Dél-Dakota republikánus kormányzója aláírta hormonkezelések és a nemváltó műtétek tilalmát a dél-dakotai fiatalok számára

Dél-Dakota republikánus kormányzója aláírta hormonkezelések és a nemváltó műtétek tilalmát a dél-dakotai fiatalok számára

Kristi Noem republikánus dél-dakotai kormányzó hétfőn törvénybe iktatta azt a törvényjavaslatot, amely megtiltja a nemi hovatartozást megerősítő egészségügyi ellátást a transznemű kiskorúak számára, beleértve a hormonális kezeléseket és egyes műtéteket is, tudósít a The HILL.

A július 1-jén hatályba lépő törvényjavaslat kimondja, hogy minden olyan egészségügyi szolgáltató az államban, aki megszegi a tilalmat, azt kockáztatja, hogy visszavonják az orvosi engedélyét, és polgári peres eljárás is indulhat ellene.

"Dél-Dakota gyermekei a jövőnk. Ezzel a törvénnyel megvédjük a gyerekeket a káros, tartós orvosi eljárásoktól" - mondta Noem hétfői nyilatkozatában. "Mindig ki fogok állni a dél-dakotaiak következő generációjáért."

A törvényjavaslat így szól: "Az egészségügyi szakember nem kísérelheti meg tudatosan megváltoztatni a kiskorú nemét, vagy érvényre juttatni a kiskorú nemének érzékelését, ha ez a megjelenés vagy érzékelés nincs összhangban a kiskorú [biológiai] nemével".

A H.B. 1080 megtiltja az egészségügyi szolgáltatóknak, hogy olyan gyógyszereket írjanak fel és adjanak be, amelyek késleltethetik a pubertást, és megtiltja, hogy 18 év alattiaknak nemi hormonokat, például ösztrogént és tesztoszteront írjanak fel. A tilalom a nemi átalakító műtétek tilalmát is magában foglalja.

Az LMBTQ-védő csoportok gyorsan elítélték Noem lépését, akit 2024-ben lehetséges elnökjelöltként tartanak számon.

"Ez a tilalom megtagadja a transznemű és nem bináris fiatalok létfontosságú támogatását és gondozását. Még az ország minden jelentős orvosi és mentálhigiénés szövetségének szakmai útmutatása ellenére is, amely támogatja ezt az ellátást, a politikusok beleszólnak azokba a magánorvosi döntésekbe, amelyeket a transznemű fiataloknak és családjaiknak kellene meghozniuk" - mondta Casey Pick, a Trevor Project jogi és politikai igazgatója.

Dél-Dakota az elmúlt hetekben a második állam, amely korlátozza a nemi hovatartozást megerősítő egészségügyi ellátást. Utah állam kormányzója, Spencer Cox, aki szintén republikánus, a múlt hónapban írt alá egy törvényt, amely megtiltja a nemi hovatartozást megerősítő ellátást a kiskorúak számára az államban, és vasárnap azzal védte meg döntését, hogy a törvényjavaslat annak megelőzéséről szól, hogy "esetleg árthatunk-e a fiataloknak".

Más államok is elfogadtak hasonló törvényjavaslatokat a nemi identitást megerősítő gondozás betiltásáról, de néhány állam, köztük Alabama és Arkansas tiltását bírósági végzésekkel blokkolták.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2024-05-17 | 16:53
Az utóbbi három hét háborúpárti nyilatkozatai bizonyítják, totális háborús lázban égnek a nyugati politikusok

Az utóbbi három hét háborúpárti nyilatkozatai bizonyítják, totális háborús lázban égnek a nyugati politikusok

 • A Telex, a 444, és az RTL azt állítja, csak a magyar kormány és a Fidesz fantáziájában létezik, hogy a nyugati politikusok egyre nagyobb erővel támogatják az ukrajnai háborút.
 • A kormány és a kormánypártok folyamatosan figyelmeztetnek, hogy a nyugati politikusok egyre közelebb sodródnak az ukrajnai háborúhoz.
 • A dollármédia szerint a magyar kormány alaptalanul riogat a háborúval és annak fokozódó veszélyeivel.
 • A külföldről fizetett propagandamédia politikai és finanszírozási okok miatt megint hazudik a magyaroknak.
 • A ferdítés és a valóság tagadása két síkon zajlik: egyrészt teljesen elhallgatják a nyugati vezetők egyre vadabb uszításait, nem számolnak be a háborús lázról.
 • Másrészt azzal vádolják a Fideszt és a kormányt, hogy alaptalanul riogatnak a háborúval.
 • Pedig a vádjaikkal szemben ténylegesen őrült, és egyre fokozódó háborús pszichózis tombol Európában, ahogy ebből a cikkből is kiderül, de a dollármédia kitartóan tagadja ezt.
 • A BENNFENTES összegyűjtötte az elmúlt három hét nyugati háborúpárti nyilatkozatait.
 • Ezeket látva Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője így fogalmazott: "A háború 27 hónapja alatt egy lopakodó eszkaláció során a nyugati országok centiről centire kerültek egyre közelebb ehhez a korrupt háborúhoz. (...) Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy kontinensünk békéjének sorsa ma a választók kezében van."
Sztori 2021-07-01 | 12:33
Bedurrant a delta-variáns Nagy-Britanniában, Franciaország déli részén, Izraelben és Ausztráliában is

Bedurrant a delta-variáns Nagy-Britanniában, Franciaország déli részén, Izraelben és Ausztráliában is

 • Öröm az ürömben, hogy az oltottak között a súlyos megbetegedés és a kórházi ellátás elkerülhető, ezért fontos felvenni valamelyik oltást.
 • Azonban a szakembereket így is meglepi a delta (indiai) variáns fertőzőképessége.
 • Orbán Viktor magyar miniszterelnök is rendszeresen hangsúlyozza az utóbbi időkben, hogy aki nem oltatta be magát, azt előbb vagy utóbb, de meg fogja találni a vírus új mutációja.
Sztori 2021-10-29 | 10:49
Hónapos csúszásban az M3-as metró kivitelezése

Hónapos csúszásban az M3-as metró kivitelezése

 • A hiperpasszív Karácsonynak valahogy semmi sem sikerül.
 • Ha nem sikerül tartani a terveket, tízmilliárdoktól eshet el a Főváros.