Brüsszeli korrupció: egymásra vallanak a szoci vádlottak - Panzeri "pentito" lesz

Brüsszeli korrupció: egymásra vallanak a szoci vádlottak - Panzeri "pentito" lesz
 • Belga és holland lapok friss beszámolói szerint Antonio Panzeri egykori szocialista Európai Parlamenti képviselő "bűnbánó maffiózóként" viselkedik az  kihallgatások során.
 • Vagyis megeredt a nyelve, és hogy mentse a bőrét, elkezdett más szocialistákra vallani.
 • Marc Tarabella ügyvédje még pár napja is azt állította, védence soha nem kapott semmit.
 • Panzeri, az ügy másik vádlottja viszont már december 10-én azt vallotta a nyomozóknak, 120 000 eurót adott át neki, készpénzben.
 • Az olasz törvények lehetőséget biztosítanak erre, és így Panzeri aláírta, hogy "pentito", azaz "bűnbánó maffiózó" lesz.

Pier Antonio Panzeri azt állítja, hogy több mint 120 000 eurót adott Marc Tarabellának - írja a La Libre belga lap.

A volt európai parlamenti képviselő azt mondta a nyomozóknak, hogy több mint 120 000 eurót adott kollégájának készpénzben a Katarral kapcsolatos ügyekben nyújtott segítségéért.

Újabb felfedezések a brüsszeli korrupciós ügyben: Pier Antonio Panzeri volt szocialista EP-képviselő, akit azzal vádolnak, hogy az Európai Parlament hatalmas korrupciós ügyének középpontjában áll, az Echo információi szerint pénzt adott Marc Tarabella (PS) belga képviselőnek.

A két politikus mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló kérelem nyomán készült európai parlamenti dokumentum szerint Panzeri úr a jegyzőkönyvben rögzítettek szerint a nyomozóknak tavaly december 10-én, az egyik legelső meghallgatásán elmondta, hogy több mint 120 000 eurót adott készpénzben, több részletben Marc Tarabellának a Katarral kapcsolatos ügyekben nyújtott segítségéért.

Az információt egy, az Európai Parlamenthez közel álló forrás erősítette meg a La Libre lapnak.

Marc Tarabella, aki az Európai Parlamentben elkövetett korrupció gyanúja miatt indított belga vizsgálat célpontja, kezdettől fogva tagadta, hogy bármilyen ajándékot kapott volna. Ügyvédje, Maxime Töller az RTL vasárnapi műsorában megismételte: "Tarabella úr teljesen egyértelmű, soha nem kapott a legcsekélyebb ígéretet, a legcsekélyebb pénzt, a legcsekélyebb ajándékot, semmilyen formában, cserébe azért, hogy Katart bármilyen módon támogassa."

A belga szocialista, akit megmotoztak és a nyomozás idejére kizártak a PS-ből, azt mondta, hogy nincs mit szemrehánynia magának, és kész együttműködni az igazságszolgáltatással. Esetében a katari világbajnokság szervezésével kapcsolatos álláspontjának megváltozása keltett gyanút.

Marc Tarabella: "Nincs miért szemrehányást tennem magamnak"

Az Európai Parlament szocialista és demokrata frakciója felfüggesztette Marc Tarabellát a korrupciógyanús ügyekben indított bírósági vizsgálat idejére. A szocialista párt bizottsága kedden hallgatta meg. "Nincs mit szemrehányást tennem magamnak" - mondta távozásakor - "Nem nyilatkozom, mert folyamatban van egy vizsgálat. És ha az igazságszolgáltatás hív, a rendelkezésére fogok állni".

Pier Antonio Panzeri együttműködést ígér az igazságszolgáltatással

A nyomozást megindító belga szövetségi ügyészség sajtóközleményben jelentette be, hogy a főszereplő Pier Antonio Panzeri kedden a repentis - a maffia nyomozásáról szóló olasz törvényre utalva "pentiti" néven ismert - törvény keretében memorandumot írt alá a szövetségi ügyészséggel.

A volt képviselő tehát ebben az ügyben bűnbánóvá válik és vállalja, hogy e memorandummal tájékoztatja az igazságszolgáltatást "a modus operandi, a harmadik államokkal kötött pénzügyi megállapodások, a létrehozott pénzügyi konstrukciók, a létrehozott konstrukciók kedvezményezettjei és a felajánlott előnyök, az ügyben ismert vagy még nem ismert személyek érintettsége, beleértve azon személyek személyazonosságát, akiknek a megvesztegetését elismeri...".

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-10-01 | 18:22
Eltűnt a minden ősi szakmához közel került, offshore botrányba gabalyodó DK-s exjelölt Facebook-oldala

Eltűnt a minden ősi szakmához közel került, offshore botrányba gabalyodó DK-s exjelölt Facebook-oldala

 • Ráczné Földi Judit nem viselte jól, hogy kiderültek offshoreos ügyletei, és a baloldali előválasztáson is leszavazták az emberek.
Botrány 2022-01-18 | 12:31
Karácsony: Szarok rá, hogy mi van a városházi hangfelvételeken

Karácsony: Szarok rá, hogy mi van a városházi hangfelvételeken

 • Ez nagyon bátor kijelentés ahhoz képest, hogy majdnem eladták alóla a Városházát.
Botrány 2022-02-21 | 15:13
Gér Mihály nem hajlandó lemondani az önkormányzati mandátumáról

Gér Mihály nem hajlandó lemondani az önkormányzati mandátumáról

 • A Karácsony-párt, a Párbeszéd súlyos botrányba keveredett egykori országgyűlési képviselő-jelöltje az albertirsai önkormányzati mandátumáról nem hajlandó lemondani.
 • Pedig már petíció is indult az elmozdításáért.
Botrány 2021-09-27 | 14:41
A megfélemlítési botrányba fulladt ózdi előválasztás koordinátora az a férfi, aki múlt hét szerdán lezúzott egy luxus kupé BMW-t az M3-as autópályán

A megfélemlítési botrányba fulladt ózdi előválasztás koordinátora az a férfi, aki múlt hét szerdán lezúzott egy luxus kupé BMW-t az M3-as autópályán

 • A totálkáros autóból előválasztási szavazólapok szóródtak szét, az autóban pedig nagy mennyiségű készpénz is volt.
Botrány 2021-09-08 | 11:54
Végre: 10 év börtönt kapott a DK-s politikusbűnöző

Végre: 10 év börtönt kapott a DK-s politikusbűnöző

 • Örömteli lenne, ha az igazságszolgáltatás végre minden baloldali politikusbűnözővel így bánna.
 • Kőrös Gusztávék bűnszervezetben dolgozva húztak le vállalkozókat, az okozott kár 168,5 millió forint.
Botrány 2021-07-24 | 14:21
Emberkísérlet: súlyos pszichiátriai problémákba nyúlnak bele a transzaktivisták Nyugaton

Emberkísérlet: súlyos pszichiátriai problémákba nyúlnak bele a transzaktivisták Nyugaton

 • Az eredmény pedig félrediagnosztizált gyerekek tömege, akik később megbánják a nemváltó-műtéteket.
 • Sokan közülük öngyilkosok lesznek a nemváltást követően.
 • Sokáig azonban hiába kongatták a vészharangot elismert pszichiáterek és pszichózis-kutatók, a transzaktivisták őrjöngése elnyomta a hangjukat.
 • Svédországban az életben maradt, nemváltáson átesett fiatal felnőttek már úgy fogalmaznak, felhasználták őket egy "tudományos alapokat nélkülözö, embertelen kísérlet tengerimalacaiként".
 • Az eredmény: 10 év alatt 1500%-os növekedés a transzneműek számában.