Elhallgatás: Hessenben négyszer annyi késes támadás történt 2022-ben, mint amennyiről a hivatalok beszámoltak

Elhallgatás: Hessenben négyszer annyi késes támadás történt 2022-ben, mint amennyiről a hivatalok beszámoltak
  • Álca mögé rejtik a migráció árnyoldalait Németországban.

Ezt még a német média figyelmes olvasói sem biztos, hogy tudják. Hessenben az elmúlt években a késes támadások száma többszöröse volt a nyilvánosan közölteknek. A késes bűncselekmények krónikus problémává váltak, nem csak Hessen tartományban - fogalmaz a Tichyseinblick.

Továbbra is igaz, hogy a Németországban közzétett, késes támadásokra vonatkozó számadatokkal kapcsolatban figyelmeztetést kell kiadni.

Már az első TE jelentésben is szó esett arról a forró kérdésről, hogy hány késes támadás történt tavaly az országban, országosan biztosan több mint 21.000 késes támadás jött ki, ha csak az összes tartományi adatot összeadjuk - valamivel több, mint az általában keringő 8600 cselekmény.

Most azonban kiderült, hogy még egy német szövetségi állam hivatalosnak tűnő sajtóközleményeire sem lehet mindig hagyatkozni. Hessenben ez másképp volt. A hessen.de honlap szerint "a rendőrség 2022-ben Hessen-szerte összesen 566 késes támadást regisztrált". Ehhez képest az előző évben 505, az azt megelőző évben pedig 513 késes támadás történt.

De mindezeket a számokat nyugodtan el lehet felejteni. Mert a késes támadások valódi száma Hessenben mindhárom évben három-négyszerese volt. Ezt a hozzáértő megfigyelők már jó ideje sejtették.

Csak Frankfurt városában egy év alatt három számjegyű, több mint 400 késes támadás történt.

Az is furcsa, hogy tavaly még egészen más számokról volt szó a hessen.de oldalon. Ott 775 közterületen elkövetett késes bűncselekményről írtak, szemben az egy évvel korábbi (2020) 854 esettel. Úgy tűnik, hogy a definíciók itt olyan gyorsan változnak, hogy a számok is teljesen eltérőek minden esetben.

Mint a Tichys Einblick most a hesseni állami bűnügyi hivatalból megtudta, a késes támadások száma Hessenben 2022-ben majdnem négyszerese volt a korábban ismertnek. Tavaly ugyanis összesen 2124 késes támadás történt Hessenben.

A hesseni állami bűnügyi hivatal szerint ez 780 támadást, 326 rablást és 885 fenyegetést foglalt magában. Pontosan 2000 gyanúsított ellen indult nyomozás, akiknek 51,7 százaléka csak egy külföldi állampolgársággal rendelkező személy volt, 48,3 százaléka német volt, amibe a német útlevéllel rendelkezők és a kettős állampolgárok is beleszámítanak. A németek és nem németek közötti megoszlás a korábbi években is hasonló volt. A 2021-es évben 53,8 százalékuk egyértelműen külföldi volt.

Emellett a késes támadások száma is jelentősen nőtt. Ennek megfelelően 2020-ban még 1712 késes támadás történt Hessenben, 2021-ben már 1804. Ez 5,4 százalékos növekedésnek felelt meg. A nagyobb ugrást azonban Hessen a következő évre tette meg: 2022-ben a késes támadások itt 17,7 százalékkal nőttek az előző évhez képest. Ez az igazi újdonság Hessen tartományban, ami az eddig közzétett adatokban nem jelent meg. Egyébként 2019-ben már magasabb volt a késes támadásokkal kapcsolatos bűncselekmények száma (2158), de ezt relativizálta az a tény, hogy nem mindig használták a bűncselekmény eszközét, a kést, ahogyan a hivatalok fogalmaznak.

A hesseni LKA szerint ez az újabb adatoknál kizárt. Szó szerint azt írják a TE-hez eljuttatott e-mailben: "Csak olyan bűncselekményeket rögzítenek, amelyekben a késsel való támadással közvetlenül fenyegetnek vagy hajtanak végre egy személy ellen (nem pedig például a kés puszta tartását a támadás során)".

A TE korábbi, a tavalyi késes támadások számáról szóló jelentésében már rámutatott, hogy a számos médiumban keringő, országosan 8160 késes támadásról szóló adat nem lehet helyes. Ennyi késes támadást számolt össze a Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) a veszélyes és súlyos testi sértéssel összefüggésben. Természetesen nem csak ennyit árult el a BKA. Ezen kívül 4195 rablással kapcsolatos késes támadás történt. Ez együttesen 12 355 késes támadást eredményezett. De ez nem több, mint egy szám, amelyet a BKA teljesen ismeretlen, burkolt módon emelt ki az országos adatokból.

A két eltérő hesseni adat magyarázata sem elég meggyőző. Az idézett honlapon ugyanis valóban az áll: "késes támadások köztereken". De lehet, hogy a késes támadások több mint háromnegyede nem nyilvános helyeken történt? Ez nagyon furcsának tűnik, és elgondolkodtató. Végső soron minden késes támadás túl sok, és jelenteni kell, akár egy játékteremben, akár az utcán történik. A helyszín nem a döntő kritérium a polgárok általános biztonságérzetének fenntartásához. A helyszín végső soron felcserélhető, és inkább a jó alkalom kérdése a késes bűnöző számára.

Sokan szeretnék minimalizálni a támadások valós számát

Németország egészéhez viszonyítva az új hesseni adatok ismét szélesebb képet adnak a késes bűncselekményekről. Ezek szerint egy év alatt Németország-szerte valószínűleg mintegy 22 000 késes támadás történt. Talán még ennél is több, mert a TE még mindig nem kapott aktuális számadatokat a türingiai belügyminisztériumtól, hiába kérte a portál. Hamburgból ráadásul az az érdekes különbség, hogy 2022 őszén a szenátus az akkor még aktuális évre jóval több késes támadással (1150) számolt, mint amennyit akkor a hamburgi rendőrség közölt (629). Összességében tehát nemcsak a föderalizmus esetlegesen önmagában is meglévő széttagoltságáról, hanem az eltitkolásról is képet kapunk. Úgy tűnik, hogy az ország különböző szereplői minimalizálni akarják a késes támadások valós számát.

Ettől eltekintve a TE láthatóan egyedül érdeklődik a késes támadások valós száma iránt Németországban. Eddig egyetlen más médium sem kérdezte meg, majd tette közzé a Hessenben elkövetett késes támadások számát.

Hasonló a helyzet más, nem teljesen jelentéktelen szövetségi államokban, mint Alsó-Szászország és Bajorország. Úgy tűnik, a valóság nem számít, ha az ütközik a német vezető médiumok "narratíváival". Az illegális bevándorlást jelenleg ismét sokan igazolják, köztük azok is, akik már régóta figyelmeztetnek a következményekre. Még az Axel Springer sem áll most már rendíthetetlenül a német állampolgárok oldalán, hiszen hajlandóak volt eladni magukát a woke-téveszméknek.

Az világos, hogy a most kiszámolt és kutatott számok bizonyára nyugtalanítóak: Németországban tavaly naponta 60 alkalommal rántottak kést, és így hajtottak végre támadást, ami mindig azzal járt, hogy megfenyegettek, megsebesítettek, kiraboltak vagy megerőszakoltak valakit.

Hessenben tizenegy szexuális önrendelkezés elleni bűncselekménynél használtak kést. Csak ott 326 rablást hajtottak végre kés segítségével. 900 alkalommal volt szó kényszerítésről, fenyegetésről vagy akár zsaroló emberrablásról (három esetben). Élet elleni bűncselekménynek minősült 90 késes támadás. Tizenhárom késes támadást az államhatalommal szembeni ellenállásnak minősítettek.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-05-16 | 08:00

Kezdetektől az Orbán-kormánynak volt igaza: csak az oltás törheti le a koronavírus-járványt - nagyszabású olasz vizsgálat igazolta, már az első oltás radikálisan visszaszorítja a súlyos fertőzést, és minimalizálja a kórházba kerülés esélyét

  • Hónapokig ment a vita azon, hogy a tesztelés, vagy az oltás hatékonyabb-e a koronavírus-járvány visszaszorításában.
  • A baloldali ellenzék és a vele szövetséges ellenzéki propagandamédia folyamatosan, megállás nélkül tesztelt volna, és hónapokon keresztül ezt követelték a kormánytól is.
  • Az Orbán-kormány pedig már 2020 tavaszától azt kommunikálta: csak a vakcina lesz hatékony a ragály visszaszorításában.
  • Hogy oltási céljait elérje, a magyar kormány sem ideológiai, sem pedig geopolitikai kérdést nem csinált a vakcinabeszerzésből: azért vásárolt keleti oltóanyagokat is, hogy minél hamarabb hozzájuthassanak az oltáshoz a magyarok.
  • A Karácsony Gergely vezette Főváros azonban töretlenül a tesztelésben látta a járvány visszaszorításának útját, és Budapest elköltött másfél milliárd forintot baloldali egészségügyi szolgáltatócégeknél tesztekre.
  • Ebből 1 milliárd forintot Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa biztosított Karácsonyéknak a pótcselekvéshez.
  • A tesztvita ellenére a magyar kormánynak lett igaza, és most már papírja is van róla.
  • Egy nagyszabású, 4 hónapos olasz vizsgálat szombaton megerősítette: a vakcinák első adagjának beadása után öt héttel már 80%-kal csökken a fertőzésveszély, 90%-kal csökken a kórházba kerülés esélye, és 95%-kal a halálos megbetegedés esélye.
  • Tehát abban is a kormánynak volt igaza, hogy csak a vakcina képes legyőzni a járványt, nem pedig a véget nem érő tesztelés, és abban is, hogy minél több magyar ember kapja meg legalább az oltás első adagját, annál több védett lesz idehaza, mert már az első adag is jelentős mértékben megvéd a súlyos fertőzéstől.
Sztori 2023-02-05 | 13:25
Megint lebukott: a legpitibb ügyben sem sikerül igazat mondania Karácsonynak

Megint lebukott: a legpitibb ügyben sem sikerül igazat mondania Karácsonynak

  • Karácsony azzal bájolog a Facebookon, hogy Brüsszelbe utazik, mégpedig vonattal.
  • A nagy klíma- és bolygómentő, sötétzöld hazudozó azt kamuzza, ezzel rengeteget spórolt az adófizetőknek.
  • Továbbá annyira jó ember ő, hogy tonnányi CO2-kibocsátástól mentette meg a Földet.
  • Természetesen hazudik: repülővel sokkal olcsóbban utazhatott volna Brüsszelbe, mint vonattal.
  • Hogy ott egy nemzetközi konferencián vigyorogjon, mint a tök, hiszen továbbra sem beszél angolul.
Sztori 2023-03-03 | 09:59
Nahát: klímarettegésben élnek, de örömmel repülnek a német kormány zöld tagjai

Nahát: klímarettegésben élnek, de örömmel repülnek a német kormány zöld tagjai

  • Scholz, Baerbock külügyminiszter és Habeck gazdasági miniszter is előszeretettel repülnek.
  • Képmutatás a maximumon.
  • Az is őrület, hogy a gépek körülbelül 500 alkalommal szállnak fel utasok nélkül.
  • Ennek oka, hogy a Bundeswehr repülési készenléti egysége még mindig Köln/Bonnban állomásozik.
  • Ám közben a legtöbb kormánytagot Berlinben kell felvenni.
  • Karácsony Gergely német barátai ugyanolyan hazugok és képmutatók, mint Karácsony Gergely.
Sztori 2024-02-07 | 11:06
BILD: hiába a hatalmas gazdatüntetések, a német Zöldek tovább erőltetik a húsadót

BILD: hiába a hatalmas gazdatüntetések, a német Zöldek tovább erőltetik a húsadót

  • Az országot megbénítja a tiltakozáshullám, de a zöldek tovább erőltetik a húsadót.
Sztori 2022-09-30 | 15:30
15 fokos irodák - radikális megszorítások a német cégeknél

15 fokos irodák - radikális megszorítások a német cégeknél

  • Sorra jelentik be a német cégek, hogy az energiaár drágulása miatt sokkal alacsonyabb hőfokra fűtik majd fel irodaházaikat, vagy be is zárják azokat.
  • Az Otto Group 15 fokra fűti fel a be nem zárt irodát, a Hermes csomagküldő leányvállalatánál 4 hamburgi irodájából hármat bezár a télre.
  • A cégek azt is javasolják munkavállalóiknak, hogy dolgozzanak otthonról.
  • A Henkel korszerűsíti széntüzelésű kazánjait, a Beiersdorf pedig dízelaggregátorokat szerzett be, ha áramkimaradás lenne a cégnél.
Sztori 2022-11-23 | 17:08
BILD: az útlevelet nem, de a migránsok vonatjegyét ellenőrzik

BILD: az útlevelet nem, de a migránsok vonatjegyét ellenőrzik

  • A svájci Bázelből tudósít riportjában a BILD.
  • 2022 nyara óta nagyon megnőtt a vonattal Németországba, vagy Franciaországba tartó migránsok száma.