Gyurcsányék oltásellenes orvosát 3 baloldali kerületi önkormányzat is fizette

Gyurcsányék oltásellenes orvosát 3 baloldali kerületi önkormányzat is fizette
 • Az oltásellenes propagandát folytató Komáromi Zoltánnak 3 baloldali kerületi önkormányzattal is élő szerződése volt a közelmúltban.
 • Terézváros momentumos, Erzsébetváros DK-s és Újbuda szintén DK-s polgármestere is igényt tartott a szolgálataira, havi több százezer forintért.
 • Ő volt az, aki a Demokratikus Koalíció egészségügyi politikusoként azzal járta a médiát, hogy a keleti vakcinák veszélyesek.

Komáromi Zoltán azzal vált országosan ismert politikai szereplővé, hogy aktív szerepet vállalt a baloldal oltásellenes kampányában. "Én vitatkozom azzal, hogy bármilyen vakcina jobb, mint a betegség" - jelentette ki országos felháborodást kiváltva február végén egy élő televíziós műsorban.

Megnyilvánulásából akkora botrány lett, hogy még a Magyar Orvosi Kamara (MOK) is etikai eljárást helyezett kilátásba ellene.

TERÉZVÁROS

Tavaly decemberben közös megegyezéssel szüntették meg a felek azt a személyes közreműködői szerződést, aminek keretében a DK-s politikus "iskola-egészségügyi szolgálatot" látott el a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat (TESZ) kötelékében.

A tavaly januárban megkötött szerződésmódosítás értelmében Gyurcsány Ferenc egészségügyi politikusa óránként 6 ezer forint/óra közreműködői díjat kapott. A mellékletek szerint heti 10 órát kellett rendelnie, ami azt jelenti, hogy hetente 60 ezer forint (havonta közel negyedmillió forintos) bevétele származott ebből a tevékenységéből.

A felek között jelenleg is érvényben van egy másik közreműködői szerződés: e szerint Komárominak "foglalkozás-egészségügyi alapellátás szakorvosi ellátást" kell nyújtania a TESZ-nél a Csengery utcában. A díjazás hasonló, mint a másik esetben: 6 ezer forint/óra közreműködői díjban részesül, itt azonban 12 órát kell rendelni. Ez azt jelenti, hogy havonta 500 ezer forintot is megkeresett Komáromi a momentumos Soproni Tamás kerületében. A terézvárosi önkormányzat és Komáromi azonban közös megegyezéssel, június 30-ával megszüntette a szerződést.

ERZSÉBETVÁROS

A Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzat tavaly év elején kötött megbízási szerződést a DK-s egészségügyi dolgozóval. Azt ugyanakkor mindezidáig nem lehetett tudni, hogy ennek keretében milyen szolgáltatást kellett nyújtania, hiszen a kerület hivatalos oldalán nem adtak erről tájékoztatást.

Az mindenesetre biztos, hogy tavaly márciusban, valamint idén március elején fórumot tartott az erzsébetvárosiaknak. Érdekes még, hogy a kerületi újság, az Erzsébetváros márciusi számában háziorvosként és az önkormányzat üzemorvosaként tüntették fel.

Komáromi és az önkormányzat tavaly februárban szerződött egymással. A megállapodás öt évre, a 2020. április 1-től 2025. április 1-ig terjedő időszakra szól. A szerződés szerint Komárominak az önkormányzati dolgozók és a közfoglalkoztatottak foglalkozás-egészségügyi ellátását kell biztosítania, ami mellett prevenciós szűrővizsgálatokat is el kell végeznie. Ez havonta két nap elfoglaltságot jelent, két különböző napon legalább három órán keresztül kell rendelnie. Órabérre átszámolva kifejezetten jól járt Komáromi, hiszen a fentiekben ismertetett tevékenységéért havonta 200 ezer forintot vihet haza. A maximumösszeget pedig 12 millióban határozták meg a felek.

ÚJBUDA

A DK-s László Imre vezette újbudai önkormányzat szintén alkalmazta az oltásellenes kijelentésekkel operáló háziorvost.

A Gyurcsány Ferenc polgármestere által irányított kerület 2019. november 15-e és 2020. március 31-e között szerződéses viszonyban állt Komáromival. Tájékoztatásuk szerint havonta bruttó 350 ezer forintot fizettek a baloldali háziorvosnak, akinek így összesen másfél millió forint érkezett a számlájára.

(Origó nyomán.)

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-09-23 | 10:14
Európában elsőként: 2022-ben Magyarországon szervezik meg az amerikai konzervatívok legnagyobb gyűlését

Európában elsőként: 2022-ben Magyarországon szervezik meg az amerikai konzervatívok legnagyobb gyűlését

 • A szervezők nem zárják ki, hogy Donald Trumpot is meghívják a rendezvényre.
Bel 2021-06-08 | 13:28
Kicsimmel' brüsszeli fröccsözésekbe - szelfi: happy-endinget is vállaló szexmasszőrrel utazott Gyurcsány Brüsszelbe

Kicsimmel' brüsszeli fröccsözésekbe - szelfi: happy-endinget is vállaló szexmasszőrrel utazott Gyurcsány Brüsszelbe

 • A hölgy vállal kölcsönös franciát, kézi levezetést és kebelszexet is.
 • Fél órára, órára, több órára, akár egész éjszakára is kapható. 
 • Intim piercinggel is rendelkezik.
Bel 2021-11-18 | 16:10
Az ukrán csempész 25 illegális migránst bújtatott teherautójában

Az ukrán csempész 25 illegális migránst bújtatott teherautójában

 • A solti rendőrök 2021. november 18-án 13 óra 50 perckor Solt belterületén ellenőriztek egy teherautót, amelyet egy ukrán férfi vezetett.
 • A tehergépkocsi rakterében 25 külföldi tartózkodott, akik indiai és afgán állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 • A gyanú szerint a sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít.
 • Az ukrán állampolgárt előállítják, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.
 • A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-07-06 | 12:51
Meglepetés: a budapesti dugók miatt több veszélyes káros-anyag szintje is jelentősen megemelkedett a levegőben

Meglepetés: a budapesti dugók miatt több veszélyes káros-anyag szintje is jelentősen megemelkedett a levegőben

 • Az azonos idóben elkezdett felújítások és a biciklisávok miatt megnőttek a budapesti dugók.
 • Márpedig a dugóban álló autók fajlagosan többet szennyeznek, hiszen a belsőégésű motorok cammogva hatékonytalanul működnek.
 • Karácsonyékat azonban nem érdekli a szakmai szervezetek véleménye.
 • Ha minden így marad, nitrogén-dioxidba és szálló porba fullasztják a várost.
Bel 2021-10-08 | 09:18
Tovább alkudoznak: 10 helyett csak 11-kor lép a sajtó elé Karácsony és Márki-Zay

Tovább alkudoznak: 10 helyett csak 11-kor lép a sajtó elé Karácsony és Márki-Zay

 • A hvg.hu szerint itt jelenti be visszalépést Karácsony Gergely, a bukott ember.
Bel 2021-08-23 | 17:51
Továbbra is Karácsonyt savazza Dobrev az előválasztási korteskedésben

Továbbra is Karácsonyt savazza Dobrev az előválasztási korteskedésben

 • A Demokratikus Koalíció azzal indította kampányát, hogy Dobrevék "nem csak választást nyerni, hanem kormányozni is tudnak".
 • Ez egyértelmű kiszólás Karácsony Gergelynek, aki megmutatta Budapesten, hogy nyerni ugyan tud, de várost vezetni a legkevésbé sem.
Bel 2022-03-17 | 10:54
A magyarok 61 százaléka Orbánt, 26 százaléka Márki-Zayt akarja miniszterelnöknek

A magyarok 61 százaléka Orbánt, 26 százaléka Márki-Zayt akarja miniszterelnöknek

 • Ez az Alapjogokért Központ közvélemény-kutatásából derült ki.