"Terrorizálják a környéket" - költözni akarnak a lakók Berlin Neukölln negyedéből

"Terrorizálják a környéket" - költözni akarnak a lakók Berlin Neukölln negyedéből
  • Az egykor divatos és felkapott berlini Neukölln negyed mára élhetetlenné vált a migránsok terrorja miatt.

"Terrorizálják a környéket" - Szilveszteri eszkaláció: a lakók el akarnak költözni - írja a t-online.de portál.

A szilveszteri eszkaláció után a lakók ki akarnak költözni Neuköllnből. Folyamatos zavargásokról számolnak be a fiatalok részéről - és félnek.

Michèl el akar menni. El akarja hagyni neuköllni lakását, bár azt mondja, hogy szereti. Mert már nem érzi ott jól magát - és már nem is érzi magát biztonságban. Szilveszter este megváltoztatott valamit számára.

Azt mondja, nem Neuköllnben ünnepelte a szilvesztert. "Tudod, hogy milyen itt." De soha nem gondolta volna, hogy ennyire rossz lesz. Még mielőtt hazament, aznap este videókat kap ismerőseitől. A felvételeken fiatalok egy csoportja többször is rakétákat lő ki arra a házra, ahol Michèl lakik. "A házunk egész este célpont volt" - mondja Michèl. Az éjszakáról készült felvételeken, amelyek a t-online rendelkezésére állnak, egy fiatalember látható, amint egy riasztófegyverből tűzijátékot lő ki a házra.

Amikor hajnali fél öt körül hazaért, és meglátta a pusztítás mértékét, dühös lett - meséli Michèl. Az udvaron egy csapat fiatalt ért tetten, akik még mindig petárdákat lőttek. Megszólította őket, és megkérte őket, hogy hagyják abba. Egy idő után tényleg elmentek.

Csak egy kis katasztrófa

Michèl szerint a lakását viszonylag kevéssé érintette a rakétázás. A dupla üvegezésű fürdőszobaablakának külső ablaka betört. "De több más ablakot is ki kell cserélni, mert megolvadtak a tűzijáték hőjétől" - mondja.

A szomszédja, Stefan lakásában nagyobb a kár. Egy lövedék betörte az ablakot, majd a jelek szerint több rakéta repült be a lakásba, és ott robbant fel. Amikor Stefan egy másik kerületben tartott szilveszteri buliból tért haza, félig tönkretéve találta a konyháját - meséli a t-online-nak. "Mindenhol megégett képek és újságok voltak. Egy része látszólag rövid időre kigyulladt, de szerencsére újra kialudt" - mondja Stefan. Az egyik lövedék nyilvánvalóan a kerámia főzőlapon robbant fel, amely teljesen megsemmisült.

"Egy kicsit más szögből a hely lángba borult volna" - mondja Michèl. "Nagyon közel volt ahhoz a ponthoz, ahol az emberek súlyosan megsérülhettek vagy akár meg is halhattak volna" - mondja Stefan.

De a szilveszter még nem ért véget. Szilveszter éjszakáján egy csapat fiatal ismét az utcán állt és rakétákat lőtt ki a házra - mondja Michèl. Lement a földszintre, és beszélni akart a fiúkkal. De mivel a tíz-tizenöt fiú megfélemlítőnek és agresszívnek tűnt, megállt a folyosón és filmezett. "Hé, az a rohadék filmez minket" - kiabálta az egyik fiú.

"A fiúbandák egész évben terrorizálják a környéket"

Michèl észrevette, hogy hárman feltűnés nélkül eltávolodtak a csoporttól, és oldalra húzódtak. Az egyik fiatal hirtelen elővett egy puskát, és petárdát lőtt. Michèl még épp időben tudta kinyitni a bejárati ajtót. "Mindenféle gátlás nélkül lőtt rám" - mondja. Hívta a rendőrséget, akik az este folyamán valóban megtalálták a lövöldözőt - mondja. "Most már legalább veszélyes testi sértés vádjával áll szemben." De nem hiszi, hogy jogilag bármi is történne. A támadó valószínűleg kiskorú volt, és az ilyesmi gyakran előfordul.

Michèl azt mondja, sok olyan fiút ismer, akik itt szilveszterkor túllőttek a célon. "A legtöbbjük a szomszéd házban lakik." És a szilveszteri eszkaláció nem egyedi eset, mondja. "A fiúbandák egész évben terrorizálják a környéket" - mondja. Elmondása szerint a helyi buszmegálló környékéről rendszeresen eltávolítják a köveket, és kövekkel dobálják az elhaladó buszokat. "Vagy véletlenszerűen bemennek a házakba, kiveszik a szemeteseket és kiteszik a forgalmas utcára." Néhány hónappal ezelőtt, mondta, szintén felgyújtottak egyet. "Itt mindenki szenved és megfélemlítve érzi magát."

A szomszéd Stefan megerősíti ezt. És úgy gondolja, hogy a rendőrségnek nagyobb jelenlétet kellene mutatnia Neuköllnben. "Én nem akarok rendőrállamot, nem kellenek ide bajor állapotok. De tekintettel arra, hogy mi történik nap mint nap, ez itt elég laza."

A polgármester nem válaszol

Mindkét szomszéd most vonja le a következtetéseket a tapasztalatokból. Michèl aktívan keres lakást, Prenzlauer Bergbe vagy Schönebergbe szeretne költözni. Mert: "Most már félnem kell attól, hogy kimegyek a bejárati ajtóm elé." És Stefan is el akar menni. "Elvesztettem a reményt, hogy bármi is változni fog a helyzeten" - mondja.

Michèl újabb intézkedést hozott. Két álmatlan éjszaka után hosszú e-mailt írt Franziska Giffey berlini polgármesternek és Martin Hikel neuköllni kerületi polgármesternek, amely a t-online számára elérhető. Ebben mindkettőjüknek leírja a szilveszteri eseményeket és az év többi részét. Szeretné "megosztani veletek aggodalmamat és félelmemet is" - írja. És megkérdezi Giffey-t és Hikel-t: "Mit tudtok tenni értünk, és hol tudtok támogatni minket, hogy a helyzetünk azonnal javuljon?". Végül megkérdezi őket: "Ha tudtok egy szabad lakást Prenzlauer Bergben vagy Schönebergben, kérlek, osszátok meg velem az információt".

Michèl még nem kapott választ. Giffey és Hikel egyelőre nem válaszolt a t-online megkeresésére sem az incidensekkel kapcsolatban. Michèl most abban reménykedik, hogy minél hamarabb új lakást talál.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2023-02-17 | 14:28
Sötétzöld tombolás: "Elvesszük a németek álmát a saját autóról és otthonról"

Sötétzöld tombolás: "Elvesszük a németek álmát a saját autóról és otthonról"

  • Karácsony Gergely német barátai nagyon belehúztak, ott már nem csak hasztalan biciklisávokat festegetnek.
  • A cél az emberek elszegényítése, és az ipar tönkretétele egy sötétzöld őrület máza mögé rejtve.
Sztori 2023-01-26 | 19:48
Trükközés az EU-s pénzekkel: olyan programokra hívja le a holland kormány a Helyreállítási Alap pénzeit, amiket már korábban megvalósítottak

Trükközés az EU-s pénzekkel: olyan programokra hívja le a holland kormány a Helyreállítási Alap pénzeit, amiket már korábban megvalósítottak

  • Nagyban folyik a trükközés szerte az EU-ban a 700 milliárd eurós Helyreállítási Alap-programmal.
  • Ez az a korona-helyreállítási alap, amely azt szolgálná, hogy az EU gazdaságai kilábaljanak a koronavírus okozta válságból.
  • Minden tagállamnak terveket kellett készítenie arra, hogyan és mire költik majd a pénzeket.
  • Ugyan a liberális média csak Magyarországot szokta pellengérre állítani ebben az ügyben, most kiderült, hogy Magyarországnál sokkal nagyobb zsiványok játszanak az EU-ban.
  • Alább a részletek a brutális kettős mércéről és a holland liberális kormány képmutatásáról.
Sztori 2023-05-09 | 21:10
Átigazolási időszak: személyes és pénzügyi problémák miatt forrong a dollármédia

Átigazolási időszak: személyes és pénzügyi problémák miatt forrong a dollármédia

  • A Telexet nemrégiben egyik alapítója, Munk Veronika hagyta el egy szlovák progresszív lap kedvéért.
  • Legalábis így szólt a bejelentés, de a valóság az, hogy a Telex-szel gáláns cseh milliárdos a pozsonyi lapjához igazolta Munkot, nem függetlenül attól, hogy Szlovákiában hamarosan választások lesznek, és a globalista pártok igen csehül állnak.
  • A 444-től távozott két alapember, mindketten Uj Péter megbízható munkatársai voltak közel két évtizeden át.
  • Ott maradt azonban Uj másik, megbízható embere, W. Róbert, akinek botrányát eltussolták házon belül.
  • A progresszív dollármédiában nem az övé az első eset, hogy a vezetők szemet hunynak régi munkatársuk viselkedése fölött, korábban a Telexnél is megtörtént ez.
  • A dollármédiát szorongatja a finanszírozás: egyes médiumok megkapják a korábbi pénzeiket, mások pedig nem. "Átstrukturálás jön", fogalmaznak azok, akik látták már a terveket.
  • Kitartóan emlegetik, hogy az Action for Democracy-t vezető Korányi Dávid kavarja a lapokat és osztja továbbra is a pénzeket.
  • De már nem feltétlenül csak hivatalos médiára akarnak költeni, elkezdődött a nagy influenszer-casting is, hogy megpróbálják fölépíteni az ellen-Megafont.
  • Ehhez már bejáratott, nagy elérésekkel rendelkező influenszereket akarnak leigazolni és összevásárolni.
  • Az első ember, akivel a BENNFENTES információi szerint tárgyalnak, az az utóbbi időben a saját fejének börtönében meghülyült Puzsér Róbert.
Sztori 2021-12-18 | 13:03
Kataklizma a baloldali bukásspirálban: Donáth Annát emlegetik Márki-Zay helyett

Kataklizma a baloldali bukásspirálban: Donáth Annát emlegetik Márki-Zay helyett

  • Olyannyira nagy a baj a baloldalon, hogy a BENNFENTES információi szerint Donáth Annát akarja előhúzni a baloldali elit a kalapból.
  • Azt a Donáthot, aki nagyon jó barátnője Gyurcsánynénak, az édesapja pedig Gyurcsány személyes családi jó barátja.
  • Donáth kifogástalan kommunista pedigrével rendelkezik, nagyapja Rákosi titkárságvezetője volt, majd Nagy Imre mellett dolgozott a padlássöprések idején; apja pedig MSZP-s képviselő volt korábban.
  • Brüsszelben pedig minden, Magyarország ellen hozott hazug határozat mögé beállt.
  • A BENNFENTES írta meg korábban: azzal, hogy Donáth lett a Momentum új elnöke, Gyurcsány "körön belül" tartja a Momentumot.
  • Fennállt ugyanis annak veszélye, hogy az előválasztást követően Márki-Zay teszi rá a kezét a Momentumra, ugyanis ők álltak a leghamarabb mellé.
  • Donáth amint elnök lett, azonnal páros lábbal szállt bele Márki-Zayba, a migránsozásába, és hogy az ellenzék elvesztegetett egy hónapot.
  • Ha lecserélik Márki-Zayt, ahogyan arról a pletykák szólnak, akkor az előválasztásnak semmi értelme sem volt.
  • Személyi válságról-válságra bukdácsol a baloldal.
Sztori 2023-03-02 | 21:05
EU-tanulmány: majdnem minden második ukrajnai menekült hosszú távon Németországban akar maradni

EU-tanulmány: majdnem minden második ukrajnai menekült hosszú távon Németországban akar maradni

  • Az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének felmérése több mint 14 ezer ukrán menekültet kérdezett meg tíz európai országban.
  • Az eredmények azt mutatják: Németországban a legmagasabb, 42 százalékos azoknak a menekülteknek az aránya, akik a befogadó országban szeretnének maradni.
  • A nyelvtanfolyamokon is különösen gyakran vesznek részt ebben az országban. Ezzel szemben Németország a munkaerő-piaci integráció tekintetében a sereghajtó.
Sztori 2023-02-14 | 11:58
Statisztika: ahol Soros-támogatta ügyész veszi át a hatalmat, ott elszabadul a bűnözés

Statisztika: ahol Soros-támogatta ügyész veszi át a hatalmat, ott elszabadul a bűnözés

  • Több nagyvárosban is megugrott a bűnözés, miután Soros György által fizetett szervezetek által támogatott baloldali ügyészeket választottak.
  • A gyilkosságok, autólopások vagy mindkettő megugrott Philadelphiában, New Yorkban, Dallasban, Los Angelesben, Chicagóban és St. Louisban.
  • "Amikor a bűnözők nem találkoznak a bűncselekményeik következményeivel, az áldozatok találkoznak a sikertelen politika következményeivel" - mondta Michael Greibrok, az FGA vezető kutatója a Daily Caller News Foundationnek.
Sztori 2023-02-27 | 14:42
Miközben fegyvereket szállítanak, addig Párizs és Berlin is a béketárgyalások megkezdését javasolta Zelenszkijnek

Miközben fegyvereket szállítanak, addig Párizs és Berlin is a béketárgyalások megkezdését javasolta Zelenszkijnek

  • Ez az értesülés pár napja jelent meg a Wall Street Journalban.
  • A nyilvános retorika úgy szól, hogy fegyvereket kell átadni Ukrajnának, hogy az megvédhese magát és fordíthasson a háború menetén.
  • Nem nyilvánosan, magánbeszélgetések során a kételyeiket fogalmazzák meg a nyugati kormányok tisztségviselői.
  • Senki sem hisz például a Krím visszafoglalásában, ezért inkább azt támogatnák, hogy a nyugati fegyverrendszerek és a szorosabb NATO-kapcsolatok biztosítása után Ukrajna béketárgyalásokba kezdene.
  • A Wall Street Journal idéz egy párizsi vacsorát is, ahol mind Scholz, mind Macron arról győzködték az ukrán elnököt, fontolja meg a béketárgyalásokat Moszkvával.
  • A WSJ cikkébe rejtett üzenet világos: Ukrajna veszteségei elviselhetetlenre emelkednek, ha ezzel az erővel zakatol tovább a keleti fronton az orosz húsdaráló.
  • Ennek alátámasztására a WSJ egy olyan fotót is mellékelt cikkébe, amely egy lembergi temetést ábrázol, és ahol több friss sír is azonosítható.
  • Már január közepén elkezdtek a közösségi médiában terjedni olyan felvételek, ahol több ezer négyzetméteren elterülő temetők friss sírhantjain látszott, hogy irtózatos élőerő-vesztesége van az ukrán hadseregnek.
  • Ezek a képek azonban eddig nem kerülhettek be az angolszász sajtóba.