Junge WELT: a hazugság szétrobbanásával Németország is részt fog venni abban a háborúban, amit eddig Ukrajna segítségével vívott

Junge WELT: a hazugság szétrobbanásával Németország is részt fog venni abban a háborúban, amit eddig Ukrajna segítségével vívott
  • Meglepően őszíinte véleménycikk jelent meg a Junge WELT hasábjain.
  • Jörg Kronauer szerint sokáig nem tartható a hazugság, hogy Ukrajna NATO-eszközökkel harcol, de a szövetség tagjai nem érintettek a háborúban.
  • Ez a hazugság gyorsan szét fog robbanni, és akkor Németország is hadviselő féllé válik - véli a szerző.

Háborúzás háború nélkül. Az elképzelés, hogy Ukrajnát teljes NATO-fegyverzettel lehet ellátni, hogy folytathassa harcát Oroszország ellen, de ebből nem következik, hogy a NATO-államoknak véresre kellene kenniük a kezüket, nos, ez az az nagy hazugság, amelyet a nyugati politikusok 2022. február 24. óta mondogatnak a nyilvánosságnak - írja a Junge WELT-ben Jörg Kronauer.

És egy ideig úgy tűnt, hogy ez be is válik.

A közvélemény egy részében mindig volt némi nyugtalanság, amikor a következő fegyverrendszer felé vezető eszkalációs lépcsőfokot vették: Németország tényleg nem lép be a háborúba azáltal, hogy tarackokat, tüzérséget szállít? Mi a helyzet azzal, hogy Kijevet harckocsikkal, a hírhedt Leopárdokkal látják el? Nos, a gyakorlatban a dolgok eddig simán mentek. Berlin szempontjából eddig minden akadályt nagyobb sebek nélkül vettünk.

A probléma az, hogy a nagy élethazugság hosszú távon csak akkor működik, ha Ukrajna megnyeri a háborút, vagy legalábbis fenn tudja tartani a katonai patthelyzetet. De ha vereséggel fenyeget, akkor komolyra fordulnak a dolgok.

És nem csak azért, mert Moszkva egy NATO-szövetséges ellen győzedelmeskedne Kijev legyőzésével, ami önmagában is súlyos csapás lenne a nyugati katonai szövetség presztízsére és befolyására.

Ellentétben a nyugati közvélemény azon részével, amelyet a hazugsággal hitegetnek, a világ pontosan tudja, hogy a NATO természetesen háborút folytat Ukrajnában - azzal az apró, de finom lábjegyzettel, hogy a csatatér eddig ukrán területre és az áldozatok ukránokra korlátozódtak.

Egy ukrán vereséget ezért - nagyon pontosan - a NATO, a Nyugat vereségének tekintenének. Végső soron nem kevesebb forog kockán, mint a világ korábbi urainak mindenhatósága.
Ugyanezen urak véleménye szerint nem szabad megengedni, hogy ez a hatalomvesztés bekövetkezzen. Ukrajna vereségét tehát nagyjából mindenáron meg kell akadályozni. De ha ehhez további eszkalációra van szükség, például nyugati fegyverekkel támadni orosz területet, nyugati katonákat küldeni a háborús övezetbe - akkor az urak logikája szerint ezt meg kell tenni.

Így a német kormány továbbra is élete hazugságát állítja a nyilvánosságnak, hogy az orosz terület német fegyverekkel való bombázása valahogyan a nemzetközi jog hatálya alá tartozik, jól tudva, hogy Moszkva bejelentette, hogy nem osztja a NATO nemzetközi joggal kapcsolatos aggályait, és fenntartja a jogot a megtorlásra.

Amint ezek közül az első megtörténik - Nyugaton senkinek sincs ráhatása, hogy ez mikor és hol történik meg -, a hazugság szét fog robbanni.

Akkor Németország maga is részt fog venni abban a háborúban, amelyet eddig Ukrajna segítségével vívott.

Ki tudja, talán hamarosan.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Álláspont 2021-12-14 | 12:18
Főváros: a vezetők milliós órákban, jachtokon szelfiznek, a melóst meg kicsinálják, kirúgják

Főváros: a vezetők milliós órákban, jachtokon szelfiznek, a melóst meg kicsinálják, kirúgják

  • Ilyen Karácsony Gergely szolidáris Budapestje, ahol az 1%-nyi kisebbség helyett a 99%-ot szolgálják.
  • Mármint elméletben, mert a gyakorlat szerint a fővárosi vezetők dőzsölnek a tutiban, a munkásokat pedig egrecíroztatják, majd kirúgják.
  • A fővárosi cégvezetők közben milliós karórákban feszítenek, jachtozgatnak a tengeren, és a képek alá a közöségi médiában kiírják, hogy 'HOME OFFICE'.
  • Karácsony hagymázas gondolatai a szolidaritásról és az elesettek, valamint a többség védelméről a maroknyi kisebbséggel szemben ugyanolyan hazug, mint amilyen hazug alak a Főpolgármester, akinek egyetlen igaz pillanata sincsen az életben.
Álláspont 2022-09-25 | 13:02
Kínai elemzés: Európának vége az öngyilkos szankciókkal

Kínai elemzés: Európának vége az öngyilkos szankciókkal

  • Európa megfizeti az amerikai politika árát - teszik hozzá cinikusan a kínaiak.
Álláspont 2021-10-11 | 11:54
Nem így képzeltük az előválasztást, mondja Magyar György, a Civil Előválasztási Bizottság vezetője

Nem így képzeltük az előválasztást, mondja Magyar György, a Civil Előválasztási Bizottság vezetője

  • "A budapesti főpolgármester visszalépése ugyanis magának az előválasztás ethoszának nem tesz jót, és ez a választót nem fel-, hanem inkább leértékeli" - írja Magyar György ügyvéd.
  • "Ami viszont az utóbbi napokban folyt, az szerintem megcsúfolása az eredeti gondolatunknak. Mi úgy véltük, hogy az érintett politikai szervezetek által konszenzussal elfogadott rendszer működni fog, ám csalatkoztunk" - folytatja.
Álláspont 2021-08-23 | 10:40
Újabb ikonikus propagandajelenetről derült ki, hogy nem igaz

Újabb ikonikus propagandajelenetről derült ki, hogy nem igaz

  • Körbejárta a világsajtót, ahogy Kabulban az amerikai katonák átemelnek egy csecsemőt a reptér falán.
  • Napokig arról írtak influenszerek és a liberális propagandamédia, hogy lám, micsoda emberség.
  • Azóta a kisgyerek visszakerült a repülőtéren várakozó szüleihez, miután a katonák orvosi segítséget nyújtottak számára.
Álláspont 2021-05-19 | 10:05

A liberális propagandamédia mindenkit megaláz, aki nem beszél angolul, így járt Vida Ildikó is - hogy Karácsony nem tud angolul, az csak az oktatási rendszer hiányossága

  • Vidát kéjesen alázta angol nyletvtudásának hiánya miatt, Karácsonyt viszont az oktatás színvonalát emlegetve mentegeti a liberális propagandamédia.
  • Mint a hímestojásra, úgy vigyáz a propagandamédia a kétbalkezes Főpolgármesterre.
  • Karácsony elmondása szerint a párbeszédes életrajzába pedig csak egy túlbuzgó aktivista rontotta bele a nemlétező PhD fokozatát.
Álláspont 2021-07-25 | 09:50

Cseh Katalin: minden a legnagyobb rendben

  • Egy hete jelent meg Anonymous első videója a bennfentes.neten.
  • Az álarcos alak nagy leleplezést ígért egy politikusról, aki 4,5 milliárd forintnyi uniós támogatást vett fel családi cégeivel és az ahhoz köthető céghálóval.
  • A bennfentes kiderítette, hogy a momentumos EP-képviselő, Cseh Katalin áll a leleplezés célkeresztjében.
  • Szerkesztőségünk megkérdezte a politikust az általa benyújtott pályázatról.