BILD: takargatja a német kormány az iszlamizmus problémáját

BILD: takargatja a német kormány az iszlamizmus problémáját
  • A würzburgi iszlamista ámokfutás élénk vitát váltott ki a német sajtó egy részében.
  • A 3 bestiálisan meggyilkolt nő és a további súlyos sérültek mellett a média egy része már nem akar csak úgy elmenni.
  • A politikusok azonban maszatolnak és továbbra is csak hárítanak.
  • Közben egy migrációkutató egyetemi tanár azt mondja, "Különösen a súlyos erőszakos és szexuális bűncselekményekben nagyon magas a bevándorlók [főként 2015-ben érkezett] csoportjának felülreprezentáltsága".
  • Tény: a rendőrségi statisztikák szerint 2020-ban az erőszakos bűncselekmények 168 237 gyanúsítottjának 38 százaléka "nem német" volt, 13 százalékuk bevándorló.
  • 290 000 bevándorlónak kötelessége lenne elhagyni Németországot, ám nem teszik ezt meg - a kitoloncolásukhoz nincs meg az akarat.

Egy iszlamista meggyilkolt három nőt Würzburgban. Azt kiáltja, hogy "Allahu akbar" (arabul: Isten nagy). Amikor a nyomozók kikérdezik, "az én dzsihádomról" ("szent háborúmról") beszél - írja a BILD.

A bűncselekmény háttere nem is lehetne egyértelműbb: iszlamista gyűlölet.

A szövetségi kormány azonban továbbra sem hajlandó egyértelműen megnevezni a problémát.

Steffen Seibert (61) kormányszóvivő szombaton "ámokfutónak" nyilvánította a szomáliai Abdirahmant (24), akinek tette "minden vallás" ellen irányult. Seibert tegnap még tovább ment: "biztos" abban, hogy "nincs olyan vallás, amely bármilyen módon igazolna egy ilyen vakon gyűlölködő cselekedetet".

Annette Widmann-Mauz (55, CDU) integrációs biztos a BILD kérdésére szintén nem akar az iszlamizmusról beszélni: "A jogszabály átfogó tisztázásáról" lesz szó.

Ruud Koopmans professzor (60, többek között a berlini Humboldt Egyetem oktatója) migrációkutató megdöbbent. "A vallási háttér tagadása ahhoz vezet, hogy a probléma ellen nem lehet sikeresen küzdeni" - mondta a szakértő a BILD-nek.

Koopmans számára egyértelmű: Németországnak iszlamista problémája van - és ez a szövetségi kormány menekült- és migrációs politikájának is köszönhető.

A kutató szerint "elsősorban olyan országokból érkeznek Németországba fiatal férfiak, ahol az erőszakos iszlamizmus nagyon elterjedt". Ennek a "robbanékony keveréknek" a következményei a würzburgi esethez hasonló támadásokban - de a bűnügyi statisztikákban is - megmutatkoznak.

Koopmans a BILD-nek azt mondta: "Különösen a súlyos erőszakos és szexuális bűncselekményekben nagyon magas a bevándorlók e csoportjának felülreprezentáltsága."

Tény: a rendőrségi statisztikák szerint 2020-ban az erőszakos bűncselekmények 168 237 gyanúsítottjának 38 százaléka "nem német" volt, 13 százalékuk bevándorló.

De ha a CDU/CSU és az SPD akarata érvényesül, akkor a kérdést a Bundestag-választási kampányban el kell hallgatni - vonja le a konzekvenciát a BILD. Steffen Seibert, Angela Merkel kancellár (66) kormányszóvivője sem akarja megnevezni az iszlamizmus problémáját: "ámokfutónak" nyilvánította az elkövetőt.

AZ INDOK: A CDU/CSU és az SPD elzárkózik a vita elől, hogy milyen felelősséggel tartoznak azért, hogy a 2015/2016-os migrációs ősz során hónapokig tartó német határellenőrzés elmaradt - és a menekültpolitikában soha nem vonták le a következtetéseket.

A külföldi bűnözés és az iszlamizmus nem "nyerő kérdés" - mondják az uniós pártok. Azok a CSU-s képviselők, akik például rámutattak a migránsok magas arányára a 2020. júniusi stuttgarti zavargásokban, SMS-ben kaptak megrovást Münchenből.

Ráadásul a politika a migráció kérdésében is kevés előrelépést tesz. Jelenleg több mint 290 000 külföldi köteles lenne elhagyni az országot. De nincs meg az akarat a kitoloncolásukra, vagy egyszerűen jogi akadályokba ütköznek.

Koopmans migrációs szakértő bírálja ezt: "Nincs aktív ellenőrzésünk a menekültpolitikában". Szerinte a valóság az, hogy "mindenki, aki beteszi a lábát európai földre, és menedékjogot kér, az hosszú ideig itt is marad".

És velük együtt azok a problémák, amelyekről a kormány nem akar beszélni a választókkal.

Keserű, de igaz: a Németországba érkező migránsok a legtöbb esetben maradnak. Függetlenül attól, hogy megkapják-e a menedékjogot vagy sem.

291 462 elutasított menedékkérő jelenleg "kényszerűen köteles elhagyni az országot". Erről a szövetségi belügyminisztérium számolt be a BILD megkeresésére. De csak egy töredékük tér vissza ténylegesen hazájukba.

2021 januárja és májusa között mindössze 4671 migránst toloncoltak ki. A legtöbb deportálást (1163) Észak-Rajna-Vesztfália hajtotta végre, ezt követte Bajorország (762), Berlin (413) és Baden-Württemberg (395).

A gond az, hogy a szövetségi államoknak nincs elég helyük a deportáltak számára, a migránsok hiányzó papírjai miatt kudarcot vallanak. A szövetségi rendőrség támogatására várnak. Csakhogy pénteken - a würzburgi iszlamista támadás napján - a szövetségi államok éppen ezt akadályozták meg.

A Bundesratban elsöprő többséggel megakadályozták azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé tette volna a szövetségi rendőrség számára, hogy az illetékességi területükön (pl. egy vasútállomáson) kitoloncoljon egy olyan személyt, akinek el kell hagynia az országot.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-15 | 15:12
Brüsszel legfontosabb dolga: kötelezettségszegési eljárást indítottak Magyarország ellen a gyermekvédelmi törvény miatt

Brüsszel legfontosabb dolga: kötelezettségszegési eljárást indítottak Magyarország ellen a gyermekvédelmi törvény miatt

  • Lehet itt koronavírus-járvány, elbaltázott vakcinabeszerzés, meredeken emelkedő migrációs számok, súlyos gazdasági visszaesés és brutális eladósodás.
  • Mindez nem számít Brüsszelnek.
  • Hogy Magyarországgal packázzanak a pedofilellenes gyermekvédelmi törvény miatt, az nagyon is számít.
Kül 2023-09-28 | 10:35
Brit belügyminiszter: "a multikulti megbukott"

Brit belügyminiszter: "a multikulti megbukott"

  • Suella Braverman szerint egzisztenciális kihívást jelent a Nyugat számára a migráció.
  • Az európai migráció "túl sok és túl gyors" - fogalmazott.
Kül 2021-07-16 | 12:23
Több mint 250 000 Delta-fertőzés az Egyesült Királyságban, az esetek 17%-kal emelkedtek egyetlen hét alatt

Több mint 250 000 Delta-fertőzés az Egyesült Királyságban, az esetek 17%-kal emelkedtek egyetlen hét alatt

  • Az Egyesült Királyságban a fertőzések mintegy 99%-át továbbra is ez a változat okozza.
  • A Covid-19-es megbetegedések száma 48 553-mal emelkedett a legutóbbi 24 órás időszakban, ami az elmúlt hat hónap legnagyobb napi emelkedése.
Kül 2021-06-26 | 13:32
ISIS propaganda-anyagokat találtak a würzburgi szomáliai késelőnél

ISIS propaganda-anyagokat találtak a würzburgi szomáliai késelőnél

  • Pénteken koraeste késes támadás történt Würzburg belvárosában, az elkövető a szemtanúk szerint Allahu Akbart rikoltozott.
  • 10 sérült, és 3 áldozat az ámokfutásának mérlege. Az egyik halott egy kisfiú. 3 ember van jelenleg is kórházban, kettejük állapota továbbra is kritikus.
  • Az elkövető nőkre vadászott leginkább, torkon- és nyakonszúrta őket.
  • Seehoffer szövetségi belügyminiszter szerint bátor férfiak és nők megakadályozták, hogy még rosszabb dolgok történjenek.
  • A rendőrség kiérkezéséig ugyanis a würzburgi belváros békés polgárai botokkal és székekkel felfegyverkezve üldözték az elvetemült támadót.
Kül 2021-07-07 | 15:23
"Karlsfeldben nagy a félelem": egy fiatalokból álló migránsbanda terrorizálja az egész közösséget

"Karlsfeldben nagy a félelem": egy fiatalokból álló migránsbanda terrorizálja az egész közösséget

  • A városban erőszakos migráns-fiatalok bűnözői csoportba tömörültek, és késekkel felfegyverkezve terrorizálnak mindenkit: sértegetés, lopás, nemi erőszak, késelés.
  • "Karlsfeld a megye kis Chicagójává vált."
Kül 2021-06-27 | 21:34
A németeknél az emberekkel fizettetik meg a klímavédelem árát: most a lakások fűtésébe építettek be újabb adót

A németeknél az emberekkel fizettetik meg a klímavédelem árát: most a lakások fűtésébe építettek be újabb adót

  • A CO2-adó, vagy más néven éghajlati adó Németországban jelenleg benne van az extrém-magas áramárban (111 Ft kilowattóránként).
  • Ugyanez az adónem szerepel az üzemanyagok árában is, 6 eurócenttel literenként, ezt a Zöldek további 16 eurócenttel fejelnék meg.
  • És most beépítették a lakótthonok fűtésének árába is.
  • Csak ez az adóemelés akár 308 euróval is megdobhatja az éves rezsit.
  • Nem véletlenül mondja Orbán az utóbbi időkben, hogy Európában az emberekkel akarják megfizettetni a klímarombolás árát, és ő ezt személyesen ellenzi.