Brüsszeli korrupció: egymásra vallanak a szoci vádlottak - Panzeri "pentito" lesz

Brüsszeli korrupció: egymásra vallanak a szoci vádlottak - Panzeri "pentito" lesz
  • Belga és holland lapok friss beszámolói szerint Antonio Panzeri egykori szocialista Európai Parlamenti képviselő "bűnbánó maffiózóként" viselkedik az  kihallgatások során.
  • Vagyis megeredt a nyelve, és hogy mentse a bőrét, elkezdett más szocialistákra vallani.
  • Marc Tarabella ügyvédje még pár napja is azt állította, védence soha nem kapott semmit.
  • Panzeri, az ügy másik vádlottja viszont már december 10-én azt vallotta a nyomozóknak, 120 000 eurót adott át neki, készpénzben.
  • Az olasz törvények lehetőséget biztosítanak erre, és így Panzeri aláírta, hogy "pentito", azaz "bűnbánó maffiózó" lesz.

Pier Antonio Panzeri azt állítja, hogy több mint 120 000 eurót adott Marc Tarabellának - írja a La Libre belga lap.

A volt európai parlamenti képviselő azt mondta a nyomozóknak, hogy több mint 120 000 eurót adott kollégájának készpénzben a Katarral kapcsolatos ügyekben nyújtott segítségéért.

Újabb felfedezések a brüsszeli korrupciós ügyben: Pier Antonio Panzeri volt szocialista EP-képviselő, akit azzal vádolnak, hogy az Európai Parlament hatalmas korrupciós ügyének középpontjában áll, az Echo információi szerint pénzt adott Marc Tarabella (PS) belga képviselőnek.

A két politikus mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló kérelem nyomán készült európai parlamenti dokumentum szerint Panzeri úr a jegyzőkönyvben rögzítettek szerint a nyomozóknak tavaly december 10-én, az egyik legelső meghallgatásán elmondta, hogy több mint 120 000 eurót adott készpénzben, több részletben Marc Tarabellának a Katarral kapcsolatos ügyekben nyújtott segítségéért.

Az információt egy, az Európai Parlamenthez közel álló forrás erősítette meg a La Libre lapnak.

Marc Tarabella, aki az Európai Parlamentben elkövetett korrupció gyanúja miatt indított belga vizsgálat célpontja, kezdettől fogva tagadta, hogy bármilyen ajándékot kapott volna. Ügyvédje, Maxime Töller az RTL vasárnapi műsorában megismételte: "Tarabella úr teljesen egyértelmű, soha nem kapott a legcsekélyebb ígéretet, a legcsekélyebb pénzt, a legcsekélyebb ajándékot, semmilyen formában, cserébe azért, hogy Katart bármilyen módon támogassa."

A belga szocialista, akit megmotoztak és a nyomozás idejére kizártak a PS-ből, azt mondta, hogy nincs mit szemrehánynia magának, és kész együttműködni az igazságszolgáltatással. Esetében a katari világbajnokság szervezésével kapcsolatos álláspontjának megváltozása keltett gyanút.

Marc Tarabella: "Nincs miért szemrehányást tennem magamnak"

Az Európai Parlament szocialista és demokrata frakciója felfüggesztette Marc Tarabellát a korrupciógyanús ügyekben indított bírósági vizsgálat idejére. A szocialista párt bizottsága kedden hallgatta meg. "Nincs mit szemrehányást tennem magamnak" - mondta távozásakor - "Nem nyilatkozom, mert folyamatban van egy vizsgálat. És ha az igazságszolgáltatás hív, a rendelkezésére fogok állni".

Pier Antonio Panzeri együttműködést ígér az igazságszolgáltatással

A nyomozást megindító belga szövetségi ügyészség sajtóközleményben jelentette be, hogy a főszereplő Pier Antonio Panzeri kedden a repentis - a maffia nyomozásáról szóló olasz törvényre utalva "pentiti" néven ismert - törvény keretében memorandumot írt alá a szövetségi ügyészséggel.

A volt képviselő tehát ebben az ügyben bűnbánóvá válik és vállalja, hogy e memorandummal tájékoztatja az igazságszolgáltatást "a modus operandi, a harmadik államokkal kötött pénzügyi megállapodások, a létrehozott pénzügyi konstrukciók, a létrehozott konstrukciók kedvezményezettjei és a felajánlott előnyök, az ügyben ismert vagy még nem ismert személyek érintettsége, beleértve azon személyek személyazonosságát, akiknek a megvesztegetését elismeri...".

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-10-06 | 12:17
Márki-Zay Péter bunkó és szexista megjegyzést tett Dobev Klárára

Márki-Zay Péter bunkó és szexista megjegyzést tett Dobev Klárára

  • Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára "női mivolta létére Magyarországon ebben a versenyben ő volt a legsikeresebb politikus" - mondta Márki-Zay az ATV-ben.
  • Márki-Zay szavait nehéz másképp érteni, mint hogy azon lepődött meg, hogy a magyar társadalomban egy nő "női mivolta létére" jó eredményt tud elérni.
Botrány 2021-07-16 | 12:58
Baján 8 általános is elég a Pénzügyi, Városüzemeltetési és Városfejlesztesi Bizottság elnöki tisztségéhez

Baján 8 általános is elég a Pénzügyi, Városüzemeltetési és Városfejlesztesi Bizottság elnöki tisztségéhez

  • A momentumos Nyirati Klára azt mondta a jobikos Hornyák Józsefről, "Hiba volt őt jelölni. Teljes hozzá nem értésről tesz minduntalan tanúbizonyságot."
  • Hogy Baján nem szívlelik egymást a nagy baloldali összefogás tagjai, arról korábban a BENNFENTES is beszámolt.
Botrány 2021-09-17 | 11:41
Hack Péter: a kommunista diktatúrákban szokás az, amivel Karácsony a vitában fenyegetőzött

Hack Péter: a kommunista diktatúrákban szokás az, amivel Karácsony a vitában fenyegetőzött

  • Az egykor liberális, de felkészültségében sosem támadható jogász tudós mondta el a véleményét Karácsony abszurd ötletéről.
Botrány 2021-11-24 | 12:44
A Fővárosi Közgyűlés baloldali többsége leszavazta a fideszes Lángot, hogy első helyen tárgyalja a Városháza-gatet

A Fővárosi Közgyűlés baloldali többsége leszavazta a fideszes Lángot, hogy első helyen tárgyalja a Városháza-gatet

  • Összezártak a koalíciós pártocskák, ahol Bajnai Goron egykori miniszterelnök szavai szerint is "sok a cápa".
  • Arra utalt ezzel a volt kormányfő, hogy ha "kiszagolnak" egy üzletet vagy dealt, akkor sokan akarnak a folyamatba ékelődni, hogy közvetítőként tűnjenek fel, és elkérhessék a maguk "jutalékát".
  • Először ülésezik a Fővárosi Közgyűlés azóta, hogy kipattant a Városháza-gate.
  • Mint ismert, a sztorit az Index robbantotta, majd egy megbízási szerződést is ismertetett, amelyben két ingatlanos vállalkozás arra szerződik egymás között, hogy értékesítik a Városházát.
  • Karácsony tagadott, de aztán sorra jöttek a leleplező hangfelvételek, ahol a Vagyonkezelő vezetője befektetők társaságában arról tárgyal, milyen hasznosítást lehetne a Városházának adni az eladást követően.
  • Karácsony újabb hazugságcunamit indított el, majd megrovásban részesítette a Vagyonkezelő vezetőjét.
  • De a hangfelvételek itt nem álltak meg, és különböző, egyébként ingatlant szerzett befektetők arról kezdet beszélni, egyfajta "jutalékos" rendszer működik az ingatlanértékesítéseknél a Fővárosnál.
  • Ezt is tagadták Karácsonyék, de a legfrissebb hangfelvételen az egykori miniszterelnök, Bajnai Gordon, Karácsony mentora ismertetette a befektetők képviselőivel, hogy a városházi koalíciót hat párt alkotja, és sok a cápa a tóban.
  • Ezzel a saját szavaival arra utalt, sokan akarnak hasznot húzni egy-egy nagy üzletből. Beszélgetőpartnere biztosította is arról, "nem akarnak hatfelé beszélni".
  • Láng Zsolt a Közgyűlés elején arra tett kísérletet, első helyen tárgyalja a vizsgálóbizottság felállítását a Közgyűlés.
  • A baloldali többség kapásból leszavazta a kezdeményezést.
Botrány 2021-08-05 | 16:23
Fiatalok voltak, kellett a pénz: nem erőssége a momentumosoknak elszámolni a pénzügyeikkel

Fiatalok voltak, kellett a pénz: nem erőssége a momentumosoknak elszámolni a pénzügyeikkel

  • A Momentum a 2018-as kampány után mintegy 500 millió forint költségvetési támogatás törvényes felhasználását nem igazolta.
  • 2018-2019-ben pedig a Momentum Mozgalom gazdálkodásának törvényessége nem volt biztosított. A párt nem teremtette meg gazdálkodásának átláthatóságát, illetve a közpénzek felhasználásának elszámoltathatóságát.
Botrány 2021-10-20 | 10:04
Az ellenzéki propaganadasajtó csak akkor számol be a migrációs krízisről, ha annak magyar szála van

Az ellenzéki propaganadasajtó csak akkor számol be a migrációs krízisről, ha annak magyar szála van

  • A magyarországi cselédmédiában nem létezik a migrációs válság, de most végre magyarozhatnak egy kiadósat.
  • Ausztriában a katonák lekapcsoltak egy magyar rendszámú kisbuszt, amelyben migránsok voltak összezsúfolva, köztük két halott.