Belsős katonai információkat fecsegett ki a dollármédiában az egykori hivatásos őrnagy

Belsős katonai információkat fecsegett ki a dollármédiában az egykori hivatásos őrnagy
 • A háborúpárti nyomásgyakorlás részeként folytatódik a Magyar Honvédség történelmi fejlesztési programja és vezetése elleni támadássorozat.
 • Szerda este a külföldről fizetett média koronaékszerében provokálta a nemrégiben amerikai kiképzésen járt Gulyás Márton műsorvezető Dr. Varga Csaba Istvánt, a Magyar Honvédség egykori őrnagyát.
 • A felmentett őrnagy Gulyásnak azt állította, hogy politikai okokból menesztették a honvédségtől.
 • A BENNFENTES úgy értesült, hogy a korábbi vezérkari főnök, Ruszin-Szendi Romulusz támogatásával mentették fel a tevékenysége körüli problémák miatt.
 • Az őrnagy eltávolítása miatti sértettségében magáról megfeledkezve érzékeny katonai információkat szivárogtatott ki az interjúban.
 • Tette ezt egy olyan helyzetben, amikor a szomszédban háború dúl.
 • Az egész provokatív kérdezz-felelek természetesen nem véletlen.
 • Korábban a Partizánban szólta el magát Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje is, hogy ha győz a választásokon, akkor "akár katonai" segítséget is nyújt Ukrajnának, ha a NATO "úgy dönt".
 • Az a nemzetközi politikai-hatalmi és információs hálózat - ennek része a Partizán is -, amely az összes közép-európai országot belepasszírozta a fegyverszállításokba és a háború eszkalációjába, továbbra sem tett le arról, hogy Magyarországot is belerángassa a konfliktusba.
 • A sértett katonát így eszközként használta fel a Gulyás-féle Partizán, amit a háborúpárti nemzetközi hálózat fizet az információs térben végzett nyomásgyakorlásért.

A haditechnikai eszközök beszerzését követően a Honvédelmi Minisztérium az állomány megfiatalításába kezdett 2023 elején. Erre azért van szükség, mert a szocialista kormányok alatt teljesen felborult a honvédség korfája, a "fordított piramis". 2023 januárjában a 45. életévüket betöltött, 25 év szolgálati jogviszonnyal rendelkező katonákat parancsnokaik felmenthették a szolgálat alól, további, az állam által folyósított juttatásért cserébe - a legtöbb, 45 éven túli katona maga kérte ezt a lehetőséget. A dollármédia "tisztogatásnak" hazudja a Magyar Honvédség megfiatalítását, de ezt még egy olyan felmentett katona is cáfolja a saját szavaival, akit Ruszin-Szendi Romulusz korábbi vezérőrnagy támogatásával távolítottak el nemrégiben a Magyar Honvédségtől.

A kormányrendelet 6. pontja lehetőséget biztosít az elöljárók számára, hogy azt is felmentsék, aki nem töltötte még be a 45. életévét. Ez történt a Partizánnak katonai belsős katonai titkokat kifecsegő Dr. Varga Csaba Istvánnal is, akinek sorsáról Ruszin-Szendi Romulusz döntötte, mert a jövőben nem tartott igényt a szolgálataira.

A PROPAGANDAMÉDIA HAZUGSÁGAI A TISZTOGATÁSRÓL: SOKAN EL AKARTAK MENNI - ISMERTE EL A FELMENTETT KATONA

Varga az adásban - szándékán kívül -, de leleplezte a Partizán és a dollármédia hazugságait: miközben az Amerikából fizetett műsorvezető a műsor elején tisztogatásokról beszélt, alig pár mondattal később Varga elismerte, hogy rengeteg katona maga kérte a felmentését, és a kormány által 25 évig biztosított járadék jó megoldás számukra.
Később a felmentett őrnagy azt is elmondta, hogy a 2011-es, szolgálati nyugdíj kivezetése miatt sokan "bent ragadtak a rendszerben", és mára "elfáradtak", mert az elmúlt 10 év nem volt könnyű szerinte, ezért ők menni akartak.

"Azt tudom, hogy sokan kérték [a felmentésüket], de akik kérték, ők úgy kérték, hogy benne voltak a korban. Tehát megvolt a negyvenöt évig, huszonöt évig kapják. (...) Igen, igen, igen, kapják a járulékot, és nekik jó, tehát ők el akartak menni. Mikor volt a kormány eltörölte a szolgálati nyugellátást, a nyugdíjba vonulás lehetőségét. Nagyon sokan megragadtak a rendszerben. Ugye ez 2012-ben történt, azóta eltelt 11 év. Most gondoljunk bele, ezek az emberek akkor pont lemaradtak róla, voltak 43-44, ezek 50 felett vannak, elfáradtak. Az elmúlt tíz év nem volt könnyű. (...) Azok az emberek pedig, akik vitték eddig a vállukon, és főleg a végrehajtó részben ők kérték, hogy engedjék el őket" - fogalmazott.

NEMLÉTEZŐ POLITIKAI OKOK VARGA ELBOCSÁTÁSA MÖGÖTT

Az Egyesült Államokban nemrégiben szakmai kiképzésen részt vett Gulyás Márton politikai okokat emlegetett Varga eltávolítása mögött, erre Varga az interjúban helyeslőleg rávágta, hogy nincs más elképzelése neki sem - miközben a beszélgetés során semmivel sem támasztották alá a politikai bosszút; mi több, Varga maga nyilatkozott úgy a műsor legelején, hogy ő sosem volt "a rendszer" ellen, szerinte soha nem is lépte át a katonáktól elvárt határokat, ami a véleménynyilvánítás szabadságát jelenti.

IRAKI MISSZIÓ A PÉNZÉRT ÉS A KARRIERÉRT

Később Varga az interjúban úgy fogalmazott, hogy a legutóbbi iraki missziót azért vállalta, mert "fontos mérföldkőnek érezte" a személyes karrierje szempontjából.

Majd a katonaélet nehézségeiről vallva Gulyás alákérdezései után drámai szentimentalizmusra váltott, hogy családjával a "Facebookon keresztül, Messengeren keresztül karácsonyoztunk is. Úgy néztem végig a kislányom első aerobik évzáróját." Olyan fénytörésben láttatta tehát az iraki missziót, mintha odavezényelték volna, nem pedig a saját, személyes döntése lett volna Vargának, hogy missziót vállal, a karrierjéért.

Varga a beszélgetés során egyébként azt is aláhúzta, hogy a honvédség fiatalításának céljai helyesek: "Egy fiatalítás ráférne a seregre, hogy a legtöbben itt vannak Budapesten. Tehát most azt nézzük a honvédség fele, az itt van Pesten. Tehát a vezérkarban, a háttérintézményekben, akik konkrétan a katona létszámot növelik, ott igenis szükség van egy, ahogy már többen mondták, egy vízfej vágásra, egy kieresztésre."

VARGA CÁFOLJA GULYÁS ÉS VADAI HAZUGSÁGAIT A NATO-MENTESÍTETT MAGYAR HADERŐRŐL

Miután Gulyás elismételte a gyurcsányista Vadai Ágnes abszurd hazugságait, hogy NATO-mentesítés zajlik a NATO-tagállam Magyarország hadseregénél, Varga egyszerre cáfolta a gyurcsányista politikust és Gulyást is.

"Több olyan kollégám maradt bent, akik nagyon ügyesek, két-három nyelvet beszélnek, több misszióban voltak, most is felelős beosztásban vannak, Egyesült Államokban voltak tanfolyamokon. Tehát rengeteg ilyen ember van, és most jelenleg ők viszik. Ők viszik a hátukon a csapatokat. Nagyon sok ilyen ember maradt bent a seregben. Le a kalappal, ilyen embert próbáló időkben nagyon-nagyon nagy munkát végeznek" - tette egyértelművé, hogy Vadai Ágnes és nyomában Gulyás Márton is hazudik.

GULYÁS ELSZÓLÁSA A DOLLÁRMÉDIÁRÓL: A PARTIZÁNNAL KAPCSOLATBAN ÁLLÓ FORRÁSOK CIKKEKET RENDELNEK

A műsor ezen részén Gulyás súlyosan elszólta magát, amikor pontosan ezt mondta: "azért itt több forrás egymástól függetlenül is az elmúlt években rendre jelentetett meg vagy cikkeket, vagy pedig olyan nyilatkozatokat (...)".

Ezzel az elszólással a Partizán műsorvezetője elismerte, hogy a dollármédiában megrendelésre készülnek a cikkek, mégpedig a Partizán honvédelmi forrásainak akarata szerint. Ezekre a "forrásokra" Gulyás az interjú egészében végig hivatkozott.

Elképzelhető, hogy a Vargával készült interjú is csak egy, a megrendelt anyagok közül.

ESZKÖZBESZERZÉSEK: NINCS KÉPBEN A SÉRTETT KATONA, EZÉRT VALÓTLANSÁGOKAT TERJESZT

Az interjú az eszközbeszerzésekkel folytatódott, ami most, hogy háború dúl a szomszédban, igazán kényes terület.

Varga azt állította, hogy "a felszerelések nagy része nem érkezik, én nem tudom, mikor fogunk látni olyan Leopárdot amit rendeltünk. A Lynx gyárból mikor fog Lynx kigurulni, ami a Magyar Honvédség szolgálatába fog állni, itt gőzöm sincs. Gidránból én mindig azokat látom, meg láttam, amik először érkeztek, én csak ezekkel találkoztam." Gulyás pedig válaszul egy 444-en megjelent tüzér cikkéből idézett, aki írásában úgy fogalmaz, hogy honvédségnél elfogytak a tüzérségi eszközök egy időben.

Varga megerősítette ezt, de egyikük sem tette hozzá, hogy azért, mert 2010 előtt a szocialisták fillérekért kiárusítottak a Magyar Honvédség tüzérségi önjáró eszközeit.
Ráadásul az is egyértelművé vált a beszélgetésből, hogy Vargának nincsenek naprakész ismeretei a honvédségről (ezt ő maga is elismerte az interjúban, hiszen sokat volt külföldön).

Ezért nem tudhatta, hogy 2023-ban érkezik a Magyar Honvédséghez Leopard 2A7 harckocsi, PzH2000 önjáró löveg, Gidrán páncélozott harcjármű, Lynx csapatszállító, Carl Gustaf vállról indítható páncéltörő fegyverrendszer, Airbus H-225M helikopter és a NASAMS rakétarendszer is.

VARGÁNAK NINCSENEK VALÓS ISMERTEI A MAGYAR HONVÉDSÉG HARCKÉSZÜLTSÉGÉRŐL SEM

Az interjú közepén Varga a Partizán műsorvezetőjének provokációira azt is megfogalmazta, hogy Magyarország egy zászlóaljnyi katonát sem lenne képes kiállítani éles helyzetben. Mindezt Gulyás azon kérdésére válaszul fejtette ki, hogy Magyarországgal szemben - Gulyás szerint - súlyos bizalmi törés van a NATO-n belül. Ez az állítás a külföldről fizetett propagandamédia által kitartóan sulykolt mesebeszédek egyike, hivatalos megerősítése soha nem történt meg a NATO berkeiből. De a dollármédia kitartóan terjeszti ezt a hazugságot. Teszi ezt azért, hogy alássa hazánk védelmi képességeit és elbizonytalanítsa a magyar katonákat.

Annak ellenére is folytatják ennek a dezinformációnak a terítését, hogy Varga maga számolt be róla az interjú későbbi részében, a magyar katonák kiváló kapcsolatot ápolnak a finnekkel, az amerikaiakkal, az olaszokkal, és úgy általában a NATO-tagállamok katonáival egyaránt.

Miközben Gulyás végig a védelmi magyar haderő képességeinek hiányán és a reakcióidőn lovagolt, Varga a válaszaiban ismét cáfolta a Partizán műsorvezetőjének állításait: "minden magára egy kicsit adó parancsnok igyekszik képezni a saját embereit. Hogyha arról van szó, hogy menni kell, megállják a helyüket bárhol. Én azt mondom, hogy alegységszinten nincs probléma. (...) Azok a tisztek, akik maradtak, azok, akik én is ismerek, bármilyen tervet le tudnak fektetni az asztalra. Bármire is tudnak reagálni, megvan hozzá a kellő tudásuk, kellő tapasztalatuk." (...) Nagyon jó még mindig jó a főtiszti gárda, akik bent maradtak, NATO iskolában tanult emberek missziót megjártak, ők képesek rá, le tudják vezényelni."

Végül Varga lényegében ismertette a kormányzat magyar hadseregről vallott nézeteit az interjúban.

Úgy fogalmazott, "Ahhoz, hogy a NATO minket megvédjen, azért tenni kell. (...) Tehát azt senki ne gondolja, hogy amit nem teszünk, a saját szabadságunkért, a saját haderőnkért, [azért] majd más tenni fog."

Ez tiszta sor.

Nagy kérdés ezután, hogy mindezek tudatában (a Magyar Honvédséget fejleszteni kell), Varga miért vállalt interjút egy olyan csatornán, ahol a műsorvezető folyamatosan hazugságokkal provokálta, és aki személyesen is szerepet vállal a dezinformációk terjesztésében, így ezzel nyílt hadviselést folytat az információs háborúban, hogy a magyar haderő védelmi képességei ne épülhessenek újjá az ország biztonsága érdekében.

Ez a nagy talány.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2023-01-29 | 12:54
A jóemberkedés ára: az Economist szerint "siralmas" a német hadsereg állapota

A jóemberkedés ára: az Economist szerint "siralmas" a német hadsereg állapota

 • Alig maradt harcra fogható eszköze a Bundeswehrnek a nagylelkű ukrán adományok és az évtizedes alulfinansízrozottság miatt.
 • A lőszerkészletük csak néhány napra elegendő, nem pedig a NATO által ajánlott 30 napra.
 • A 350 Puma gyalogsági harcjárműből mindössze 150 üzemképes.
 • Eberhard Zorn, a fegyveres erők főfelügyelőjének decemberi jelentése szerint a Bundeswehrnek még sebtapaszból sincs elég.
Sztori 2023-10-27 | 16:34
Schröder kancellár: megvolt a békemegállapodás az oroszok és az ukránok között 2022 márciusában

Schröder kancellár: megvolt a békemegállapodás az oroszok és az ukránok között 2022 márciusában

 • Újabb meghatározó nyugati exvezető ismerte el első kézből: 2022 márciusában az összes békefeltételben megyegyezett az ukrán és orosz tárgyalódelegáció.
 • A volt német kancellárt az ukrán fél kérte fel, hogy legyen a tárgyalódelegáció tagja.
 • Gerhard Schröder szerint az amerikaiak megakadályozták az ukránokat, hogy békét kössenek Oroszországgal.
 • A terv ugyanis az volt, hogy a háborúval Oroszországot lenyomja az USA - fogalmaz a volt szociáldemokrata kancellár, aki egyébként hibának tartja Putyin háborúját.
 • Azt azonban megjegyzi, hogy akkor is meg kell értenie a Nyugatnak az orosz biztonsági aggályokat, ha azok irracionális elemeket is tartalmaznak.
 • Schröder az izraeli terrortámadásról, Annalena Baerbock külügyminiszter károkozásairól, és az arab fiatalok antiszemitizmusáról is beszélt.
 • Migráció ügyében kijelentette: a kelet-európai államokat az EU-s forrásokkal kell belezsarolni abba a helyzetbe, hogy fogadjanak be migránsokat.
 • Nemrég Naftali Bennett, a Netanjahu előtti baloldali izraeli miniszterelnök mondta azt, hogy "Lényegében igen. Ők [a nyugati országok] szakították meg a tárgyalásokat, és nekem akkor úgy tűnt, hogy rosszul teszik. Most pedig azt mondom, hogy még korai lenne következtetéseket levonni."
 • Bennett azt is mondta: az orosz-ukrán tárgyalásokon 17-18 megállapodástervezet is született, amelyek közül addig egy sem szivárgott ki.
 • Közölte, hogy az első eszmecserék egyikén Putyin kifejezte készségét az orosz "különleges hadművelet" céljaként megnevezett "nácitlanítás" és "demilitarizálás" feladására.
 • Zelenszkij pedig nem zárkózott el az ukrán NATO-tagságról való lemondásról.
 • Ezzel kapcsolatban Schröder a BILD-ből idéz: "Minden tárgyalás során az a célom, hogy véget vessenek az Oroszországgal folytatott háborúnak" - mondta Zelenszkij a német BILD-nek.
 • Ahogyan azt is elmondta az ukrán elnök az amerikai ABC televíziónak, hogy nem ragaszkodik többé ahhoz, hogy országa csatlakozzon a NATO-hoz.
Sztori 2023-12-19 | 17:29
Semmi új nincs abban, ha egy európai állam vezetője kivonul a döntéshozatalból, de Gaulle tábornok is rendszeresen megtette, hogy hazája érdekeit védje

Semmi új nincs abban, ha egy európai állam vezetője kivonul a döntéshozatalból, de Gaulle tábornok is rendszeresen megtette, hogy hazája érdekeit védje

 • Orbán Viktor miniszterelnök hetek óta jelezte: hiba Ukrajnát azzal kecsegtetni, hogy gyorsítósávon csatlakozhat az unióhoz.
 • Az országnak jelenleg nem ismertek a valós határai, a lélekszáma, és jelenleg egy öldöklő háborúban áll, ezért rossz döntés az uniós tagsággal bátorítani az országot, hogy harcoljon tovább - mondta többször Orbán.
 • Érvei azonban süket fülekre találtak az európai vezetőknél, ezért a magyar miniszterelnök a legutóbbi uniós csúcson egyszerűen elhagyta a termet, ahol kollégiái végül egyhangúan meghozhattak egy rossz döntést.
 • Ezzel a magyar miniszterelnök vétó nélkül vonult ki a döntéshozatalból, vagyis azokra hagyta a döntést, akik mindenképpen meg akarták nyitni a csatlakozási tárgyalásokat, és vállalják ennek következményeit is.
 • Mivel a kormányfő előre jelezte aggályait, és nem is volt e rossz döntés részese, azt is elmondta, a hibás döntés következményeit a jövőben sem terhelhetik Magyarországra.
 • Charles de Gaulle, Franciaország legendás elnöke és megmentője többször is élt azzal, hogy elhagyta a döntéshozó testületeket, amikor hazájának érdekeit semmibe vette a többi európai állam vagy az Egyesült Államok.
 • De akkor sem remegett meg a keze, ha a britek csatlakozási kérelméről volt szó.
 • Vétózott 1963-ban és 1967-ben is.
Sztori 2021-05-16 | 08:00

Kezdetektől az Orbán-kormánynak volt igaza: csak az oltás törheti le a koronavírus-járványt - nagyszabású olasz vizsgálat igazolta, már az első oltás radikálisan visszaszorítja a súlyos fertőzést, és minimalizálja a kórházba kerülés esélyét

 • Hónapokig ment a vita azon, hogy a tesztelés, vagy az oltás hatékonyabb-e a koronavírus-járvány visszaszorításában.
 • A baloldali ellenzék és a vele szövetséges ellenzéki propagandamédia folyamatosan, megállás nélkül tesztelt volna, és hónapokon keresztül ezt követelték a kormánytól is.
 • Az Orbán-kormány pedig már 2020 tavaszától azt kommunikálta: csak a vakcina lesz hatékony a ragály visszaszorításában.
 • Hogy oltási céljait elérje, a magyar kormány sem ideológiai, sem pedig geopolitikai kérdést nem csinált a vakcinabeszerzésből: azért vásárolt keleti oltóanyagokat is, hogy minél hamarabb hozzájuthassanak az oltáshoz a magyarok.
 • A Karácsony Gergely vezette Főváros azonban töretlenül a tesztelésben látta a járvány visszaszorításának útját, és Budapest elköltött másfél milliárd forintot baloldali egészségügyi szolgáltatócégeknél tesztekre.
 • Ebből 1 milliárd forintot Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa biztosított Karácsonyéknak a pótcselekvéshez.
 • A tesztvita ellenére a magyar kormánynak lett igaza, és most már papírja is van róla.
 • Egy nagyszabású, 4 hónapos olasz vizsgálat szombaton megerősítette: a vakcinák első adagjának beadása után öt héttel már 80%-kal csökken a fertőzésveszély, 90%-kal csökken a kórházba kerülés esélye, és 95%-kal a halálos megbetegedés esélye.
 • Tehát abban is a kormánynak volt igaza, hogy csak a vakcina képes legyőzni a járványt, nem pedig a véget nem érő tesztelés, és abban is, hogy minél több magyar ember kapja meg legalább az oltás első adagját, annál több védett lesz idehaza, mert már az első adag is jelentős mértékben megvéd a súlyos fertőzéstől.
Sztori 2023-03-07 | 16:32
A véres igazság Bahmutból: alig kiképzett újoncokat dobnak a húsdarálóba

A véres igazság Bahmutból: alig kiképzett újoncokat dobnak a húsdarálóba

 • Meglepő riport jelent meg a Kyiv Independentben, amely kendőzetlenül feltárja a valóságot a bahmuti helyzetről.
 • Miközben II. világháborús aknavetőkkel dolgoznak, Bahmut ukrán védőire ráfogyott a lőszer, nincsen ellentüzérségi támogatásuk, hiányt szenvednek felderítő drónokból, és nincsen gyalogsági páncélos támogatásuk sem.
 • Súlyos veszteségeket szenvednek el emberben és eszközben is, vannak zászlóaljak, amelyek 70 százaléka odaveszett mindössze 2 hónap alatt.
 • A frissen besorozott, alig 2 hetes kiképzésen átesett, gyakorlatilag képzetlen katonákat éjjel viszik a városba, hogy helyismeret nélkül reggeltől ott harcoljanak.
 • Ukrán katonák elmondása szerint az, hogy meghalnak-e vagy sem, annak esélye Bahmutban nem 50-50, hanem inkább 30-70.
Sztori 2021-10-27 | 08:51
A Budapesti Városháza közpénzből fizeti Karácsony propagandavideóját

A Budapesti Városháza közpénzből fizeti Karácsony propagandavideóját

 • A két éve megválasztott Főpolgármester egy imázsvideóban E/1-ben beszél arról, micsoda hatalmas dolgokat ért el a Fővárosban.
 • A videó korábban az éppen az előválasztásba belebukott Főpolgármester oldalán jelent meg, ott is hirdette a stábja.
 • A napokban azonban a Budapesti Városháza elnevezésű Facebook oldalra is felkerült, és ott is hirdetik, közpénzből.
 • A Facebook hirdetéstára szerint ezúttal 45-50 ezer forintot költenek Karácsony személyes propagandavideójára.
Sztori 2024-02-05 | 10:32
AFTONBLADET: Svédországban kilencezernél is több gyermek él hajléktalanként

AFTONBLADET: Svédországban kilencezernél is több gyermek él hajléktalanként

 • Hírek, amelyekről nem tudósít a Telex, a HVG, a 444, és az RTL.
 • A tavalyi év első hat hónapjában 345 gyermekes családot lakoltattak ki Svédországban.
 • 28 százalékkal többet, mint 2022 azonos időszakában. Ezzel egyidejűleg a kilakoltatások száma is nőtt.