A brit hadsereg vészhelyzeti tervet dolgoz ki, hogy a tankjaik ne jussanak az oroszok kezére

A brit hadsereg vészhelyzeti tervet dolgoz ki, hogy a tankjaik ne jussanak az oroszok kezére
 • Erről akkor kezdtek el okoskodni, hogy bejelentették: Challenger 2-eseket adnak át Ukrajnának.
 • Tetszettek volna előbb gondolkodni.

A hadsereg vészhelyzeti tervet dolgoz ki, hogy Putyin kaparintsa meg a szigorúan titkos brit páncélosokat, ha a harckocsik megsérülnek Ukrajnában - tudósít a The SUN.

A hadsereg vészhelyzeti terveket dolgoz ki a brit harckocsik visszaszerzésére, ha azok megsérülnek Ukrajnában - hogy megakadályozzák, hogy a szigorúan titkos páncélzatuk és technológiájuk orosz kézbe kerüljön.

A félelmetes Challenger 2-t a világelső Chobham páncélzat védi, amely kerámia, acél és ütéscsillapító vegyületek titkos keverékéből készül. Nagy-Britannia a világon élenjárva 14 Challenger 2-t ígért Ukrajnának - de védelmi források szerint rémálom lenne, ha egyet is lefoglalnának Vlagyimir Putyin megszállói.

Ebben az esetben az orosz hadsereg tudósai tanulmányozhatnák a páncélzatot, és azt, hogyan lehet legyőzni. Egy forrás kifejtette: "A brit páncélzat a legjobb a világon. A Challenger 2-k történetében eddig csak egy semmisült meg csatában, és azt is baráti tűz okozta Irakban. Az oroszok kétségbeesetten próbálnak majd megölni és elfogni egy Challenger 2-t, részben a propagandájuk miatt, de azért is, hogy megszerezzék a titkait."

A legújabb Chobham páncélzatot - melynek kódneve Dorchester - még soha nem törte át ellenséges tűz - erősítették meg a hadsereg forrásai.

A brit hadsereg legfelsőbb vezetés együttműködik az ukrán főparancsnoksággal annak biztosítása érdekében, hogy a brit harckocsikat biztonságos helyre lehessen visszavonszolni, ha valamelyik harckocsi harcképtelenné válik.

Egy védelmi forrás azt mondta: "Ha egy harckocsi megsemmisül vagy harcképtelenné válik, az első lehetőség mindig az, hogy megpróbáljuk helyreállítani. Egy másik harckocsival vontatjuk, vagy egy speciális páncélozott javító és helyreállító járművet használunk - amely úgy néz ki, mint egy harckocsi daruval. De a legrosszabb forgatókönyv az, hogy egy harckocsi megsemmisül, amikor a frontvonalak összeomlanak és a baráti erők visszavonulnak. Az első lépés a kiképzés és a küldetéstervezőkkel való együttműködés, hogy megpróbálják biztosítani, hogy a Challengert ne használják olyan hadi forgatókönyvekben, ahol úgy gondolják, hogy az összeomlás reális lehetőség. A második lépés annak biztosítása, hogy taktikai szinten az ukránok kiképzést kapjanak arra, hogy tűz alatt visszaszerezzenek egy harckocsit. A bátorság biztosan hiánycikk náluk.".

Más, megfontolás alatt álló szélsőséges lehetőségek közé tartozik, hogy katonai magánvállalkozókat állítsanak készenlétbe a tönkrement tankok ki mentésére.

Papíron az Egyesült Királyság 227 Challenger 2 harckocsival büszkélkedhet, de csak körülbelül 60 harckocsi van harcképes állapotban. Körülbelül 30 Észtországban van, 14 pedig Ukrajnába tart.

A Challenger 2 tartja a legtávolabbi, 2,5 mérföldre lévő iraki ellenséges harckocsi megsemmisítésének rekordját - köszönhetően a szuperpontos 120 mm-es fő lövegének.

Ben Wallace védelmi miniszter ígéretet tett arra, hogy az ukrajnai háború miatt átgondolják a flotta leépítésére vonatkozó terveket.

A védelmi minisztérium legutóbbi megszorításai szerint a létszámot 149 korszerűsített Challenger 3-asra kellett volna csökkenteni.

Németország is ígéretet tett harckocsikra, Joe Biden amerikai elnök pedig felajánlotta, hogy 31 Abrams harckocsit szállít Ukrajnának - de ezek érkezése várhatóan egy évig fog tartani, mivel le kell gyártani őket.

A védelmi minisztérium szóvivője tegnap este a következőket mondta: "Szigorúan felmérjük az Ukrajna védelmére szánt fegyverek biztosításával kapcsolatos kockázatokat. Az Ukrajnának szállított harckocsikat a hadsereg magas készültségi fokú flottájából vesszük át, hogy azok a lehető leggyorsabban eljussanak az ukrán fegyveres erőkhöz. A platformokat már előkészítették, és az elkövetkező hónapokban készen állnak a mozgatásra" - tette hozzá.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-06-21 | 12:13
Németországban minden héten több késes gyilkosság is történik

Németországban minden héten több késes gyilkosság is történik

 • A bz-berlin.de, a Bild.de, az epochtimes.de és sok más regionális kis portál is rendszeresen tudósít késes gyilkoságokról.
 • Ez a jellegzetes bűnelkövetési forma tipikusan arab, muszlim elkövetők által használt támadási mód.
Kül 2021-06-13 | 18:19
"Eurómilliárdok szivárogtak a mocsárba"

"Eurómilliárdok szivárogtak a mocsárba"

 • A BENNFENTES többször cikkezett már a 1,5 milliárd eurós német maszbeszerzésről, melynek során silány minőségű FFP2-maszkokat vásárolt a szövetségi kormány.
 • Arról is írtunk, a kiszervezett koronateszt-központoknál ipari mértékű csalások történtek. Ezeket a központokat sokszor alvilági figurák üzemeltették, a napokban rajtaütések is voltak a botrány után.
 • Volt, hogy 200 napi teszteltre 2000 számlát nyújtottak be a szövetségi egészségügyi minisztériumnak, az állam pedig fizetett.
 • Most egy szakértő megszólalt az intenzíves ágyakat érintő csalás-sorozatról: szerinte "eurómilliárdok szivárogtak a mocsárba".
Kül 2021-08-23 | 12:02
Görögország kerítést emel a török határon az afgán menekültek várhatóan megnövekvő száma miatt

Görögország kerítést emel a török határon az afgán menekültek várhatóan megnövekvő száma miatt

 • Görögország 25 mérföld hosszú kerítést húzott fel és új megfigyelőrendszert telepített a Törökországgal közös határán, mivel az Európába igyekvő afgán menekültek számának növekedésére számít.
Kül 2021-05-24 | 11:38

Újabb német baloldali politikus felejtette el mellékjövelemeit bejelenteni a Bundestagnak

 • Miután a Zöldek kancellárjelöltje és korábbi elnöke is botrányba keveredett emiatt, a párt most szigorúbb szabályozást követel.
Kül 2021-06-09 | 20:32
Németország egyik legnagyobb klánja segélyezettként élt egy pazar villában

Németország egyik legnagyobb klánja segélyezettként élt egy pazar villában

 • A család állítólag legalább 400 000 euró szociális juttatást vett fel.
 • A nyomozók 290 000 euró készpénzt foglaltak le a segélyezett klántagok által lakott villában.
 • A rendőrök egy rendőrségi tankkal törték be az ingatlan kapuját.
 • Németországban egyre nagyobb gondot jelent a kiterjedt arab klánok okozta szervezett bűnözés.
Kül 2022-03-21 | 20:34
Orbán Viktor: Veszélyes javaslatok vannak a NATO-csúcs asztalán

Orbán Viktor: Veszélyes javaslatok vannak a NATO-csúcs asztalán

 • Egyes tagállamok Ukrajna feletti NATO-légtérzárat követelnek, mely sokak álláspontja szerint azonnali fegyveres háború kirobbanásával fenyeget a NATO és Oroszország között.
 • Stoltenberg, a NATO főtitkára korábban azt mondta, ez a lépés a III. világháborút jelentené.
 • Ezért sem támogatja sem Orbán, sem Szijjártó Péter.