A frankfurti tőzsde főnöke a német kormányt szidja: szerinte "a gazdaságpolitika katasztrófa" és "a migrációs politika általánosan rossz"

A frankfurti tőzsde főnöke a német kormányt szidja: szerinte "a gazdaságpolitika katasztrófa" és "a migrációs politika általánosan rossz"

A Deutsche Börse AG vezérigazgatója éles támadást indított a német szövetségi kormány ellen, "katasztrofálisnak" nevezve annak gazdaságpolitikáját és bírálva a tömeges migrációval kapcsolatos hozzáállását - tudósít a RMX.

A német üzleti élet vezetői kiállnak a regnáló baloldali-liberális kormány ellen, és az egyik legnagyobb, a világ egyik legnagyobb tőzsdéjét, a frankfurti tőzsdét működtető multinacionális vállalat, a Deutsche Börse AG vezérigazgatója "katasztrofálisnak" nevezte a jelenlegi kormány politikáját egy sor kérdésben, többek között a migrációs és gazdaságpolitikában.

Theodor Weimer a Bajor Gazdasági Tanácsadó Testület által szervezett rendezvényen intézett éles szemrehányást a regnáló kormánnyal szemben.

A müncheni Bayerischer Hof szállodában tartott beszédében Weimer azt mondta: "Most volt a 18. találkozóm alkancellárunkkal és gazdasági miniszterünkkel, Robert Habeckkel, és elmondhatom, hogy ez egy merő katasztrófa".

A 64 éves Weimer, akinek az ország legnagyobb tőzsdéjének főnökeként madártávlatból van rálátása a német gazdaságra, azt mondta, hogy a nemzetközi befektetőkkel folytatott megbeszélései révén "közvetlen ismerete" van a Németországról alkotott véleményükről. Megjegyezte, hogy "a DAX vezérigazgatóinak felét ismerem. A főnököket személyesen és keresztnevükön ismerem. És sokat utazom. Nem akarom elrontani a dolgokat ma este, de... a hírnevünk a világban még soha nem volt olyan rossz, mint most".

Azt mondta, hogy "a befektetőkkel folytatott megbeszélések fatalista jellegűek. A befektetők azt mondják, hogy ha így folytatjátok, akkor még jobban le fogtok éni [a nap miatt], és még messzebbre kerülünk Németországból". A kritikát továbbfűzve kijelentve: "Egyszerűen őrültek vagytok, egyszerűen őrültek. Milyen kormányuk van? Jó úton vagytok afelé, hogy egy igazán elavult gazdasággá váljatok" - mondják a Weimer szerint.

Weimer továbbá arra figyelmeztetett, hogy a helyzet nem javul, és hogy míg Habeck kezdetben fogékony volt az ő inputjaira azzal kapcsolatban, hogyan lehetne Németországot a korábbi gazdasági erejéhez visszavezetni, addig egyre inkább a "fundamentalistákra" hallgat, akik "egyre beljebb vannak". "Az igazság a következő: A nemzetközi befektetők azt mondják, hogy csak azért fektetünk be Németországban, mert olyan olcsók vagytok. Egy ócskásbolt lettünk" - állította.

A beszéd április 17-én hangzott el, de csak most vált nyilvánossá, miután a Gazdasági Tanácsadó Testület feltette a Youtube-ra.



Weimer kitért egy olyan problémára is, amely világszerte sújtja a tőzsdéket, nevezetesen arra, hogy a piacokat már nem a fundamentumok, hanem a spekuláció, a lendület és más tényezők irányítják.

Megjegyezte, hogy a DAX (40 nagy német vállalat indexe) továbbra is erős, de a német vállalatokba fektetett befektetők jelenleg "csak opportunisták", és nem a fundamentumok alapján fektetnek be. Emellett "kockázati prémiumot" követelnek, amikor Németországban helyezik el pénzüket.

"Régebben kockázati kedvezményt kaptunk, mert az egész világ azt mondta, hogy Németország nagyszerű" - jegyezte meg.

A migrációs politika "teljesen rossz"

Weimer röviden kitért a migráció témájára is, de megjegyzései ott is hasonlóan csípősek voltak. Azt mondta, nem akar túlságosan politizálni, de nem tudta megállni, hogy ne mondjon valamit a kormányzó baloldali-liberális kormány migrációs politikájával kapcsolatban, amelyet szerinte "általánosan teljesen rossznak tartanak". A "jótékonykodásra való orientációnkat sehol sem osztják".

A témával kapcsolatban így folytatta: "Ha hiány van szakképzett munkaerőből, akkor olyan embereket hozunk be, akik beszélik a nyelvünket és társadalmi értéket termelnek, de nem olyanokat, akik az állampolgári jövedelmek 50 százalékát beszedik és elküldik valahová".

A védelmi politika "őrültség"

Innen ugrott át a védelmi témára, kijelentve, hogy Németország "csal" a védelmi kiadások terén, és nem éri el a NATO-országoktól elvárt 2 százalékos célt. Ez a csalás - jegyezte meg - abban nyilvánult meg, hogy Németország számításaiba beleszámították a "nyugdíjakat", amelyek valójában nem számítanak bele a védelmi kiadásokba.

"Azt hiszik, hogy az USA-ban senki sem veszi észre, hogy mit csinálunk? Ez őrültség: Másfél-két napra elegendő lőszerünk van" - mondta.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2023-02-19 | 20:37
Seymour Hersh: magas rangú titkosszolgálati vezetők megdöbbentek azon, hogy Biden úgy döntött, "erre a télre hidegben tartja Németországot"

Seymour Hersh: magas rangú titkosszolgálati vezetők megdöbbentek azon, hogy Biden úgy döntött, "erre a télre hidegben tartja Németországot"

  • Minden eddiginél részletesebb interjút adott Seymour Hersh újságírólegenda az Északi Áramlat felrobbantásáról az amerikai szuverenista-baloldali JACOBIN magazinnak.
  • Hersh beszél az akció pontos körülményeiről, és arról is, személyesen zavarja, hogy a CIA nem az amerikai alkotmánynak hanem "a koronának" felel [a mindenkori amerikai elnöknek].
  • A tényfeltáró újságíró szerint akik csővezeték-építéssel foglalkoznak, azok pontosan ismerik az Északi Áramlat felrobbantásának történetét.
  • Ő nem tőlük hallotta ezt a sztorit, de amikor ellenőrizte azt, akkor szembesült azzal, hogy a csővezeték-építők mind ismerték ezt a sztorit.
  • Az interjúban azt mondja, magas rangú amerikai titkosszolgálati vezetők megdöbbentek azon, hogy Biden eldöntötte, az Északi Áramlat I-II. felrobbantásával "erre a télre hidegben hagyja Németországot".
  • Hersh szerint az Északi Áramlat I-II. felrobbantására azért került sor, hogy Nyugat-Európa, és különösen Németország ne farolhasson ki Ukrajna fegyveres támogatásából.
  • "Förtelmes" Németországot és Európát "hidegben tartani" egy olyan háború miatt, amit nem nyerhetnek meg.
  • Ez nem csupán Hersh véleménye, hanem elmondása szerint az amerikai szolgálati vezetőké is.
Sztori 2023-06-22 | 13:29
EXKLUZÍV - Sorosék kiadták az ukázt a baloldalnak: még több médiát és influenszereket kell finanszírozni

EXKLUZÍV - Sorosék kiadták az ukázt a baloldalnak: még több médiát és influenszereket kell finanszírozni

  • A 92 éves Soros György átadta királyságát Alex Sorosnak, aki saját magát úgy jellemezte, hogy politikusabb alkat, mint az apja.
  • Az öröklés jól megszervezett és sima volt a dinasztiában, és Alex kinevezése óta felpörögtek az események: Brüsszel újra migránskvótát akar, és a Soros-birodalom megparancsolta a demokrata donoroknak, hogy vegyenek még több médiát, tévét, portálokat, cikkeket, beszélgetős rádióállomásokat.
  • A Birodalom 25 milliárd dolláros vagyon fölött diszponál, Alex az egyetlen a családtagok közül, aki vezető posztot tölt be a család befektetési alapjánál és a "filantróp tevékenységet" folytató Open Society Foundation-nál is.
  • Alex a WSJ-nek azt is kifejtette, hogy évente 1,5 milliárd dollárt, 500 milliárd forintnál is többet fektetnek be a Nyílt Társadalom ideológiájának terjesztésébe és "a demokrácia fejlesztésébe".
  • A Nyílt Társadalom ideológiája a migráció ösztönzésére, a multikulturalizmus erőltetésére, a szélsőséges woke-ideológia, a BLM, az Antifa és az abortusz, mint abszolút női jog propagálására, az LMBTQ+ propagandára, a nemzetállami struktúrák meggyengítésére és lebontására, és egy globális szuperstruktúra kiépítésére irányul.
  • Az ideológia terjesztéséhez azonban médiafelületek is kellenek, ezért egy friss tanulmányában, ami egyfajta parancsként is értelmezhető, Sorosék kiadták az ukázt a demokrata párt támogatóinak: ahogyan ők is teszik, médiát kell venni, és támogatni kell a közösségi média influenszereit.
  • A BENNFENTES megszerezte a törekvést alátámasztó stratégiai tanulmányt, amely egy titkos, demokrata megadonoroknak szervezett washingtoni háttértalálkozó összefoglalója.
  • Május közepén írt arról a BENNFENTES: az Action for Democracyt igazgató Korányi Dávid a guruló dollárokból magyar influenszereket akar összevásárolni, és ez zavarokat okoz a magyarországi dollármédiában.
  • Korányiék törekvése nem lehet független az új Soros-direktívától: a Birodalomnak további médiára és influenszerekre van szüksége, hogy terjeszthesse üzeneteit.
Sztori 2022-01-19 | 15:00
Listázta a baloldal az ellenzéki választókat, és emailekkel, telefonokkal zaklatják őket

Listázta a baloldal az ellenzéki választókat, és emailekkel, telefonokkal zaklatják őket

  • Az ellenzéki propagandamédia most elfelejtett Kubatov-listázni.
Sztori 2021-07-14 | 11:12
A kukoricásig jutott a balfék tolvaj - FOTÓ

A kukoricásig jutott a balfék tolvaj - FOTÓ

  • A gyanúsított egy utcán parkoló járművet kötött el Debrecenben.
  • A kaland nem sokáig tartott, mivel egy kanyarban kisodródott és egy kukoricásba hajtott az autóval.
Sztori 2022-09-30 | 10:43
Merkel az orosz-ukrán háborúról: Kohl soha nem tévesztené szem elől a "másnapot"

Merkel az orosz-ukrán háborúról: Kohl soha nem tévesztené szem elől a "másnapot"

  • Megtörte az önként vállalt politikai szilenciumot Angela Merkel.
  • Két napja a néhai Kohl kancellár politikai pályafutását gondozó alapítvány első, bemutatkozó konferenciáján szólalt fel.
  • Merkel méltatta Kohl újraegyesítésért tett erőfeszítéseit, majd nyilvánvalóan a jelenlegi orosz-ukrán háborúra reflektálva azt mondta, az egykori kancellár soha nem tévesztené szem elől a "másnapot".
  • Vagyis azt, hogy az ukrán háború végeztével is lesz Oroszország, létezni fog, mint állam, és ott lesz keleten, Európa háta mögött.
  • Merkelből megszólalt a híres, a németekre jellemző "realpolitik".
  • Kérdés, értik-e mondandóját a morális imperializmust képviselő zöldek, és az általuk sakkban tartott Scholz kancellár.
Sztori 2023-01-08 | 15:47
Baloldali politikus a német fegyverszállításokról: "a kormány a lakosság többségének akaratával szemben cselekszik"

Baloldali politikus a német fegyverszállításokról: "a kormány a lakosság többségének akaratával szemben cselekszik"

  • Szerinte a fegyverszállításokkal a német kormány hozzájárult az eszkalációhoz.
  • A német kormány "a lakosság többségének akarata ellenében cselekedett, hiszen a felmérések szerint kétharmaduk nem támogatja az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások kiterjesztését".
Sztori 2023-08-29 | 15:34
Soros György befektetési alapja lett a legnagyobb lengyel napilap többségi tulajdonosa

Soros György befektetési alapja lett a legnagyobb lengyel napilap többségi tulajdonosa

  • Pár héten belül választások lesznek Lengyelországban.