Bőkezűen pénzeli az Izraelre támadó iszlamista terroristák gázai keltetőjét az EU

Bőkezűen pénzeli az Izraelre támadó iszlamista terroristák gázai keltetőjét az EU
  • A Hamász terrorszervezet alapítója által létrehozott gázai Iszlám Egyetemről, és a Hamász-kollégiumról van szó.
  • A közelmúltban Izrael ellen elkövetett támadások kitervelőit itt képezték ki.
  • Az EU bőkezűen támogatja az iszlamista egyetemet.
  • Közben a magyar diákoktól megtagadja az Erasmus-programban való részvételt.

Az EU pénzügyi átláthatósági rendszere szerint 2014 és 2021 között az EU 1 756 003 eurót fizetett a gázai Iszlám Egyetemnek. A 2021-ben felsorolt utolsó projekt még folyamatban van, és 2025. december 31-én ér véget.

Charlie Weimers európai parlamenti képviselő (ECR) megkérdezte a Bizottságot erről a finanszírozásról. A 2023-as év elején azt válaszolták, hogy 2020 után nem írtak alá több szerződést. De ez valószínűleg nem így van, mivel a Gázai Iszlám Egyetem 2022-ben, 2023-ban és néhány nappal ezelőtt is új Erasmus-projekteket jelentett be.


Valójában számos Erasmus+ projekt, amelyben ez az egyetem érintett, még nem szerepel a Bizottság adatbázisaiban. Ezeket 2022-ben és 2023-ban érvényesítették, és még mindig folyamatban vannak. Több ilyen projekt Törökországgal, de európai egyetemekkel folytatott egyetemi csereprogramokat is érint, úgy is, mint:

  • Erasmus+ nemzetközi csereprojekt a németországi Saar-vidéki Egyetemmel (2023) / Islamic University of Gaza (bejelentés: 2/10/23)
  • Erasmus+ nemzetközi csereprojekt a törökországi Aksaray Egyetemmel (2023)  / Iszlám Gázai Egyetem
  • Erasmus+ nemzetközi csereprojekt a törökországi Kutahya Dumlupinar Egyetemmel (2023)
  • Erasmus+ nemzetközi csereprojekt a törökországi Altinbas Egyetemmel (2023)
  • Erasmus+ nemzetközi csereprojekt a görögországi Görög Nemzetközi Egyetemmel (2022)
  • Erasmus+ nemzetközi csereprojekt 5 portugál egyetemmel (2022)
  • Erasmus+ nemzetközi csereprojekt az Isztambuli Műszaki Egyetemmel (2022)
  • Erasmus+ nemzetközi csereprojekt a Granadai Egyetemmel (Spanyolország)
  • Erasmus+ nemzetközi csereprojekt három török egyetemmel (2022)
  • Erasmus+ nemzetközi csereprojekt a Sienai Egyetemmel (Olaszország) (2022)
  • Islamic University of Gaza - Nemzetközi kapcsolatok (nincs több projekt - az egyetem honlapjának feltörését követően az oldal ideiglenesen elérhetetlen)

A Gázai Iszlám Egyetem Erasmus+ promóciós videója itt érhető el.

A Gázai Iszlám Egyetemet a "gázai campus"-nak tekintik, és a Hamász (Muzulmán Testvériség) megteremtője alapította:

A Gázai Iszlám Egyetem alagsorában található diákszállóban található kis könyvtár mindent biztosít, amire a minta palesztin diáknak szüksége van: a tollaktól, ceruzáktól és jegyzettömböktől kezdve a tanulmányi könyvekig.

De abban különbözik egy egyszerű egyetemtől, hogy a gázai fiatalok radikális nevelésének kiegészítésére is kínál valamit: az Izrael-ellenes műveletekben elesett Hamász "mártíroknak" vagy a mozgalom fegyveres szárnyának, az Ezzedin al-Kasszam Brigádoknak szentelt DVD-ket, iszlamista vezetők tüzes beszédeit vagy szellemi vezetőjük, Ahmed Jaszin sejk pályafutását bemutató könyveket is.

(...)

A politikának és a vallásnak ez a keveredése tette az egyetemet a Hamász táptalajává. Ismail Haniyeh, a leendő Hamász-kormány miniszterelnök-jelöltje is ott tanult, akárcsak Mohammed Deif, az Ezzedin al-Kasszam Brigádok vezetője.

Az Iszlám Egyetemet, amely a Fatahhal való szakítás után a Hamász fellegvárává vált, a Muzulmán Testvériség alapította. Kezdetben csak a saríát és a Koránt tanította. Aztán az évek során az oktatás multidiszciplináris lett.

Hivatalosan Ahmed Jaszin sejk nem tartozott az iskola alapítói közé. "De megvoltak az emberei belülről. Ő volt a kar szellemi vezetője" - magyarázza Salam Salamé, az egyetem egyik tanára és alapítója, aki a Hamasz újonnan megválasztott tagja. "Az iszlám egyetem adja a Hamász agytrösztjét. Kultúrát és fegyelmet tanít". (...)


Forrás: L'université islamique de Gaza, campus du Hamas, 2006. március 2., Le Figaro.

Az iszlám egyetemet Ahmed Jaszin alapította, az a paralimpiai iszlamista ideológus, aki 1987-ben, a palesztinok felkelésekor egy korábbi iszlamista szervezetből létrehozta a Hamászt. A csoport kettős, katonai és társadalmi funkcióját tükrözi szervezetének politikai, társadalmi és katonai szárnyával.

Forrás: The Guardian (2014).

 

Mohammed Deif, a Hamász iszlamista terroristája, aki a 2023. október 7-i, több mint 800 ember halálát okozó Izrael elleni támadásokat szervezte, a gázai Iszlám Egyetemen tanult: (...) És most Deif, aki korábban bombakészítő volt, egy gondosan megtervezett gyilkos támadást szervezett Izrael ellen, amely meglepte az izraeli tisztviselőket. Ő utasította a harcosokat, hogy robbanóanyagokkal és buldózerekkel törjék át a Gázát körülvevő kerítéseket, hogy további százakat engedjenek át (...)

Az Izrael elleni legújabb, 50 éve nem látott mértékű támadása most olyan figurává teszi őt, "mintha a fiatalok istene lenne" - mondta Abusada (...)

Van érzéke a színházhoz, amint az a szombati felkavaró videón is látható, amely állítólag abból az időből származik, amikor egy színházi csoportban játszott, amelyhez még a gázai Iszlám Egyetemen csatlakozott. 

Forrás: DailyMail.

A Hamász vezetője, Ismail Haniyeh is a gázai Iszlám Egyetemen tanult.

2012-ben Izrael egyértelműen elítélte az UNESCO döntését, hogy tanszéket hoz létre a Gázai Iszlám Egyetemen:

"Izrael Állam Külügyminisztériuma ma megdöbbenését fejezte ki az UNESCO bejelentése miatt, miszerint tanszéket hoz létre a Gázai Iszlám Egyetemen.

A Gázai Iszlám Egyetemről köztudott, hogy a Hamász terroristáinak melegágya és termékeny táptalaja. Éppen a múlt hónapban az egyetem Korán-tanulmányok dékánja nyíltan a Vatikán és Spanyolország iszlám meghódítására szólított fel.

Az UNESCO mottója szerint "a béke védelmét az emberek elméjében kell felépíteni", a Gázai Iszlám Egyetem azonban a terror érdekében mérgezi az emberek elméjét - fogalmazott az akkori izraeli közlemény.

Az egyetem tudósai és akadémikusai a Hamasz technokratáiként is szolgálnak. Az Iszlám Egyetem a Hamász vezetőinek foglalkoztatási és szellemi nyugdíjazási programjaként szolgál. Az egyetem a Hamász radikális ideológiáját tanítja, és az Izraellel szembeni ellenségeskedésre összpontosít; a Hamász a Gázai Egyetem laboratóriumait robbanóanyagok és rakéták kifejlesztésére és gyártására használja, sőt, még robbanóanyag-készítő tanfolyamot is tartott. Az egyetem fegyverraktár és a katonai vezetők titkos találkozóhelye.

Az UNESCO továbbra is rontja a hírnevét. Az Obiang-díj létrehozása után az UNESCO most egy terrorista szervezethez kapcsolódó tanszéket hoz létre.

A Hamasz és az Iszlám Egyetem a szélsőségességben, az erőszakban és a terrorban hisz - nem pedig az oktatásban, a tudományban és a kultúrában. Az a tény, hogy az UNESCO egy ilyen egyetemen hoz létre tanszéket, tovább rontja az UNESCO hírnevét" - zárul a korábbi közlemény.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2023-02-13 | 11:42
"Ördögi kudarc" a német energiapolitika, írta a Twitteren a jogász, 3.000 eurót kell fizetnie

"Ördögi kudarc" a német energiapolitika, írta a Twitteren a jogász, 3.000 eurót kell fizetnie

  • Annalena Baerbock, Scholz kancellár és Robert Habeck külügyminiszter nem tűri a kritikát.
  • Németországban létezik egy olyan törvényi passzus, amely bünteti "a politikusok megsértését".
Sztori 2021-11-05 | 19:42
Parancsra védelmezi és mosdatja az ellenzéki propagandamédia Cseh Katkát és lagziját

Parancsra védelmezi és mosdatja az ellenzéki propagandamédia Cseh Katkát és lagziját

  • Szinte azonos időpontban jelentek meg pénteken írások a 444-en és a Telexen, azaz a liberális propagandamédia zászlóshajó-médiumaiban Cseh Katka lagzijáról.
  • Az írások közös nevezője, hogy roppant alázatosan védelmezik Cseh Katka esküvőjét, és gyalázatos dolognak állítják be azt, hogy a Bors és a BENNFENTES nyilvánosságra hozta a lagziról készült képeket.
  • Mintha csak parancsszóra tették volna, az ellenzéki propagandamédia úgy védi Cseh Katka és Berg Dániel esküvőjét.
  • Azért különös ez az igyekezetük, mert azt, hogy a közszereplőknek nincsen magánelete idehaza, azt az ellenzéki propagandamédia honosította meg Magyarországon.
  • Ha egy jobboldali politikus lánya, vagy egy nagyvállalkozó tart lagzit, akkor ugyanez a propagandamédia lesifotósokat fizet meg, majd hetekig csámcsog az esküvőn.
  • Kettős mérce a gyakorlatban: amit szabad az ellenzéki propagandamédiának, nem szabad azt senki másnak.
Sztori 2021-09-20 | 15:50
A történelem legmerészebb megfigyelési akciójának belső története: az FBI An0m csalija, amellyel lefülelték a globális bűnözés legtetejét

A történelem legmerészebb megfigyelési akciójának belső története: az FBI An0m csalija, amellyel lefülelték a globális bűnözés legtetejét

  • A brit Guardian részletes és izgalmas sztorit tár olvasói elé: hogyan palizta be az FBI egy általuk fejlesztett titkosítot telefonnal a világ bűnözői elitjét.
  • A telefon valóban titkosított volt, de minden egyes üzenet az ausztrál rendőrségnél landolt, ám az FBI egy vádalkuért cserébe az üzenetek dekódolását lehetővé tevő kulcsokkal rendelkezett.
  • Magyar szál is van a sztoriban: egy rendkívül konspirált, profi magyar kokaincsempész banda is az An0m miatt bukott meg.
  • Ők szerb nagykereskedelmi partnereik ajánlására használták titkos kapcsolattartásra az FBI-os telefont.
  • Olyan nagy szereplőknek számítottak a hazai kokainpiacon és kábítószerkereskedelemben, hogy kiiktatásuk "ellátási zavarokat" okozott.
Sztori 2021-12-01 | 10:57
Márki-Zay: Egyből el fogjuk törölni a gyermekvédelmi törvényt

Márki-Zay: Egyből el fogjuk törölni a gyermekvédelmi törvényt

  • A javaslatot "ostobának" nevezte az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, és kijelentette, a népszavazásra sem megy el.
  • Mint ismert, a kormány népszavazást kezdeményezett annak érdekében, hogy a gyerekeket meg lehessen védeni a gender- és az lmbtq-propagandától.
  • Köztudott, hogy Nyugat-Európában egyre nagyobb divat a gyerekek nemváltó műtéteinek propagálása, és a hagyományos biológiai nemek erőszakos szétverése.
  • A Fidesz-KDNP ennek a káros folyamatnak a hatásait szeretné mérsékelni azzal, hogy a gyerekek számára tiltaná a gender- és lmbtq-érzékenyítést, és a szülők kezébe helyezné annak eldöntését, kiteszik-e ilyen érzékenyítésnek a gyerekeiket.
  • A kormánypárti képviselők megszavazták a javaslatot, az ellenzék egységesen távolmaradt a szavazástól.
  • Márki-Zay is kifejtette véleményét a népszavazásról, aki azt mondta, ostobaság a törvény, és azonnal el is törölnék.
Sztori 2023-01-08 | 15:47
Baloldali politikus a német fegyverszállításokról: "a kormány a lakosság többségének akaratával szemben cselekszik"

Baloldali politikus a német fegyverszállításokról: "a kormány a lakosság többségének akaratával szemben cselekszik"

  • Szerinte a fegyverszállításokkal a német kormány hozzájárult az eszkalációhoz.
  • A német kormány "a lakosság többségének akarata ellenében cselekedett, hiszen a felmérések szerint kétharmaduk nem támogatja az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások kiterjesztését".
Kül 2021-05-12 | 09:05
Michel Barnier: "Vannak összefüggések [a bevándorlási hullámok] és a terrorista hálózatok között, amelyek megpróbálnak beszivárogni" - a francia elnökválasztás kampányának középpontjában visszavonhatatlanul az illegális migráció áll

Michel Barnier: "Vannak összefüggések [a bevándorlási hullámok] és a terrorista hálózatok között, amelyek megpróbálnak beszivárogni" - a francia elnökválasztás kampányának középpontjában visszavonhatatlanul az illegális migráció áll

  • Egy ideje érzékelhető, hogy a francia politikai elit hangsúlyt váltott az illegális migráció megítélésében.
  • A Charlie Hebdo, majd a Bataclan elleni súlyos terrortámadások óta eltelt időben többé nem tabu nyilvánosan megkérdőjelezni az illegális migrációt.
  • Korábban csak a politikai életből kirekesztett Marine Le Pen tette ezt, de ma már a hivatalban lévő Macron elnök és kihívói is erről beszélnek.
  • Macron az utóbbi hónapokban kivívta a baloldali értelmiség haragját azzal, hogy a baloldalról támogatott politikai iszlamizmust kritizálta.
  • Az elegáns és kimért Michel Barnier, aki a BREXIT főtárgyalója volt Brüsszelben és mint az Európai Bizottság elnökségére esélyest is emlegették, szintén azzal lépett be a francia elnökválasztási kampányba, hogy meg kell állítani a migrációt Európa külső határain.
  • "Vannak összefüggések [a bevándorlási hullámok] és a terrorista hálózatok között, amelyek megpróbálnak beszivárogni" - mondta Barnier.
  • A mainstream establishment brüsszeli lapja, a Politico és annak kommentátorai migráció-ellenes kijelentései miatt azonnal éles cikkben fordultak a korábban dédelgetett főtárgyaló ellen.
Sztori 2023-01-30 | 15:06
Trump a tanárokról: "ha rózsaszín hajú kommunisták tanítják a gyerekeinket, akkor nagy bajban vagyunk"

Trump a tanárokról: "ha rózsaszín hajú kommunisták tanítják a gyerekeinket, akkor nagy bajban vagyunk"

  • Mintha Trump szoros figyelemmel követné a magyar tanártüntetéseket.
Sztori 2023-01-26 | 19:48
Trükközés az EU-s pénzekkel: olyan programokra hívja le a holland kormány a Helyreállítási Alap pénzeit, amiket már korábban megvalósítottak

Trükközés az EU-s pénzekkel: olyan programokra hívja le a holland kormány a Helyreállítási Alap pénzeit, amiket már korábban megvalósítottak

  • Nagyban folyik a trükközés szerte az EU-ban a 700 milliárd eurós Helyreállítási Alap-programmal.
  • Ez az a korona-helyreállítási alap, amely azt szolgálná, hogy az EU gazdaságai kilábaljanak a koronavírus okozta válságból.
  • Minden tagállamnak terveket kellett készítenie arra, hogyan és mire költik majd a pénzeket.
  • Ugyan a liberális média csak Magyarországot szokta pellengérre állítani ebben az ügyben, most kiderült, hogy Magyarországnál sokkal nagyobb zsiványok játszanak az EU-ban.
  • Alább a részletek a brutális kettős mércéről és a holland liberális kormány képmutatásáról.