Hollandia után Bajorországban is szállodahajókon akarják elhelyezni a migránsokat

Hollandia után Bajorországban is szállodahajókon akarják elhelyezni a migránsokat

Helyhiány Bajorországban: a hatóságok szállodahajót akarnak bérelni a migránsok elszállásolására - tudósít a t-online.de portál.

A hely szűkös, a megoldások pedig hiányoznak, ezért München és néhány bajor önkormányzat kreatívan próbálja a migránsokat elhelyezni. Tornacsarnok, sátorváros vagy konténerek - nemcsak Münchenben, hanem Bajorország-szerte a hatóságok kreatívan keresik a migránsok elhelyezésének új módjait. Az eddigi legszokatlanabb megoldást valószínűleg a Felső-Pfalz tervezi. A Bayerischer Rundfunk beszámolója szerint a helyi hatóságok a jövőben egy szállodahajón akarják elhelyezni a migránsokat.

A tervek szerint a hajón 100 férőhely lesz a migránsok számára - számol be a Bayerischer Rundfunk hivatalos körökből származó információkra hivatkozva. A beszámoló szerint a szállodahajó februártól áll majd rendelkezésre a regensburgi Duna-parti Bach kikötőjében. A terveket azonban hivatalosan még nem erősítették meg.

Münchenben egy sátorváros a vásár területén egyelőre enyhíti a helyzetet. A feszült helyzetre való tekintettel München és a környező kerületek számára is új megoldásokat kell találni. Nem sokkal karácsony előtt a Bad Tölz-Wolfratshausen 21 településének polgármesterei segítségért fordultak a tartományi és a szövetségi kormányhoz.

Eközben naponta újabb migránsok érkeznek Bajorországba. Tavaly decemberben a felső-bajor kormány több héten keresztül naponta mintegy 100 olyan embert regisztrált, akiknek szállást kellett biztosítani. Ahhoz, hogy megbirkózzanak a segítséget kérő emberek növekvő számával, az önkormányzatoknak és a münchenieknek is egyszerűen több helyre van szükségük.

Bajorország elérte "befogadóképességének határait"

A müncheni vásárközpontban egy sátorvárosban jelenleg mintegy 2000 menekültnek kellene helyet biztosítani. De sem a sátrak, sem a tornatermek, sem a hajó nem oldja meg hosszú távon a szállás problémáját - sem a migránsok, sem a városok és az önkormányzatok számára.

2022 végén mintegy 169 000 ember fog élni a bajorországi ideiglenes otthonokban. Ez az úgynevezett migránsirányítási rendszer szerint történik. A bajor belügyminisztérium szerint közülük mintegy 36 ezren ukrán háborús menekültek voltak.

"Az előző maximum 2016 májusában volt, amikor több mint 150 ezer menekültet szállásoltunk el Bajorországban" - mondta Joachim Herrmann (CSU) belügyminiszter a Deutsche Presse-Agenturnak Münchenben. Azóta - mondta - a számok kezdetben fokozatosan csökkentek, de 2021 óta ismét emelkednek.

"Ez már valódi probléma. Jelenleg sok kerület próbál ismét további konténereket felállítani. De tényleg elértük kapacitásunk határait" - fogalmazott.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-29 | 11:10
Szép új világ: Biden betiltotta "bevándorló” és az "illegális bevándorló" kifejezéseket

Szép új világ: Biden betiltotta "bevándorló” és az "illegális bevándorló" kifejezéseket

 • Utasították a bevándorlási bírákat és ítélkezőket, hogy hagyják abba az "bevándoló" és "illegális migráns" jelzők használatát.
 • Ehelyett King azt írja, hogy a bírák és az ítélkezők a "nem állampolgár", "migráns", "okmányokkal nem rendelkező állampolgár" vagy "iratok nélküli személy" kifejezéseket használják.
Kül 2022-10-13 | 13:51
Energiaválság a berlini rendelőkben: az orvosok korlátozzák a szolgáltatásokat

Energiaválság a berlini rendelőkben: az orvosok korlátozzák a szolgáltatásokat

 • Számos radiológiai, nukleáris medicinás, sugárterápiás és dialízis praxis létét fenyegeti az energiaválság Berlinben.
 • Egy két orvosból álló radiológiai rendelő arról számolt be, hogy a korábbi 3800 euró helyett most 18000 eurót fizetnek havonta az áramért.
Kül 2021-07-17 | 14:05
Naponta 6 orvos vándorolt ki Romániából 2020-ban

Naponta 6 orvos vándorolt ki Romániából 2020-ban

 • Vagyis összesen kétezren fordítottak hátat Romániának egyetlen év alatt.
 • 2018-ban több mint 2500 orvos hagyta el az országot.
 • Az ellenzéki propagandamédia és Fekete-Győr András bezzegországa nem teljesít valami jól.
Kül 2021-05-19 | 10:58

A német családügyi miniszter belebukott a doktori fokozatáról szóló plágium-vitába - idehaza Karácsony Gergely még mindig miniszterelnöknek készül nyelvtudás híján és bekamuzott PhD-diplomával

 • Franziska Giffey német családügyi miniszter (SPD) lemondott hivataláról a német FOCUS jelentése szerint.
 • Távozásának hátterében a doktori címéről szóló vita és a plágiumgyanú áll.
 • Mivel jelenleg ő az SPD berlini elnöke, és a párt főpolgármester-csúcsjelöltje, simán visszabukhat Főpolgármesternek, ahogyan budapesti kollégájának karrierjét sem töri meg semmilyen botrány.
Kül 2022-03-05 | 12:24
Már csak ez hiányzott: 25 millió dollárt "fektet be" Soros az ukrán demokráciába

Már csak ez hiányzott: 25 millió dollárt "fektet be" Soros az ukrán demokráciába

 • Úgy kellett ez, mint üveges tótnak a hanyattesés.
Kül 2021-05-19 | 08:18

Óriási gyermekpornó-ellenes razzia zajlik Berlinben - 250 rendőr tart házkutatást 43 lakásban és egyéb helyiségben, 42 gyanúsított érintett

 • Szerda reggel hatalmas gyermekpornó-ellenes razzia kezdődött Berlinben.
 • 43 lakás- és egyéb helyiség átvizsgálásáról szólnak a hírek.
 • A berlini rendőrség 250 rendőrének bevonásával folyik a razzia.