Bécs: török iszlamisták radikális Korán-iskolát terveznek nyitni

Bécs: török iszlamisták radikális Korán-iskolát terveznek nyitni
 • Az építkezés megkezdése a küszöbön áll.

A vörös Bécs ideális táptalajt biztosít mindenféle iszlamista számára. Most egy radikális korániskola épül Ottakringben - a török iszlamista Milli Görüs mozgalom égisze alatt. Az építkezés megkezdése a küszöbön áll - fogalmaz a Heimat Kurier.

A szociáldemokraták adják 1945 óta megszakítás nélkül a bécsi polgármestereket. Az őshonos szavazók kegyei azonban az elmúlt évtizedekben erősen fogyatkozni kezdtek - ezért az úgynevezett "munkáspárt" új szavazói csoportokra támaszkodott, és migráns párttá mutálódott. A vörös uralom alatt álló Bécset ezért különösen lazának és engedékenynek tartják az iszlamizmus elleni küzdelemben - és a 2020-as terrortámadás semmit sem változtatott ezen. Ideális táptalaj, amelyet a legkülönbözőbb színezetű iszlamisták szívesen használnak ki.

Korániskola Bécs-Ottakringban

A török iszlamista Milli Görus mozgalom éppen az egykori munkásnegyedben, Ottakringben - amely egykor a "vörösök fellegvára" volt, ma pedig a folyamatban lévő lakosságcsere egyik legjobb példája - tervez korániskolát az utódok oktatására. Több mint 350 négyzetméteren "az ország legnagyobb és legradikálisabb Korán-iskolája" épül a Wendgasse-ban. A jövőben 90 gyereket törökül tanítanak majd itt, a Koránt pedig eredetiben - azaz arabul - olvassák fel. A lányoknak 9 éves kortól kötelező lesz fejkendőt viselniük. A projektet az "IFW - Iszlám Szövetség Bécsben" ernyőszervezethez tartozó "Iszlám Szövetség Hicret" támogatja.

Az FPÖ betiltást követel

Az FPÖ közleményben egyértelműen ellenzi a projektet. Dominik Nepp elnök azt követeli, hogy a vörös-baloldali városvezetés tiltsa be a megnyitót, és űzze ki a városból a Milli-Görüş mozgalmat és a támogató Iszlám Szövetség Hicret nevű egyesületet. "Az ilyen iszlamista mozgalmaknak nincs helyük Bécsben. Az SPÖ-nek ahelyett, hogy állandóan a muszlim szavazói csoportokat nézi, végre emlékeznie kellene a piros-fehér-piros értékeinkre" - mondta Nepp.

Az FPÖ elnökének reményei azonban korlátozottak, hogy az SPÖ gátat szab ezeknek a terveknek: "Évek óta azt látjuk, hogy Ludwig polgármester és elvtársai vörös szőnyeget terítenek az ilyen mozgalmaknak, és hagyják, hogy azt csináljanak ebben a városban, amit akarnak. Hagyják, hogy azt csináljanak, amit akarnak, amíg az utolsó bécsi őshonos értékeket is iszlamizálják" - véli Nepp. Ezért fordul követelésével az oktatási miniszterhez is.

A tünetekkel való küzdelem hiábavalósága

A Korán-iskola a progresszív iszlamizáció és a népességcsere egy másik tünete. Ezért nemcsak az egyes projektek ellen kell politikai lépéseket tenni, hanem a kiváltó okokat is meg kell szüntetni. Ez azt jelenti, hogy a bevándorlás azonnali leállításával és átfogó visszavándorlási intézkedésekkel meg kell fékezni, meg kell állítani és vissza kell fordítani a népességcserét. Mert pusztán a tünetek leküzdése hosszú távon hiábavaló lenne.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2023-01-08 | 15:18
Az FBI adott fülest a vesztfáliai iráni terroristáról

Az FBI adott fülest a vesztfáliai iráni terroristáról

 • A gyanú szerint ricinből és cianidból akart vegyi bombát előállítani az iráni iszlamista.
Sztori 2023-03-04 | 21:17
Nyugati szakértők: Ukrajna azért védi Bahmutot minden áron, mert eredményeket kell felmutatnia a Nyugat felé

Nyugati szakértők: Ukrajna azért védi Bahmutot minden áron, mert eredményeket kell felmutatnia a Nyugat felé

 • A szakértők egyéb hajmeresztő mondatokat is mondtak a Deutsche Wellének.
 • A brit Mike Martin nem hiszi, hogy a katonák hiánya okot jelenthetne arra, hogy Ukrajna felhagyjon az ellenállással.
 • Ralph Thiele nyugalmazott német ezredes úgy véli, "mindenkinek érdeke, hogy ez a háború most véget érjen", és "Oroszország legyőzése csak egy szófordulat".
 • Ugyanő azt is elmondta, az orosz elnök nukleáris fegyverek nélkül is tovább eszkalálhatja a háborút, például hiperszonikus fegyverek bevetésével.
 • "Ezeket mi észre sem vesszük, és nem lennénk képesek védekezni ellenük" - fogalamazott.
Sztori 2021-06-27 | 12:34
Junge Freiheit: Szolidaritás Magyarországgal!

Junge Freiheit: Szolidaritás Magyarországgal!

 • A szivárványos diktatúra kötelezettségénél vannak józanabb hangok is a német sajtóban.
 • Voltak-e hasonló javaslatok arra vonatkozóan, hogy a stadionokat homoszexualitásra utaló nyilatkozatokkal díszítsék a Törökország vagy az arab államok elleni mérkőzések alkalmával? - teszi fel a kérdést  véleménycikk írója.
Sztori 2021-12-08 | 12:31
Két informatív videó arról, miért van az EU nyugati felén energiakrízis

Két informatív videó arról, miért van az EU nyugati felén energiakrízis

 • A Századvég szakértői a Kontextus podcastben és az M5 közszolgálati csatorna Ez itt a kérdés műsorában fejtették ki az EU-t sújtó energiakrízis részleteit.
 • Elhibázott zöld forradalom, a megújuló energiatermelés fetisizálása és a buta atompánik kellettek ahhoz, hogy az EU nyugati felét masszív áremelkedés és energiakrízis érje el.
 • A dolog érdekessége, hogy a hazai baloldali ellenzék ugyanazokat a hibákat követné el idehaza is, amelyektől Nyugat-Európa jelenleg szenved.

 

 

 

Sztori 2023-03-05 | 13:46
A Magyarországon is kavaró Samantha Power, az USAID vezetője elismerte, hogy az USA háborúban áll Oroszországgal, "de az ukránok vannak a fronton"

A Magyarországon is kavaró Samantha Power, az USAID vezetője elismerte, hogy az USA háborúban áll Oroszországgal, "de az ukránok vannak a fronton"

 • Power nemrégiben Magyarországon járt David Pressman amerikai nagykövet meghívására.
 • Pressman és Power további támogatásokat jelentett be az eddig is bőségesen lefizetett dollármédiának és "civil" szervezeteknek.
 • Mérvadó amerikai republikánusok bírálják Powert és Pressmant, hogy egy, az Egyesült Államokkal azonos szövetségesi rendszerhez tartozó államban tevékenykedik az USAID, nem pedig egy fejlődő országban.
 • Szerintük az USAID-pénzek ilyen típusú felhasználása - amelyek egyébként adófizetői források -, csak arra jó, hogy Soros György magyarországi NGO-szervezeteinél landoljanak.
 • Gavin Wax, a New York-i Fiatal Republikánusok elnöke szerint Powerék célja egy színes forradalom kirobbantása és finanszírozása Magyarországon.
Sztori 2021-09-19 | 11:29
Folytatódik a harc: Hadházy egy Tóth Csabához köthető ingatlanügylet dokumentumait hozta nyilvánosságra

Folytatódik a harc: Hadházy egy Tóth Csabához köthető ingatlanügylet dokumentumait hozta nyilvánosságra

 • Korábban Tóth is biztosította arról Hadházyt, hogy "mindenkinek lehetnek sötét foltok a múltjában."
Sztori 2021-07-30 | 12:54
30 milliót kaptak strandfejlesztésre Baján, sikerült a napernyőket ártérre pakolni

30 milliót kaptak strandfejlesztésre Baján, sikerült a napernyőket ártérre pakolni

 • A bajaiak előre szóltak, hogy nem az ártérre kellene fűzfacsemetéket ültetni, és a napernyőket kihelyezni.
 • Jött az áradás, az ernyők a vízben állnak.