A zöldek menedékjogot követelnek a "klímamigránsok" számára

A zöldek menedékjogot követelnek a "klímamigránsok" számára

Ez a zöld politikusok tényleges követelése - fogalmaz a HeimatKurier.

Azoknak, akik azt állítják vagy úgy tesznek, mintha az "éghajlatváltozás" elől menekülnének, azok előtt a jövőben minden Európába vezető útvonalat meg kellene nyitni. Ezt követeli most Írország integrációs minisztere a Zöld Párttól. Ausztriában és Németországban a zöld politikusok szintén el akarják ismerni az "éghajlati menekülést", mint menedékjogi indokot.

Európának a környezeti és éghajlati változások miatt tömeges elvándorlással kellene szembenéznie a déli féltekéről.

Különleges jogállás az éghajlatváltozástól függő migránsok számára

Roderic O'Gorman, Írország integrációs és gyermekügyi minisztere felkészíti honfitársait a nagyszámú migránsra. Ez az éghajlatváltozás közvetlen következménye lenne. Azoknak, akik a megváltozott éghajlati viszonyok miatt hagyják el hazájukat, menedékjogot kell biztosítani.

O'Gorman azt szeretné, ha az ilyen éghajlati migránsok különleges státuszt kapnának, amelyről nemzetközi szinten kellene megállapodni.

"Ez olyasmi, amivel a nemzetközi jognak foglalkoznia kell" - mondta O'Gorman az Irish Examiner című lapnak adott interjújában. "Ezek nem a hagyományos értelemben vett gazdasági migránsok. Némelyikük olyan helyekről menekül, amelyek már nem léteznek, vagy már nem lakhatóak."

Zöld jóváhagyás a BRD-ben és Ausztriában

Követelésével O'Gorman az európai kontinensen élő zöld elvtársai fülébe prédikál.

Ricarda Lang, a BRD Zöldek jelenlegi vezetője például már 2018-ban menedékjogot követelt minden olyan ember számára, aki az állítólagos éghajlatváltozás elől menekülne.

Végül is az iparosodott országok a hibásak a helyzetükért, mondta Lang: "Egy ilyen klímaútlevél nemcsak szolidaritás, hanem felelősség kérdése is lenne - elvégre többek között az Európai Unió országai azok, amelyek felelőtlen energia-, gazdaság- és agrárpolitikájukkal hozzájárultak az ember okozta klímakatasztrófához". Eva Glawischnig, az Osztrák Zöld Párt korábbi elnöke hasonlóan vélekedett: "Az egész világon lesznek klímamenekültek. Célunk, hogy a klímamenekülteket menedékjogot biztosító okként ismerjék el."

Megtévesztő manőver: "éghajlati menekült"

A "Kehre" szerzője, Andreas Karsten összefoglalja a zöldek gondolkodásának hibáját ebben a kérdésben: "Lehetetlen az éghajlatváltozást vagy a kedvezőtlen környezeti feltételeket elszigetelten a migráció okának tekinteni".

Ez azt is jelenti, hogy egyetlen migráns sem csak a feltételezett éghajlatváltozás miatt hagyja el otthonát, hanem mindig más (többnyire gazdasági) okokból is.

A Genfi Menekültügyi Egyezmény 1. cikkében is hiába keressük az éghajlati viszonyokat. De ha a nemzetközi zöldek akaratát követik, akkor hamarosan elég lesz a "klímamenekült" varázsszó! - és minden határ nyitva lesz.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2022-10-27 | 16:45
Vagyonadót követel a német baloldal Ukrajna újjáépítésének finanszírozására

Vagyonadót követel a német baloldal Ukrajna újjáépítésének finanszírozására

  • "Havonta négy-öt milliárd dollárra van szükségünk a költségvetésünkhöz. Úgy gondoljuk, hogy Németország havonta körülbelül 500 millió dollárt vállalhat, különösen 2023-ra való tekintettel. Az EU egészétől havonta körülbelül kétmilliárd dollárt remélünk" - mondta Volodimir Zelenszkij elnök gazdasági tanácsadója, Alekszandr Rodnyánszkij.
Sztori 2023-01-10 | 11:09
Klasszikus csel: keresztényként regisztrálta magát az iszlamista támadásra készülő iráni

Klasszikus csel: keresztényként regisztrálta magát az iszlamista támadásra készülő iráni

  • A megtévesztés ugyanúgy eszköze a nemzetközi terrorizmusnak, mint a rendes hadviselésnek.
Sztori 2023-01-10 | 10:59
A migrációs krízis mellett újabb menekülthullám vár Európára

A migrációs krízis mellett újabb menekülthullám vár Európára

  • Az illegális migráció újabb rekordokat döntöget, úgy tűnik, hogy a 2015-ös számok ismétlődnek 2022-ben.
  • Mindemellett az orosz-ukrán háború fenyegetettsége elől 8 millió ukrán menekült el.
  • Ám a számuk tovább emelkedhet a Tagesschau szerint.
Sztori 2021-07-15 | 18:14
Megérkeztek a brüsszeli klímatervek: a gatyánk is rámegy, ha ezt bevezetik

Megérkeztek a brüsszeli klímatervek: a gatyánk is rámegy, ha ezt bevezetik

  • Német mintára sarcolná meg a háztartásokat és az embereket a brüsszeli Bizottság, pont úgy, ahogyan karácsony is belengette korábban.
  • Márpedig Németországban jelenleg a CO2-adó része a 111 Ft/kwh árú áramárnak, az üzemanyagoknak, és július 1-től az otthonok fűtésére használt gáznk vagy tüzelőolajnak is.
  • Minden egyes német jelenleg olyan 200-250 ezer forintos klímaadót- és járulékot kénytelen fizetni évente.
  • A Századvég közzétett állásfoglalásában elutasítja a brüsszeli terveket, és azt is megírták, miért.
  • Szerencsére a magyar kormány is józan és realista, így Gulyás Gergely bejelentette, a kormány nem támogatja ezt a brüsszeli elképzelést.
Sztori 2022-11-03 | 13:44
Az emberek negyede a hitelkártyáját használja élelmiszervásárláshoz - megélhetési válság a briteknél

Az emberek negyede a hitelkártyáját használja élelmiszervásárláshoz - megélhetési válság a briteknél

  • Egész Európában bajt okoznak a szankciók és az áremelkedések.
Sztori 2021-12-02 | 12:33
Gyurcsány magához ölelte a teljesen elgyengült Karácsonyt: védelemre csak tőlem számíthatsz

Gyurcsány magához ölelte a teljesen elgyengült Karácsonyt: védelemre csak tőlem számíthatsz

  • A világ legjobb és legfüggetlenebb ellenzéki újságírói képtelenek értelmezni egy gyurcsányi mondatot, ezért a BENNFENTES megteszi ezt helyettük.
  • Hosszú kihagyás után a volt miniszterelnök Facebook-bejegyzésben jelentkezett.
  • Ebben többek között azt írja, (...) "Ezért van bajban. Van, amikor ott üt, ahol nem kellene, vagy ott enged, ahol ezzel ellenfelének segít. Kár. De ez az ő dolga. A mi dolgunk, hogy támogassuk őt. Karácsony Gergely megérdemli támogatásunkat. Támogatni fogjuk."
  • Sajnos nem sikerült értelmeznie ezt a mondatot  magyar ellenzéki sajtóban.
  • Ugyanis ez a mondat a gyurcsányi rafinériával azt jelenti, hogy "Kedves Gergely, végelgyengülésedben csak én adhatok neked politikai védelmet, senki más."
  • Gyurcsány pontosan tudja, hogy többsége van a fővárosi közgyűlésben, ahogyan azzal is tisztában van, Karácsony oly mértékben elgyengült a baloldalon, hogy tulajdonképpen csak amiatt létezik, mert egy közfukciót - Budapest főpolgármestersége - tölt be.
  • De mind a baloldali elitben, mind a baloldali választók között Karácsony zuhanórepülésben van, és nem látszik, hogy mi állíthatná meg abban a lejtmenetben, amit a dugóhelyzet, az elhibázott felújítások, a teljes alkalmatlanság, és a Városháza korrupciós ügye hozott a fejére.
  • Az biztos: Gyurcsány azzal, hogy magához ölelte Karácsonyt, megüzente: politikai védelmet csak tőle remélhet.