Rasszizmusvita a szilveszteri háborús állapotokat követően Németországban

Rasszizmusvita a szilveszteri háborús állapotokat követően Németországban
  • A CDU szeretette volna megtudni az elkövetők keresztneveit, az SPD, a Zöldek és s Baloldal szerint ez populizmus és rasszizmus.

Hatalmas vita a szilveszteri randalírozók keresztnevei miatt - A zöld politikus azt jósolja: "A következő berlini generáció túlnyomórészt migráns hátterű lesz. Ehhez mindenkinek hozzá kellene szoknia" - tudósít a BILD.

Hatalmas vita van a politikában a szilveszteri botrány kezeléséről a berlini CDU tudni akarja azoknak a gyanúsítottaknak a keresztnevét, akiket a rendőrség német állampolgárként adott meg.

Az SPD, a Zöldek és a Baloldal belügyi politikusai most populizmussal, sőt rasszizmussal vádolják a kereszténydemokratákat.

Tom Schreiber (44, SPD) úgy fogalmazott: "Ezzel a CDU-ról lehullott a jobboldali populista maszkja". Vaszilij Franco (30, Zöldek) pedig azt mondta: "Ez a rasszista ellenérzések terjesztése".

A Twitteren élénk vitát váltott ki Niklas Schrader, a baloldal belpolitikai szóvivőjének bejegyzése: "A CDU 2022 szilveszterén kérdéseket nyújtott be a belügyi bizottsághoz, és a német gyanúsítottak keresztnevét kéri. Nyilván azért, hogy letagadják, hogy németek."

"Van egy problémánk, amely felett az SPD, a Zöldek és a baloldal szemet huny"

Kai Wegner (50), a berlini CDU vezetője felháborodott a vádakon.

A BILD-nek elmondta: "Berlinben van egy probléma, amely felett az SPD, a Zöldek és a baloldal szemet huny. Vannak fiatalok, akik itt születtek és nőttek fel, és még mindig nem érzik, hogy ide tartoznak. Minél pontosabban azonosítjuk az elkövetők csoportját, annál hatékonyabbak lesznek a megelőzési ajánlatok."

A politikus célja, "Meg kell nyernünk ezeket a fiatalokat a társadalmunk számára. Ki kell alakítaniuk bennük a demokráciánk iránti érzést, és tiszteletet kell tanúsítaniuk jogállamunk iránt, függetlenül attól, hogy milyen háttérrel rendelkeznek." Wegner azt is mondja: "A bíróságon nem számít, hogy Mehmetnek vagy Martinnak hívnak. A törvényeink mindenkire vonatkoznak, éspedig egyformán!"

Sebastian Czaja (39), a berlini FDP frakcióvezetője ellenkezik: "Egy személy keresztneve semmit nem mond el a személyről, ennek ellenkezőjét állítani problémás. Fontos, hogy a szilveszteri elkövetők most gyorsan következetes büntetést kapjanak, függetlenül attól, hogy Hassannak, Helmutnak vagy Halinának hívják őket."

A "Welt" (amelyet a BILD-hez hasonlóan az Axel Springer ad ki) jelentése szerint a német állampolgárságú letartóztatottak mintegy negyede kettős állampolgár. A jelentés szerint a 145 letartóztatott közül legalább 111-en maguk is bevándoroltak Németországba, vagy bevándorlók leszármazottai.

Jarasch zöldpárti politikus: "Ez a következő generáció Berlinben".

Bettina Jarasch (54) zöld közlekedési szenátor és csúcsjelölt az RBB rádióban tett nyilatkozatával keltett feltűnést.

Nem lehet a vitát az elkövetők migrációs hátterére szűkíteni - mondta Jarasch, a zöld politikus. Továbbá azt fűzte még hozzá: "A következő berlini generáció túlnyomórészt migráns hátterű. Ehhez mindenkinek hozzá kellene szoknia."

"SZÁNDÉKOSAN FEGYVERKÉNT HASZNÁLT RAKÉTÁK".

Szilveszteri csata a német utcákon

Háttér: Az évfordulón petárdázó huligánok rakétákkal lőtték a katasztrófavédelmi erőket, barikádokat emeltek és tüzeket gyújtottak. A berlini rendőrség 145 embert tartóztatott le. A neten terjedő videókon látható, amint egy randalírozó tűzoltó készüléket dob egy szolgálatban lévő mentőautóra. Berlin-Neuköllnben a szilveszteri huligánok felgyújtottak egy autóbuszt, és megtámadták a mentőegységeket. A zavargások drasztikus következményei: a rendőrségnek és a tűzoltóságnak együttesen közel 4000 hívása volt. A szilveszteri gyalázat során a káoszban több mint 30 mentőszolgálatot ellátó hivatásos sérült meg.

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Kül 2023-01-11 | 08:48
Lassan kiderülnek a részletek: 47 rendőr sérült meg Berlinben szilveszterkor

Lassan kiderülnek a részletek: 47 rendőr sérült meg Berlinben szilveszterkor

  • Eddig működött a német elhallgatási spirál, de lassacskán csak kiderülnek a részletek.
  • Mint ismert, migránsbandák zavarogtak a német fővárosban szilveszter éjjelén.
  • Az este folyamán a migránsok szándékosan a hivatásosokat, mentőket, rendőröket lőttek a rakétáikkal.
Kül 2021-08-02 | 12:20
A német belügyminiszter önzéssel vádolja Ausztriát

A német belügyminiszter önzéssel vádolja Ausztriát

  • Továbbra is forró krumpli a migráció Európában.
  • A német belügyminiszter vasárnap Ausztriát bírálta, csak azért, mert az a saját érdekeit próbálja érvényesíteni a migrációs politikában.
Kül 2021-05-12 | 09:05
Michel Barnier: "Vannak összefüggések [a bevándorlási hullámok] és a terrorista hálózatok között, amelyek megpróbálnak beszivárogni" - a francia elnökválasztás kampányának középpontjában visszavonhatatlanul az illegális migráció áll

Michel Barnier: "Vannak összefüggések [a bevándorlási hullámok] és a terrorista hálózatok között, amelyek megpróbálnak beszivárogni" - a francia elnökválasztás kampányának középpontjában visszavonhatatlanul az illegális migráció áll

  • Egy ideje érzékelhető, hogy a francia politikai elit hangsúlyt váltott az illegális migráció megítélésében.
  • A Charlie Hebdo, majd a Bataclan elleni súlyos terrortámadások óta eltelt időben többé nem tabu nyilvánosan megkérdőjelezni az illegális migrációt.
  • Korábban csak a politikai életből kirekesztett Marine Le Pen tette ezt, de ma már a hivatalban lévő Macron elnök és kihívói is erről beszélnek.
  • Macron az utóbbi hónapokban kivívta a baloldali értelmiség haragját azzal, hogy a baloldalról támogatott politikai iszlamizmust kritizálta.
  • Az elegáns és kimért Michel Barnier, aki a BREXIT főtárgyalója volt Brüsszelben és mint az Európai Bizottság elnökségére esélyest is emlegették, szintén azzal lépett be a francia elnökválasztási kampányba, hogy meg kell állítani a migrációt Európa külső határain.
  • "Vannak összefüggések [a bevándorlási hullámok] és a terrorista hálózatok között, amelyek megpróbálnak beszivárogni" - mondta Barnier.
  • A mainstream establishment brüsszeli lapja, a Politico és annak kommentátorai migráció-ellenes kijelentései miatt azonnal éles cikkben fordultak a korábban dédelgetett főtárgyaló ellen.
Kül 2021-05-29 | 20:18

Svédország Európa egyik legbiztonságosabb országából a második legveszélyesebbé vált

  • Svédország Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa (Brå) által közzétett tanulmányból kiderül, hogy Svédország az egyetlen ország a kontinensen, ahol a lövöldözések száma jelentősen megnőtt a század eleje óta.
Kül 2021-08-20 | 14:08
Csúfos kudarc: a CNN arról ír, a Biden-kormányzatot hibáztatják a saját szakértői

Csúfos kudarc: a CNN arról ír, a Biden-kormányzatot hibáztatják a saját szakértői

  • A demokrata kurzussal kesztyűs kézzel bánó CNN által megszólaltatottak szerint az amerikai csapatkivonás elhibázott.
  • Erre a Biden-adminisztráció katonai és hírszerzési szakértői előre figylmeztették az Elnököt és az embereit.
  • Hónapok óta beszámoltak az amerikai vezetésnek, hogy Afganisztán el fog bukni.
  • Megindult az egymásra mutogatás a csúfos kudarc miatt.