Schiffer: 2003-tól kezdve az MSZP–SZDSZ-kormányok nyíltan politikai célokra használták fel a rendőrséget a különböző tüntetéseknél

Schiffer: 2003-tól kezdve az MSZP–SZDSZ-kormányok nyíltan politikai célokra használták fel a rendőrséget a különböző tüntetéseknél
  • "Ez egész egyszerűen a politikai gátlástalanság iskolapéldája" – jelentette ki Schiffer András, az LMP egykori frakcióvezetője annak kapcsán, hogy Dobrev Klára egy internetes műsorban azt állította: a 2006 őszi tüntetések során több rendőr sérült meg súlyosan, mint tüntető.
  • Emlékeztetett: csak a szemkilövéseknek tucatnyi áldozata volt, s ennél még sokkal többen voltak, akiket például fogdákban vagy a Magyar Rádió udvarán vetettek alá megalázó bánásmódnak.

"Amikor elszámoltatást hiányolok, nem egyszerűen bírói ítéletekre gondolok. A mai napig nem tudjuk, hogy mondjuk mi történt a Szabadság téren. Ez azért lényeges, mert ha Dobrev rendőri sérültekről beszél, akkor fel kell tenni például azt a kérdést, hogy kitől származott az az utasítás, hogy a tömegoszlatásra kiképzetlen vidéki kisrendőröket vessék oda koncként a tévészékház ostrománál" – fejtette ki Schiffer a Magyar Nemzetnek.

A korábbi parlamenti képviselő arra is kitért, hogy a 2006-os rendőrterror mellett abban a kérdésben is szükséges lett volna az elszámoltatás, hogy 2003-tól kezdve az MSZP–SZDSZ-kormányok nyíltan politikai célokra használták fel a rendőrséget a különböző tüntetéseknél. Schiffer András úgy fogalmazott, az Orbán-kabinetnek is felróható, hogy 11 évvel a kormányváltás után Dobrev Klára a 2006 őszi rendőrterror nyílt, szemérmetlen tagadásába kezdhet, és az elkövetőkből áldozatot, az áldozatokból elkövetőket faraghat.

"Dobrev Klára hazudott, amikor azt állította, hogy 2006-ban több rendőr sérült meg súlyosan, mint tüntető" – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Petrányi-Szöőr Anna.

A pszichológus-jogász, a Civil Jogász Bizottság tagja elmondta: az általuk begyűjtött hivatalos kórházi adatok szerint 2006. október 23-án egy rendőr ellenében 13 civil szenvedett súlyos sérülést, ami lényegében arányszámnak tekinthető. Sőt – tette hozzá –, a Gyurcsány-kormány által létrehozott Gönczöl-bizottság jelentése még ennél is több súlyos sérültről számolt be. Eszerint ugyanis összesen 80-an sérültek meg a gumilövedékektől, közülük 16-an súlyosan vagy maradandóan.

Petrányi-Szöőr Anna megjegyezte: annak idején egyedül Havas Szófia, a János kórház orvosigazgatója, Horn Gyula unokahúga tagadta meg az adatok kiadását. Havas a mai napig alkotmányellenesen tagadja, hogy 1956 forradalom volt, így pár éve is arról beszélt az orosz állami tévében, hogy a forradalmárok házról házra járva keresték a kommunistákat és zsidókat, a forradalom pedig nem törhetett volna ki a CIA által kiképzett, volt nácikból álló diverzánsosztagok nélkül.

A pszichológus-jogász tájékoztatása szerint a 2006. október 23-i rendőrterror miatt összesen 88 civil került kórházba, és további 40-en részesültek ambuláns ellátásban.

Hangsúlyozta: mindent elmond a rendőri brutalitásról, hogy 15-en szenvedtek el nyak-, 51-en fej-, 14-en pedig szemsérülést, és 24 embert kellett ellátni lőtt sebek miatt.

"Ezek a sérülések halálosak is lehettek volna, csak az isteni gondviselésen múlt, hogy nem így történt" – mondta Petrányi-Szöőr Anna, kiemelve, hogy a sérülések ötven százaléka a fej- és nyaksérülés volt. Felhívta a figyelmet továbbá, hogy a sérültek számának kérdésében ráadásul látencia van, mivel a megtorlástól félve sokan nem mertek elmenni kórházba, legfeljebb háziorvoshoz fordultak, vagy ők maguk otthon próbálták ellátni a sérüléseiket.

Hangsúlyozta azt is, hogy a 2006. szeptember 17–21. közötti "embervadászat" pontos mérlege még folyamatban van, ehhez az országos kórházparancsnok segítségét kérték. A pszichológus-jogász szerint ugyanakkor az eddig rendelkezésre álló adatok alapján 100-200 közé tehető csak a súlyos sérülések száma.

"Azon túl, hogy ugyanúgy hazudik mint Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára szavainak az az üzenete, hogy nemcsak 2006-ban, hanem a mai napig elfogadhatónak tartja a terror lehetőségét" – összegzett lapunknak Petrányi-Szöőr Anna. 

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Bel 2021-08-30 | 15:44
Van itt pénz: milliárdos tétel lehet az ellenzéknek az előválasztás

Van itt pénz: milliárdos tétel lehet az ellenzéknek az előválasztás

  • Bár a versenyt jelentősen leszűkítették és jó előre lezsírozták, a Gyurcsány-shownak milliárdos költsége lesz.
  • Egy erősebb miniszterelnök-jelölt-jelölti kampány felette lehet a 100 millió forintnak.
  • Komolyabb kampányt és kampányköltést eddig Karácsony csinált a jelöltek közül, neki köztéren is vannak plakátjai, és a Google és a Facebook felületein is sokat költ.
  • Igaz, azt nem hajlandó elárulni, hogy miből.
Bel 2021-12-02 | 18:39
Egy embercsempészt és öt illegális bevándorlót fogtak el Veszprém-Jutaspusztán

Egy embercsempészt és öt illegális bevándorlót fogtak el Veszprém-Jutaspusztán

  • A Készenléti Rendőrség NNI Bűnözés Elleni Főosztály információi alapján a járőrök 2021. december 2-én 4 óra 39 perckor Veszprém-Jutaspusztán igazoltattak egy cseh rendszámú személyautót, amelyben egy cseh nemzetiségű férfi és öt, magát szír állampolgárnak valló ember utazott.
  • A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 35 éves cseh sofőr segítséget nyújtott abban, hogy a szír férfiak illegálisan Szerbia területéről Ausztriába juthassanak.
  • Az intézkedés alá vont utasok jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz.
  • Járművezető ellen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.
Bel 2022-02-15 | 12:04
Egy szerb sofőr 18 illegális migránst csempészett

Egy szerb sofőr 18 illegális migránst csempészett

  • A megyei rendőr-főkapitányság rendőrei 2022. február 15-én 8 óra 20 perckor egy magyar honosságú gépkocsit állítottak meg Páli belterületén.
  • A járművet egy 45 éves szerb férfi vezette, rajta kívül az autó utasterében tizennyolc  – magukat szír és szomáliai állampolgároknak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.
  • A járőrök az embercsempészt elfogták, és az illegális migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.
  • A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
  • A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.
Bel 2021-10-08 | 09:43
Koronavírus: a beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb

Koronavírus: a beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb

  • Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, és legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak.
  • Merkely Béla szerint aki oltatlan, az biztosan megfertőződik a koronavírussal.
Bel 2021-07-08 | 11:24
Orbán: A vita arról szól, ki dönt arról, hogyan neveljük a gyermekeket

Orbán: A vita arról szól, ki dönt arról, hogyan neveljük a gyermekeket

  • Az Európai Parlament és az Európai Bizottság azt akarja, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjük az iskolákba és az óvodákba - mondta a magyar miniszterelnök Belgrádban.
Bel 2021-10-01 | 15:27
Fekete-Győr előremenekül: belengette, lehet, hogy bizalmi szavazást kér maga ellen

Fekete-Győr előremenekül: belengette, lehet, hogy bizalmi szavazást kér maga ellen

  • A BENNFENTES pénteken megírta, hogy Orosz és Donáth Anna, valamint a terézvárosi polgármester Soproni Tamás a BENNFENTES információi szerint szervezkedik Fekete-Győr elmozdítása érdekében a lesujtó 3%-os eredmény miatt.
  • Fekete-Győr is értesülhetett erről, mert egy sajtóháttér-beszélgetésen bejelentette: elképzelhető, hogy bizalmi szavazást kér maga ellen a küldöttgyűlésen.
Bel 2021-05-31 | 10:06
Akart ő már lenni minden is: 2018-ban még azt nyilatkozta Karácsony, 2019-ben szívesen lenne az egyesült baloldal Európai Parlamenti listavezetője

Akart ő már lenni minden is: 2018-ban még azt nyilatkozta Karácsony, 2019-ben szívesen lenne az egyesült baloldal Európai Parlamenti listavezetője

  • Ambícióban nincs hiány, tetterőben annál inkább.
  • 2018-ban a vesztes választás után Karácsony még arról ábrándozott, 2019-ben ő lesz az egyesült baloldal Európai Parlamenti listavezetője.
Bel 2021-10-26 | 10:56
57 kilométernyi új autópályát adnak át kedden délután Miskolc és Tornyosnémeti között

57 kilométernyi új autópályát adnak át kedden délután Miskolc és Tornyosnémeti között

  • Az M30-as autópálya készült el Miskolctól az országhatárig.
  • Az út a Miskolc-Kassa autópálya hazai szakasza.