Lánczi Tamás: a 18 alattiak nemváltoztató műtéte bűn

Lánczi Tamás: a 18 alattiak nemváltoztató műtéte bűn

Hangot adunk a tehetségnek címmel mutatja be tehetséggondozó programjait és közösségi életét, valamint rendez közéleti beszélgetéseket és könnyűzenei koncerteket a Mathias Corvinus Collegium (MCC) augusztus 5. és 7. között Esztergomban.

Erősen nyitott a rendezvény: az LMBTQ-mozgalom által életre hívott kérdések kerültek terítékre. Az MCC Feszt tegnapi első, hivatalos megnyitó előtti vitája a gender és a gyermekvédelem kérdését feszegette, méghozzá Lánczi Tamás és Dobos Tamás, a Háttér Társaság szóvivőjének közreműködésével.

A beszélgetés moderátora Heltai Péter, az MCC stratégiai kommunikációs vezetője volt, aki vendégeitől első körben azt kérdezte: egyetértenek-e azzal, hogy az anya nő, az apa férfi? Dobos Tamás szerint az üzenet pusztán politikai kampányfogás. "Szándékos összemosás történik, új ellenségképet talált a kormány az LMBTQ-ban" – jelentette ki, és hozzátette, a téma elővétele "csak elterelés a válságkezelésről, célja, hogy tematizálják a közbeszédet".

Lánczi Tamás más véleményen volt: "Jó harminc éve lobbiszervezetek törekednek a fennálló törvények megváltoztatására. A kihívás Nyugatról érkezik, és már két-három éve fel kellett volna lépni ellene" – mondta a politológus, hozzátéve: nem a kormány, hanem a lobbiszervezetek törekvései miatt kerültek ezek a kérdések terítékre.

S hogy létezik-e LMBTQ-lobbi?

Dobos Tamás egyszerűen elintézte a kérdést: "Léteznek bejegyzett civil szervezetek, amelyek bizonyos jogokat szeretnének elérni, ezeket lobbinak is nevezhetjük, de összeesküvések nincsenek" – fogalmazott. Lánczi Tamás azzal reagált, hogy ezeknek a szervezeteknek vannak hatalmi törekvéseik. "A nyugati világban sok esetben a heteroszexuális többségnek kell hátrálnia, például a közösségi oldalon homofóbnak nevezett véleményeket, sőt akár egy közszereplő nyilvános megjelenését is törlik" – közölte a konzervatív gondolkodó, jelezve: "Nyugaton jelenleg szabadságjogokat semmibe vevő véleménydiktatúra tombol, miközben Afrikában vagy az arab világban nem vesz részt a lobbi a homoszexuális jogok érvényesítésében, pedig ott indokolt lenne."

"A homoszexuális jogi közvetítéseket ugyanis a transznacionális cégek végzik, amelyek az arab világban valahogy nem hirdetik a szivárványt" – tette hozzá a politológus. Ezután a gyermekvédelem került terítékre.

Dobos Tamás visszalépésnek nevezte "az örökbefogadás korlátozását".

"Ma Magyarországon nem szakértők, hanem Novák Katalin dönti el személyesen, ki fogadhat örökbe és ki nem" – vélekedett a szóvivő. A vitán szóba került a gyermekvédelmi törvény is, amelynek értelmezésén össze is különbözött egymással a két fél. Dobos Tamás szerint "jogkorlátozó, a homoszexuális tartalmak teljes cenzúrázását előíró intézkedésről" beszélünk, míg Lánczi Tamás jelezte, a törvény a szülők kizárólagos jogát írja elő gyermeke nevelésében.

"A felnőttek szexuális praktikájába nem kell a gyerekeket beavatnunk, pláne nem óvodásokat vagy kisiskolásokat" – közölte a politológus, aki arra is rámutatott: valójában nem felvilágosítás, hanem indoktrinálás folyik.

Az utolsó kérdés a tizennyolc éven aluliak nemátalakító kezeléseire vonatkozott. Lánczi Tamás ezt kifejezetten bűnnek tartja, Dobos Tamás szerint viszont "összemosás zajlik a hormonkezelésekkel".

"A kérdés az, hogy egy ember eldöntheti-e, hogy melyik nemben érzi komfortosabban magát, és ezt a jog is biztosítja-e, erre 2020 májusáig volt lehetőség" – hangoztatta a szóvivő, majd azt állította: "a tizennyolc év alattiak esetében a visszafordítható hormonterápiákat alkalmazzák, nem a visszafordíthatatlan műtéteket", de az LMBTQ-védő aktivista ebben sem látott semmi problémát.

Lánczi Tamás ehhez csak annyit fűzött hozzá: azért baj a visszafordíthatatlanság, mert sokan meggondolják magukat, de nem tudják megváltoztatni korábbi hibás döntésüket.

"Emiatt hatalmas az öngyilkosságok aránya a transzneműek körében" – tette hozzá.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-06-17 | 13:35
Igaz lehetett a pletyka: Karácsonyék azért csináltak ekkora dugókat, hogy dugódíjat vezessenek be

Igaz lehetett a pletyka: Karácsonyék azért csináltak ekkora dugókat, hogy dugódíjat vezessenek be

 • A Levegő Munkacsoport most petíciót indított a budapesti útdíj bevezetéséért.
 • Korábban arról pletykáltak Budapesten, Karácsonyék szándékosan csináltak ekkora dugókat, hogy bevezethessék a dugódíjat.
 • Most egy civil szervezet petícióval segíti Karácsonyék törekvéseit: a Levegő Munkacsoport budapesti útdíjat akar, amit a rászorulók között osztana szét.
Bel 2021-06-14 | 16:53
Trükköznek: a Jobbik megszavazza, a DK, Szél és Hadházy bojkottálja a pedofilellenes törvényeket

Trükköznek: a Jobbik megszavazza, a DK, Szél és Hadházy bojkottálja a pedofilellenes törvényeket

 • Trükközik a balliberális Jobbik: megszavazzák a pedofilokat súlyosabban büntető törvénymódosításokat.
 • Igaz, gyorsan hozzátették: ha kormányre kerülnek, akkor a törvényből eltávolítják a gyermekek homoszexuális-propaganda elleni védelmét.
 • Ez annak a taktikának a része, amit Jakab már kikotyogott: a baloldali összefogásba is kell egy olyan párt, amelyik nem feltétlenül támogatója az LMBTQ+ világnak, hogy azok a választók, akiknek ez fontos, ne a kormánypártokra szavazzanak.
 • Ahogyan tehát az előválasztással, a pedofil-ellenes törvény megszavazásával is átejti a Jobbik a saját támogatóit.
Bel 2021-08-18 | 12:52
Karácsony titkolózik az új egyesülete pénzeiről, pedig a youtubeon is elvertek két hét alatt 8 milliót

Karácsony titkolózik az új egyesülete pénzeiről, pedig a youtubeon is elvertek két hét alatt 8 milliót

 • Ahogyan a BENNFENTES korábban megírta, Karácsony intenzív Google Ads és kültéri plakátolásba kezdett.
 • A hirdetéseket a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület fizeti, ezt Karácsony bizalmasa, Perjés Gábor jegyezte be június végén.
 • A Google szerint Karácsonyék július utolsó két hetében közel 8 milliót költöttek el a a Google videós platformján, a youtubeon.
 • Korábban a sajtó meg szerette volna tudni, hogy egy frissen alapított egyesületben honnan van ennyi pénz, de Karácsonyék nem válaszoltak.
 • Marad a titkolózás.
Bel 2021-10-07 | 09:07
19 fős illegális MigrásTaxit kapcsoltak le az M9-esen

19 fős illegális MigrásTaxit kapcsoltak le az M9-esen

 • Bogyiszló térségében állítottak meg egy kisteherautót, melyben 18 illegális migránst szállítottak.
Bel 2021-07-20 | 19:26
Gulyás Gergely: a titkos információgyűjtésnek világos szabályai vannak, ezek a szabályok évtizedek óta rögzítettek, ezeket kell betartani

Gulyás Gergely: a titkos információgyűjtésnek világos szabályai vannak, ezek a szabályok évtizedek óta rögzítettek, ezeket kell betartani

 • A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint minden szabályt betartottak a titkos információgyűjtéseknél, de a konkrét szoftverről nem beszélt.
 • Gulyás szerint nincs jelentősége annak, mi a technikai eszköz, minden államnak van alkotmányvédelmi és hírszerző tevékenysége.
Bel 2021-07-29 | 14:48
Ismét román embercsempészeket fogtak a rendőrök Fertőendréd közelében

Ismét román embercsempészeket fogtak a rendőrök Fertőendréd közelében

 • Tizenegy illegális migránst szállított autójában a román férfi.
 • Ez a mai második elfogás.
Bel 2021-07-12 | 11:36
Nincs kegyelem: a DK olyan saját jelölteket is kiszorít a Jobbik kedvéért az előválasztásból, akik már egy ideje DK-s jelöltként kampányoltak

Nincs kegyelem: a DK olyan saját jelölteket is kiszorít a Jobbik kedvéért az előválasztásból, akik már egy ideje DK-s jelöltként kampányoltak

 • Ipkovich György, korábbi szocialista szombathelyi polgármester szerint a mostani huzakodás a baloldal pártjai között azt a látszatot kelti, hogy fontosabb számukra az egymás rovására történő erőfölény szerzése, mint a Fidesz leváltása.
Bel 2021-09-28 | 17:36
Egyre jobban belegabalyodik a székesfehérvári DK-s az offshore hazugságaiba

Egyre jobban belegabalyodik a székesfehérvári DK-s az offshore hazugságaiba

 • A DK-s jelölt először csípőből tagadta offshore-érintettségét.
 • Aztán az Országos Előválasztási Bizottságnak elismerte, hogy 2010-től idén nyárig igazgatója volt a cégnek, de azzal védekezik, hogy ettől még sosem volt a cég tulajdonosa, márpedig csak ez lenne kizáró ok az előválasztáson.
 • De egy általa aláírt, angol nyelvű dokumentum tulajdonosként jelöli meg őt. Szerinte abban csak elírás történt.