A brit hadsereg vészhelyzeti tervet dolgoz ki, hogy a tankjaik ne jussanak az oroszok kezére

A brit hadsereg vészhelyzeti tervet dolgoz ki, hogy a tankjaik ne jussanak az oroszok kezére
  • Erről akkor kezdtek el okoskodni, hogy bejelentették: Challenger 2-eseket adnak át Ukrajnának.
  • Tetszettek volna előbb gondolkodni.

A hadsereg vészhelyzeti tervet dolgoz ki, hogy Putyin kaparintsa meg a szigorúan titkos brit páncélosokat, ha a harckocsik megsérülnek Ukrajnában - tudósít a The SUN.

A hadsereg vészhelyzeti terveket dolgoz ki a brit harckocsik visszaszerzésére, ha azok megsérülnek Ukrajnában - hogy megakadályozzák, hogy a szigorúan titkos páncélzatuk és technológiájuk orosz kézbe kerüljön.

A félelmetes Challenger 2-t a világelső Chobham páncélzat védi, amely kerámia, acél és ütéscsillapító vegyületek titkos keverékéből készül. Nagy-Britannia a világon élenjárva 14 Challenger 2-t ígért Ukrajnának - de védelmi források szerint rémálom lenne, ha egyet is lefoglalnának Vlagyimir Putyin megszállói.

Ebben az esetben az orosz hadsereg tudósai tanulmányozhatnák a páncélzatot, és azt, hogyan lehet legyőzni. Egy forrás kifejtette: "A brit páncélzat a legjobb a világon. A Challenger 2-k történetében eddig csak egy semmisült meg csatában, és azt is baráti tűz okozta Irakban. Az oroszok kétségbeesetten próbálnak majd megölni és elfogni egy Challenger 2-t, részben a propagandájuk miatt, de azért is, hogy megszerezzék a titkait."

A legújabb Chobham páncélzatot - melynek kódneve Dorchester - még soha nem törte át ellenséges tűz - erősítették meg a hadsereg forrásai.

A brit hadsereg legfelsőbb vezetés együttműködik az ukrán főparancsnoksággal annak biztosítása érdekében, hogy a brit harckocsikat biztonságos helyre lehessen visszavonszolni, ha valamelyik harckocsi harcképtelenné válik.

Egy védelmi forrás azt mondta: "Ha egy harckocsi megsemmisül vagy harcképtelenné válik, az első lehetőség mindig az, hogy megpróbáljuk helyreállítani. Egy másik harckocsival vontatjuk, vagy egy speciális páncélozott javító és helyreállító járművet használunk - amely úgy néz ki, mint egy harckocsi daruval. De a legrosszabb forgatókönyv az, hogy egy harckocsi megsemmisül, amikor a frontvonalak összeomlanak és a baráti erők visszavonulnak. Az első lépés a kiképzés és a küldetéstervezőkkel való együttműködés, hogy megpróbálják biztosítani, hogy a Challengert ne használják olyan hadi forgatókönyvekben, ahol úgy gondolják, hogy az összeomlás reális lehetőség. A második lépés annak biztosítása, hogy taktikai szinten az ukránok kiképzést kapjanak arra, hogy tűz alatt visszaszerezzenek egy harckocsit. A bátorság biztosan hiánycikk náluk.".

Más, megfontolás alatt álló szélsőséges lehetőségek közé tartozik, hogy katonai magánvállalkozókat állítsanak készenlétbe a tönkrement tankok ki mentésére.

Papíron az Egyesült Királyság 227 Challenger 2 harckocsival büszkélkedhet, de csak körülbelül 60 harckocsi van harcképes állapotban. Körülbelül 30 Észtországban van, 14 pedig Ukrajnába tart.

A Challenger 2 tartja a legtávolabbi, 2,5 mérföldre lévő iraki ellenséges harckocsi megsemmisítésének rekordját - köszönhetően a szuperpontos 120 mm-es fő lövegének.

Ben Wallace védelmi miniszter ígéretet tett arra, hogy az ukrajnai háború miatt átgondolják a flotta leépítésére vonatkozó terveket.

A védelmi minisztérium legutóbbi megszorításai szerint a létszámot 149 korszerűsített Challenger 3-asra kellett volna csökkenteni.

Németország is ígéretet tett harckocsikra, Joe Biden amerikai elnök pedig felajánlotta, hogy 31 Abrams harckocsit szállít Ukrajnának - de ezek érkezése várhatóan egy évig fog tartani, mivel le kell gyártani őket.

A védelmi minisztérium szóvivője tegnap este a következőket mondta: "Szigorúan felmérjük az Ukrajna védelmére szánt fegyverek biztosításával kapcsolatos kockázatokat. Az Ukrajnának szállított harckocsikat a hadsereg magas készültségi fokú flottájából vesszük át, hogy azok a lehető leggyorsabban eljussanak az ukrán fegyveres erőkhöz. A platformokat már előkészítették, és az elkövetkező hónapokban készen állnak a mozgatásra" - tette hozzá.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-13 | 11:37
Bizonyítékok vannak arra, hogy az afgánok szándékosan csalták Leoniet (†13) halálos csapdába

Bizonyítékok vannak arra, hogy az afgánok szándékosan csalták Leoniet (†13) halálos csapdába

  • Leonie-t (†13) bedrogozták, megerőszakolták, majd a holttestét egy fa mellé dobták. A Bécstől mintegy 40 kilométerre fekvő Tullnból származó lányt a jelek szerint szándékosan csalták a csapdába későbbi kínzói.
  • Négy férfit (16-23 évesek) gyanúsítanak azzal, hogy június 26-án éjjel hatalmas mennyiségű kábítószert adtak a fiatal diáklánynak.
  • A férfiak közül legalább ketten állítólag megerőszakolták a gyermeket egy bécsi lakásban, ahol Leonie meghalt.
  • A három gyanúsított afgán, Amini I. (18), Ali H. (16) és Sahel S. (23) őrizetben van. A negyedik gyanúsított afgán, Rasuli Z. (22), szökésben van.
Kül 2021-10-22 | 10:59
Orbán: a Bizottság klímavédelmi tervei megölik az európai középosztályt

Orbán: a Bizottság klímavédelmi tervei megölik az európai középosztályt

  • Márpedig stabil berendezkedés csak széles középosztály megléte mellett képzelhető el, ez a hüvelykszabály a politikában.
  • Orbán szerint az európai klímavitában egyik oldalon a józan ész képviselői, a másikon azok állnak, akik fantazmagóriákat kergetnek.
Kül 2021-05-19 | 17:16
Black Lives Matter a gyakorlatban - Lori Lightfoot chicagói polgármester szóvivője állítólag bejelentette, csak "fekete vagy barna" újságíróknak ad interjút a polgármester

Black Lives Matter a gyakorlatban - Lori Lightfoot chicagói polgármester szóvivője állítólag bejelentette, csak "fekete vagy barna" újságíróknak ad interjút a polgármester

  • Az apropó, hogy ciklusának feléhez ért.
  • De csak 1 az 1 ellen interjúkat vállal.
  • És azt is csak akkor, ha az újságíró fekete vagy barnabőrű.
  • Nem véletlenül tartják sokan a BLM-et egy fekete rasszista mozgalomnak az Egyesült Államokban.
Kül 2023-01-20 | 15:00
Cseh származású német AfD-s képviselő: az ukrán háborúnak nincs katonai megoldása, csak diplomáciai

Cseh származású német AfD-s képviselő: az ukrán háborúnak nincs katonai megoldása, csak diplomáciai

  • A cseh azt is elmondta a CDU-s képviselőknek, hogy a nagyapáik egyszer már megpróbálkoztak tankokkal szembeszállni az oroszokkal, aztán pokoli szenvedés és több millió halott lett a vége.
Kül 2023-01-19 | 12:20
Új rekordot állított fel a marokkói maffia: 500 ATM-et robbantottak fel Németországban 2022-ben

Új rekordot állított fel a marokkói maffia: 500 ATM-et robbantottak fel Németországban 2022-ben

  • Az ügyészség rendőrségi nyomozói úgy jellemezték a bandát, mint akik "robbanásos támadásokat hajtottak végre közterületeken".
  • Vagyis a rablás és a terrorizmus közötti határvonal kezd elmosódni az ilyen esetekben.
  • Az ATM-ek kifosztása ahhoz kell, hogy a Hollandiában élő marokkói maffia tagjai beléphessnek a kokainkereskedők közé.
Kül 2021-05-14 | 16:00
Az igazság utat tör magának: nem emelnek vádat a hazáját a migrációtól védő Salvini ellen, de vár még rá egy másik hasonló bírósági eljárás

Az igazság utat tör magának: nem emelnek vádat a hazáját a migrációtól védő Salvini ellen, de vár még rá egy másik hasonló bírósági eljárás

  • A bíróság elfogadta a politikus védelmének állásfoglalását, vagyis azt, belügyminiszterként Salvini nem követett el bűncselekményt azzal, hogy 2019 júliusában öt napig nem engedélyezte a Gregoretti katonai hajóval érkezett bevándorlók partraszállását.
  • A volt tárcavezetőt többek között azzal gyanúsították, hogy embereket fosztott meg személyi szabadságuktól.
  • Salvinire azonban vár még egy hasonló bírósági eljárás szeptemberben, mely egy másik hajót, egy másik migránscsoport feltartóztatását érinti.
  • Akkor a spanyol civilhajó, az Open Arms fedélzetén érkezett 147 migránst várakozott három hétig Lampedusa szigete előtt.
  • A politikus elítélése esetén 15 év börtönt is kaphat.