BILD: takargatja a német kormány az iszlamizmus problémáját

BILD: takargatja a német kormány az iszlamizmus problémáját
 • A würzburgi iszlamista ámokfutás élénk vitát váltott ki a német sajtó egy részében.
 • A 3 bestiálisan meggyilkolt nő és a további súlyos sérültek mellett a média egy része már nem akar csak úgy elmenni.
 • A politikusok azonban maszatolnak és továbbra is csak hárítanak.
 • Közben egy migrációkutató egyetemi tanár azt mondja, "Különösen a súlyos erőszakos és szexuális bűncselekményekben nagyon magas a bevándorlók [főként 2015-ben érkezett] csoportjának felülreprezentáltsága".
 • Tény: a rendőrségi statisztikák szerint 2020-ban az erőszakos bűncselekmények 168 237 gyanúsítottjának 38 százaléka "nem német" volt, 13 százalékuk bevándorló.
 • 290 000 bevándorlónak kötelessége lenne elhagyni Németországot, ám nem teszik ezt meg - a kitoloncolásukhoz nincs meg az akarat.

Egy iszlamista meggyilkolt három nőt Würzburgban. Azt kiáltja, hogy "Allahu akbar" (arabul: Isten nagy). Amikor a nyomozók kikérdezik, "az én dzsihádomról" ("szent háborúmról") beszél - írja a BILD.

A bűncselekmény háttere nem is lehetne egyértelműbb: iszlamista gyűlölet.

A szövetségi kormány azonban továbbra sem hajlandó egyértelműen megnevezni a problémát.

Steffen Seibert (61) kormányszóvivő szombaton "ámokfutónak" nyilvánította a szomáliai Abdirahmant (24), akinek tette "minden vallás" ellen irányult. Seibert tegnap még tovább ment: "biztos" abban, hogy "nincs olyan vallás, amely bármilyen módon igazolna egy ilyen vakon gyűlölködő cselekedetet".

Annette Widmann-Mauz (55, CDU) integrációs biztos a BILD kérdésére szintén nem akar az iszlamizmusról beszélni: "A jogszabály átfogó tisztázásáról" lesz szó.

Ruud Koopmans professzor (60, többek között a berlini Humboldt Egyetem oktatója) migrációkutató megdöbbent. "A vallási háttér tagadása ahhoz vezet, hogy a probléma ellen nem lehet sikeresen küzdeni" - mondta a szakértő a BILD-nek.

Koopmans számára egyértelmű: Németországnak iszlamista problémája van - és ez a szövetségi kormány menekült- és migrációs politikájának is köszönhető.

A kutató szerint "elsősorban olyan országokból érkeznek Németországba fiatal férfiak, ahol az erőszakos iszlamizmus nagyon elterjedt". Ennek a "robbanékony keveréknek" a következményei a würzburgi esethez hasonló támadásokban - de a bűnügyi statisztikákban is - megmutatkoznak.

Koopmans a BILD-nek azt mondta: "Különösen a súlyos erőszakos és szexuális bűncselekményekben nagyon magas a bevándorlók e csoportjának felülreprezentáltsága."

Tény: a rendőrségi statisztikák szerint 2020-ban az erőszakos bűncselekmények 168 237 gyanúsítottjának 38 százaléka "nem német" volt, 13 százalékuk bevándorló.

De ha a CDU/CSU és az SPD akarata érvényesül, akkor a kérdést a Bundestag-választási kampányban el kell hallgatni - vonja le a konzekvenciát a BILD. Steffen Seibert, Angela Merkel kancellár (66) kormányszóvivője sem akarja megnevezni az iszlamizmus problémáját: "ámokfutónak" nyilvánította az elkövetőt.

AZ INDOK: A CDU/CSU és az SPD elzárkózik a vita elől, hogy milyen felelősséggel tartoznak azért, hogy a 2015/2016-os migrációs ősz során hónapokig tartó német határellenőrzés elmaradt - és a menekültpolitikában soha nem vonták le a következtetéseket.

A külföldi bűnözés és az iszlamizmus nem "nyerő kérdés" - mondják az uniós pártok. Azok a CSU-s képviselők, akik például rámutattak a migránsok magas arányára a 2020. júniusi stuttgarti zavargásokban, SMS-ben kaptak megrovást Münchenből.

Ráadásul a politika a migráció kérdésében is kevés előrelépést tesz. Jelenleg több mint 290 000 külföldi köteles lenne elhagyni az országot. De nincs meg az akarat a kitoloncolásukra, vagy egyszerűen jogi akadályokba ütköznek.

Koopmans migrációs szakértő bírálja ezt: "Nincs aktív ellenőrzésünk a menekültpolitikában". Szerinte a valóság az, hogy "mindenki, aki beteszi a lábát európai földre, és menedékjogot kér, az hosszú ideig itt is marad".

És velük együtt azok a problémák, amelyekről a kormány nem akar beszélni a választókkal.

Keserű, de igaz: a Németországba érkező migránsok a legtöbb esetben maradnak. Függetlenül attól, hogy megkapják-e a menedékjogot vagy sem.

291 462 elutasított menedékkérő jelenleg "kényszerűen köteles elhagyni az országot". Erről a szövetségi belügyminisztérium számolt be a BILD megkeresésére. De csak egy töredékük tér vissza ténylegesen hazájukba.

2021 januárja és májusa között mindössze 4671 migránst toloncoltak ki. A legtöbb deportálást (1163) Észak-Rajna-Vesztfália hajtotta végre, ezt követte Bajorország (762), Berlin (413) és Baden-Württemberg (395).

A gond az, hogy a szövetségi államoknak nincs elég helyük a deportáltak számára, a migránsok hiányzó papírjai miatt kudarcot vallanak. A szövetségi rendőrség támogatására várnak. Csakhogy pénteken - a würzburgi iszlamista támadás napján - a szövetségi államok éppen ezt akadályozták meg.

A Bundesratban elsöprő többséggel megakadályozták azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé tette volna a szövetségi rendőrség számára, hogy az illetékességi területükön (pl. egy vasútállomáson) kitoloncoljon egy olyan személyt, akinek el kell hagynia az országot.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-08-10 | 12:53
Svédország: a bevándorlással együtt nő a gyilkosságok száma

Svédország: a bevándorlással együtt nő a gyilkosságok száma

 • A göteborgi rendőrség 1980-ban az esetek 80 százalékában fel tudta deríteni a gyilkosságokat. Jelenleg ez az arány csak 20 százalék.
Kül 2021-06-01 | 07:26
BLOOMBERG: a Sinovac vakcinája 95%-kal csökkentette a halálozások számát egy brazil kisvárosban

BLOOMBERG: a Sinovac vakcinája 95%-kal csökkentette a halálozások számát egy brazil kisvárosban

 • A Sinovac vakcinája inaktivált vírust tartalmaz, jelenleg az EMA is vizsgálja.
 • Egy brazil kutatás szerint a vakcina 80%-ban megelőzi a tüneteket okozó megbetegedést, 86%-kal csökkenti a kórházi ápolást igénylő fertőzést.
 • A 45 000 lakosú Serranaban a vakcina 95%-kal csökkentette a halálozások számát.
Kül 2021-05-11 | 12:19
Burgenlandban igazoltan megjelent az indiai dupla vírusmutáns

Burgenlandban igazoltan megjelent az indiai dupla vírusmutáns

 • Az indiai koronamutáció három esete igazolódott Burgenlandban.
 • A fertőzési láncolat azonban megszakadhatott. A múlt héten Salzburg tartományban is megerősítettek egy esetet.
Kül 2021-05-17 | 11:25

Londonban is elszabadult a zsidóellenes, palesztinpárti tüntetés: „Erőszakoljátok meg a lányaikat”

 • Ahogyan Németországban, úgy az Egyesült Királyság fővárosában, Londonban is antiszemita fordulatot vettek az eredetileg palesztinpárti tüntetések.
 • "Erőszakoljátok meg a lányaikat" - ordították hangosbeszélőkból a zsidók lakta negyedben. 
 • A twitteren kezdett terjedni egy felvétel a palesztinpárti autós felvonulásról.
 • Ezen palesztin zászlóval díszített autókból hangosbeszélőn zsidókat gyalázó szövegeket ordítanak London Finchley nevű, zsidók lakta negyedében.
 • "Basszák meg a zsidók. Basszák meg az anyjukat. Erőszakoljátok meg a lányaikat és mutassátok ki a támogatásotokat Palesztinának. Ilyen üzenetet kell küldenünk. Kérlek tegyétek meg Gáza szerencsétlen gyerekeiért" - hangzott az utcákon.
 • Az incidens miatt Boris Johnson miniszterelnök is megszólalt, Twitteren azt írta, nincs helye a brit társadalomban az antiszemitizmusnak, és kiáll a zsidó közösség mellett.
Kül 2021-06-25 | 20:44
Markus Söder bajor miniszterelnök: "Együtt gyászolunk az áldozatokkal és családjaikkal"

Markus Söder bajor miniszterelnök: "Együtt gyászolunk az áldozatokkal és családjaikkal"

 • 3 embert és 10 áldozatot sebesített meg egy brutális késes támadásban a szomáliai migráns.