Tovább rángatja a kínai sárkány bajszát a budapesti ellenzék

Tovább rángatja a kínai sárkány bajszát a budapesti ellenzék
  • Az utcanév-táblás provokáció után a baloldali ellenzék a Fudan egyetem ellen tüntetett szombaton Budapesten.
  • A szónokok a Kossuth téren egy Micimackó mögött állva hergelték azokat, akik kíváncsiak voltak rájuk.
  • A micimackózás egyértelmű utalás volt a kínai pártfőtitkárra, Hszi Csin-Pingre.
  • A kínaiak az ilyen viselkedést - joggal - sértésnek veszik.
  • Ami fontosabb ennél, hogy nem felejtenek.
  • Gyerekesen bárgyú viselkedésével az ellenzék nem Orbánnak, hanem az országnak árt. 

Kína léte és világgazdaságban betöltött szerepe nem megítélés kérdése, hanem józan gondolkodásé: a magyar külpolitika nem feladva nyugati elkötelezettségét (NATO- és EU-tagság) abban az értelemben mára diverzifikált, hogy igyekszik minden nagyhatalommal jó pozíciókat kiépíteni.

Ez abban érhető tetten, hogy Németország felől tőke és munkakultúra érkezik, ezért az ország 2010-et követő újraiparosítása megerősítette a német ipari termelést idehaza. Keletről energia érkezik (gáz és atomenergetikai technológia), ezért az oroszokkal is kiegyensúlyozott kapcsolatra törekszik az Orbán-kormány.

Az új feltörekvő nagyhatalomtól pedig áru, infrastruktúra és egy, a világ élvonalában lévő egyetem érkezhet - már ha a baloldali ellenzék nem teszi tönkre ezt a törekvést bárgyú és gyermeteg provokációkkal.

Mind a Belgrád-Budapest vasút, mind a Fudan egyetem - ahol leginkább műszaki és természettudományos karokon folyna az oktatás - azt a célt szolgálja, hogy az ország több lábon álljon a külpolitika zűrös világában. Arra ugyanis Magyarország a történelemben eddig mindig ráfaragott, ha oldalt választott magának, vagy ha az egyik oldal megszállva tartotta, és akarata ellenére bent tartotta egy szövetségesi rendszerben (német megszállás: zsidóüldözések és deportálások, szovjet megszállás: kényszermunkatáborok, kommunizmus).

Ezért Magyarországnak eminens érdeke, hogy a Nyugat tagjaként minden nagyhatalom érdekelt legyen egy sikeres és a Kárpát-medencében meghatározó Magyarországban.

A Belgrád-Budapest vasút pedig geopolitikailag is érdeke az országnak, mert ha elkészül, akkor a kínai termékek nem Rotterdamon és Hamburgon keresztül érkezhetnek be Európába, hanem Budapesten keresztül: minden kereskedelmi pozíció erősíti az országot is.

A nyugatosok is megnyugodhatnak: az ország az EU tagja, és a NATO egyik legjobb partnere. Utóbbira az is bizonyíték, hogy nagyságrendileg 3500-4000 milliárd forintos haderőfejlesztés zajlik idehaza.

Ez nem csupán belföldi érdekeket szolgál, hanem a vállalt NATO-kötelezettségeink teljesítését is. Aki tehát abban a téveszmében él, Magyarország hátat fordított a Nyugatnak, az bolond, vagy jobb esetben csak csukva vannak a szemei, miközben háttal ül a moziban.

Ami viszont biztosan nem tesz jót a magyar-kínai kapcsolatoknak, az a bárgyú és gyermeteg provokáció. Sem az utcanév-táblák átírása, sem a micimackó mögötti tüntetés nem elegáns, ezt ugyanis a kínaiak nem szívlelik. Érthetetlen, hogy a budapesti baloldali ellenzék miért rángatja a sárkány bajszát: ahogy az orosz medvét se kell piszkálni a barlangjában, a mára erős és meghatározó kínai sárkány bajszát sem érdemes rángatni.


A kínaiak és alapvetően a keleti emberek érzelmes alakok, a diplomáciában is rengeteg szívélyességi és udvariassági kört kell futni ahhoz, hogy annak bármi kézzelfogható eredménye legyen.

Teljesen felesleges és ostoba dolog e felépített bizalmat micimackózással rombolni (a micimackózás egyértelműen Hszi Csin-Ping kínai pártfőtitkár gúnyolása).

Ezzel ugyanis a budapesti baloldali ellenzék nem Orbánnak, hanem az országnak árt.

Az Európai Unió és nyomában a cselédmentalitású baloldal az újkeletű morális leckézetéssel a vesztesek pályáján mozog: megmosolyogtató pozíció, hogy az USA, Kína és más középhatalmak és feltörekvő középhatalmak által dominált világban az EU egy morális pozíciót vesz fel, abban a tévedésben élve, hogy Európa egyetlen feladata, hogy leckéztesse a világot.

Ez a vesztesek pályája, mert közben a világ nagyon megváltozott: az Egyesült Államok egyértelműen egy pénzügyi és katonai világhatalom, Kína pedig az ellátási-gyártási láncok átvételével ipari nagyhatalommá vált; Oroszország jelentős hadiipari fejlesztéseket eszközöl az utóbbi időkben, Törökország pedig éppen Európa elől zár el több milliónyi, Európába igyekvő migránst.
Ebben a koordinátarendszerben a pedellusmentalitás és a morális kioktatás politikája a lúzerek csapdája.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-10-14 | 13:57
Szerb MigránsTaxit fogtak Sopronnál

Szerb MigránsTaxit fogtak Sopronnál

  • Három illegális migránst szállított autójában a szerb férfi.
Bel 2021-05-19 | 15:09
Minden nyugdíjastól elvették a 13. havit Gyurcsányék, de most 150 000 forintos ígérettel csábítja őket Gyurcsány felesége

Minden nyugdíjastól elvették a 13. havit Gyurcsányék, de most 150 000 forintos ígérettel csábítja őket Gyurcsány felesége

  • Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként elvette a nyugdíjasok 13. havi nyugdíját, valamint a tanárok, a közalkalmazottak, az orvosok és az ápolónők 13. havi bérét.
  • Felesége most 150 000 forintot ígérget az időseknek, ha ő alakíthat kormányt 2022 után.
  • A Fidesz vezette kormány eközben visszaépíti a 13. havi nyugdíjat, és történelmi léptékű egészségügyi béremelésről döntött.
Bel 2021-07-21 | 13:01
Alapjogokért Központ: gyermekvédelem igen, genderideológia nem!

Alapjogokért Központ: gyermekvédelem igen, genderideológia nem!

  •  Az Alapjogokért Központ támogatja a gyermekvédelmi népszavazást.
Bel 2022-01-31 | 09:05
Másodszor mondta Márki-Zay, hogy győzelme főnyeremény lenne Brüsszelnek

Másodszor mondta Márki-Zay, hogy győzelme főnyeremény lenne Brüsszelnek

  • A baloldal miniszterelnök-jelöltje másodszor mondta Londonban, hogy ő lenne a főnyeremény Brüsszelnek.
  • Először Brüsszelben mondta ezt a tavalyi előválasztási győzelmét követően az EurActiv portálnak.
Bel 2021-06-05 | 17:20

A kormánypártiak 86, és az ellenzékiek 59 százaléka is helyesli a Szputnyik V oltóanyag beszerzését

  • Az Alapjogokért Központ arra volt kíváncsi, mi az emberek véleménye az orosz vakcina beszerzéséről.
  • Rákérdeztek arra is, a magyarok elégedettek-e a hazai járványkezeléssel.
  • A teljes felnőtt népességet reprezentáló kutatás szerint a magyarok 54%-a elégedett a járványellenes intézkedésekkel.