A brit hadsereg vészhelyzeti tervet dolgoz ki, hogy a tankjaik ne jussanak az oroszok kezére

A brit hadsereg vészhelyzeti tervet dolgoz ki, hogy a tankjaik ne jussanak az oroszok kezére
  • Erről akkor kezdtek el okoskodni, hogy bejelentették: Challenger 2-eseket adnak át Ukrajnának.
  • Tetszettek volna előbb gondolkodni.

A hadsereg vészhelyzeti tervet dolgoz ki, hogy Putyin kaparintsa meg a szigorúan titkos brit páncélosokat, ha a harckocsik megsérülnek Ukrajnában - tudósít a The SUN.

A hadsereg vészhelyzeti terveket dolgoz ki a brit harckocsik visszaszerzésére, ha azok megsérülnek Ukrajnában - hogy megakadályozzák, hogy a szigorúan titkos páncélzatuk és technológiájuk orosz kézbe kerüljön.

A félelmetes Challenger 2-t a világelső Chobham páncélzat védi, amely kerámia, acél és ütéscsillapító vegyületek titkos keverékéből készül. Nagy-Britannia a világon élenjárva 14 Challenger 2-t ígért Ukrajnának - de védelmi források szerint rémálom lenne, ha egyet is lefoglalnának Vlagyimir Putyin megszállói.

Ebben az esetben az orosz hadsereg tudósai tanulmányozhatnák a páncélzatot, és azt, hogyan lehet legyőzni. Egy forrás kifejtette: "A brit páncélzat a legjobb a világon. A Challenger 2-k történetében eddig csak egy semmisült meg csatában, és azt is baráti tűz okozta Irakban. Az oroszok kétségbeesetten próbálnak majd megölni és elfogni egy Challenger 2-t, részben a propagandájuk miatt, de azért is, hogy megszerezzék a titkait."

A legújabb Chobham páncélzatot - melynek kódneve Dorchester - még soha nem törte át ellenséges tűz - erősítették meg a hadsereg forrásai.

A brit hadsereg legfelsőbb vezetés együttműködik az ukrán főparancsnoksággal annak biztosítása érdekében, hogy a brit harckocsikat biztonságos helyre lehessen visszavonszolni, ha valamelyik harckocsi harcképtelenné válik.

Egy védelmi forrás azt mondta: "Ha egy harckocsi megsemmisül vagy harcképtelenné válik, az első lehetőség mindig az, hogy megpróbáljuk helyreállítani. Egy másik harckocsival vontatjuk, vagy egy speciális páncélozott javító és helyreállító járművet használunk - amely úgy néz ki, mint egy harckocsi daruval. De a legrosszabb forgatókönyv az, hogy egy harckocsi megsemmisül, amikor a frontvonalak összeomlanak és a baráti erők visszavonulnak. Az első lépés a kiképzés és a küldetéstervezőkkel való együttműködés, hogy megpróbálják biztosítani, hogy a Challengert ne használják olyan hadi forgatókönyvekben, ahol úgy gondolják, hogy az összeomlás reális lehetőség. A második lépés annak biztosítása, hogy taktikai szinten az ukránok kiképzést kapjanak arra, hogy tűz alatt visszaszerezzenek egy harckocsit. A bátorság biztosan hiánycikk náluk.".

Más, megfontolás alatt álló szélsőséges lehetőségek közé tartozik, hogy katonai magánvállalkozókat állítsanak készenlétbe a tönkrement tankok ki mentésére.

Papíron az Egyesült Királyság 227 Challenger 2 harckocsival büszkélkedhet, de csak körülbelül 60 harckocsi van harcképes állapotban. Körülbelül 30 Észtországban van, 14 pedig Ukrajnába tart.

A Challenger 2 tartja a legtávolabbi, 2,5 mérföldre lévő iraki ellenséges harckocsi megsemmisítésének rekordját - köszönhetően a szuperpontos 120 mm-es fő lövegének.

Ben Wallace védelmi miniszter ígéretet tett arra, hogy az ukrajnai háború miatt átgondolják a flotta leépítésére vonatkozó terveket.

A védelmi minisztérium legutóbbi megszorításai szerint a létszámot 149 korszerűsített Challenger 3-asra kellett volna csökkenteni.

Németország is ígéretet tett harckocsikra, Joe Biden amerikai elnök pedig felajánlotta, hogy 31 Abrams harckocsit szállít Ukrajnának - de ezek érkezése várhatóan egy évig fog tartani, mivel le kell gyártani őket.

A védelmi minisztérium szóvivője tegnap este a következőket mondta: "Szigorúan felmérjük az Ukrajna védelmére szánt fegyverek biztosításával kapcsolatos kockázatokat. Az Ukrajnának szállított harckocsikat a hadsereg magas készültségi fokú flottájából vesszük át, hogy azok a lehető leggyorsabban eljussanak az ukrán fegyveres erőkhöz. A platformokat már előkészítették, és az elkövetkező hónapokban készen állnak a mozgatásra" - tette hozzá.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-28 | 17:00
Karácsony megint le van maradva egy körrel: Kínától és Oroszországtól retteg Berlinben, miközben Merkel és potenciális utódja normalizálni akarja a kapcsolatokat

Karácsony megint le van maradva egy körrel: Kínától és Oroszországtól retteg Berlinben, miközben Merkel és potenciális utódja normalizálni akarja a kapcsolatokat

  • A Főpolgármester nem igazán tudja felvenni a ritmust.
  • Berlinbe látogatott a hétvégén egy PR-körútra, és ott találkozott a német politika pár vezetőjével, köztük a Zöldek kancellárjelöltjével.
  • Igaz, az továbbra sem derült ki, milyen nyelven tárgyalt, hiszen a magyaron kívül nem tud egy mukkot sem külföldi nyelven.
  • A BILD-nek pedig - feltehetően tolmács segítségével - előadta a kínai- és az orosz veszedelmet.
  • Teljes ütemcsúszásban van: Merkel, és a CDU/CSU jelöltje, Armin Laschet is kijelentette a közelmúltban, a keleti hatalmakkal a kapcsolatokat normalizálni kell a jövőben.
  • Ugyanerről beszélt Emmanuell Macron francia elnök is.
  • Mi több, Németország, Franciaország és Ausztria a legutóbbi Európai Tanács ülésén felvetették, a következőre hívják meg Putyin elnököt is.
  • Ez végül a többi tagország ellenállásán bukott el.
Kül 2021-06-30 | 14:10
Machetés eritreai migráns fenyegetett gyerekeket egy drezdai lakótelepen

Machetés eritreai migráns fenyegetett gyerekeket egy drezdai lakótelepen

  • Allahu akbart rikácsolt, majd egy, az esetet végignéző iraki férfi lépett közbe, akit a lábán sebesített meg az ittas eritreai.
Kül 2021-07-24 | 13:21
A deportálásra váró afgán úgy megverte az osztrák rendőrnőt, hogy annak keze több helyen is eltörött

A deportálásra váró afgán úgy megverte az osztrák rendőrnőt, hogy annak keze több helyen is eltörött

  • A rendőrnő a nyakán is megsérült, és a kéztörései miatt meg kellett műteni.
Kül 2021-06-08 | 20:54
A német zöldek kancellár-jelöltje bocsánatot kért a pontatlan jövedelem-igazolásai és a hibás önéletrajza miatt

A német zöldek kancellár-jelöltje bocsánatot kért a pontatlan jövedelem-igazolásai és a hibás önéletrajza miatt

  • A német sajtó hetek óta Annalena Baerbock diploma-, jövedelmi- és önéletrajzi botrányai miatt hangos.
  • Ma a német Zöldek társelnöke bocsánatot kért a mulasztásaiért.
  • Karácsony Gergely idehaza továbbra is lubickol a hazugságokban, és eszébe sem jut bocsánatot kérni.
Kül 2021-07-15 | 18:43
Rasszistának tartják a Wikipédiát, mert "túl sok fehér férfi írja"

Rasszistának tartják a Wikipédiát, mert "túl sok fehér férfi írja"

  • Ezt a német közszolgálati rádióban vitatták meg.
  • A Deutschlandfunk műsorvezetője, Christine Watty is egyetértett ezzel a tézissel.
  • Hangsúlyozta, hogy amikor "fehér férfiak" hozzászólásokat hoznak létre a Wikipédián, az automatikusan "uralmi tudás", amely elnyomja a migránsokat, a sötét bőrűeket és a nőket.
Kül 2021-06-17 | 18:59
A német egészségügyi minisztérium tizenháromszor annyi FFP2 maszkot rendelt, mint amennyire szükség volt

A német egészségügyi minisztérium tizenháromszor annyi FFP2 maszkot rendelt, mint amennyire szükség volt

  • A lélegeztetőgépek 6,3 milliárd eurós beszerzési költségén felül eddig 320 millió eurós "járulékos költség" keletkezett, amely tovább növekedhet a jogviták miatt.
  • FFP2-maszkokból is túlrendelték magukat.
  • És a kiszervezett koronatesztekkel is csaltak alvilági körök.