FOX News: Soros legalább 253 globális médiaprojektet finanszíroz vagy áll azokkal kapcsolatban

FOX News: Soros legalább 253 globális médiaprojektet finanszíroz vagy áll azokkal kapcsolatban

Soros György legalább 253 szervezethez fűződő kapcsolatával befolyásolhatja a globális médiát - derül ki egy tanulmányból, tudósít a FOX.

A liberális milliárdos Soros György elképesztő, legalább 253 médiaszervezethez kötődik világszerte - derül ki az MRC Business új tanulmányából. 

A konzervatív Media Research Centerhez tartozó MRC Business megállapította, hogy Soros a jótékonysági szervezeteit használja arra, hogy kapcsolatokat építsen ki hírügynökségekkel és "aktivista média" szervezetekkel. 

"A Soros által támogatott újságíró csoportok gyakorlatilag minden kontinensen és számos nyelven képesek formálni a közvéleményt. Emellett elszigetelik őt a vizsgálatoktól, mert a riporterek szövetségesnek tekintik, nem pedig a vizsgálat célpontjának" - írták Joseph Vazquez és Daniel Schneider, az MRC üzleti elemzői.

"A 92 éves filantróp több millió dolláros erőfeszítései, amelyekkel a bizarr "nyitott társadalom" programját népszerűsíti, a legradikálisabb baloldali elképzeléseket foglalják magukban az abortusz, a marxista gazdaságtan, az Amerika-ellenesség, a rendőrség leépítése, a környezetvédelmi szélsőségek és az LMBT-fanatizmus terén" - folytatták. "Az Egyesült Államokban Soros arról ismert, hogy masszívan támogatja a liberális politikát és politikusokat. A 2016-os választások óta legalább 200 millió dollárt költött politikai jelöltek támogatására, amelyből 29 millió dollárt helyi ügyészeknek és kerületi ügyészeknek adott".

Soros volt a demokraták legnagyobb adományozója a félidős választások során, de az MRC Business szerint ez "csak csepp a tengerben ahhoz képest, hogy 1984 óta több mint 32 milliárd dollárt pumpált a Nyílt Társadalom Alapítványaiba (OSF), hogy globális szinten kedvére alakítsa a politikát".

Soros kapcsolatban áll a The Marshall Projecttel, a Biden-kormányzat azóta megszüntetett Disinformation Governance Board-jával, a Project Syndicate-tel, az openDemocracyval (székhelye az Egyesült Királyságban van), a Poynter Institute's International Fact-Checking Networkkel, az NPR-rel, a ProPublicával, a Free Press-szel, a "baloldali aktivista csoportok litániájával" és még rengeteg más szervezettel.

A Soros által finanszírozott kiadványok közül sok olyan van, amelyre a Big Tech és más újságírók információforrásként támaszkodnak, míg mások egyszerűen csak a baloldali beszédtémákat visszhangozzák.

A Soros által finanszírozott kiadványok közül sok nem közismert, de jelentős befolyással bíró, mint például a Project Syndicate, amelynek az MRC szerint 156 országban, 66 nyelven vannak olvasói.

"Könnyű Soros politikáját kritizálni. De ő egy hozzáértő befektető - akár pénzt akar keresni, akár arra használja, hogy a napirendjét keresztülvigye" - írta Vazquez és Schneider. "Évtizedek óta terjed az a fajta baloldali utópia, amely a propaganda alapját képezi, amelyet a médiaszervezetek Soros pénzéből táplálnak".

Az MRC úgy véli, hogy Soros a "nyitott társadalom" ismérvei közé tartozik a globális kormányzás, a nyitott határok, a politikai nyugtalanság, és rendszeresen nagy összegű adományokat juttat olyan csoportoknak, amelyek az amerikai kivételesség és a kapitalizmus "szétzúzását" tűzték ki célul. 

"Igen, egy olyan ember, aki több tízmilliárd dollárt keresett a kapitalizmusból, fenyegetésnek tartja azt" - írta Vazquez és Schneider.

A Media Research Center alapítója, Brent Bozell hétfőn a "Fox News @ Night" című műsorban jelent meg, hogy megvitassa a Soros médiakapcsolatainak mélyreható vizsgálatát. 

"Az információs korszakban vagyunk, a baloldal rájött erre... csak Sorost néztük meg, az elmúlt három évben, ha jól tudom, 253 médiaszervezetet támogatott világszerte" - mondta Bozell. "Bárhová nézünk... ha megnézzük a Poynter Intézetet, egy nagy tényellenőrző intézetet, azt Soros György finanszírozza. Hányan tudják, hogy ha a Google-on rákeresünk valamire, azonnal a Wikipédiát kapjuk, amelyet Soros György finanszíroz?".

Bozell úgy véli, hogy Soros "veszélyes ember", de minden joga megvan ahhoz, hogy a pénzét arra költse, amire jónak látja.

"Ennyire ambiciózus ez az ember" - mondta Bozell. "A nyugati civilizáció alapjait akarja lerombolni, és erre fordítja a 36 milliárd dollárt, amit erre költ. Ez az ember komolyan gondolja, küldetése van".

Címkék:

Ajánljuk figyelmedbe:

Sztori 2021-09-05 | 19:23
Karácsony a fiát a kiváltságos 1% magániskolájába járatja, de azzal kampányol, a 99%-ot akarja képviselni

Karácsony a fiát a kiváltságos 1% magániskolájába járatja, de azzal kampányol, a 99%-ot akarja képviselni

  • Megint lelepleződött a képmutató és elitista baloldal.
  • Karácsony az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumba íratta fiát.
  • Az éves tandíj 1,32 millió forint.
Sztori 2022-03-25 | 15:05
Tiborcz megint segít: több száz menekültnek ajánlotta fel hotelszobáit

Tiborcz megint segít: több száz menekültnek ajánlotta fel hotelszobáit

  • Közel 100 ingatlant ki is bérel a menekülteknek.
  • Ilyenkor hol vannak a baloldali üzletemberek?
Sztori 2021-05-09 | 21:59
Egyre több választókerületben van előre lezsírozva az ellenzéki előválasztás

Egyre több választókerületben van előre lezsírozva az ellenzéki előválasztás

  • Az összefogott ellenzék nagy újításként tálalta korábban az előválasztás intézményét: az volt az ígéret, "füstös szobák" helyett a helyi választók dönthetnek a legalkalmasabb, akár civil jelöltekről.
  • Mostanra ezt az ígéretüket sem tartják az ellenzéki pártok: egyre több választókerületben jelentik be, hogy egymás jelöltjeit támogatják a választásokon, vagyis nem indítanak egymásra jelölteket. Ennek értelmében helyben választani sem lehet majd a különböző pártjelöltek között.
  • Ennek oka az is, hogy bár nem beszélnek róla, de az ellenzéki pártok vidéken rendkívül gyengék, országos hálózattal, szervezeti beágyazottsággal alig-alig rendelkeznek. A Jobbik volt korábban a legerősebb vidéken az ellenzéki pártok közül, de 2018-at követően komplett régiókban is szétzilálódott a párt.
  • Egyedül a Mometum és a Demokratikus Koalíció ragaszkodik ahhoz, hogy mindenhol indít jelölteket, és a Momentum "rástartolt" biztos balos körzetre is. Ezzel kihúzták a gyufát az összefogáson belül.
  • A többiek különalkukat kötnek egymással, egymás háta mögött, sokszor pont a Momentum kárára.
  • Mivel a Momentumnak jelenleg minden vicc új, ebből komikus helyzetek is adódnak: Szolnokon azt a Kármán Irént indítják az előválasztáson, aki előbb Pető Iván SZDSZ-es politikus, majd Portik Tamás, a '90-es évek rettegett alvilági alakjának szeretője volt.
  • A tét az, akár ellenzékben, akár kormányon, de kinek lesz a legnagyobb frakciója. Aki a legnagyobb frakcióval rendelkezik, az fog diktálni. A DK pontosan tudja ezt.
  • Ám közben a pártok között arról is vita van, legyen-e online lehetőség az előválasztásra, vagy csak a személyes megjelenést fogadják el.
Biznisz 2021-05-16 | 16:55
Tovább terjeszkedik a médiában Soros György: bevásárolta magát a ViacomCBS és a Discovery globális médiavállalkozásokba is

Tovább terjeszkedik a médiában Soros György: bevásárolta magát a ViacomCBS és a Discovery globális médiavállalkozásokba is

  • Újabb nagybevásárlást jelentett be a Soros Fund Management: jelentős részesedést vásárolnak a világ 6. legnagyobb médiacégében, a ViacomCBS-ben.
  • Ez a globális médiavállalkozás tulajdonolja a Paramount Networkot, a Music Televisiont, a COMEDY CENTRAL, a Nickelodeon és a VH1 csatornákat is.
  • Azonban nem csak a ViacomCBS-ben, hanem a Discoveryben is részesedést szerzett a magyar származású spekuláns.
  • A Discoveryhez olyan idehaza is ismert csatornák tartoznak, mint az ANIMAL PLANET, a Travel Channel, az EuroSport, és a TLC.
  • Mint ismert, Soros György médiaalapja, a svájci Media Developement Fund résztulajdonos a 444-et kiadó Zrt-ben is.
  • Ugyanígy Soros György régi támogatója a Magyar Narancs hetilapnak is idehaza.
  • Ugyanez a befektetési alap nemrégiben a szlovák alvilág oligarcháitól vásárolta meg a legnagyobb példányszámú SME szlovák napilapot.
Sztori 2023-03-28 | 12:20
Friss kutatás: Amerika eldobja azokat az értékeket, amelyek korábban meghatározták, naggyá és erőssé tették

Friss kutatás: Amerika eldobja azokat az értékeket, amelyek korábban meghatározták, naggyá és erőssé tették

  • A hazaszeretet, a vallás és a kemény munka egyre kevésbé fontosak az amerikaiaknak, derül ki egy exkluzív Wall Street Journal-kutatásból.
Sztori 2022-09-30 | 10:43
Merkel az orosz-ukrán háborúról: Kohl soha nem tévesztené szem elől a "másnapot"

Merkel az orosz-ukrán háborúról: Kohl soha nem tévesztené szem elől a "másnapot"

  • Megtörte az önként vállalt politikai szilenciumot Angela Merkel.
  • Két napja a néhai Kohl kancellár politikai pályafutását gondozó alapítvány első, bemutatkozó konferenciáján szólalt fel.
  • Merkel méltatta Kohl újraegyesítésért tett erőfeszítéseit, majd nyilvánvalóan a jelenlegi orosz-ukrán háborúra reflektálva azt mondta, az egykori kancellár soha nem tévesztené szem elől a "másnapot".
  • Vagyis azt, hogy az ukrán háború végeztével is lesz Oroszország, létezni fog, mint állam, és ott lesz keleten, Európa háta mögött.
  • Merkelből megszólalt a híres, a németekre jellemző "realpolitik".
  • Kérdés, értik-e mondandóját a morális imperializmust képviselő zöldek, és az általuk sakkban tartott Scholz kancellár.
Sztori 2021-09-06 | 09:43
A Sinopharm bejelentette, hogy a béta és a delta variáns ellen is rendelkezik vakcinával

A Sinopharm bejelentette, hogy a béta és a delta variáns ellen is rendelkezik vakcinával

  • Arról még nincs döntés, mikor dobják piacra ezeket az oltóanyagokat.