Statisztika: ahol Soros-támogatta ügyész veszi át a hatalmat, ott elszabadul a bűnözés

Statisztika: ahol Soros-támogatta ügyész veszi át a hatalmat, ott elszabadul a bűnözés
 • Több nagyvárosban is megugrott a bűnözés, miután Soros György által fizetett szervezetek által támogatott baloldali ügyészeket választottak.
 • A gyilkosságok, autólopások vagy mindkettő megugrott Philadelphiában, New Yorkban, Dallasban, Los Angelesben, Chicagóban és St. Louisban.
 • "Amikor a bűnözők nem találkoznak a bűncselekményeik következményeivel, az áldozatok találkoznak a sikertelen politika következményeivel" - mondta Michael Greibrok, az FGA vezető kutatója a Daily Caller News Foundationnek.

Hat nagyvárosban nőtt a bűnözés a Soros által támogatott ügyészek felügyelete alatt - tudósít a Daily Caller.

A Daily Caller News Foundation vizsgálata szerint legalább hat nagyvárosban megugrott a bűnözés a Soros György milliárdos megadonortól finanszírozott szervezetek által támogatott liberális ügyészek megválasztása után.

Philadelphiában, Chicagóban, Los Angelesben, Dallasban, St. Louisban és New Yorkban megugrottak a gépjárműlopások, a gyilkosságok vagy mindkettő egyszerre, mióta liberális ügyészeket választottak meg Soros támogatásával. Soros, aki "fedőszervezeteket, leányvállalatokat és bizottságokat", például a Texas Justice and Public Safety PAC és a Missouri Safety and Justice Committee nevű szervezeteket használta a pénzek irányítására, az elmúlt évtizedben legalább 40 millió dollárt költött az ügyészek kampányaira, ami néha a teljes finanszírozásuk 80-90%-át tette ki - jelentette nemrég az Alapítvány a Kormányzati Elszámoltathatóságért (FGA) szervezet.

A DCNF-nek nyilatkozó szakértők úgy vélik, hogy a Soros által támogatott ügyészek által vitt politika hozzájárult a bűnözés, különösen az erőszakos bűncselekmények számának növekedéséhez.

"A vádemelés mellőzésének politikája, amelyet az általa támogatott ügyészek közül sokan bevezettek, minden bizonnyal hozzájárul a bűnözéshez, különösen olyan mértékben, amilyen mértékben a visszaeső erőszakos bűncselekmények elkövetőit érintő ügyekben alkalmazzák" - mondta a DCNF-nek Rafael Mangual, a Manhattan Institute Policing and Public Safety Initiative kutatási vezetője.

Azzal, hogy a városok megtagadják az "alacsony szintűnek" minősített bűncselekmények üldözését, gyakran szabadon engedik a visszaeső elkövetőket, és elriasztják a rendőrséget attól, hogy ilyen bűncselekmények miatt letartóztatásokat hajtson végre - magyarázta Mangual.

Larry Krasner philadelphiai kerületi ügyész

Soros személyesen több mint 1 millió dollárral járult hozzá a Philadelphia Justice & Public Safety PAC nevű szervezethez 2017-ben, a szervezet pedig több százezer dollárt költött a Philadelphia kerületi ügyész Larry Krasner első választását támogató kampányra abban az évben - derül ki a kampányfinanszírozási nyilvántartásokból. A PAC fizetett néhány Krasner-párti kampányreklámot és postai anyagot is a 2021-es újraválasztási ciklusában, és abban a júniusban 259 000 dolláros hozzájárulást kapott Sorostól.

Amióta hivatalba lépett, a gyilkosságok száma mintegy 64%-kal nőtt az Ellenőrzési Hivatal adatai szerint. Az autólopások ugyanezen időszak alatt több mint kétszeresére nőttek, a 2017-es mintegy 5688-ról 2022-re 14 533-ra.

A Richmond-i Szövetségi Bank 2021-es tanulmánya szerint az emberölések és a gépjárműlopások viszonylag magas bejelentési arányt mutatnak más bűncselekményekhez képest, ami optimális indikátorrá teszi őket az általános bűnözés megítélése szempontjából.

San Diego és Philadelphia két hasonló méretű város, amelyekben hasonló a bűnözés, mivel főútvonalakon és más nagyvárosokhoz közel fekvő megközelítési pontokon fekszenek, mégis hatalmas különbségek vannak a bűnüldözési stílusban - magyarázta Cully Stimson, a Heritage Foundation vezető munkatársa. Krasner "nem hajlandó vádat emelni a szabálysértések miatt, nem hajlandó szigorításokat alkalmazni, [és ott van] az a 31 banda- és gyilkossági ügyész, akiket már az első napon kirúgott" - mondta Stimson nemrég a DCNF-nek.

A philadelphiai Krasnerrel szemben a San Diego megyei kerületi ügyész, Summer Stephan hivatala vádat emel a szabálysértések ellen, és agresszívan üldözi a visszaesőket - érvelt Stimson.

"A különbség a két város között drámai. San Diegóban nem nőtt a bűnözés. Pont. Miért? Mert van egy igazi ügyészük" - mondta Stimson. "És így tavaly San Diego városában körülbelül ötven gyilkosság történt."

Philadelphiában 2021-ben 562 gyilkosság történt, ami a legmagasabb szám a feljegyzett történelemben, a Pennsylvania állam rendjének helyreállításával foglalkozó különbizottságá 2022 októberi jelentése szerint. A bizottság legalább részben Krasnert tette felelőssé; a jelentés idején a kerületi ügyészség az összes erőszakos bűncselekményi ügy 65%-át visszavonta.

Bár az emberölések száma 2022-ben mintegy 8%-kal csökkent Philadelphiában 2021-hez képest, a Philadelphia-i rendőrség adatai szerint továbbra is jóval gyakoribbak, mint Krasner hivatalba lépése előtt.

Továbbá Krasner hivatali ideje alatt jelentősen nőtt a lőfegyverrel kapcsolatos olyan vádak százalékos aránya, amelyeket a kerületi ügyészség visszavont. Az Ellenőrzési Hivatal adatai szerint a 2015-ös nagyjából 25%-ról 2020-ra 49%-ra nőtt az elutasított, lőfegyverrel kapcsolatos bűncselekmények aránya.

Cook megyei államügyész Kim Foxx

Chicagóban Soros 2020-ban 2 millió dollárt adományozott az Illinois Justice and Public Safety PAC-nak, amely támogatta Kim Foxx Cook megyei államügyész sikeres újraválasztását azon az őszön - számolt be a Chicago Sun-Times. A The Washington Post szerint Soros több százezer dollárt küldött egy PAC-nak, amelyet az eredeti, 2016-os megválasztására hoztak létre.

Chicago már Foxx hivatalba lépése előtt is hírhedt volt az erőszakról. Mintegy 500 gyilkosság vagy nem gondatlan emberölés történt ott 2012-ben, ami az FBI statisztikái alapján meghaladta a népesebb New York Cityt és Los Angelest.

Foxx megválasztása előtt Cook megyében jóval kevesebb büntetőügyet utasítottak el a Cook megyei államügyészség által közzétett adatok szerint. 2015-ben 263 fegyvervádat utasítottak el, míg 2022-ben 1217-et.

A Cook megyei orvosszakértői esetarchívum 2015-ben megyeszerte 619 gyilkosságot regisztrált, ami 2022-ben 937 gyilkosságra emelkedett.

Kim Gardner, a St. Louis-i kerületi ügyész

St. Louisban 188 emberölés és 3058 gépjárműlopás történt 2016-ban, abban az évben, amikor Kim Gardnert megválasztották kerületi ügyésznek, derül ki a St. Louis-i városi rendőrség adataiból. A 2022-es évben 200 gyilkosság vagy nem gondatlan emberölés és mintegy 7397 gépjárműlopás történt.

Soros 2020 júniusában több mint 100 000 dollárt adományozott az időközben megszűnt Missouri Safety and Justice Committee-nek, amely abban az évben hozzájárult Gardner újraválasztási kampányához - derül ki a nyilvánosságra hozott adatokból.

A Soros által finanszírozott Safety and Justice Committee 2016 júliusában közel 68 000 dolláros természetbeni adományt adott Gardner eredeti kampányához.

St. Louisban 2020-ban a város történetében a második legmagasabb volt az emberölések száma a rendőrségi adatok szerint. Ugyanakkor Gardner hivatala a St. Louis Post-Dispatch nyomozása szerint egyre inkább visszautasította a vádemelést, és kevesebb letartóztatási parancsot adott ki.

George Gascon Los Angeles megyei kerületi ügyész

A Los Angeles-i rendőrség jelentése szerint 2019-ben, George Gascon megválasztása előtti évben 258 emberölés történt Los Angeles megyében.

2022 december 24-ig 373 gyilkosság történt, ami 45%-os növekedést jelent a LAPD statisztikái szerint. A járműlopások nagyjából 20%-kal nőttek 2020 és 2022 között a rendőrségi adatok szerint.

Soros több mint 2,5 millió dollárt tett a CA Justice and Public Safety (CA Igazságügy és Közbiztonság) nevű szervezetbe: ez a 2020 őszén George Gascon támogatására létrehozott bizottság.

Két kísérlet is volt Gascon visszahívására az ügyészi gyakorlata miatt, de mindkettő kudarcot vallott. A legutóbbi kísérlet során az ellenzőknek körülbelül 40 000 aláírás hiányzott ahhoz, hogy a visszahívása felkerüljön a szavazólapokra.

John Creuzot, Dallas megyei kerületi ügyész

Soros 2018-ban és 2022-ben is több mint 1,5 millió dollárt adott az időközben feloszlatott Texas Justice and Public Safety PAC-nak. Ez a PAC több tízezer dollár természetbeni adományt nyújtott John Creuzot 2018-as sikeres Dallas megyei (Texas állam) kerületi ügyészválasztási erőfeszítéseihez és 2022-es újraválasztási kampányához.

2022-ben Dallasban a rendőrségi statisztikák alapján mintegy 214 gyilkosságot és nem gondatlan emberölést regisztráltak, ami 2018-hoz képest növekedést jelent. A gépjárműlopások is jelentősen emelkedtek.

Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész

A Szövetségi Választási Bizottság adatai szerint Soros 1 millió dollárt adományozott a Color for Change PAC-nek 2021 májusában, abban a hónapban, amikor a szervezet több mint 1 millió dollárt ígért a mostani manhattani kerületi ügyész, Alvin Bragg támogatására, akit aznap novemberben választottak meg.

Bragg hivatalának 2022 januári feljegyzése szerint a súlyosan sérült áldozat vagy "a fizikai sérülés valódi veszélye" nélküli fegyveres rablásokat vétségként kezelné, és a gyilkosságtól, más erőszakos bűncselekményektől, szexuális bűncselekményektől vagy a súlyos fehérgalléros bűncselekményektől eltérő bűncselekményekért nem követelne börtönbüntetést.

Miután a nyilvánosság nemtetszésüket fejezte ki, Bragg egy 2022 februári feljegyzésben közölte, hogy hivatala a rablási célú célú fegyveres rablásokat bűncselekményként kezeli, és mindenkit büntetőeljárás alá von, aki "bántalmaz vagy megpróbál bántalmazni egy rendőrtisztet", és "zavarosnak" nevezte a korábbi feljegyzést, amely csupán "keretet" kívánt adni az elképzeléseinek.

Bár a New York-i gyilkosságok száma 2022-ben mintegy 11%-kal csökkentek 2021-hez képest, a New York-i rendőrség statisztikái alapján a nagy értékű autólopások száma mintegy 32%-kal ugrott meg.

"Megértem a késztetést, hogy a bűnüldözésben mutatkozó egyenlőtlenségek alapján cselekedjünk, de nem szabad elfelejtenünk, hogy az áldozattá válásban is vannak egyenlőtlenségek, és ezek az egyenlőtlenségek is figyelmet érdemelnek" - mondta Mangual a DCNF-nek.

A philadelphiai rendőrfőnök hivatala, a chicagói rendőrség, a Los Angeles-i rendőrség, a New York-i rendőrség, Krasner, Gardner, Gascon, Bragg és Creuzot irodái, valamint a Nyílt Társadalom Alapítványok nem válaszoltak a DCNF megkeresésére.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-11-11 | 22:11
Márki-Zay a facebookjára már betelepítette a migránsokat

Márki-Zay a facebookjára már betelepítette a migránsokat

 • Érdekes dologra hívta fel a figyelmet a BENNFENTES egyik éles szemű olvasója.
 • A baloldal miniszterelnök-jelöltjének Facebookját ellepték a migránsok.
 • Az előválasztási győzelmi videója alatt sorjáznak az arab, iráni, japán és venezuelai álprofilok és profilok.
 • A videója alatti 5 800 lájk felének semmi köze Magyarországhoz, a hatalmas nagy lájkszám egyszerű csalás.
 • Ez a legolcsóbb és legátlátszóbb technika, ha valaki azt akarja, hogy a posztjai alatt hatalmas számú lájk legyen.
 • Egy programmal azt lehet elérni, a bejegyzéseit lájkolgassák a Facebookon a kamuprofilok, nemlétező személyek, vagy létező, de teljesen irreleváns profilok.
 • A cél az, hogy nagy lájkszámok legyenek egy bejegyzés alatt.
 • Lehet, hogy Márki-Zay teljes élete ugyanilyen megtévesztő csalás?
 • Képernyőképekkel bizonyítjuk, hogy Márki-Zay Péter videójának lájkolói nagyrészt kamuprofilok, kattintson!
Sztori 2022-01-28 | 13:17
Márki-Zay a londoni fórumára kettő, Bajnaira három órát szánt

Márki-Zay a londoni fórumára kettő, Bajnaira három órát szánt

 • A bukott kormányfő egy londoni étteremben találkozott Márki-Zay Péterrel.
 • Márki-Zay korábban méltatta Bajnai megszorításait is.
Sztori 2022-12-05 | 11:33
Macron: ez a háború jelen pillanatában gyilkos az iparunk számára

Macron: ez a háború jelen pillanatában gyilkos az iparunk számára

 • "Mi nagyon is együtt harcolunk ebben a háborúban ugyanazokért az elvekért. De ennek a háborúnak az ára nem ugyanaz az Atlanti-óceán két oldalán. És ezt nagyon is tudatosítaniuk kell."
Sztori 2021-12-18 | 11:08
A 444 cáfolja a baloldali politikusok és az ellenzéki propagandamédia hazudozásait

A 444 cáfolja a baloldali politikusok és az ellenzéki propagandamédia hazudozásait

 • Miután a 444 megszellőztette az ellenzékre nézve borzasztóan kínos közvélemény-kutatási adatokat, össztűz alá került.
 • Megtámadták az újságírót amiatt, hogy tudatos dezinformációban vesz részt azért, hogy gyengítse az ellenzéket.
 • Majd azt hazudták, nem is tudnak a kutatásról.
 • Magyari Péter, a portál szerzője pedig mai cikkében válaszolt: a prezentáció, amiben az ellenzék számára sokkoló adatok szerepeltek, összesen 69 oldalas.
 • És a kutatásnak vannak gazdái, kiderül belőle, hogy milyen mintán, hány embert és hogyan kérdeztek, és van jelzett hibahatára is.
Sztori 2021-09-24 | 11:07
Drasztikus gázár-emelés Romániában: négy-hétszeresére nő a gáz ára

Drasztikus gázár-emelés Romániában: négy-hétszeresére nő a gáz ára

 • Magyarországon kívül mindenhol Európában energiakrízis tapasztalható.
 • Németországban év eleje óta háromszorosára emelkedett a magyarnál korábban is két és félszer drágább gáz ára, ezt természetesen a polgárok fizetik meg.
 • A német energiawende (energiafordulat) több elemében is lebőgött idén.
 • Miközben a német áramár világelső, addig nem sikerült teljesíteni a megújulókhoz fűzött reményeket sem: Németország több CO2-t bocsát ki ebben az évben, mint 1990 óta valaha.
 • Egy román lap a magyar rezsicsökkentés politikáját dicséri.
Sztori 2021-10-29 | 10:49
Hónapos csúszásban az M3-as metró kivitelezése

Hónapos csúszásban az M3-as metró kivitelezése

 • A hiperpasszív Karácsonynak valahogy semmi sem sikerül.
 • Ha nem sikerül tartani a terveket, tízmilliárdoktól eshet el a Főváros.