Kisgyerekeket szexualizál egy kijevi cég a "glamour" fotói készítésekor

Kisgyerekeket szexualizál egy kijevi cég a "glamour" fotói készítésekor
  • A kijevi "művészeti projekt", a Gorsad beszállítója olyan nagy nevű nyugati magazinoknak, mint a Vogue, L'officel, a Numero, a Liberation, a Dazed magazin.
  • Twitteren a felhasználók azt kérdezgetik, hogy lehet ez legális a divatiparban?

Balenciaga-gate 2.0: A Gorsad Kyiv ukrán cég pedofíliát és gyermekbántalmazást ábrázol azzal, hogy zavaró képeket készít fotográfiai projektekhez - írja az EvieMagazine.

Ha azt hitte, hogy a "Balenciaga-gate" véget ért, gondolja újra. Egy alternatív fotózásra szakosodott ukrajnai cég olyan tartalmakat gyárt, amelyek a gyermekek szexualizálását és bántalmazását elbűvölőnek tálalja.

*Kérem, vegye figyelembe, hogy ez a cikk felkavaró képeket tartalmaz. 18 éves és idősebb olvasóknak ajánlott.

Kiskorúakról készült zavaró fotók kezdtek el keringeni az interneten, miután a felhasználók felfedeztek egy Instagram-fiókot, amely tele van nem megfelelő képekkel. A szóban forgó fiók tulajdonosa a @grsdkyiv, és a Gorsad Kyiv nevű céghez tartozik. A fotóik többségén kisgyerekeket ábrázolnak, akiket bántalmaznak.
A Balenciaga-gate: A botrány november 16-án tört ki, mikor a Balenciaga útjára indította a Balenciaga Gift Shop névre hallgató kampányát.

A kampányban hat gyerek szerepelt, mindegyikük egy-egy plüssmackó formájú táskát fog a képeken. Csakhogy a macik nagyon nem úgy néznek ki, mint amit szívesen odaadnánk egy kisgyerek kezébe: fekete monokli a szemük körül, a bundájuk tépett, és nem mellesleg necc pólóba és bőr hámba bújtatták őket; a fotó többi részén pedig borospoharak és egyéb (nagyon is felnőtteknek szóló) ajándéktárgyak hevertek a gyerekek körül.

Nem sokkal a Gift Shop kampány posztolása után óriási felháborodás tört ki, hiszen a képek gyerekeket állítottak összefüggésbe BDSM-kellékekre emlékeztető tárgyakkal.

Az EvieMagazine ehhez a botrányhoz hasonlítja a kijevi fotóstúdió "alkotásait", ahol gyerekeket ábrázolnak erősen szeuxalizált formában.

Az alábbiakban két kisfiúról készült fotó látható, akiknek a feje műanyag zacskókban van. Van egy másik kép egy ágyban fekvő kislányról, akin egy fojtószalag van, egy másik kiskorú pedig egy lánccal a nyakában látható.

A hivatalos honlapjuk szerint a Gorsad egy kijevi székhelyű "művészekből álló trió", amit Masha Romaniuk, Ulik Romaniuk és Vitya Vasylie lkot. Ők "az alternatív fotográfiára és a provokatív videóra specializálódtak", és munkáik "főként a fiatalságra, az érzésekre és a szexualitásra összpontosítanak, azok minden sajátosságával és furcsaságával együtt". Gyakran dolgoznak együtt divatkiadványokkal.

Ügyfeleik között szerepel a TTSWTRS, Litkovskaya, Luxoptica, Skim milk LA, Tender and Dangerous, HOOD BY AIR, Alan Badoev, Max Barskih, Ariel Pink, Dazed magazin, Desillusion Skatebording és Cashbroke. Gorsad munkái olyan nagy magazinokban jelentek meg, mint a Vogue, L'officel, Numero, Liberation, Dazed magazin, Kapital-noviny, I-D, Vice, Dust, Tush, Trip mag, Tissue Mag, S Mag, stb.

Egy felhasználó, @itsnatlydenise, az Instagramon fedezte fel néhány másik munkájukat. Gorsad megosztott egy képet, amire büszkék voltak, és nem más, mint a Vogue választotta ki. Egy törékeny kiskorút ábrázolt, aki szinte meztelenül fekszik az ágyban, térdeit a mellkasához szorítva.

Más képeik sokkal szemléletesebbek voltak. Volt egy olyan képük, amelyen két kiskorú férfi bámulja valaki ágyékát. Egy másik fényképen két kiskorú nyalókát nyalogatott.

A Numero által a Gorsadról írt, egyik címlapon a durva fordítás szerint: "Az ukrán ifjúság romlott ártatlansága a Gorsad kollektíva szeme által".

Az ukrán jogrendszer jelenleg nem rendelkezik a "prostitúció" és a "gyermekprostitúció" egyértelmű meghatározásával.

Ez azt jelenti, hogy az ország szigorú büntetéseket szab ki a gyermekek kereskedelmi célú szexmunkában való részvételére, de a klienseket jellemzően nem vonják felelősségre. Ennek eredményeképpen az áldozattá vált gyermekek maguk válnak felelőssé a saját bántalmazásukért és kizsákmányolásukért.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Botrány 2021-07-03 | 21:51
Tarlós ellen kampányt építettek fel Karácsonyék a tömegközlekedés klimatizálásáért, most annyit tanácsolnak cinikusan, "Nyissuk ki az ablakot!"

Tarlós ellen kampányt építettek fel Karácsonyék a tömegközlekedés klimatizálásáért, most annyit tanácsolnak cinikusan, "Nyissuk ki az ablakot!"

  • Döbbenetes cinizmus.
  • Többek között azzal vergődött hatalomra Budapesten az ellenzék, hogy majd klimatizálja a metrót és a tömegközlekedést.
  • Most már csak annyit tudnak mondani a kánikulában levegőt nem kapó embereknek, hogy "Nyissuk ki az ablakot!"
  • A cinikus elszólás hasonlít Karácsonyéra, aki nemrégiben azt javasolta az autósoknak, ha nem bírják a dugót, szálljanak ki, és menjenek gyalog.
  • Őt klimatizált szolgálati autó hurcolja mindenhova, sofőrrel.
Botrány 2021-07-16 | 19:47
9 éves, hamis montázzsal hazudozik Márki-Zay Péter

9 éves, hamis montázzsal hazudozik Márki-Zay Péter

  • Nem igazán megy az igazmondás az ellenzék politikusainak.
  • A futottak még ligájában is nagy a tülekedés: Márki-Zay Péter Karácsony szintjét ugyan még nem érte el a permanens hazudozásban, de láthatóan nagyon igyekszik.
Botrány 2023-02-02 | 11:07
A Momentum percembere (Gelencsér Ferenc) Kijevig szaladt hazát árulni

A Momentum percembere (Gelencsér Ferenc) Kijevig szaladt hazát árulni

  • Séróból megy ez a lila majomnak azt követően, hogy pár napja kiírta a Facebookjára: hazugság, hogy Kijev erőszakkal kényszersorozza a férfiakat.
  • Abszurd hazugságokkal etette a kijevi ukrán sajtót, köztük azzal, hogy a magyar zászlók ukrán eltávolítása a közintézményekről Oroszország érdeke, miközben azt ukrán hivatalosságok tették.
  • Azt is kifejtette, hogy minden, a szomszédos országokba elszakított magyarnak az az érdeke, hogy a környékbeli többségi nemzetek nyelvét beszéljék.
  • "Mert csak egy hazához lehetsz hűséges" - nagy kérdés, ő miért Ukrajnának tett hűségesküt Kijevben.
  • Később egyszerűen leügynöközte az interjúban Orbán Viktor miniszterelnököt.
  • Majd kárhoztatta a nyugdíjemelést és a 13. havi nyugdíjat.
Botrány 2021-09-23 | 10:33
Utaztatás, verőlegények, szavazatvásárlás - így csal az ellenzék az előválasztáson

Utaztatás, verőlegények, szavazatvásárlás - így csal az ellenzék az előválasztáson

  • Ózdon az MSZP-s gyanú szerint a Jobbik által felbérelt roma nehézfiúk akadályozták, hogy az előválasztók az MSZP-s jelöltre szavazzanak.
  • Jobbikos médiumok szerint viszont 2 000 forintot ígértek az MSZP-sek a romáknak egyetlen szavazatért Ózdon.
  • A narancs.hu értesülései szerint Miskolcon a DK szervezetten, autókkal szállította a szavazókat az előválasztási sátorhoz, ahol Dobrevre kellett volna szavazniuk, szintén 2 000 forintos tarifáért.
  • Pestszentlőrincen pedig 5000 forintos karácsonyi ajándékutalványt ígérgettek az időseknek, ha elmennek szavazni az előválasztásra, és a DK-s önkormányzattól kiküldtek egy Kunhalmi Ágnest lejárató emailt.
Botrány 2021-07-20 | 16:51
A lábon lőtt abszurd kémsztori: a legelején lőtt sebet kapott a "lehallgatási ügy"

A lábon lőtt abszurd kémsztori: a legelején lőtt sebet kapott a "lehallgatási ügy"

  • Már az elején halálos lövést kapott a kémsztori.
  • A Telex úgy terítette a kémsztorit, hogy közben elsimerte, Gémesi kollégájának telefonszáma nem egyezik az állítólag lehallgatott telefonszámmal.
Botrány 2022-01-27 | 13:42
Felháborodás: a hiperpasszív Karácsony belepisált a szenteltvízbe

Felháborodás: a hiperpasszív Karácsony belepisált a szenteltvízbe

  • Karácsony azt mondta a Magyar Zene Házáról, hogy parkban építkezni olyan, mint belepisálni a szenteltvízbe.
  • Bunkó megjegyzése miatt bocsánatkérésre szólítják fel a hiperérzéketlen Karácsonyt a keresztény értelmiségiek.