EXKLUZÍV FOTÓK az elhíresült katonai "szívatásról" – így hazudik a dollármédia Gyurcsányék parancsára

EXKLUZÍV FOTÓK az elhíresült katonai "szívatásról" – így hazudik a dollármédia Gyurcsányék parancsára
  • Áll a bál a honvédségnél: a HM egyes dolgozói kikeltek magukból, amiért katonaként katonai kiképzésre kellett menniük.
  • A BENNFENTES megszerezte a hírhedt, "megalázó" kiképzés fotóit, a kiképzés részleteit és a kiképzésről szóló jelentést is.
  • Alighogy kinevezték, Böröndi Gábor vezérkari főnök a dollármédia támadásainak kereszttüzében találta magát.
  • Böröndi Gábort és a honvédséget legújabban azzal vádolta meg a hvg.hu Vadai Ágnes gyurcsányista politikussal karöltve, hogy "váratlan és furcsa ’kiképzésre’ küldtek több katonát Böröndi Gábor vezérkari főnökként tartott első vezetői értekezlete után, méghozzá ’szívatási’ céllal, bosszúból."
  • A kormányellenes propagandamédiát Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció politikusa, Gyurcsány Ferenc legnagyobb rajongója, egykori honvédelmi államtitkár riadóztatta. Ő 2007 júliusától 2009 áprilisáig, majd a Bajnai-kormány megalakulását követően 2010-ig a Honvédelmi Minisztérium államtitkára volt.
  • Vadai nevéhez a Magyar Honvédség lezüllesztése, eszközeinek elherdálása, a honvédség személyi állományának elsorvasztása és Magyarország védelmi képességeinek leépítése fűződik.
  • A magyar honvédelem megerősítésének mind idehaza, mind külföldön vannak ellendrukkerei.
  • Ennek oka, hogy hazánk jó ütemben, jóval az orosz-ukrán háború kipattanása előtt megkezdte a haderő modernizálását és a magyar védelmi ipar kiépítését.
  • A cél egy teljesen új alapokra helyezett, ütőképes és modern hadsereg fölépítése, és ez sokaknak nem tetszik.
  • A régmúlt gyurcsányi embereinek azért nem, mert az ő tehetségükből csak a honvédség szétverésére futotta.
  • A külföldi ellenérdekeltek pedig azért nem szimpatizálnak e nagyszabású magyar törekvéssel, mert Magyarország jó előre megrendelte a csúcsminőségű védelmi eszközöket, és most a háború miatt nagy a sorban állás és a tolongás a nemzetközi piacokon az eszközökért: a gyártók évekre előre lekötötték kapacitásaikat, és egyelőre nem tudnak több megrendelést teljesíteni.

"Nem várta és főleg nem élvezte katonák egy csoportja azt a ’kiképzést’, amelynek híre nemrég jutott el a DK-s Vadai Ágneshez. A parlamenti képviselő egy levelet kapott, benne súlyos állításokkal, ezért írásbeli kérdést intézett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterhez" – indította aktuális támadását az egykor jobb napokat megélt hvg Böröndivel és a magyar honvédelemmel szemben.

A hvg.hu által megszellőztetett Vadai-kérdésben az áll, hogy Böröndi azzal korholta a HM parancsnoki sofőrjeit, hogy "állandóan pletykálnak", merthogy Böröndi szerint a vezérkari főnökség élén történt váltás a parancsnoki gépjárművezetőktől szivárgott ki.

Vadai mindig azok hangját képviseli a honvédségen belül, akik ellenállnak a változtatásoknak

Ezért Böröndi – vádolja tovább Vadai az új vezérkari főnököt –, átnevelő célzattal, hogy leszoktassa a gépkocsivezetőket a pletykálásról, a bemutatkozás végén teljesen váratlanul buszokra tereltetett 58 sofőrt, akiket Táborfalvára szállítottak "kiképzésre", ahol a katonákat "szívatták", mert éjszaka sem hagyták őket pihenni.

A honvédelmi minisztérium a hvg.hu-nak azonnal cáfolta a vádakat, és közölte, Böröndi "május 5-én gyakorlatot rendelt el, amellyel a Magyar Honvédség összehaderőnemi képességét kívánta felmérni", és ennek során a "kiképzési feladatban 600 ember és több mint 200 műszaki eszköz vett részt".

A teljes mértékben az Egyesült Államok kormánya által finanszírozott Szabad Európa azonban napokkal a hvg-ben megjelent cáfolat után sem engedte el a sztorit: cikkükben már egyenesen azt az abszurditást tárták olvasóik elé, hogy a sofőröknek - akik ugyanolyan katonák, mint a honvédség állománya -, Táborfalván "hat napon keresztül megalázó feladatokat kellett végezniük olyan körülmények között, amelyek kimeríthetik a kínzás fogalmát."

Súlyos incidens: titokban lehallgatták Böröndit a sofőrök

A Szabad Európa szerint a névtelen feljelentéshez – amely eljutott a laphoz is –, "számos hangfelvételt is csatoltak, a feljelentő szerint ugyanis az eseményen elhangzottakat maga a HM rögzítette. A lapunkhoz eljutott feljelentésben két felvétel szerepel, ám ezek inkább titokban rögzítettnek tűnnek." Hogy a honvédség állományában vannak olyan beosztottak, akik titokban hangfelvételeket készítenek elöljáróikról, az nem csak első olvasatra problémás, hanem sokadjára is.

A Szabad Európa szerint egyébként a "felháborító" hangfelvételen Böröndi Gábor arról beszél, elege van abból, hogy sok parancsnok a munkaköri leírásokkal pepecsel, csak mert "azokat aktualizálni kell." Ezzel a vezérkar első embere szerint csak fölöslegesen telik az idő, pedig munkaköri leírással még soha senki nem nyert háborút. "Magyarul: mosolygunk rajta. Felejtsék el a munkaköri leírást, leírásokat, jó?" - mondja Böröndi a Szabad Európa szerint.

Alaptalanul állította Vadai és a hvg, hogy a sofőröket váratlanul érte a táborfalvi katonai kiképzés

A Szabad Európa azonban akaratán kívül is cáfolja a hvg és Vadai Ágnes állításait: ugyanis a lap a második hangfelvételre utalva azt írja, "majd elhangzik, hogy a gyűlés után, ahová minden sofőrnek kétheti felszereléssel kellett érkeznie, az érintettek felszállnak a buszra, és ’kiképzésre’ mennek."

Vagyis a gépkocsisofőröknek pontosan tudniuk kellett, hogy annak oka van, ha kétheti felszereléssel kell a bemutatkozó eligazításra megérkezniük.

HM: felkészült és harcképes haderő kell; háborús veszélyhelyzet esetén a hadsereg minden tagja behívható

A Honvédelmi Minisztérium helyretette az értesüléseket, amikor az Indexnek válaszoltak a portál kérdéseire: "A szomszédunkban dúló háború elhúzódására kell felkészülnünk. A Magyar Honvédség vezetésének egyik kiemelt feladata, hogy felkészült, harcképes állapotba hozza a honvédség állományát. Háborús veszélyhelyzet esetén a hadsereg minden tagja behívható, részükre gyakorlat elrendelhető. Egy gyakorlat lehet betervezett és váratlan, utóbbit semmi nem tiltja, a szolgálati szabályzat a szóbeli parancs intézményét is ismeri" – áll a HM közlésében. A minisztérium szerint "a parancsnoki gépjárművezetőkre ugyanazon elvárások és kötöttségek vonatkoznak, mint az állomány többi tagjára. A beosztásuk ellátásához szükséges képességeket kiképzés útján szerzik meg, erre ebben az esetben egy többnapos harcászati felkészítő foglalkozáson került sor, a 600 ember és több mint 200 eszköz közreműködésével végzett Kék Villám gyakorlat keretében."

Vádaskodás után tények: a BENNFENTES megszerezte a "megalázó" kiképzés fotóit és a kiképzés körülményeit, a feladatlistát

A BENNFENTES olyan képekhez jutott hozzá, amelyek alapjaiban cáfolják Vadai Ágnes, a hvg és a Szabad Európa állításait. A táborfalvi kiképzésen résztvevő sofőrök ezeken a fotókon rendes kiképzés, amolyan "átmozgatás" közben láthatók, kínzásnak nyoma nincs.


"A felkészítést május 5-10. között tartották Táborfalván, első nap adminisztrációval, utolsó utazással telt, így mindösszesen négy kiképzési napról beszélünk" – tájékoztatták a BENNFENTES-t informátoraink, és hozzátették: "Az előzetesen biztosított információk alapján – 14 napra elegendő katonai harcászati, valamint egyéni higiéniai felszereléssel érkeztek Szentendrére 2023. május 5-én, vagyis nem érhette váratlanul a gépjárművezetőket, hogy onnan továbbvitték őket." Vagyis sem váratlan helyzetről, sem megalázásról nincs szó.


A kiképzés célja a BENNFENTES-hez eljutott információk szerint az volt, hogy "a MH katonai állományában lévő parancsnoki gépjárművezetők részére olyan szakharcászati kiképzést tartsanak, amely felkészíti őket a beosztásuk ellátásához szükséges képességekre."


Ennek során különleges műveleti katonák ügyeltek arra, hogy "a kiképzendő állomány szakmai, egészségügyi, fizikai és pszichikai állapotának megfelelően állítsák össze a kiképzési programot az adott kiképzési célok elérése érdekében." Ezért "a felkészítés végrehajtására egy különleges műveleti csoportot jelöltek ki, akik a felkészítés ideje alatt a kiképzési program összeállításához a saját szakmai tudásuk mellé a Magyar Honvédség és egy volt rendőr pszichológus szakmai segítségét is igénybe vették."

A BENNFENTES-nek több forrásból is megerősítették, hogy "a kiképzési célok elérése érdekében olyan feltételeket kell teremteni a kiképzendők számára, amelyek a katonát kimozdítják a komfortzónájából és a lehető legmagasabb szinten felkészítik azokra a kihívásokra, amelyekkel szolgálata során – akár itthon, akár külföldön – szembe kell nézni. Ez sok esetben többlet fizikai megterhelést, bizonytalanságban tartást, valamint kevesebb alvást is jelenthet. Minden mozzanatnak, kiképzési foglalkozásnak, fizikai megerőltetésnek és esetleges alvás megvonásnak egyetlen oka és célja van: ami nem más, mint a kiképzési célok elérése. Mindezt minden esetben kontrollált környezetben, folyamatos egészségügyi és kiképzői felügyelet mellett hajtják végre."

A kiképzés kontrollja miatt "a kiképzendők egészségügyi állapotát minden este külön ellenőrizte az egészségügyi szakszemélyzet."
A BENNFENTES hozzájutott a gépjárművezetők "megalázó" kiképzési feladataihoz is, ebben az alábbiak szerepeltek:
• Testnevelési foglalkozás;

• CZ Bren 2 gépkarabély oktatáson (szét- és összeszerelés, mindenkinél normaidőt mérve);

• Menetgyakorlatok (átlagban 20 km-es távolságokat tettek meg);

• tereptan ismeretek;

• szakharcászati foglalkozások (nappal és éjjel); 

• éleslövészet;

• kémjátszma (információ-megtartás és -megszerzés);

• monotóniatűrési gyakorlat (száraz, unalmas életrajzi könyv olvasása, valamint arra való figyelés fáradtan, álmosan);

• csoportos beszélgetés;
Emmellett a BENNFENTES megszerezte a kiképzés utáni összesítő jelentést is: a kiképzésen részt vett sofőrök 90%-a pozitív élményekkel távozott

Az összesítő jelentésben Vadai, a hvg és a Szabad Európa állításaival szemben az áll, hogy "a kiképzendők 90%-a pozitív élményekkel, 100%-uk sokkal nagyobb tudással távozott, mint amivel a felkészítésre megérkeztek. A kiképzendők az összes kiképzési foglalkozáson aktívan szerepet vállaltak és elmondásuk szerint nagyon sok új tapasztalatra tettek szert. Kiképzésük során a különleges műveleti katonáknál alkalmazott, ún. kiválasztó foglalkozás vázát vették alapul (ahol fizikai és mentális tréningeken vezetik keresztül a résztvevőket), de a kiképzés tematikájában végig szem előtt tartották a parancsnoki sofőrök beosztásának jellegét. Végig kontrolláltan vették terhelés alá a katonákat, és folyamatos tesztelés alá voltak vonva a nap 24 órájában. A fizikai igénybevételnek és az alvásmegvonásnak köszönhetően nagy mértékű fáradtság volt látható a gépjárművezetőkön. Ennek ellenére a meghatározott feladatokat teljesítették. Elmondásuk szerint a kiképzés és a feladatok változatossága motiválta őket."
A fentiekből egyértelmű, hogy sem a hvg, sem Vadai Ágnes, sem a Szabad Európa állításai nem tartalmaznak igazat még nyomokban sem.

Feltehetően az anyagok egészen más célból készültek: azért, hogy nyomás alatt tartsák a frissen kinevezett Böröndit, és akadályozzák a magyar honvédség évtizedek óta halogatott fejlesztését.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2022-02-21 | 15:13
Gér Mihály nem hajlandó lemondani az önkormányzati mandátumáról

Gér Mihály nem hajlandó lemondani az önkormányzati mandátumáról

  • A Karácsony-párt, a Párbeszéd súlyos botrányba keveredett egykori országgyűlési képviselő-jelöltje az albertirsai önkormányzati mandátumáról nem hajlandó lemondani.
  • Pedig már petíció is indult az elmozdításáért.
Botrány 2023-01-17 | 17:29
Brüsszeli korrupció: egymásra vallanak a szoci vádlottak - Panzeri "pentito" lesz

Brüsszeli korrupció: egymásra vallanak a szoci vádlottak - Panzeri "pentito" lesz

  • Belga és holland lapok friss beszámolói szerint Antonio Panzeri egykori szocialista Európai Parlamenti képviselő "bűnbánó maffiózóként" viselkedik az  kihallgatások során.
  • Vagyis megeredt a nyelve, és hogy mentse a bőrét, elkezdett más szocialistákra vallani.
  • Marc Tarabella ügyvédje még pár napja is azt állította, védence soha nem kapott semmit.
  • Panzeri, az ügy másik vádlottja viszont már december 10-én azt vallotta a nyomozóknak, 120 000 eurót adott át neki, készpénzben.
  • Az olasz törvények lehetőséget biztosítanak erre, és így Panzeri aláírta, hogy "pentito", azaz "bűnbánó maffiózó" lesz.
Botrány 2021-11-18 | 09:04
Anonymus: az igazság az, hogy a Főváros jópár ingatlanját akarta fű alatt közvetítők révén értékesíteni, főleg külföldi üzleti köröknek jutalékért cserébe

Anonymus: az igazság az, hogy a Főváros jópár ingatlanját akarta fű alatt közvetítők révén értékesíteni, főleg külföldi üzleti köröknek jutalékért cserébe

  • Majd egy fotót is nyilvánosságra hozott a maszkos alak, ezen Gansperger Gyula és Bajnai Gordon látható egy hatalmas, harmincmilliós luxus BMW terepjáró mellett.
  • Karácsony mindkét szereplő esetében tagadta, hogy kapcsolatban lenne velük a budapesti vezetés.
Botrány 2022-01-19 | 09:56
Kiss László óbudai polgármester úgy hazudik, mint Karácsony: korábban örült a Mocsárosdűlő beépítésének

Kiss László óbudai polgármester úgy hazudik, mint Karácsony: korábban örült a Mocsárosdűlő beépítésének

  • A Városháza-mutyi érdekes szála volt a III. kerületi Mocsárosdűlő tervezett ingatlanfejlesztése, beépítése.
  • A helyi DK-s polgármester tagadta, hogy beépítést terveznének, de egy hangfelvételen a Vagyonkezelő vezetője és az ingtlanos megerősítették, hogy "örülni fog" annak.
  • Karácsony kapálózva tagadott és hazudozott az ügyben, pont ahogy bármilyen más ügyben is szokott, és erre ráerősített Szabó Tímea is.
  • A Városháza eladását vizsgáló bizottság előtt azonban kiderült az igazság.
  • A meghallgatáson ugyanis a Főváros főépítésze, Erő Zoltán elmondta, 2021. február 17-én közölték egy megbeszélésen Kiss László polgármesterrel a Mocsárosdűlő  beépítéséről született döntést, aki egyértelműen örült a Mocsáros beépítésének.
Botrány 2021-07-09 | 20:12
Az UEFA három zártkapus meccsel büntette meg a magyar válogatottat és a szurkolókat

Az UEFA három zártkapus meccsel büntette meg a magyar válogatottat és a szurkolókat

  • Az indoklás szerint azért, mert a szurkolók "diszkriminatív" viselkedést tanúsítottak a magyar-portugál, a magyar-francia és a német-magyar mérkőzésen.
  • Vicc.
Botrány 2021-07-12 | 11:51
Karácsony folytatja uszítását a kínai vakcina ellen

Karácsony folytatja uszítását a kínai vakcina ellen

  • Az ember, aki egy közlekedési dugóval sem bír el, azt állítja, a "gonosz" kormány ráerőszakolta a kínai oltást a 60 évnél idősebb emberekre.
  • Hazudik, ahogy szokott: Magyarországon a koronavírus elleni vakcina felvétele önkéntes, mindenki szabadon dönthet, beoltatja-e magát.
  • Hazudik azért is, mert ha a kínai vakcina nem lenne hatásos, akkor a 3. hullámot nem sikerült volna letörni.
  • És hazudik azért is, mert az utóbbi hetekben kizárólag oltatlanok haltak meg koronavírus-fertőzésben.
Botrány 2021-07-21 | 12:01
Véletlenek összjátéka az Anonymous-botrányban? A cégiratok megsemmisítik Cseh Katalin védekezését

Véletlenek összjátéka az Anonymous-botrányban? A cégiratok megsemmisítik Cseh Katalin védekezését

  • Vasárnap és hétfőn egy-egy Anonymous-videót tettünk közzé a bennfentes.neten, amelyben az álarcos alak nagy leleplezést ígért.
  • Szerkesztőségünk a kapott infók alapján összerakta a képet: Cseh Katalin az a magyar politikus, akinek cége és a céghálójába tartozó vállalatok összesen 4,8 milliárd forint európai uniós támogatást vettek fel.
  • A momentumos EP-képviselő Cseh azzal védekezett, hogy nincs cégháló, csak egy ipari parkba vannak bejegyezve a cégek.
  • A Pesti Srácok kinyomozta: mégis van cégháló, egyszerre váltanak telephelyet az ügyben érintett cégek.
Botrány 2021-09-19 | 11:40
Csoda történt, Karácsony elszólta magát, és teljesen véletlenül igazat mondott: "csinálom, ami a dolgom: kampányolok"

Csoda történt, Karácsony elszólta magát, és teljesen véletlenül igazat mondott: "csinálom, ami a dolgom: kampányolok"

  • A Főpolgármestert a Mediaworks riportere kérdezte a nemlétező nyelvvizsgájáról.
  • Mint ismert, csütörtökön a Főpolgármester eljátszotta, hogy beszél angolul.
  • Fölolvasott egy beszédet, amit elétettek.
  • Az ellenzék cselédmédiája ovációban tört ki, lám, Karácsony mégis beszél angolul.
  • Holott csak ezen a nyáron több videó is készült, ahol a Főpolgármester egy mukkot nem tud kiejteni a száján angolul.
  • A csütörtöki olvasás után Karácsony továbbra sem tudott válaszolni a legegyszerűbb kérdésekre sem.
  • Majd elszólta magát: "csinálom, ami a dolgom: kampányolok."
  • Pedig neki nem a kampányolás lenne a feladata. Neki elsősorban Budapesttel lenne dolga, ő a megválasztott Főpolgármester.
  • A budapestiek nem azért szavaztak rá, hogy közpénzekből eltartva kampányoljon, hanem azért, hogy végezze a dolgát a város élén.