Hollandia után Bajorországban is szállodahajókon akarják elhelyezni a migránsokat

Hollandia után Bajorországban is szállodahajókon akarják elhelyezni a migránsokat

Helyhiány Bajorországban: a hatóságok szállodahajót akarnak bérelni a migránsok elszállásolására - tudósít a t-online.de portál.

A hely szűkös, a megoldások pedig hiányoznak, ezért München és néhány bajor önkormányzat kreatívan próbálja a migránsokat elhelyezni. Tornacsarnok, sátorváros vagy konténerek - nemcsak Münchenben, hanem Bajorország-szerte a hatóságok kreatívan keresik a migránsok elhelyezésének új módjait. Az eddigi legszokatlanabb megoldást valószínűleg a Felső-Pfalz tervezi. A Bayerischer Rundfunk beszámolója szerint a helyi hatóságok a jövőben egy szállodahajón akarják elhelyezni a migránsokat.

A tervek szerint a hajón 100 férőhely lesz a migránsok számára - számol be a Bayerischer Rundfunk hivatalos körökből származó információkra hivatkozva. A beszámoló szerint a szállodahajó februártól áll majd rendelkezésre a regensburgi Duna-parti Bach kikötőjében. A terveket azonban hivatalosan még nem erősítették meg.

Münchenben egy sátorváros a vásár területén egyelőre enyhíti a helyzetet. A feszült helyzetre való tekintettel München és a környező kerületek számára is új megoldásokat kell találni. Nem sokkal karácsony előtt a Bad Tölz-Wolfratshausen 21 településének polgármesterei segítségért fordultak a tartományi és a szövetségi kormányhoz.

Eközben naponta újabb migránsok érkeznek Bajorországba. Tavaly decemberben a felső-bajor kormány több héten keresztül naponta mintegy 100 olyan embert regisztrált, akiknek szállást kellett biztosítani. Ahhoz, hogy megbirkózzanak a segítséget kérő emberek növekvő számával, az önkormányzatoknak és a münchenieknek is egyszerűen több helyre van szükségük.

Bajorország elérte "befogadóképességének határait"

A müncheni vásárközpontban egy sátorvárosban jelenleg mintegy 2000 menekültnek kellene helyet biztosítani. De sem a sátrak, sem a tornatermek, sem a hajó nem oldja meg hosszú távon a szállás problémáját - sem a migránsok, sem a városok és az önkormányzatok számára.

2022 végén mintegy 169 000 ember fog élni a bajorországi ideiglenes otthonokban. Ez az úgynevezett migránsirányítási rendszer szerint történik. A bajor belügyminisztérium szerint közülük mintegy 36 ezren ukrán háborús menekültek voltak.

"Az előző maximum 2016 májusában volt, amikor több mint 150 ezer menekültet szállásoltunk el Bajorországban" - mondta Joachim Herrmann (CSU) belügyminiszter a Deutsche Presse-Agenturnak Münchenben. Azóta - mondta - a számok kezdetben fokozatosan csökkentek, de 2021 óta ismét emelkednek.

"Ez már valódi probléma. Jelenleg sok kerület próbál ismét további konténereket felállítani. De tényleg elértük kapacitásunk határait" - fogalmazott.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-11 | 13:19
Autó hajtott a zöldségesbódéba Linz mellett - 13 sérültből 4 súlyos állapotban van

Autó hajtott a zöldségesbódéba Linz mellett - 13 sérültből 4 súlyos állapotban van

  • Feltehetően nem terrortámadás történt, hanem az, hogy a 87 éves sofőr elveszítette uralmát a gépkocsi felett.
Kül 2021-06-21 | 14:02
A németeknél már a megszokott francia kártya is rasszista és szexista

A németeknél már a megszokott francia kártya is rasszista és szexista

  • Mert az nem képviseli a jelenlegi színes és diverz társadalmat.
Kül 2021-05-11 | 20:09
Gigantikus botrány Ausztriában az OMV körül: a 4 milliárd eurós bűncselekmény

Gigantikus botrány Ausztriában az OMV körül: a 4 milliárd eurós bűncselekmény

  • A részben állami tulajdonban lévő OMV talán túl sokat fizetett a Borealisért.
  • 2020 márciusában az OMV olaj- és gázipari csoport többségi részesedést szerzett a Borealis nemzetközi vegyipari vállalatban.
  • Ez volt az osztrák ipartörténet legdrágább felvásárlása.
  • Ausztria ipartörténetének legdrágább felvásárlása most már a gazdasági és korrupciós ügyészséget foglalkoztatja.
Kül 2022-03-30 | 13:48
Szijjártó: a magyar baloldal csúnyán lebukott

Szijjártó: a magyar baloldal csúnyán lebukott

  • A tárcavezető annak kapcsán mondta ezt, hogy kiderült: titkos tárgyalások folynak Márki-Zay stábja és az ukrán vezetés között.
  • Ukrajnának ugyanis az az érdeke, hogy Magyarországon olyan vezetés legyen, amely katonát ad a háborúba és engedélyezi a fegyverszállításokat.
  • A jelenlegi magyar kormány álláspontja világos: Magyarország nem sodródhat a háborúba.