Gulyás: a kormány az öngyilkos nyugat-európai korszellem időszakában is tudja, az Isten az embert férfinek és nőnek teremtette

Gulyás: a kormány az öngyilkos nyugat-európai korszellem időszakában is tudja, az Isten az embert férfinek és nőnek teremtette
  • Augusztus 20-a alkalmából Dombóváron beszélt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.

Augusztus 20-a örökérvényű értékeket közvetít egy értékválságtól küszködő korban, amikor sokan azt szeretnék elhitetni, hogy minden viszonylagossá tehető, semmi nem tart örökké, és mindig értelmesebb a mára gondolni, mint a holnapra – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Dombóváron.

A tolnai település várossá nyilvánításának 51. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen Gulyás Gergely úgy vélekedett: ebben a korban "az antidemokratikus módon kisebbségből is uralkodó, elfogadást hirdető, de minden eltérő véleménnyel szemben agresszíven intoleráns, önmagát abszurd módon liberálisnak nevező európai korszellem azt akarja elhitetni, hogy minden relatív és semmi nem feltétlen; hogy nem lehet feltétlen a hazához való ragaszkodás, a hit, a szeretet és az összetartozás".

Szavai szerint augusztus 20-a élő cáfolata e felfogásnak, hiszen a nemzetet megtartó értékek arra emlékeztetnek mindannyiunkat, hogy nem az tart örökké, ami látható, hanem ami láthatatlan. Ez az ünnep minden magyar számára azt üzeni, hogy az államiság, az önrendelkezés, a hit, a haza és a nemzeti összetartozás az éppen aktuális érdekek felett álló olyan érték, amelyre a jövőt építeni lehet.

Kodolányi Jánost idézve kijelentette: meg kell értenie az embernek, hogy nem véletlen, hova születik, hol él, hova tartozik, milyen nyelven beszél, mit hisz, mire teszi fel az életét, mit tagad és mit ölel magához.

Ezért van a magyar kormánynak a legszélesebb körű családtámogatási rendszere Európában, ezért utasítják el az integráció esélyét nélkülöző bevándorlást, és az öngyilkos nyugat-európai korszellem időszakában is tudják, az Isten az embert férfinek és nőnek teremtette.

Továbbá ezért mondanak nemet a nemzeti büszkeség felszámolására tett kísérletekre és ezért tudnak különbséget tenni abszurd vágyak és emberi jogok között. Gulyás Gergely azt mondta, a több mint ezeréves államiság joggal ad okot büszkeségre minden magyar számára.

Az, hogy Magyarország egyike Európa kevés hősi államának, szerinte azt bizonyítja, hogy elődeink szervezett állami rendszert hoztak létre, önigazgatásra voltak képesek.

A Szent István-i életmű több okból is meghatározó az ország léte és a nemzet megmaradása szempontjából: az állam a vérzivataros évszázadok ellenére ma is létezik, a múltját és hagyományait őrző nemzet is felette áll a változó határoknak, a kereszténység pedig a tartósság záloga volt – hangoztatta.

Gulyás Gergely szerint földi életünk korlátai ismertek, egy nemzet élete azonban lehet korlátlan, amennyiben azt a benne élők folyamatosan tartalommal töltik meg.

Pintér Szilárd (Fidesz-KDNP) polgármester köszöntőjében kiemelte: a tolnai város a térséggel, a megyével és a kormányzattal ápolt jó kapcsolatának köszönhetően az utóbbi esztendőkben komoly fejlődésen ment keresztül, hiszen több milliárd forintból újult meg a település infrastruktúrája és az intézményei.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a város fejlődésében kiemelt szerepet töltenek be a vállalkozások, ezért az önkormányzat és a gazdaság szereplői között folyamatos a párbeszéd, az együtt történő tervezés, gondolkodás. Jelezte, hogy a kormányzat családpolitikájának köszönhetően egyre többen fognak építkezésbe a településen, s jó esély van a város fiatalodására, mindezt pedig segítik a rendelkezésre álló munkahelyek Dombóváron és térségében.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2022-03-08 | 10:45
A magyaroknak a helyén van az esze: négyötödük helyesli az orosz gáz vásárlását

A magyaroknak a helyén van az esze: négyötödük helyesli az orosz gáz vásárlását

  • Hiába kampányol azzal a baloldal, hogy elzárná a gázcapot, az emberek nem támogatják ezt az elképzelést.
Bel 2022-06-15 | 13:28
Kettős elfogás: 13 migráns a csomagtérben

Kettős elfogás: 13 migráns a csomagtérben

  • A rendőrök 2022. június 15-én 9 óra 10 perckor a 81-es számú főúton, Székesfehérvár külterületén ellenőriztek egy moldáv honosságú gépjárművet és annak 42 éves grúz állampolgárságú sofőrjét, valamint a mellett ülő 42 éves moldáv segítőjét.
  • Járműben rajtuk kívül további 13 férfi utazott, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.
  • A rendőrök a két embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a rendőrségre előállították.
  • A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a migránsokat – meghallgatásukat követően – visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
  • A sofőrrel és társával szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon.
Bel 2021-09-24 | 14:06
A budapesti, megválasztott baloldal nem a városért és a kerületekért dolgozik, hanem kampányol

A budapesti, megválasztott baloldal nem a városért és a kerületekért dolgozik, hanem kampányol

  • Kérdés, meddig tűrik el az emberek, hogy megválasztott vezetőik nem a rájuk bízott várossal és kerületekkel törődnek, hanem csak kampányolnak.
  • Azaz felveszik a megbízatásuk miatt a jó fizetéseiket, és nem a városért dolgoznak, hanem a kormányváltásért.
  • Karácsony Gergely egy hét alatt közel 22 millió forintot költött a Facebookon, Dobrev Klára pedig 13 milliót pár nap alatt.
Bel 2022-01-15 | 11:33
A magyarok kétharmada a rezsiköltségek emelkedésére számít, ha a baloldal kerül hatalomra

A magyarok kétharmada a rezsiköltségek emelkedésére számít, ha a baloldal kerül hatalomra

  • A népesség mindössze 10%-a gondolja, hogy baloldali győzelem esetén nem áll be negatív fordulat az adók, a családtámogatások és a rezsiköltségek tekintetében.
Bel 2021-06-16 | 15:43
21-re nőtt azon körzetek száma, ahol az előválasztás előtt megegyezett a DK, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP

21-re nőtt azon körzetek száma, ahol az előválasztás előtt megegyezett a DK, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP

  • Nem csupán DK-Jobbik alkuk születnek az előválasztás előtt, hanem a szűken értelmezett baloldalon belül is.
  • Erre persze az érintett pártoknak nagy szüksége is van, mert a DK-n kívül valószínű, hogy az MSZP nem jutna be önállóan az Országgyűlésbe.
  • A jobb napokat látott LMP, amely hónapok óta 2%-on áll, biztosan nem ugraná meg az 5%-os küszöböt.
  • Karácsony Gergely kullancs-szatellitszervezete, a Párbeszéd pedig évek óta 1%-on áll.
  • A korábbi 5 körzetet most újabb 16-tal egészítették ki, vagyis ezekben a körzetekben is jóelőre lemutyizzák a baloldali jelöltet a pártok, és nem bízzák a jelöltek kiválasztását az emberekre.
Bel 2022-03-02 | 09:22
Műholdképeken is látszik a keleti határhelyzet

Műholdképeken is látszik a keleti határhelyzet

  • Összesítések szerint több, mint 90 ezere menekült érkezett eddig Magyarországra.
  • Mindez már a műholdakról is látszik, a közreadott kép március 1-én készült Tiszaújlak és Tiszabecs határáról.
  • Jól kivehető a hosszú kocsisor, ami Magyarország felé tartott szerdán.
Bel 2021-11-04 | 12:57
Amíg mindeki aludt: Több mint száz illegális migránst fogtak el

Amíg mindeki aludt: Több mint száz illegális migránst fogtak el

  • A rendőrök az éjszaka folyamán nagyobb csoportokban 125 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.