsent az elméje: a papírmaséjáról állítja, hogy az már szavazott

Jakabnak megreccsent az elméje: a papírmaséjáról állítja, hogy az már szavazott

 • A Facebookon azzal buzdít részvételre a nép egyszerű kisnyilasa, hogy a papírmaséja már szavazott az előválasztáson.
Bel 2021-12-20 | 15:36
Az Index megszerezte az eltitkolt kutatást, amiről szemrebbenés nélkül hazudott az ellenzék

Az Index megszerezte az eltitkolt kutatást, amiről szemrebbenés nélkül hazudott az ellenzék

 • Múlt héten szerdán a 444 ismertette az ellenzék első, saját kutatását, amely drámai számokat tartalmazott az ellenzékre nézve.
 • Kunhalmi Ágnes azt mondta a kutatásról, nem lett volna szabad nyilvánosságra hozni, igaz, ő nem is látta.
 • Márki-Zay pedig úgy nyilatkozott, ezt kutatásnak se lehet nevezni, és csak nyers adatokat tartalmaz.
 • Vita volt arról is, a kutatásnak van-e ismert a módszertana, és a kutatást sem vette senki a nevére.
 • Minden ellenzéki szereplő hazudott, mert a pártvezetők ismerték ezt a kutatást, és a módszertan is benne van a 69 oldalas dokumentumban.
 • Ahogyan arról is hazudtak, hogy a kutatásnak ne lenne gazdája, mert van.
 • Az Iránytű Intézet volt az adatfelvevő (Jobbik-háttérintézmény), és az adatokból a 21 Kutatócsoport (Momentum-háttérintézmény) készítette az elemzést.