Hollandia után Bajorországban is szállodahajókon akarják elhelyezni a migránsokat

Hollandia után Bajorországban is szállodahajókon akarják elhelyezni a migránsokat

Helyhiány Bajorországban: a hatóságok szállodahajót akarnak bérelni a migránsok elszállásolására - tudósít a t-online.de portál.

A hely szűkös, a megoldások pedig hiányoznak, ezért München és néhány bajor önkormányzat kreatívan próbálja a migránsokat elhelyezni. Tornacsarnok, sátorváros vagy konténerek - nemcsak Münchenben, hanem Bajorország-szerte a hatóságok kreatívan keresik a migránsok elhelyezésének új módjait. Az eddigi legszokatlanabb megoldást valószínűleg a Felső-Pfalz tervezi. A Bayerischer Rundfunk beszámolója szerint a helyi hatóságok a jövőben egy szállodahajón akarják elhelyezni a migránsokat.

A tervek szerint a hajón 100 férőhely lesz a migránsok számára - számol be a Bayerischer Rundfunk hivatalos körökből származó információkra hivatkozva. A beszámoló szerint a szállodahajó februártól áll majd rendelkezésre a regensburgi Duna-parti Bach kikötőjében. A terveket azonban hivatalosan még nem erősítették meg.

Münchenben egy sátorváros a vásár területén egyelőre enyhíti a helyzetet. A feszült helyzetre való tekintettel München és a környező kerületek számára is új megoldásokat kell találni. Nem sokkal karácsony előtt a Bad Tölz-Wolfratshausen 21 településének polgármesterei segítségért fordultak a tartományi és a szövetségi kormányhoz.

Eközben naponta újabb migránsok érkeznek Bajorországba. Tavaly decemberben a felső-bajor kormány több héten keresztül naponta mintegy 100 olyan embert regisztrált, akiknek szállást kellett biztosítani. Ahhoz, hogy megbirkózzanak a segítséget kérő emberek növekvő számával, az önkormányzatoknak és a münchenieknek is egyszerűen több helyre van szükségük.

Bajorország elérte "befogadóképességének határait"

A müncheni vásárközpontban egy sátorvárosban jelenleg mintegy 2000 menekültnek kellene helyet biztosítani. De sem a sátrak, sem a tornatermek, sem a hajó nem oldja meg hosszú távon a szállás problémáját - sem a migránsok, sem a városok és az önkormányzatok számára.

2022 végén mintegy 169 000 ember fog élni a bajorországi ideiglenes otthonokban. Ez az úgynevezett migránsirányítási rendszer szerint történik. A bajor belügyminisztérium szerint közülük mintegy 36 ezren ukrán háborús menekültek voltak.

"Az előző maximum 2016 májusában volt, amikor több mint 150 ezer menekültet szállásoltunk el Bajorországban" - mondta Joachim Herrmann (CSU) belügyminiszter a Deutsche Presse-Agenturnak Münchenben. Azóta - mondta - a számok kezdetben fokozatosan csökkentek, de 2021 óta ismét emelkednek.

"Ez már valódi probléma. Jelenleg sok kerület próbál ismét további konténereket felállítani. De tényleg elértük kapacitásunk határait" - fogalmazott.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2021-07-09 | 09:56
Eltemették Steffit, a késes szomáliai 24 éves áldozatát

Eltemették Steffit, a késes szomáliai 24 éves áldozatát

  • A fiatal nő azért ment Würzburgba, hogy legjobb barátnőjének esküvőjére ajándékokat és koszorúslány-ruhát vásároljon.
  • Az ámokfutó szomáliai késes iszlamista az áruházban szúrta le és ölte meg.
Kül 2021-06-04 | 09:03
Chicago: bandatagok üldözték a 14 éves lányt, majd fejbelőtték

Chicago: bandatagok üldözték a 14 éves lányt, majd fejbelőtték

  • Az Egyesült Államok-beli Chicagoban nincs nyoma annak, hogy az utcai erőszak csillapodna.
  • A közbiztonság válságos állapotban van a városban, de a leszbikus demokrata polgármester a közend fenntartása helyett azzal van elfoglalva, hogy nem ad fehér újságíróknak interjút.
  • Chicagóban 2021-ben 1418 embert lőttek le, míg 2020-ban összesen 1252-en váltak lövöldözés áldozatává - számolt be a Chicago Tribune.
Kül 2021-08-11 | 11:49
Csökkent a CDU-CSU előnye, a Zöldek és az SPD a sarkukban, szinte azonos eredménnyel

Csökkent a CDU-CSU előnye, a Zöldek és az SPD a sarkukban, szinte azonos eredménnyel

  • Nem tett jót a CDU-CSU párosnak Armin Laschet nevetgélése az árvízkatasztrófakor.
Kül 2021-07-28 | 17:59
Finnország: radikális szakpolitikai szigorítás a nemváltó műtétek esetén

Finnország: radikális szakpolitikai szigorítás a nemváltó műtétek esetén

  • Az északi államban hallgattak a pszichológus szakértőkre, és szigorítottak a nemváltó műtétek eljárásrendjén.
  • Egy évvel ezelőtt a finn egészségügyi hatóság új irányelveket adott ki, amelyek a pubertásblokkolók és a keresztnemű hormonok helyett a pszichoterápiát támogatják első vonalbeli kezelésként.
Kül 2021-06-25 | 20:14
Késes támadás: nem 6 sérült van, hanem összesen 10, és 3 halott

Késes támadás: nem 6 sérült van, hanem összesen 10, és 3 halott

  • A legfrissebb számok szerint Würzburgban nem 6, hanem 10 sérült van, és közülük 3 vagy 4 intenzíven - írja a mainpost.de portál.