Soha nem látott ingatlaneladások Újbudán - a DK-s László Imre úgy szórja a közvagyont, mintha nem lenne holnap

Soha nem látott ingatlaneladások Újbudán - a DK-s László Imre úgy szórja a közvagyont, mintha nem lenne holnap
 • Az elmúlt hetekben a Mandiner cikkezett arról, Újbuda önkormányzata soha nem látott ingatlankiárusításba kezdett.
 • Bár a baloldal a XI. kerületben is azzal az ígérettel jutott hatalomra, véget vet - az egyébként nem létező - ingatlaneladásoknak, mondván "Újbuda megtelt", másfél évvel a választások után soha nem látott mértékben pörgették fel az önkormányzati ingatlanok eladását.
 • Összességében több milliárd forintos ingatlanvagyonról van szó.
 • A Mandiner cikksorozata és a kibontakozó civil ellenállás egy iskolások által használt telket, és egy saroktelket talán megmentett az eladástól.
 • Több nagyértékű ingatlant azonban nem.
 • A BENNFENTES utánajárt a dobra vert ingatlanoknak, és feltérképezte azok környezetét is.

Az utóbbi hetekben jókora médiafigyelem mellett zárultak le azok a pályázatok, amelyeket Újbuda 2019 óta regnáló vezetése írt ki nagy értékű ingatlanok értékesítésére - írja összegző cikkében a Mandiner.

Nem akármilyen ingatlanokéra: dobra vertek egy iskola egyetlen kertjeként funkcionáló területet, egy olyan ősfás, zöld saroktelket (helyi civil mozgalmi nevén: Saroktelket), ahol az ott élők parkot szerettek volna létesíteni, s amit amúgy el sem adhatnának.

Meghirdetett az önkormányzat egy csaknem százéves, gyönyörű villát a Gellért-hegy oldalában, amelyben korábban fogyatékos személyek nappali ellátását végezték, később kulturális célokra akarta hasznosítani a 2019 előtti, fideszes kerületvezetés.

A pakettben benne volt az albertfalvai termelői piac, amelynek külső utcafrontján kéttucatnyian bérelnek üzlethelyiségeket, és saját költségen pofozták őket helyre. Minden bizonnyal menniük kell, ahogy az Andor utca 60. alatti ipartelep bérlőinek is – ezt az ingatlant úgy adja el a kerület, hogy egyébként több tíz millió forint nyereséget termelt évről évre az önkormányzatnak, s olyan bérlői vannak, mint a különféle gyermekterápiákkal foglalkozó Fejlesztőház.

Csakhogy nem csupán ezek az értékes ingatlanok kerültek kalapács alá, a kerületben rengeteg értékes ingatlantól megszabadulna a DK-s vezetés.

A BENNFENTES bemutatja a soha nem látott vagyoneladás összes érintett ingatlanát

Budapest XI. kerület, Kakukkhegyi út 17. szám alatt található, 1385/9 helyrajzi számon nyilvántartott, összesen 1.064 m2 területű "kivett beépítetlen terület" és Budapest XI. kerület, Kakukkhegyi út 15. szám alatt található, 1385/10 helyrajzi számon nyilvántartott, összesen 940 m2 területű „kivett beépítetlen terület”

Az olvasó jól következtet, itt 2 egymás melletti telekről van szó, amelyek összterülete 2004 négyzetméter.

A szatellitképen jól látható, hogy az erdő elhordásával takaros kis villákat építenek a környéken folyamatosan. Feltehetően az értékesítés után ugyanez fog történni a most eladott két eladott telken is.

A környéken 32 315 és118 652 forint közötti négyzetméteráron hirdetik a telkeket.

A Kakukkhegyi út 17. elől egyébként ilyen panoráma fogadja a potenciális vásárlókat.

Egy, az ingatlan.com portálon hirdetett Kakukkhegyi ingatlanból az alábbi panoráma tárulhat elénk, vagyis egy kifejezetten jó és értékes telekegyüttesről van ebben az esetben is szó.

Budapest, XI. kerület Andor u. 60. szám alatt található, XI. ker. 2913 helyrajzi számon nyilvántartott, összesen 8696 m2 területű, kivett telephely megjelölésű, ingatlan és a rajta lévő bontandó vagy felújítandó (3267 m2 nagyságú) épületek

Az egyik legérdekesebb ingatlaneladás, a telephely ugyanis számtalan vállalkozás és műhely székhelye - amolyan mini ipari park Újbudán.

Vagyis jelenleg az Önkormányzat évetne több tízmilliós bevételre tesz szert azzal, hogy a vállalkozások bérleti díjat fizetnek neki a raktározásért, vagy a telephelyét. Akkor mi lehet a célja akkor az eladásnak? Hogy a jövőben a későbbi vevőnek termelje ezt a profitot a telephely az önkormányzat helyett.

Budapest XI. kerület, Jégcsap utca 18. szám alatt található, 947/3 helyrajzi számon nyilvántartott, összesen 1.073 m2 területű "kivett beépítetlen terület"

A Jégcsap 18. utcaképe, a parkoló autók mögötti 1073 négyzetméteres terület az eladni kívánt telek. A kép jobboldalán egy újépítésű nagy magánház, feltehetően a Jégcsap 18. telekre is hasonló épül majd.

Budapest XI. kerület, Dobogó út 59. szám alatt található, 947/2 helyrajzi számon nyilvántartott, összesen 1.174 m2 területű "kivett beépítetlen terület"

Az ingatlan érdekessége, hogy a Jégcsap 18. telek srég-szomszédja.

Budapest, XI. kerület Szent Gellért tér 3. szám alatt található, 5498/0/A/26 helyrajzi számon nyilvántartott, összesen 311 m2 területű, egyéb helyiség megjelölésű ingatlan

Budapest, XI. kerület Fehérvári út 213. szám alatt található, XI. ker. 43015/7 helyrajzi számon nyilvántartott, összesen 2847 m2 területű, kivett piactér megjelölésű, ingatlan és a rajta lévő bontandó vagy felújítandó (1445 m2) épületek

Az ingatlan egy piactér, melyet eddig minden önkormányzat birtokon belül tartott, a DK-s vezetésű Újbuda azonban eladja.

Spanyolréti út 1309/11 hrsz. és 1331/2 hrsz.

Az első két ingatlan a Spanyolréti úton található, a Spanyolrét fölött, a manapság felkapottnak számító Madárhegytől északnyugatra és Pösingermajortól délre. A még éppen Budapesten található, csendes és beépítetlen zöldövezeti terület 1000 és 1208 négyzetméter.

Az ingatlan.com szerint egy 1550 négyzetméteres telket 50 millióért, egy 1005 négyzetméterest pedig 39,99 milliért árulnak a Spanyolréten. A szomszédos Madárhegyen 80 millió egy 700 négyzetméteres, és 220 millió egy 2002 négyzetméteres telek - utóbbit alkalmi áron hirdeti az eladó.

Ugyanitt 34 négyzetméteres társasházi lakás 38 millió forinttól vásárolható, a határ pedig a csillagos ég, egy 360 négyzetméteres társasházi lakást 428,93 millió forintért hirdetik az ingatlan.com portálon. Eladó házak pedig 126 és 409 millió forint között érhetők el. Az újbudai önkormányzat által dobravert telkek környezetében tehát jelentős fejlesztések történnek, és ez mindig "magával húzza" a szomszédos telkek árát is.

A spanyolréti ingatlanok itt találhatók.

Budapest, XI. kerület Ménesi út 16. szám alatt található, XI. ker. 4964/1 helyrajzi számon nyilvántartott, összesen 1117 m2 területű, kivett lakóház, udvar megjelölésű ingatlan a rajta lévő 481,6 m2 nagyságú épülettel + 52,6 m2 nagyságú terasszal

Az Elekes villa a Gellérthegy egyik éke, a 100 éves villaépület a kommunizmus államosítását követően csecsemőgondozó-otthon, majd habilitációs intézet volt, ahol veleszületett rendellenességgel foglalkozó gyermekeknek segítettek egy emberibb életet élni; sokáig egész Budapesten ez volt az egyetlen ilyen intézmény, amely jobb korszakaiban egyszerre 25 gondozottat is tudott fogadni. Az újbudai önkormányzat a kilencvenes évek óta szerette volna átvenni funkciójával együtt az épületet, végül 2000-től három budai kerület – I., XI., XII. – közösen kezdte üzemeltetni és finanszírozni a habilitációs központot, némi felújításokat is végrehajtottak az épületen: felújították a tetőt, liftet építettek be, akadálymentesítettek, a tereket a funkcióhoz alakították az épület belsejében, de külsejét, illetve annak jellegét igyekeztek nem megváltoztatni.

Az előző, fideszes vezetés azonban a habilitációt végül egy alkalmasabb épületbe költöztette - itt a Ménesi úton nehéz volt megoldani a gyermekek lifteztetését -, de a korábbi vezetés nem gondolkodott a villaépület eladásában. Helyette egy kulturális célú hasznosításra írtak ki pályázatot, de ezt az új, baloldali vezetés visszavonta - feltehetően azzal a céllal, hogy értékesíthesse az értékes ingatlant.

Miután a DK-s László Imre-féle önkormányzat eladásra hirdette meg az épületet, csaknem száz, a Himfy utcában és a Ménesi úton lakó ember írt alá petíciót (ez a lakókat összefogó Himfy Egyesület szerint, mint lapunknak elmondják, körülbelül le is fedi a szomszédságot).

Ebben arra kérik a kerületvezetést és a főépítészt, hogy addig ne hirdessen eredményt az Elekes-villa kapcsán, amíg azt nem helyezik helyi védettség alá, és így nem garantálják az 1920-as években kialakult utcakép megőrzését. Attól tartanak ugyanis, hogy a vásárló így "eltörli a föld színéről" az épületet, hogy a beruházó például újépítésű luxuslakásokat alakítson ki, hogy a lehető legtöbb profitra tudjon szert tenni – a lakók közül, úgy tudjuk, sokan már azzal megelégednének, ha a főfalak megmaradnának.

Budapest, XI. kerület Petzvál J. u. 42. szám, 3745/7 hrsz.

A következő eladásra meghirdetett ingatlan egy 299 m2 területű, kivett üzem megjelölésű ingatlan a rajta lévő 172 m2 nagyságú épülettel.

Budapest XI. kerület, Őrmezei út 11. szám alatt található, 800/3 helyrajzi számon nyilvántartott, összesen 1.215 m2 területű "kivett beépítetlen terület" és az önkormányzat 575/1234-ed tulajdoni hányadát (575 m2) képező Budapest XI. kerület, Őrmezei út 9. szám alatt található, 800/4 helyrajzi számon nyilvántartott 1.234 m2 területű "kivett beépítetlen terület".

A két telek pártíz méterre található az Őrmezei út 33-tól, ahol az ingatlan.com szerint az alábbi társasházi lakásokat kínálja a beruházó.

Budapest XI. kerület, Mikes Kelemen utca 14. szám alatt található, 799 helyrajzi számon nyilvántartott, összesen 4.712 m2 területű "kivett beépítetlen terület"

Nem is egy baloldali önkormányzatról beszélnénk, ha a vagyonfelélés mögött is nem találnák egy újabb trükköt.

Márpedig a trükk az, hogy az Őrmezei út 9-11. fölött is eladnak egy másik telket, a Mikes Kelemen utca 14. alatt lévőt.

A Mikes Kelemen 14. pedig pontosan telekszomszéd az Őrmezei út 9-11. számú, szintén eladásra ítélt ingatlannal - lásd föntebbi térképszelvényt -, így összesen egy 1790 + 4712 négyzetméteres telekegyüttes jöhet létre, és az egy újabb lakópark építésére kiválóan alkalmas lesz.

Vessünk egy pillantást a Mikes Kelemen utcai lakáskínálatra az ingatlan.com portál segítségével.

Természetesen nem csupán lakások, de telkek is kaphatók az utcában: egy 1163 nm-es telek 99,9 millióba, egy 1500 négyzetméteres pedig 127 millióba kerül, míg egy 2237 négyzetméteres ára 227 millió.

Ezek alapján az újbudai Mikes Kelemen utca 14. alatt álló 4712 négyzetméteres teleknek a piaci ára 86 652 forintos átlagos négyzetméterárral számolva 408 305 795 forint.

A BENNFENTES az értékesítést követően annak is utána fog járni, mennyiért értékesítette Újbuda DK-s önkormányzata ezt a hatalmas, Mikes Kelemen utcai telket.

Azonban a Mikes Kelemen utcában nem csupán a 14-es számon nyilvántartottat, hanem a Mikes Kelemen 44-et is értékesíteni kívánja az önkormányzat.

Budapest XI. kerület, Mikes Kelemen utca 44. szám alatt található, 782/6 helyrajzi számon nyilvántartott, összesen 1.644 m2 területű "kivett beépítetlen terület"


Az ingatlan a streetview szolgáltatásban.

Budapest XI. kerület, Parittya utca 43896/6 hrsz. 774 m2 területű "kivett építési terület"


Budapest XI.kerület, Csorbai út 14. szám alatt található, 2942/14 helyrajzi számon nyilvántartott, összesen 601 m2 területű "kivett beépítetlen terület"

Az ingatlan jelenleg egy köztéri parkoló.

Budapest XI. kerület, Bocskai út 47-49. – Badacsonyi utca 30. szám alatt található, 4487/2 helyrajzi számon nyilvántartott, összesen 810 m2 területű "kivett beépítetlen terület"

Az ingatlan értékesítését a Mandiner cikksorozata és a helyeiek ellenállása valószínűleg megakadályozta. A területet a szomszédos általános iskola használja ballagásra, iskolai ünnepségekre évtizedek óta.


 

Folytatjuk.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-05-31 | 16:52
Nem tudtak hibázni, fővárosi maszkmutyi, III. rész: Karácsonyék maszkbeszerzésén a Rotatech Kft. a sebészeti maszkokat árazta túl, a Business Rally Kft. pedig az FFP2 maszkokét, így a Rotatech szállította az FFP2-, míg a Business Rally a sebészeti maszkokat

Nem tudtak hibázni, fővárosi maszkmutyi, III. rész: Karácsonyék maszkbeszerzésén a Rotatech Kft. a sebészeti maszkokat árazta túl, a Business Rally Kft. pedig az FFP2 maszkokét, így a Rotatech szállította az FFP2-, míg a Business Rally a sebészeti maszkokat

 • Cikksorozatban ismertetjük a Főváros 2020-as maszkbeszerzéseit - III. rész.
 • A vizsgálódás során különös mintázatra figyelt fel a BENNFENTES: a Főváros 2020 márciusi maszkbeszerzése teljesen lezsírozottnak tűnik.
 • A Rotatech Kft. és a Business Rally Kft. is érvényes ajánlatot nyújtott be sebészeti- és FFP2 maszkbeszerzésre is.
 • Csakhogy a Rotatech a sebészeti maszkokat árazta túl az ajánlatában, a Business Rally Kft. pedig az FFP2 maszkokét.
 • Így a Rotatech szállíthatta az FFP2 maszkokat, és a Business Rally a sebészeti maszkokat.
 • A beszerzés külön érdekessége, hogy az összes többi ajánlattevő érvénytelen ajánlatot tett - alaki és formai hibák miatt kizárták őket az eljárásból.
 • Mintha csak szándékosan az lett volna a cél, mindenképpen a Rotatech Kft. nyerje el az FFP2 maszkszállítást, és a Business Rally a sebészeti maszk-beszállítást.
Botrány 2021-10-01 | 18:42
A baloldali előválasztás manipulálása már a vesztes jelölteknek is feltűnt

A baloldali előválasztás manipulálása már a vesztes jelölteknek is feltűnt

 • A BENNFENTES írt arról, a szoros vesztes jelöltek, akik a Momentum jelöltjeivel szemben kaptak ki, furcsának tartják, hogy a Momentum az utolsó pillantokban fordított az online szavazotakkal.
 • A Soros György által fizette aHang kampányfőnöke pedig azt nyilatkozta a Telexnek, hogy tud olyan jelöltről, aki meg akarja óvni az eredményt.
 • Drávaszerdahely polgármestere a Facebookon fakadt ki, azt írta, "nem gondolja hitelesnek az előválasztást, főleg a számolás végeredményét".
Botrány 2021-09-27 | 19:12
Bangóné nem cáfolja teljesen a csomagosztást, de szerinte a választók nem erre kíváncsiak

Bangóné nem cáfolja teljesen a csomagosztást, de szerinte a választók nem erre kíváncsiak

 • Az ország legélesebb eszű politikai elemzője választ adott arra, ami régóta foglalkoztatja a tudós elméket.
 • Mint ismert, a BENNFENTES nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, ahol Bangóné segítője csomagot ad a szavazatért cserébe.
 • A képviselő természetesen nekifutásból tagad és perrel fenyegetőzik.
Botrány 2021-05-15 | 11:00
Rendkívül kínos és esetlen vesszőfutásban feslik fel Karácsony Gergely nyelvvizsga-botránya: a Főpolgármester belegabalyodott a saját hazugságaiba

Rendkívül kínos és esetlen vesszőfutásban feslik fel Karácsony Gergely nyelvvizsga-botránya: a Főpolgármester belegabalyodott a saját hazugságaiba

 • Aki okosnak és képzettnek játssza meg magát, csak hogy befogadják a vágyott kozmopolita klubba, azt könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát.
 • A Főpolgármester naponta újabb és újabb momentumok során lepleződik le: kínos és esetlen vesszőfutásban ferdít nyelvtudásáról és soha el nem végzett doktori iskoláiról.
 • Ha nem komoly arccal és hatalmas magabiztossággal tenné ezt, megsajnálhatnánk. Ám eközben az ambíciói mindent felülírnak és Főpolgármesterként országos politikai dobbantását szervezi éppen.
 • Nincs azzal baj, ha valaki nem tud idegen nyelven, bár alapfokon azért mégis jól jön ha meg tudjuk értetni magunkat a külvilággal - azzal van baj, hogy kínos hazudozásba keveredett a Főpolgármester.
 • Az mégiscsak elvárható lenne, hogy az ország vezetésére bejelentkező Karácsony ne hazudozzon nyelvtudásáról, tudományos fokozatairól vagy éppen doktori iskoláiról.
 • Aki még a saját múltjának ilyen apróságairól sem képes elszámolni a választók felé, attól mit várhatnak a magyarok téthelyzetben?
Botrány 2021-09-29 | 19:43
17 millió forint volt a rommá tört luxus kupé BMW-ben

17 millió forint volt a rommá tört luxus kupé BMW-ben

 • Mostanra kiderült, nem aprópénz volt az M3-as autópályán összetört luxus kupé BMW-ben, melyből nem csak készpénz, hanem lőválasztási szavazólapok is előkerültek.
 • A pénz a rendőrségen van, és egyelőre senki sem jelentkezett érte.
 • Az ózdi tarifa alapján - 3 000 forint egy előválasztási szavazatért - 6 000 szavazatot lehetett volna vásárolni a pénzből.
 • Szavazatvásárlásról szóltak a hírek Ózd mellett Kecskeméten és Püspökladányban is.
 • Az ózdi előválasztásnak nem ez az egyetlen botránya.
 • A DK által is támogatott Farkas Péter Barnabásról a kampányban szivárgott ki egy fotó, ahol egy holokausztmúzeum előtt náci karlendítés közben pózol.
 • Természetesen azonnal letagadta az egészet, és azt hazudta, csupán integetett a többieknek.