Schiffer: 2003-tól kezdve az MSZP–SZDSZ-kormányok nyíltan politikai célokra használták fel a rendőrséget a különböző tüntetéseknél

Schiffer: 2003-tól kezdve az MSZP–SZDSZ-kormányok nyíltan politikai célokra használták fel a rendőrséget a különböző tüntetéseknél
 • "Ez egész egyszerűen a politikai gátlástalanság iskolapéldája" – jelentette ki Schiffer András, az LMP egykori frakcióvezetője annak kapcsán, hogy Dobrev Klára egy internetes műsorban azt állította: a 2006 őszi tüntetések során több rendőr sérült meg súlyosan, mint tüntető.
 • Emlékeztetett: csak a szemkilövéseknek tucatnyi áldozata volt, s ennél még sokkal többen voltak, akiket például fogdákban vagy a Magyar Rádió udvarán vetettek alá megalázó bánásmódnak.

"Amikor elszámoltatást hiányolok, nem egyszerűen bírói ítéletekre gondolok. A mai napig nem tudjuk, hogy mondjuk mi történt a Szabadság téren. Ez azért lényeges, mert ha Dobrev rendőri sérültekről beszél, akkor fel kell tenni például azt a kérdést, hogy kitől származott az az utasítás, hogy a tömegoszlatásra kiképzetlen vidéki kisrendőröket vessék oda koncként a tévészékház ostrománál" – fejtette ki Schiffer a Magyar Nemzetnek.

A korábbi parlamenti képviselő arra is kitért, hogy a 2006-os rendőrterror mellett abban a kérdésben is szükséges lett volna az elszámoltatás, hogy 2003-tól kezdve az MSZP–SZDSZ-kormányok nyíltan politikai célokra használták fel a rendőrséget a különböző tüntetéseknél. Schiffer András úgy fogalmazott, az Orbán-kabinetnek is felróható, hogy 11 évvel a kormányváltás után Dobrev Klára a 2006 őszi rendőrterror nyílt, szemérmetlen tagadásába kezdhet, és az elkövetőkből áldozatot, az áldozatokból elkövetőket faraghat.

"Dobrev Klára hazudott, amikor azt állította, hogy 2006-ban több rendőr sérült meg súlyosan, mint tüntető" – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Petrányi-Szöőr Anna.

A pszichológus-jogász, a Civil Jogász Bizottság tagja elmondta: az általuk begyűjtött hivatalos kórházi adatok szerint 2006. október 23-án egy rendőr ellenében 13 civil szenvedett súlyos sérülést, ami lényegében arányszámnak tekinthető. Sőt – tette hozzá –, a Gyurcsány-kormány által létrehozott Gönczöl-bizottság jelentése még ennél is több súlyos sérültről számolt be. Eszerint ugyanis összesen 80-an sérültek meg a gumilövedékektől, közülük 16-an súlyosan vagy maradandóan.

Petrányi-Szöőr Anna megjegyezte: annak idején egyedül Havas Szófia, a János kórház orvosigazgatója, Horn Gyula unokahúga tagadta meg az adatok kiadását. Havas a mai napig alkotmányellenesen tagadja, hogy 1956 forradalom volt, így pár éve is arról beszélt az orosz állami tévében, hogy a forradalmárok házról házra járva keresték a kommunistákat és zsidókat, a forradalom pedig nem törhetett volna ki a CIA által kiképzett, volt nácikból álló diverzánsosztagok nélkül.

A pszichológus-jogász tájékoztatása szerint a 2006. október 23-i rendőrterror miatt összesen 88 civil került kórházba, és további 40-en részesültek ambuláns ellátásban.

Hangsúlyozta: mindent elmond a rendőri brutalitásról, hogy 15-en szenvedtek el nyak-, 51-en fej-, 14-en pedig szemsérülést, és 24 embert kellett ellátni lőtt sebek miatt.

"Ezek a sérülések halálosak is lehettek volna, csak az isteni gondviselésen múlt, hogy nem így történt" – mondta Petrányi-Szöőr Anna, kiemelve, hogy a sérülések ötven százaléka a fej- és nyaksérülés volt. Felhívta a figyelmet továbbá, hogy a sérültek számának kérdésében ráadásul látencia van, mivel a megtorlástól félve sokan nem mertek elmenni kórházba, legfeljebb háziorvoshoz fordultak, vagy ők maguk otthon próbálták ellátni a sérüléseiket.

Hangsúlyozta azt is, hogy a 2006. szeptember 17–21. közötti "embervadászat" pontos mérlege még folyamatban van, ehhez az országos kórházparancsnok segítségét kérték. A pszichológus-jogász szerint ugyanakkor az eddig rendelkezésre álló adatok alapján 100-200 közé tehető csak a súlyos sérülések száma.

"Azon túl, hogy ugyanúgy hazudik mint Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára szavainak az az üzenete, hogy nemcsak 2006-ban, hanem a mai napig elfogadhatónak tartja a terror lehetőségét" – összegzett lapunknak Petrányi-Szöőr Anna. 

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-05-11 | 12:03
Szijjártó segítette ki angolul Karácsonyt a Hableány-katasztrófa évfordulós megemlékezésekor

Szijjártó segítette ki angolul Karácsonyt a Hableány-katasztrófa évfordulós megemlékezésekor

 • Folytatódik az angolul nem beszélő Karácsony vesszőfutása.
 • Egy videó tanulsága szerint Szijjártó Péter külügyminiszter tolmácsolt neki a Hableány-katasztrófa évfordulós megemlékezésén.
Bel 2021-09-13 | 11:06
A bankok akarata ellenére hosszabbít a kormány a hitelmoratóriumon

A bankok akarata ellenére hosszabbít a kormány a hitelmoratóriumon

 • Könnyebbség ez sokszázezer embernek.
Bel 2021-05-25 | 09:00

Az első oltással beoltottak száma 5 026 529 fő, de 3 072 940 fő már a második oltását is megkapta

 • Keddre mindössze 164 új fertőzöttet találtak.
 • 21 fő, többségében idős, krónikus beteg hunyt el.
 • A koronavírus-járvány harmadik hullámának végét jelzik a csökkenő esetszámok.
Bel 2022-06-30 | 11:25
Rekord: 95 fős migránshordát állítottak meg a rendőrök

Rekord: 95 fős migránshordát állítottak meg a rendőrök

 • A Bács-Kiskun megyei egyenruhások 2022. június 29-én 22 óra és 30-án 4 óra 30 perc között 8 esetben összesen 95 illegális migránst tartóztattak fel Katymár, Budzsak, Mélykút, Bácsbokod, Kelebia, Csikéria és Gara térségében.
 • Magukat szír, afgán, pakisztáni és török állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.
 • A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 • Ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Bel 2021-05-14 | 19:00
Újabb hazugságot gyűrt maga alá az igazság: az Átlátszó statisztikai adatokkal bizonyította be, nem halt meg 30 ezer magyar a koronavírus-járványban

Újabb hazugságot gyűrt maga alá az igazság: az Átlátszó statisztikai adatokkal bizonyította be, nem halt meg 30 ezer magyar a koronavírus-járványban

 • A baloldal örömmámorban úszott tavasszal a halálozási adatok láttán: folyamatosan azt harsogták, tízezrek pusztultak bele a koronavírus-járványba a kormány elhibázott védekezése miatt. Az ellenzéki képviselők gyilkosozták a kormány tagjait.
 • A 25.000-es számnál közös gyertyagyújtással emlékeztek a Kossuth téren, Jakabtól Gyurcsányig.
 • A baloldali ellenzék minden emberi méltóságon túllépve, a gyászolók érzelmeit otrombán felhasználva sokkolta a méltatlan halálpornóval az országot. Hű segéderő volt ebben a törekvésükben az ellenzéket kritika nélkül kiszolgáló liberális propagandamédia.
 • Eközben szintén közös oltásellenességükkel bizalmatlanságot szítottak az emberekben a keleti vakcinákkal szemben. Ennek következtében sokan elutasították a kínai és az orosz oltást is. Többen közülük belehaltak abba, hogy elhitték a baloldal oltásellenes szólamait, köztük a DK politikusai.
 • Az ellenzéki Átlátszó cáfolja a baloldal sokkloló halálkampányát: a többlethalálozás vizsgálatakor összehasonlította az elmúlt 5 év halálozási statisztikáit és a 2021-es év I. negyedévének halálozási statisztikáival.
 • Cikkükben kimutatják: a számok alapján 2021 első negyedévében 5.424-gyel többen haltak meg a 2015–2019-es évek első negyedévének átlagához képest, 8.335-tel többen pedig 2020 első negyedévéhez képest.
 • Mivel 2021 első negyedévében a regisztrált koronavírusos áldozatok száma ennél több volt (egészen pontosan: 11.738), így kijelenthető, hogy a nyilvántartásban szereplő COVID-halottak száma valóban magasabb, mint ahány honfitársunknak ténylegesen a vírus okozhatta a halálát.
Bel 2021-09-08 | 19:04
A rendőrök feltartóztattak 44 illegális migránst

A rendőrök feltartóztattak 44 illegális migránst

 • Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 44 határsértő Csongrád-Csanád megyében.
 • A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. szeptember 8-án 16 óra 15 perckor Szeged külterületén 44 határsértőt tartóztattak fel.
 • Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 • A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
Bel 2021-11-08 | 12:04
10 illegális migráns bújkált a bokrok alatt

10 illegális migráns bújkált a bokrok alatt

 • A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. november 8-án 9 óra 20 perckor 10 külföldit tartóztattak fel Hercegszántó közigazgatási területén.
 • Az illegális migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.
 • A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.