Belsős katonai információkat fecsegett ki a dollármédiában az egykori hivatásos őrnagy

Belsős katonai információkat fecsegett ki a dollármédiában az egykori hivatásos őrnagy
 • A háborúpárti nyomásgyakorlás részeként folytatódik a Magyar Honvédség történelmi fejlesztési programja és vezetése elleni támadássorozat.
 • Szerda este a külföldről fizetett média koronaékszerében provokálta a nemrégiben amerikai kiképzésen járt Gulyás Márton műsorvezető Dr. Varga Csaba Istvánt, a Magyar Honvédség egykori őrnagyát.
 • A felmentett őrnagy Gulyásnak azt állította, hogy politikai okokból menesztették a honvédségtől.
 • A BENNFENTES úgy értesült, hogy a korábbi vezérkari főnök, Ruszin-Szendi Romulusz támogatásával mentették fel a tevékenysége körüli problémák miatt.
 • Az őrnagy eltávolítása miatti sértettségében magáról megfeledkezve érzékeny katonai információkat szivárogtatott ki az interjúban.
 • Tette ezt egy olyan helyzetben, amikor a szomszédban háború dúl.
 • Az egész provokatív kérdezz-felelek természetesen nem véletlen.
 • Korábban a Partizánban szólta el magát Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje is, hogy ha győz a választásokon, akkor "akár katonai" segítséget is nyújt Ukrajnának, ha a NATO "úgy dönt".
 • Az a nemzetközi politikai-hatalmi és információs hálózat - ennek része a Partizán is -, amely az összes közép-európai országot belepasszírozta a fegyverszállításokba és a háború eszkalációjába, továbbra sem tett le arról, hogy Magyarországot is belerángassa a konfliktusba.
 • A sértett katonát így eszközként használta fel a Gulyás-féle Partizán, amit a háborúpárti nemzetközi hálózat fizet az információs térben végzett nyomásgyakorlásért.

A haditechnikai eszközök beszerzését követően a Honvédelmi Minisztérium az állomány megfiatalításába kezdett 2023 elején. Erre azért van szükség, mert a szocialista kormányok alatt teljesen felborult a honvédség korfája, a "fordított piramis". 2023 januárjában a 45. életévüket betöltött, 25 év szolgálati jogviszonnyal rendelkező katonákat parancsnokaik felmenthették a szolgálat alól, további, az állam által folyósított juttatásért cserébe - a legtöbb, 45 éven túli katona maga kérte ezt a lehetőséget. A dollármédia "tisztogatásnak" hazudja a Magyar Honvédség megfiatalítását, de ezt még egy olyan felmentett katona is cáfolja a saját szavaival, akit Ruszin-Szendi Romulusz korábbi vezérőrnagy támogatásával távolítottak el nemrégiben a Magyar Honvédségtől.

A kormányrendelet 6. pontja lehetőséget biztosít az elöljárók számára, hogy azt is felmentsék, aki nem töltötte még be a 45. életévét. Ez történt a Partizánnak katonai belsős katonai titkokat kifecsegő Dr. Varga Csaba Istvánnal is, akinek sorsáról Ruszin-Szendi Romulusz döntötte, mert a jövőben nem tartott igényt a szolgálataira.

A PROPAGANDAMÉDIA HAZUGSÁGAI A TISZTOGATÁSRÓL: SOKAN EL AKARTAK MENNI - ISMERTE EL A FELMENTETT KATONA

Varga az adásban - szándékán kívül -, de leleplezte a Partizán és a dollármédia hazugságait: miközben az Amerikából fizetett műsorvezető a műsor elején tisztogatásokról beszélt, alig pár mondattal később Varga elismerte, hogy rengeteg katona maga kérte a felmentését, és a kormány által 25 évig biztosított járadék jó megoldás számukra.
Később a felmentett őrnagy azt is elmondta, hogy a 2011-es, szolgálati nyugdíj kivezetése miatt sokan "bent ragadtak a rendszerben", és mára "elfáradtak", mert az elmúlt 10 év nem volt könnyű szerinte, ezért ők menni akartak.

"Azt tudom, hogy sokan kérték [a felmentésüket], de akik kérték, ők úgy kérték, hogy benne voltak a korban. Tehát megvolt a negyvenöt évig, huszonöt évig kapják. (...) Igen, igen, igen, kapják a járulékot, és nekik jó, tehát ők el akartak menni. Mikor volt a kormány eltörölte a szolgálati nyugellátást, a nyugdíjba vonulás lehetőségét. Nagyon sokan megragadtak a rendszerben. Ugye ez 2012-ben történt, azóta eltelt 11 év. Most gondoljunk bele, ezek az emberek akkor pont lemaradtak róla, voltak 43-44, ezek 50 felett vannak, elfáradtak. Az elmúlt tíz év nem volt könnyű. (...) Azok az emberek pedig, akik vitték eddig a vállukon, és főleg a végrehajtó részben ők kérték, hogy engedjék el őket" - fogalmazott.

NEMLÉTEZŐ POLITIKAI OKOK VARGA ELBOCSÁTÁSA MÖGÖTT

Az Egyesült Államokban nemrégiben szakmai kiképzésen részt vett Gulyás Márton politikai okokat emlegetett Varga eltávolítása mögött, erre Varga az interjúban helyeslőleg rávágta, hogy nincs más elképzelése neki sem - miközben a beszélgetés során semmivel sem támasztották alá a politikai bosszút; mi több, Varga maga nyilatkozott úgy a műsor legelején, hogy ő sosem volt "a rendszer" ellen, szerinte soha nem is lépte át a katonáktól elvárt határokat, ami a véleménynyilvánítás szabadságát jelenti.

IRAKI MISSZIÓ A PÉNZÉRT ÉS A KARRIERÉRT

Később Varga az interjúban úgy fogalmazott, hogy a legutóbbi iraki missziót azért vállalta, mert "fontos mérföldkőnek érezte" a személyes karrierje szempontjából.

Majd a katonaélet nehézségeiről vallva Gulyás alákérdezései után drámai szentimentalizmusra váltott, hogy családjával a "Facebookon keresztül, Messengeren keresztül karácsonyoztunk is. Úgy néztem végig a kislányom első aerobik évzáróját." Olyan fénytörésben láttatta tehát az iraki missziót, mintha odavezényelték volna, nem pedig a saját, személyes döntése lett volna Vargának, hogy missziót vállal, a karrierjéért.

Varga a beszélgetés során egyébként azt is aláhúzta, hogy a honvédség fiatalításának céljai helyesek: "Egy fiatalítás ráférne a seregre, hogy a legtöbben itt vannak Budapesten. Tehát most azt nézzük a honvédség fele, az itt van Pesten. Tehát a vezérkarban, a háttérintézményekben, akik konkrétan a katona létszámot növelik, ott igenis szükség van egy, ahogy már többen mondták, egy vízfej vágásra, egy kieresztésre."

VARGA CÁFOLJA GULYÁS ÉS VADAI HAZUGSÁGAIT A NATO-MENTESÍTETT MAGYAR HADERŐRŐL

Miután Gulyás elismételte a gyurcsányista Vadai Ágnes abszurd hazugságait, hogy NATO-mentesítés zajlik a NATO-tagállam Magyarország hadseregénél, Varga egyszerre cáfolta a gyurcsányista politikust és Gulyást is.

"Több olyan kollégám maradt bent, akik nagyon ügyesek, két-három nyelvet beszélnek, több misszióban voltak, most is felelős beosztásban vannak, Egyesült Államokban voltak tanfolyamokon. Tehát rengeteg ilyen ember van, és most jelenleg ők viszik. Ők viszik a hátukon a csapatokat. Nagyon sok ilyen ember maradt bent a seregben. Le a kalappal, ilyen embert próbáló időkben nagyon-nagyon nagy munkát végeznek" - tette egyértelművé, hogy Vadai Ágnes és nyomában Gulyás Márton is hazudik.

GULYÁS ELSZÓLÁSA A DOLLÁRMÉDIÁRÓL: A PARTIZÁNNAL KAPCSOLATBAN ÁLLÓ FORRÁSOK CIKKEKET RENDELNEK

A műsor ezen részén Gulyás súlyosan elszólta magát, amikor pontosan ezt mondta: "azért itt több forrás egymástól függetlenül is az elmúlt években rendre jelentetett meg vagy cikkeket, vagy pedig olyan nyilatkozatokat (...)".

Ezzel az elszólással a Partizán műsorvezetője elismerte, hogy a dollármédiában megrendelésre készülnek a cikkek, mégpedig a Partizán honvédelmi forrásainak akarata szerint. Ezekre a "forrásokra" Gulyás az interjú egészében végig hivatkozott.

Elképzelhető, hogy a Vargával készült interjú is csak egy, a megrendelt anyagok közül.

ESZKÖZBESZERZÉSEK: NINCS KÉPBEN A SÉRTETT KATONA, EZÉRT VALÓTLANSÁGOKAT TERJESZT

Az interjú az eszközbeszerzésekkel folytatódott, ami most, hogy háború dúl a szomszédban, igazán kényes terület.

Varga azt állította, hogy "a felszerelések nagy része nem érkezik, én nem tudom, mikor fogunk látni olyan Leopárdot amit rendeltünk. A Lynx gyárból mikor fog Lynx kigurulni, ami a Magyar Honvédség szolgálatába fog állni, itt gőzöm sincs. Gidránból én mindig azokat látom, meg láttam, amik először érkeztek, én csak ezekkel találkoztam." Gulyás pedig válaszul egy 444-en megjelent tüzér cikkéből idézett, aki írásában úgy fogalmaz, hogy honvédségnél elfogytak a tüzérségi eszközök egy időben.

Varga megerősítette ezt, de egyikük sem tette hozzá, hogy azért, mert 2010 előtt a szocialisták fillérekért kiárusítottak a Magyar Honvédség tüzérségi önjáró eszközeit.
Ráadásul az is egyértelművé vált a beszélgetésből, hogy Vargának nincsenek naprakész ismeretei a honvédségről (ezt ő maga is elismerte az interjúban, hiszen sokat volt külföldön).

Ezért nem tudhatta, hogy 2023-ban érkezik a Magyar Honvédséghez Leopard 2A7 harckocsi, PzH2000 önjáró löveg, Gidrán páncélozott harcjármű, Lynx csapatszállító, Carl Gustaf vállról indítható páncéltörő fegyverrendszer, Airbus H-225M helikopter és a NASAMS rakétarendszer is.

VARGÁNAK NINCSENEK VALÓS ISMERTEI A MAGYAR HONVÉDSÉG HARCKÉSZÜLTSÉGÉRŐL SEM

Az interjú közepén Varga a Partizán műsorvezetőjének provokációira azt is megfogalmazta, hogy Magyarország egy zászlóaljnyi katonát sem lenne képes kiállítani éles helyzetben. Mindezt Gulyás azon kérdésére válaszul fejtette ki, hogy Magyarországgal szemben - Gulyás szerint - súlyos bizalmi törés van a NATO-n belül. Ez az állítás a külföldről fizetett propagandamédia által kitartóan sulykolt mesebeszédek egyike, hivatalos megerősítése soha nem történt meg a NATO berkeiből. De a dollármédia kitartóan terjeszti ezt a hazugságot. Teszi ezt azért, hogy alássa hazánk védelmi képességeit és elbizonytalanítsa a magyar katonákat.

Annak ellenére is folytatják ennek a dezinformációnak a terítését, hogy Varga maga számolt be róla az interjú későbbi részében, a magyar katonák kiváló kapcsolatot ápolnak a finnekkel, az amerikaiakkal, az olaszokkal, és úgy általában a NATO-tagállamok katonáival egyaránt.

Miközben Gulyás végig a védelmi magyar haderő képességeinek hiányán és a reakcióidőn lovagolt, Varga a válaszaiban ismét cáfolta a Partizán műsorvezetőjének állításait: "minden magára egy kicsit adó parancsnok igyekszik képezni a saját embereit. Hogyha arról van szó, hogy menni kell, megállják a helyüket bárhol. Én azt mondom, hogy alegységszinten nincs probléma. (...) Azok a tisztek, akik maradtak, azok, akik én is ismerek, bármilyen tervet le tudnak fektetni az asztalra. Bármire is tudnak reagálni, megvan hozzá a kellő tudásuk, kellő tapasztalatuk." (...) Nagyon jó még mindig jó a főtiszti gárda, akik bent maradtak, NATO iskolában tanult emberek missziót megjártak, ők képesek rá, le tudják vezényelni."

Végül Varga lényegében ismertette a kormányzat magyar hadseregről vallott nézeteit az interjúban.

Úgy fogalmazott, "Ahhoz, hogy a NATO minket megvédjen, azért tenni kell. (...) Tehát azt senki ne gondolja, hogy amit nem teszünk, a saját szabadságunkért, a saját haderőnkért, [azért] majd más tenni fog."

Ez tiszta sor.

Nagy kérdés ezután, hogy mindezek tudatában (a Magyar Honvédséget fejleszteni kell), Varga miért vállalt interjút egy olyan csatornán, ahol a műsorvezető folyamatosan hazugságokkal provokálta, és aki személyesen is szerepet vállal a dezinformációk terjesztésében, így ezzel nyílt hadviselést folytat az információs háborúban, hogy a magyar haderő védelmi képességei ne épülhessenek újjá az ország biztonsága érdekében.

Ez a nagy talány.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2023-02-17 | 14:28
Sötétzöld tombolás: "Elvesszük a németek álmát a saját autóról és otthonról"

Sötétzöld tombolás: "Elvesszük a németek álmát a saját autóról és otthonról"

 • Karácsony Gergely német barátai nagyon belehúztak, ott már nem csak hasztalan biciklisávokat festegetnek.
 • A cél az emberek elszegényítése, és az ipar tönkretétele egy sötétzöld őrület máza mögé rejtve.
Sztori 2023-01-18 | 12:11
Az Expressen bemutatja Tobiast, aki Ukrajnában elvesztette amerikai és francia önkéntes barátait

Az Expressen bemutatja Tobiast, aki Ukrajnában elvesztette amerikai és francia önkéntes barátait

 • Mindez azt erősíti meg, hogy rengeteg nyugati önkéntes katona utazott Ukrajnába harcolni vagy bármilyen más, egészségügyi, logisztikai támogatást nyújtani.
 • Ez persze eddig sem volt nagy titok, azonban az Expressen riportjából kiderül, hogy az önkéntesek viszonylag gyorsan halnak a fronton.
 • Tobias, aki a szociális munkás képzését hagyta hátra, hogy az ukrán hadseregnek segíthessen, a nyár közepére az összes barátját elvesztette a keleti fronton.
 • Bár kiemelten jól keresnek, akár 40 000 svéd korona is ütheti a nemzetközi önkéntesek markát, Tobiast is oroszokkal szembeni érzelmei hajtották a háborúba.
 • Tobias esete nem egyedi, más riportok is bemutatnak olyan fiatalokat, akik idegennek érzik magukat a saját társadalmaikban, ezért kalandvágyból csatlakoznak az ukrán csapatokhoz.
Sztori 2022-09-22 | 16:32
A PETA elvenné a hűsevő férfiak reprodukciós jogát

A PETA elvenné a hűsevő férfiak reprodukciós jogát

 • A hírhedt állatvédelmi szervezet megtalálta a fő bűnöst a Földön: a férfiak azok.
 • Daniel Cox, Peta kampánymenedzsere a Bildnek azt mondta: "A férfiak sokkal rosszabbak a környezetre nézve, mint a nők, mert túl sok húst esznek"
Sztori 2021-06-06 | 14:34
77 éve történt a normandiai partraszállás

77 éve történt a normandiai partraszállás

 • 1944 június 6-án kezdődött meg a világtörténelem egyik legnagyobb hadművelete, a normandiai partraszállás, mely fontos fordulópontot jelentett a második világháború menetében.
 • A 'D' napon ejtőernyős, tüzérségi és légierővel történő előkészítést követően, illetve megtévesztő akciók után, 170 ezer amerikai, brit és kanadai katona szállt partra Észak-Franciaország Normandia tartományában, öt partszakaszon.
Sztori 2023-02-14 | 11:27
Egyetlen hétvégén 350 ezer német csatlakozott a békepárti kiáltványhoz

Egyetlen hétvégén 350 ezer német csatlakozott a békepárti kiáltványhoz

 • Sahra Wagenknecht, a baloldali Oskar Lafontaine házastársa, a Die Linke korábbi parlamenti képviselője, és Alice Schwarzer, nőjogi aktivista jegyzik a petíciót.
 • Jelenleg már 406 ezer felett jár a számláló.
Sztori 2023-03-04 | 19:58
10 az 1-hez tüzérségi fölényben vannak az oroszok a keleti fronton

10 az 1-hez tüzérségi fölényben vannak az oroszok a keleti fronton

 • A nyugati médiában ritkán olvasható, reális információkon, nem pedig abszurd vágyálmokon alapuló propagandacikk jelent meg a spanyol El Pais lapban.
 • Egy, a lap által megszerzett észt elemzés szerint brutális a különbség a tüzérségi eszközök és a kilőtt lövedékek számában.
 • Míg Oroszország naponta 40-50 ezret használ fel, addig az ukrán hadsereg 5-6 ezret.
 • Egy ukrán őrnagy a lapnak úgy fogalmazott, még az általuk ellőtt mennyiség is azt jelenti, hogy pár hónap alatt elhasználnak annyit, mint például Franciaország évek alatt.
 • Miközben számos ország már a lehetőségein túl kimerítette a rendelkezésre álló tüzérségi készleteit, az EU arra szólítja őket, biztosítsanak újabbakat Ukrajnának.
 • Ezek az országok már vonakodnak teljesen lemeríteni a stratégiai raktárkészleteiket, de a NATO is nyugtatta a védelmi minisztériumaikat: fogadják el a kisebb készleteket, és figyelmen kívül hagyhatják a maguk számára felállított készletezési követelményeket.
 • Oroszország közben a cikk szerint naponta ellövi a havi európai termelési ütemnek megfelelő tüzérségi lőszermennyiséget.
Sztori 2022-11-23 | 17:08
BILD: az útlevelet nem, de a migránsok vonatjegyét ellenőrzik

BILD: az útlevelet nem, de a migránsok vonatjegyét ellenőrzik

 • A svájci Bázelből tudósít riportjában a BILD.
 • 2022 nyara óta nagyon megnőtt a vonattal Németországba, vagy Franciaországba tartó migránsok száma.