Lánczi Tamás: a 18 alattiak nemváltoztató műtéte bűn

Lánczi Tamás: a 18 alattiak nemváltoztató műtéte bűn

Hangot adunk a tehetségnek címmel mutatja be tehetséggondozó programjait és közösségi életét, valamint rendez közéleti beszélgetéseket és könnyűzenei koncerteket a Mathias Corvinus Collegium (MCC) augusztus 5. és 7. között Esztergomban.

Erősen nyitott a rendezvény: az LMBTQ-mozgalom által életre hívott kérdések kerültek terítékre. Az MCC Feszt tegnapi első, hivatalos megnyitó előtti vitája a gender és a gyermekvédelem kérdését feszegette, méghozzá Lánczi Tamás és Dobos Tamás, a Háttér Társaság szóvivőjének közreműködésével.

A beszélgetés moderátora Heltai Péter, az MCC stratégiai kommunikációs vezetője volt, aki vendégeitől első körben azt kérdezte: egyetértenek-e azzal, hogy az anya nő, az apa férfi? Dobos Tamás szerint az üzenet pusztán politikai kampányfogás. "Szándékos összemosás történik, új ellenségképet talált a kormány az LMBTQ-ban" – jelentette ki, és hozzátette, a téma elővétele "csak elterelés a válságkezelésről, célja, hogy tematizálják a közbeszédet".

Lánczi Tamás más véleményen volt: "Jó harminc éve lobbiszervezetek törekednek a fennálló törvények megváltoztatására. A kihívás Nyugatról érkezik, és már két-három éve fel kellett volna lépni ellene" – mondta a politológus, hozzátéve: nem a kormány, hanem a lobbiszervezetek törekvései miatt kerültek ezek a kérdések terítékre.

S hogy létezik-e LMBTQ-lobbi?

Dobos Tamás egyszerűen elintézte a kérdést: "Léteznek bejegyzett civil szervezetek, amelyek bizonyos jogokat szeretnének elérni, ezeket lobbinak is nevezhetjük, de összeesküvések nincsenek" – fogalmazott. Lánczi Tamás azzal reagált, hogy ezeknek a szervezeteknek vannak hatalmi törekvéseik. "A nyugati világban sok esetben a heteroszexuális többségnek kell hátrálnia, például a közösségi oldalon homofóbnak nevezett véleményeket, sőt akár egy közszereplő nyilvános megjelenését is törlik" – közölte a konzervatív gondolkodó, jelezve: "Nyugaton jelenleg szabadságjogokat semmibe vevő véleménydiktatúra tombol, miközben Afrikában vagy az arab világban nem vesz részt a lobbi a homoszexuális jogok érvényesítésében, pedig ott indokolt lenne."

"A homoszexuális jogi közvetítéseket ugyanis a transznacionális cégek végzik, amelyek az arab világban valahogy nem hirdetik a szivárványt" – tette hozzá a politológus. Ezután a gyermekvédelem került terítékre.

Dobos Tamás visszalépésnek nevezte "az örökbefogadás korlátozását".

"Ma Magyarországon nem szakértők, hanem Novák Katalin dönti el személyesen, ki fogadhat örökbe és ki nem" – vélekedett a szóvivő. A vitán szóba került a gyermekvédelmi törvény is, amelynek értelmezésén össze is különbözött egymással a két fél. Dobos Tamás szerint "jogkorlátozó, a homoszexuális tartalmak teljes cenzúrázását előíró intézkedésről" beszélünk, míg Lánczi Tamás jelezte, a törvény a szülők kizárólagos jogát írja elő gyermeke nevelésében.

"A felnőttek szexuális praktikájába nem kell a gyerekeket beavatnunk, pláne nem óvodásokat vagy kisiskolásokat" – közölte a politológus, aki arra is rámutatott: valójában nem felvilágosítás, hanem indoktrinálás folyik.

Az utolsó kérdés a tizennyolc éven aluliak nemátalakító kezeléseire vonatkozott. Lánczi Tamás ezt kifejezetten bűnnek tartja, Dobos Tamás szerint viszont "összemosás zajlik a hormonkezelésekkel".

"A kérdés az, hogy egy ember eldöntheti-e, hogy melyik nemben érzi komfortosabban magát, és ezt a jog is biztosítja-e, erre 2020 májusáig volt lehetőség" – hangoztatta a szóvivő, majd azt állította: "a tizennyolc év alattiak esetében a visszafordítható hormonterápiákat alkalmazzák, nem a visszafordíthatatlan műtéteket", de az LMBTQ-védő aktivista ebben sem látott semmi problémát.

Lánczi Tamás ehhez csak annyit fűzött hozzá: azért baj a visszafordíthatatlanság, mert sokan meggondolják magukat, de nem tudják megváltoztatni korábbi hibás döntésüket.

"Emiatt hatalmas az öngyilkosságok aránya a transzneműek körében" – tette hozzá.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-10-07 | 15:09
A csúfosul leszerepelt Fekete-Győr besasszészézott Márki-Zay mögé

A csúfosul leszerepelt Fekete-Győr besasszészézott Márki-Zay mögé

 • A BENNFENTES információi szerint a Momentum tagága előzetesen nagyon megosztott volt abban a kérdésben, ki mögé álljanak be a második fordulóban.
 • A tagság picivel nagyobbik fele Márki-Zay mögé akart, míg a kicsivel kevesebb, mint a fele Karácsonyt akarta támogatni.
 • Fekete-Győr ma bejelentette, eldöntötték, Márki-Zay mögé állnak.
 • A sajtótájékoztató során végig szorosan mellette állt Orosz Anna, akit a párton belüli, Fekete-Győr elmozdításáért szerveződő csoport vezetőjeként jellemeztek informátoraink.
 • Fekete-Győr valószínűleg taktikai okokból állt be Márki-Zay mögé.
 • Így, hogy a Momentum tagságának kicsivel több mint felének támogatását bíró Márki-Zay mögé állt be, a bizalmi szavazáson nagyobb eséllyel őrizheti meg a pártelnöki székét.
Bel 2021-09-29 | 21:36
Fekete-Győr bekukucskált az 1% alá Szabolcs 5. választókerületében

Fekete-Győr bekukucskált az 1% alá Szabolcs 5. választókerületében

 • Jakab mellett Fekete-Győr a Gyurcsány-show igazi nagy vesztese.
 • Szabolcs 5. VK-ban egészen pontosan 0,892061 százalékot ért el a lila párt elnöke, mint miniszterelnök-jelölt.
Bel 2021-11-04 | 16:04
Napelem-pályázatot hoz a mikulás a családoknak

Napelem-pályázatot hoz a mikulás a családoknak

 • Miközben a baloldal a rezsiárakat emelné az égig, a magyar kormány 35 ezer család számára nyújt akár 11 millió forint vissza nem térítendő támogatást napelemre és fűtéskorszerűsítésre.
 • A támogatások hatására harmadával több lesz Magyarországon a megújuló energiát hasznosító épület.
Bel 2021-07-13 | 14:32
Előválasztási bohóctréfa: újabb 5 körzetet zsírozott le a Jobbik és az LMP

Előválasztási bohóctréfa: újabb 5 körzetet zsírozott le a Jobbik és az LMP

 • Közben fapovával hazudják a választóknak, hogy az emberek választhatják ki a legesélyesebb jelölteket.
Bel 2021-12-16 | 18:09
Kettős elfogás: dupla MigránsTaxi 33 illegális migránssal

Kettős elfogás: dupla MigránsTaxi 33 illegális migránssal

 • Két autóban összesen harminchárom illegális migránst szállítottak.
Bel 2021-08-06 | 10:16
BMW-vel akart migránst csempészni

BMW-vel akart migránst csempészni

 • A férfi hat migránsnak nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.
Bel 2021-06-22 | 09:36

5 millió 421 ezer beoltott, 54 új fertőzött, elhunyt 4 beteg

 • A beoltottak száma 5 421 230 fő, közülük 4 555 029 fő már a második oltását is megkapta.
 • 281 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen.